Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, BANKATA написа:

Все още не си ми отговорил на въпроса

Да, я ми поясни, това какво общо има с дискусията ни? Кво по-точно се опитваш, да постигнеш, задавайки тъпи въпроси по 200 пъти?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Пушкаров не казва че е измамник (това си твоята поредна интерпретация).

Да, не е "измамник", а "въздух под налягане". Извинявай, не се изразих правилно. Интересно, как това момче е взело бензиностанцията...

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 3 минути, communismatic написа:

Да, я ми поясни, това какво общо има с дискусията ни? Кво по-точно се опитваш, да постигнеш, задавайки тъпи въпроси по 200 пъти?

Нали твърдиш че не е трябвало да бъде допускан и се опитвам да разбера защо?

Ако можеше да четеш с разбиране щеше да се досетиш и какво общо има с дискусията. 

Да, виждам, че ти определено умееш, да четеш с разбиране. Никога не съм твърдял, че не е трябвало, да бъде допускан, а че не е трябвало да му дават, да взима бензиностанцията с пари, които ги няма. Ти кое не разбра, по дяволите? КОЕ!? Да го напиша още 20-30 пъти? Абсолютно подставено лице, даже са му взели и апартамента. Най-вероятно са го закопали някъде, а бензиностанцията е отишла в ръцете на някоя мутра.

преди 22 минути, communismatic написа:

Да, определено аз станах за смях, а не ти, дето ти го обясних чрез примери, даже и изображение вмъкнах и пак не го разбра. Казвам ти сериозно, стегни се. Младо момче си (нали имаш тригодишно дете, да ти е живо и здраво), ама... просто е потресаващо. Обясних ти го. Прочети ми поста още няколко пъти, ако трябва. Не се обиждай, ама... просто грам не вникваш в нещата, които ти пиша.

Не не, ти твърдеше, че язовирите се поддържат на 30% умишлено, т.е. изпускат се, защото язовирните стени са опасни. Пак ще те питам защо зимата и есента не се държат на 30% (ясно е защо са пълни тогава, не ми обяснявай за зимата и лятото и кога имало повече потребление)

току-що, Gaming_Solutions написа:

Не не, ти твърдеше, че язовирите се поддържат на 30% умишлено, т.е. изпускат се, защото язовирните стени са опасни. Пак ще те питам защо зимата и есента не се държат на 30% (ясно е защо са пълни тогава, не ми обяснявай за зимата и лятото и кога имало повече потребление)

Да, отново ми прочети поста. Това ти написах и аз. Абсолютно всичко, което питаш съм го обяснил. При това не един път. Благодаря за вниманието...

преди 14 минути, communismatic написа:

Да, отново ми прочети поста. Това ти написах и аз. Абсолютно всичко, което питаш съм го обяснил. При това не един път. Благодаря за вниманието...

Не, не си ми отговорил, защото ако има компроментирани язовири и се източват лятото умишлено на 30% от обема си, защото има опасност от срутване на язовирната стена, те ще се държат на това ниво и през 4-те сезона. Елементарно е.

преди 22 минути, communismatic написа:

Да, виждам, че ти определено умееш, да четеш с разбиране. Никога не съм твърдял, че не е трябвало, да бъде допускан, а че не е трябвало да му дават, да взима бензиностанцията с пари, които ги няма. Ти кое не разбра, по дяволите? КОЕ!? Да го напиша още 20-30 пъти? Абсолютно подставено лице, даже са му взели и апартамента. Най-вероятно са го закопали някъде, а бензиностанцията е отишла в ръцете на някоя мутра.

Неее, това аз го твърдях, че някой е трябвало да провери въпросният човек дали разполага с пари, не ти :no-no:

И поредната ти добра логика, могло е да го допуснат до търга, но не и да вземе бензиностанцията.

Днес от рано си се почнал.

