Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Почваш да ми се издигаш в очите, поредно мнение в което си прав. Е като си прав, прав си, копче не мога да ти кажа и даже ще ти цъкна един плюс. Само, че не не баш комунистите, а охраната на баш комуниста
Е тя охраната на комуниста не си върна партийната книжка. Явно е научил и много неща от него. За съжаление май само отрицателните.
А проблема след като е комплексен, то той се решава комплексно. Справянето с една от причините му няма да реши проблема.
Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 4 минути, maxthon написа:

Ясно е, че положението е в следствие на некадърно управление. В предвид заглавието на темата ще да е некадърно управление от страна на комунистите.

Високото му самочувствие на базата на един тон глупости, дето изписа си е направо впечатляващо. Оня даже няма понятие, че язовирите и кладенците се пълнят от едно и също място, но иначе той обяснява на другите, какъв бил проблема с язовирите!? 😆

Кирил Петков що не направи всичко възможно, да оправи проблема? Нямаше мнозинство? Ми, що имаше мнозинство за купуване на "Страйкърите" и "Ф16-ките"?
Е нали обикаляше да показва състоянието на язовирите? Явно е направил достатъчно в неговите очи.

преди 2 минути, communismatic написа:

Високото му самочувствие на базата на един тон глупости, дето изписа си е направо впечатляващо. Оня даже няма понятие, че язовирите и кладенците се пълнят от едно и също място, но иначе той обяснява на другите, какъв бил проблема с язовирите!? 😆

Ти продължаваш да демонстрираш упорито колко си неадекватен, след като няколко човека ти обясниха като на малко дете какво точно съм те питал. И пак не си разбрал.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

току-що, Gaming_Solutions написа:

Ти продължаваш да демонстрираш упорито колко си неадекватен, след като няколко човека ти обясниха като на малко дете какво точно съм те питал. И пак не си разбрал.

Мда, аз не съм разбрал, а не ти. ОК. Я ми кажи, що пропусна питанките по-горе? Пак ли биеш отбой? :) 

преди 2 минути, maxthon написа:

Е нали обикаляше да показва състоянието на язовирите? Явно е направил достатъчно в неговите очи.

Е, то за него може да е достатъчно. То нивото му е колкото на Баалбек.

преди 18 минути, Gaming_Solutions написа:

Хайде, днес съм великодушен и ще се самоцитирам 

на 29.08.2025 г. в 15:32, Gaming_Solutions написа:

Парите за отбрана или както ти ги наричаш тенекии са санитарния минимум не за да удовлетворим на някой мокрите сънища или пък за да водим война, а за да можем да си изпълняваме най-после поетия ангажимент към НАТО за еърполисинг. Това не е прищявка. Колкото до Плевен, причините да са на режим на водата са няколко. Едната е, че както казах има огромни загуби по трасето, някои казват 70%, според други експерти достигат 90%, в това число влизат и кражбите. И въпреки, че проблема е от години и водопреносната мрежа в окаяно състояние, сегашния кмет на ГЕРБ беше готов да похарчи десетки милиони за нова спортна зала. Трябваше хората да се вдигнат на протест за да се включи подмяната на ВиК тръбите в инвестиционната програма на града. Засушаването също е проблем, т.е тук говорим за климатичните изменения. Има информации и, че строежа на Турски поток е унищожил целия водоизточник от подпочвени води при преминаването му под река Вит. Но основния проблем си остават огромните загуби по трасето.

Не че нещо, но ако не се лъжа Плевен все "демократи" го управляват след 1999г.

Тоест има няма 25 години!

Е тя охраната на комуниста не си върна партийната книжка. Явно е научил и много неща от него. За съжаление май само отрицателните.
А проблема след като е комплексен, то той се решава комплексно. Справянето с една от причините му няма да реши проблема.

Докато имаш 80% загуби по водопреносната мрежа не можем да говорим за каквито и да е други мерки. Първо трябва да се намалят драстично загубите, защото каквото и да направиш, водата все ще отива в нищото

Първо трябва да се намалят драстично загубите, защото каквото и да направиш, водата все ще отива в нищото

Навсякъде по картата на България ли има подобни загуби? В "Свободна Европа" какво пишат по въпроса? :) 

току-що, M.Николов написа:

Не че нещо, но ако не се лъжа Плевен все "демократи" го управляват след 1999г.

Въпроса с кмета на Плевен отдавна го изяснихме

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Изяснихме го, да. Направо си записваме постовете ти... 

Докато имаш 80% загуби по водопреносната мрежа не можем да говорим за каквито и да е други мерки. Първо трябва да се намалят драстично загубите, защото каквото и да направиш, водата все ще отива в нищото
Никой не спори за това. Какъв приоритет за решаване на причините си е изцяло в ръцете на отговорните да се справят с това институции. Но самото намаляне на загубите няма да реши проблема.

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Той не е един.

Я виж какво ти пее радиото - 25 години все изявени демократи го управляват!

преди 5 минути, communismatic написа:

Навсякъде по картата на България ли има подобни загуби? В "Свободна Европа" какво пишат по въпроса? :) 

Не бе, ръждясали са им язовирите

Никой не спори за това. Какъв приоритет за решаване на причините си е изцяло в ръцете на отговорните да се справят с това институции. Но самото намаляне на загубите няма да реши проблема.