току-що, BANKATA написа:

Неее, това аз го твърдях, че някой е трябвало да провери въпросният човек дали разполага с пари, не ти

Мхм, 100% съм копирал поста от теб, ти си направо царят на бисерите тук. И кой е трябвало, да провери въпросният човек? Не е ли работа на Костов и Пушкаров?

И поредната ти добра логика, могло е да го допуснат до търга, но не и да вземе бензиностанцията.

Абсолютно, да. Кво значение има, колко души имат парите там? Един печели, после той трябва да гарантира приходите, как ще се справи с финансирането на въпросната бензиностанция и дали изобщо разполага със средства за нея. Нали това им е работата на Костов и Пушкаров? Те и за това ли нямат вина? Ми да сложим едно теле на тяхно място, поне няма да му плащаме заплатата...

преди 2 минути, BANKATA написа:

И това го пише човек който се възмущава от приватизацията.

Абсолютно, да. Виждам, че отново си вникнал в нещата.

преди 2 минути, communismatic написа:

Мхм, 100% съм копирал поста от теб, ти си направо царят на бисерите тук. И кой е трябвало, да провери въпросният човек? Не е ли работа на Костов и Пушкаров?

Много се омота. Да го провери за какво ? Нали ти самият каза че е нямало проблем да бъде допуснат до търга.

преди 9 минути, Gaming_Solutions написа:

Не, не си ми отговорил, защото ако има компроментирани язовири и се източват лятото умишлено на 30% от обема си, защото има опасност от срутване на язовирната стена, те ще се държат на това ниво и през 4-те сезона. Елементарно е.

Брато, казвам ти сериозно, иди се прегледай. Няма да ти го пояснявам отново, забрави. Написал съм го като за най-елементарният човек на планетата. Айде ще ти помогна само - наблегни на написаното ми относно сезоните. Няма да ти го пиша отново, няма как да стане. Няма да обяснявам нещо на някакъв по 30 пъти, само щото той не може, да го разбере.

Нали ти самият каза че е нямало проблем да бъде допуснат до търга.

Ей го и другият. Другият, който ЧЕТЕ С РАЗБИРАНЕ. Да го допуснат, да. Но не и да взима бензиностанцията след като е спечелил търга. Нямаш пари - нямаш и бензиностанция, това е.

преди 2 минути, communismatic написа:

Брато, казвам ти сериозно, иди се прегледай. Няма да ти го пояснявам отново, забрави. Написал съм го като за най-елементарният човек на планетата. Айде ще ти помогна само - наблегни на написаното ми относно сезоните. Няма да ти го пиша отново, няма как да стане. Няма да обяснявам нещо на някакъв по 30 пъти, само щото той не може, да го разбере.

Ей го и другият. Другият, който ЧЕТЕ С РАЗБИРАНЕ. Да го допуснат, да. Но не и да взима бензиностанцията след като е спечелил търга. Нямаш пари - нямаш и бензиностанция, това е.

Две седмици ти трябваха, имаш напредък.

А бензиностацията, никкъде не става ясна съдбата и, и кой я е взел.

току-що, BANKATA написа:

Две седмици ти трябваха, имаш напредък.

Мда, аз преди това нещо съвсем различно съм твърдял. Даже съм твърдял и че Костов не е виновен за бензиностанцията. Ти си уникален, заклевам се. Трябва да те вкарат в учебниците по логика, вече на няколко пъти го пиша.

А бензиностацията, никкъде не става ясна съдбата и, и кой я е взел.

Ми, щом самият Пушкаров казва, че са му взели апартамента, кой ли може да я е взел!? Опитай се малко да се помъчиш, да разсъждаваш. Виждам, че ти е сложно, ама..

току-що, communismatic написа:

Мда, аз преди това нещо съвсем различно съм твърдял. Даже съм твърдял и че Костов не е виновен за бензиностанцията. Ти си уникален, заклевам се. Трябва да те вкарат в учебниците по логика, вече на няколко пъти го пиша.

Ми, щом самият Пушкаров казва, че са му взели апартамента, кой ли може да я е взел!? Опитай се малко да се помъчиш, да разсъждаваш. Виждам, че ти е сложно, ама..

Не, не съм уникален, ти просто си зле.

току-що, BANKATA написа:

Не, не съм уникален, ти просто си зле.

Мхм, много яко звучи от човек, който съвсем сериозно твърдеше, че не било далавера, щото Пушкаров не бил казал, че е далавера. Това по повод тъпотията ти, че до момента съм твърдял нещо съвсем различно...

преди 6 минути, communismatic написа:

Мхм, много яко звучи от човек, който съвсем сериозно твърдеше, че не било далавера, щото Пушкаров не бил казал, че е далавера. Това по повод тъпотията ти, че до момента съм твърдял нещо съвсем различно...

Нас** се достатъчно, не се обяснявай.

току-що, BANKATA написа:

Нас**се достатъчно, не се обяснявай.

Сега, последно... Костов и Пушкаров имат ли вина за приватизацията на бензиностанцията или не? :) 

преди 1 час, communismatic написа:

Да, и той самият стигна до този извод. То вие двамата направо сте си като близнаци. Тъй... Още един опит правя. Последен опит, направо ми писнахте на оная работа...

Ето ти я картата на водната криза у нас. Какво се вижда по-точно? Вижда се, че проблем има на огромна част от българската територия. Сиреч, проблема с водата си е направо национален, а не регионален. На него просто така му отърва, да напише... понеже в "Свободна Европа" громят ГЕРБерите и възхваляват техните хора от ПП-ДБ. Които дори бяха в коалиция, но това е отделна тема. Т.е. причината за водата надали ще е само, че кмета на Плевен бил крал вода от язовира. Някаква друга причина ще е?! Ми, какво да е друго... освен, че тия язовири не са пипани от както е паднал социалистическият режим. Те си искат поддръжка. Още повече, че надали и тръбите са сменяни от тогава. Нали се сещаш (вероятно), че тая вода през годините направо е видяла сметката на язовирните стени. Т.е. язовирите си искат поддръжка, която надали е особено евтина и надали парите лесно ще се откраднат. Защото ако ставаха за крадене, то нямаше изобщо да имаме подобен проблем. Това е и причината, когато дойде лятото, да няма вода на сума ти места из страната. Това форумно недоразумение над 200 пъти ми задава въпроса, защо имало вода през есента, а не през лятото. Даже не му стига и акъла малко от малко да си напъне мозъка, за да не се излага като кифладжия. Причината е, че през лятото самият сезон е по-сух, няма толкова валежи и това вече се превръща в проблем, понеже когато язовира умишлено се изпуска и се държи на непълен капацитет, тя водата в един момент свършва. Още повече, че потреблението на вода през лятото е и по-високо, най-малкото доста хора я използват и за поливане на градината си. Баба ми на село си слагаше маркуча в чешмата и си поливаше рано сутрин и следобед абсолютно всеки ден. Няма никаква друга логика. Сега... язовира умишлено се държи на непълен капацитет, ако тръгне да се надвишава, той се изпуска. Проблем през зимата и пролетта например няма, понеже сезона си върши работата и капацитета му е напълно достатъчен да задоволи потреблението на населението. Но проблема както написах е през лятото, понеже в тоя сезон няма толкова валежи. Имай предвид, че тия язовири са замисляни във време, когато и самото население на страната е било много по-числено. Т.е. очевидно е, че самите язовири не трябва да изпитват проблем от задоволяване на потреблението на българите през лятото. Едно е да имаш девет милиона население, съвсем друго е да имаш шест.
11.jpg

@maxthon, ти разбра ли ми обяснението за язовирите? Щото ПП-ДБ гласоподавателят явно още не може...

Много показателно е, когато губиш и ти липсват аргументи!!!

Веднага преминаваш към лични нападки, с цел да покажеш уж превъзходство. СмеХ..

преди 35 минути, communismatic написа:

Брато, казвам ти сериозно, иди се прегледай. Няма да ти го пояснявам отново, забрави. Написал съм го като за най-елементарният човек на планетата.