Нищихме това във Вторник, днес е Четвъртък, отговорихти и млъкна, сега пак ли да се самоцитирам

на 16.09.2025 г. в 9:34, Gaming_Solutions написа:

Така, в момента 550 литра в секунда е водният баланс като приход, който постъпва към Плевен, като са необходими още около 250 – 300 литра за да няма воден режим и имаме 80% загуби по трасето. Защо ти е нов язовир? Русе е град, който по население е колкото Плевен, даже населението на Русе е малко повече. Русе се захранва с 350л/с, само че там нямат проблем с водопреносната мрежа. Наистина ли не можете да схванете къде е проблема?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Не бе, ръждясали са им язовирите

Извинявай, отговор на въпросите по-горе ще получа ли? Що така отговаряш избирателно на въпросите, които ти задавам? Нали уж аз съм бил в "паникмод"? 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Извинявай, отговор на въпросите по-горе ще получа ли? Що така отговаряш избирателно на въпросите, които ти задавам? Нали уж аз съм бил в "паникмод"? 😆

Съжалявам, нямам време да ти отговарям отново и отново на едни и същи въпроси, на които съм ти отговарял многократно. След 1 час тъпо гледане в монитора това ли ти снесоха в телеграм групата. Викна и дружките на помощ даже ама пак се вижда колко си зле.

Заради язовир Огоста нямаме вода хахахахаха

Съжалявам, нямам време да ти отговарям отново и отново на едни и същи въпроси, на които съм ти отговарял многократно.

Верно? Отговарял си на въпроса "Как така в почти всички язовири има проблеми заради неподдържането им, но проблема с липсата на течаща вода не е от там?" Я дай да видя, къде си отговарял? :) 

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

След 1 час тъпо гледане в монитора това ли ти снесоха в телеграм групата.

Къв един час, ти нормален ли си? Кой те бръсне теб за жив? Ти не осъзнаваш ли, че почти всеки тук те смята за бавноразвиващ? 

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Заради язовир Огоста нямаме вода хахахахаха

Не, бе, умно момче такова. Пиша, че проблемите с язовири заради липсата на поддръжка са навсякъде, което може да ни насочи към проблема. Както обикновено, аз се хабя ненужно, понеже ти отново не можеш, да осмислиш написаното от мен. 

преди 6 минути, M.Николов написа:

Той не е един.

Я виж какво ти пее радиото - 25 години все изявени демократи го управляват!

... И 25 години все са на воден режим...

преди 3 минути, communismatic написа:

Верно? Отговарял си на въпроса "Как така в почти всички язовири има проблеми заради неподдържането им, но проблема с липсата на течаща вода не е от там?" Я дай да видя, къде си отговарял? :) 

Къв един час, ти нормален ли си? Кой те бръсне теб за жив? Ти не осъзнаваш ли, че почти всеки тук те смята за бавноразвиващ? 

Не, бе, умно момче такова. Пиша, че проблемите с язовири заради липсата на поддръжка са навсякъде, което може да ни насочи към проблема. Както обикновено, аз се хабя ненужно, понеже ти отново не можеш, да осмислиш написаното от мен. 

Не бе, ти даже не знаеш кои язовири за какво се използват и се хващаш като удавник за сламка. Какво ни вълнува в случая язовир Огоста при положение, че не се използва за питейно-битови нужди.

Добре, че съм аз да разбереш и, че язовир Студена е ремонтиран, демократично ремонтиран 😁

Че и ми го даваше за пример преди това

... И 25 години все са на воден режим...

Не, но 80% се губели по трасето.Това не заслужава ли внимание?

Не, но 80% се губели по трасето.Това не заслужава ли внимание?

Заслужава, нали това казвам, ама 80% са сега, преди са били по-малко.

А и не защитавам Георг Спартански от неправителствената организация Национално движение Русофили (ако това си мислиш, че правя)

Какво ни вълнува в случая язовир Огоста при положение, че не се използва за питейно-битови нужди.

Тъй. Да взема пак да го обясня, понеже очевадно не се разбираме. Проблеми с язовирите има почти навсякъде, не случайно ти дадох една дузина примери. Което за всеки един средноинтелигентен човек може да го насочи към проблема. Пак да повторя - за всеки един средноинтелигентен човек. Един ...интелигентен човек би попитал "Кво ни вълнува Огоста при положение, че не се използва за питейно-битови нужди?"

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Добре, че съм аз да разбереш и, че язовир Студена е ремонтиран, демократично ремонтиран

Мда, ти си доказан капацитет в областта на язовирите. До вчера ти беше смешно, ква връзка имала водата в кладенеца и водата в язовира през различните сезони. Ми, нормално. Тия неща не се обясняват в "Свободна Европа". То се иска малко да си понапънеш мозъка.

Та... Отговор ще получа ли? :) 

Заслужава, нали това казвам, ама 80% са сега, преди са били по-малко

Да, що Кирил Петков не направи всичко възможно, да реши проблема? :) 

Заслужава, нали това казвам, ама 80% са сега, преди са били по-малко.

Това е само твое предположение или имаш конкретни данни?

А и не защитавам Георг Спартански от неправителствената организация Национално движение Русофили (ако това си мислиш, че правя)

Чудно що ли е бил подкрепен на изборите от:

Независим
подкрепян от Реформаторски блок и ВМРО-БНД.
подкрепен от СДС и Демократична България.

А не от БСП примерно?

преди 4 минути, M.Николов написа:

Това не заслужава ли внимание?

Тоя е "Госта" от преди време, направо е като зомбиран от тия краварски парцали, дето ги чете постоянно. Само някакви мега политкоректни тъпотии твърди, а по-лошото е, че и истински си вярва. 😆

България се била управлявала от руски марионетки, но били спрели предаването на Волгин с Митрофанова, щото хората се надигнали да протестират. Някаква такава простотия беше изръсил последният път. Уникален е, направо съм го признал...

Чудно що ли е бил подкрепен на изборите от:

Независим
подкрепян от Реформаторски блок и ВМРО-БНД.
подкрепен от СДС и Демократична България.

А не от БСП примерно?

И на мен ми беше чудно, защо?

И на мен ми беше чудно, защо?

Отговор? Що така избЕга? :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.