А много ясно се аргументира @Gaming_Solutions

преди 44 минути, Gaming_Solutions написа:

току-що, БаалБек написа:

Веднага преминаваш към лични нападки, с цел да покажеш уж превъзходство.

Ако искаш, включи се и ти по темата, нямаш проблем. Още по-забавно ще стане... 😆

преди 11 минути, communismatic написа:

Ако искаш, включи се и ти по темата, нямаш проблем. Още по-забавно ще стане... 😆

Т.е. продължаваш да не можеш да се аргументираш! Ок! Благодаря за вниманието!

преди 3 минути, БаалБек написа:

То забавното е, че ако сега спра да го подканям да ми отговори, както за БТР-те, след няколко седмици ще ме пита пак нещо от сорта на какво стана, разбра ли за язовирите защо са пълни есента и зимата. 😄

преди 5 минути, БаалБек написа:

Не, бе. Аз съм се аргументирал. Просто искам да унижа и теб... ;) 

току-що, Gaming_Solutions написа:

То забавното е, че ако сега спра да го подканям да ми отговори, както за БТР-те, след няколко седмици ще ме пита пак нещо от сорта на какво стана, разбра ли за язовирите защо са пълни есента и зимата.

Така е, да. То за БТР-ите определено не отговарях, ние изписахме сигурно над 10 страници по тая тема, ама аз все не съм отговарял. Но така или иначе, ти самият написа, че нямало проблем да ги подарим на Украйна, понеже на нас нямало да ни трябват. Всъщност точно това исках и ти да напишеш, от един километър си личи, че яростно браниш престъпленията на твоите любимци от ПП-ДБ.

Колкото до останалото... аз не смятам, че мога повече, да ти помогна, при положение, че ме питаш нещо, което съм обяснил повече от подробно, и то в два поста. Не случайно ти дадох за пример и кладенеца, което ти сметна за нещо особено смешно. Явно наистина смяташ, че кладенеца се пълни от Марс, а язовира от Венера.

Така, за БТР-ТЕ нищихме дали щяха да гасят пожарите ако не ги бяхме дали на Украйна, а не дали е трябвало или не. Първото може да е аргумент с който да си защитиш тезата, че не е трябвало да ги даваме, но не е било обект на спора. Казах ти, нека първо да видим щяха ли да гасят или не пожари, пък после ще нищим дали е трябвало или не са ги даваме. За кладенеца да, продължава да ми е смешно, че ми обясняваш защо кладенците и язовирите са пълни есента и зимата, при положение, че аз друго те питам

преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

Така, за БТР-ТЕ нищихме дали щяха да гасят пожарите ако не ги бяхме дали на Украйна, а не дали е трябвало или не

Именно, да. Много добре помня и основният ти аргумент. Беше свързан с твърдението, че двигателите били ненадеждни, лесно се запалвали и прочее. Още като го прочетох, мина ми през акъла "Тоя пък откъде ще има понятие, какви са двигателите на БТР-ите?!", щото все пак малко от малко съм ти чел постовете, долу-горе имам реална представа за възможностите ти и т.н. Оказа се, че си копирал тая тъпотия от "Фактчек", който съвсем случайно е на хранилка при "Америка за България". Тъй... БТР-ите не стават за гасене на пожари, понеже двигателите им се запалват!? Ми, за какво са им на ВСУ тогава, при положение, че руснаците ще думкат по тях образно казано с Искандери и Кинжали!? Те щели да ги модернизират и да ги ползват? Т.е. ние им ги подаряваме, понеже те ще ги модернизират, но ние не можем, да ги модернизираме и просто си решаваме да им ги подарим, щото на нас са ни големи приятели!? Много интересно, наистина...

преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

За кладенеца да, продължава да ми е смешно, че ми обясняваш защо кладенците и язовирите са пълни есента и зимата, при положение, че аз друго те питам

Питаш ме, да. Пита ме 250 пъти, защо имало вода през зимата, а нямало вода през лятото. За твое огромно съжаление, абсолютно всичко, което си питал съм го обяснил. При това неведнъж. Не съм писал никога, че се източвали лятото до 30%, ти с твоята глава сам си стигнал до това чудовищно умозаключение. Казвам, че по принцип язовирите се държат с намален капацитет, понеже колкото по-пълен е един язовир, толкова по-голяма е и опасността той да се срути. Просто язовирите са неподдържани и под натиска на водата, те буквално могат да се срутят и да предизвикат наводнения. Затова умишлено се поддържат на 40-50% (или колкото там са). Не разглеждай процентите като "чиста монета", просто казвам някакви проценти, които да ни насочат към проблема. Когато е зима, есен и пролет - тогава проблем няма. Просто защото има валежи и язовира долу-горе може да издържи на потреблението на хората, просто се допопълва във времето. Може да намалее на 40%, но после два-три дни да вали и пак да се вдигне нивото му. Проблема е лятото, защото просто няма толкова валежи и когато и потреблението е по-високо, то тогава вече се вижда и какво се случва - вода няма. Точно заради това ти дадох пример и с кладенеца, нали и той черпи от дъждовете вода. То просто е толкова елементарно, че няма накъде.

Между другото, доколкото разбрах, вече и Севлиево са на воден режим.

Проблема с язовирите е много вероятно да е саботаж, за да могат после да се усвоят едни пари...

преди 9 минути, communismatic написа:

Именно, да. Много добре помня и основният ти аргумент. Беше свързан с твърдението, че двигателите били ненадеждни, лесно се запалвали и прочее. Още като го прочетох, мина ми през акъла "Тоя пък откъде ще има понятие, какви са двигателите на БТР-ите?!", щото все пак малко от малко съм ти чел постовете, долу-горе имам реална представа за възможностите ти и т.н. Оказа се, че си копирал тая тъпотия от "Фактчек", който съвсем случайно е на хранилка при "Америка за България". Тъй... БТР-ите не стават за гасене на пожари, понеже двигателите им се запалват!? Ми, за какво са им на ВСУ тогава, при положение, че руснаците ще думкат по тях образно казано с Искандери и Кинжали!? Те щели да ги модернизират и да ги ползват? Т.е. ние им ги подаряваме, понеже те ще ги модернизират, но ние не можем, да ги модернизираме и просто си решаваме да им ги подарим, щото на нас са ни големи приятели!? Много интересно, наистина...

Питаш ме, да. Пита ме 250 пъти, защо имало вода през зимата, а нямало вода през лятото. За твое огромно съжаление, абсолютно всичко, което си питал съм го обяснил. При това неведнъж. Не съм писал никога, че се източвали лятото до 30%, ти с твоята глава сам си стигнал до това чудовищно умозаключение. Казвам, че по принцип язовирите се държат с намален капацитет, понеже колкото по-пълен е един язовир, толкова по-голяма е и опасността той да се срути. Просто язовирите са неподдържани и под натиска на водата, те буквално могат да се срутят и да предизвикат наводнения. Затова умишлено се поддържат на 40-50% (или колкото там са). Не разглеждай процентите като "чиста монета", просто казвам някакви проценти, които да ни насочат към проблема. Когато е зима, есен и пролет - тогава проблем няма. Просто защото има валежи и язовира долу-горе може да издържи на потреблението на хората, просто се допопълва във времето. Може да намалее на 40%, но после два-три дни да вали и пак да се вдигне нивото му. Проблема е лятото, защото просто няма толкова валежи и когато и потреблението е по-високо, то тогава вече се вижда и какво се случва - вода няма. Точно заради това ти дадох пример и с кладенеца, нали и той черпи от дъждовете вода. То просто е толкова елементарно, че няма накъде.

Между другото, доколкото разбрах, вече и Севлиево са на воден режим.

Явно пак ще трябва да копираме 8-те точки за БТР-ТЕ и кога какво си казал за язовирите лятото и процентите

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.