Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, nikssi написа:

Кво жа правят след 1 ви януари? Трябва да имат евраци да връщат 🙃 представяте ли си, отиваш на преглед плащаш си таксата за прегледа в лева и трябва да ти върнат рестото в евро ... жа връщат дръжки. 😁

Великите "демократи" няма да приемат левове,щото им е под достойнството....те приемат само евро,с две думи-докторите са на кяр...особено психиатрите...

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 10 минути, Proshark написа:

А не,тука бъркаш много....имате още 100 години да се оправдавате със социализЪма...преди да осъзнаете,че сега хем ви е.б.ът,хем си плащате....за здравОопазването...

п.с.

Баси олигофрените...хем не разбират от социална политика(призната и от Запада),хем не разбират от Демокрация...тъпунгери ,сър...

Умнико, нищо не ти е било безплатно преди, нищо. И само дребните душици се радват на евтиното.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Умнико, нищо не ти е било безплатно преди, нищо. И само дребните душици се радват на евтиното.

Слушай сега,онова нещо от картинката...нямаш капацитет да осмислиш разликите преди и сега...стой си в заблуда и се радвай на скъпите такси,таксички и всякакъв вид "поемане от здравната каса" която ТИ захранваш,и накрая си купуваш живота по аптеки ,ТЕЛК,комисии и всякакъв вид крадци на животи...Знаеш ли,обратното на острото,че пратиха на работа съпругата ми,4 месеца след операция ,3 байпаса и 2 стента!?Знаеш ли,че раната от операцията още не беше затворена на 100%,а тези от ТЕЛК и отказаха допълнителни болнични,щото била използвала 6 месеца вече?Ти п.ъпако даваш ли си сметка,че сегашното не е здравеопазване ,а касапница на хора,с цел крадене на пари?Знаеш ли,че на никой не му дреме за теб,ако не може да изкара пари от теб?Знаеш ли,че имам колега с инсулт-човека не може да си движи лявата ръка,а нашата шибана система не му дава болничен,бави му ТЕЛК-а и го праща на работа...човека не може да се обслужва сам като хората...И ти, зоологическа придобивко ми говориш за дребни душици?Я се огледай и слез на земята,защото не ти пожелавам да се сблъскаш със реалната ни система на здравеопазване...Ще предпочетеш да си умрял ..от първия път....

п.с. Да..ви..е..а ма..ата.проста....и на здравеопазването..и на демократичното отношение към хората...кучетата и котките ги гледате по добре от децата и близките си...

Не, аз наистина искам, да разбера, как е стигнал до извода, че здравеопазването ни било "на ниво". Жалко, че взе да дава назад... Щеше да е доста забавно.

преди 9 минути, Proshark написа:

Слушай сега,онова нещо от картинката...нямаш капацитет да осмислиш разликите преди и сега...стой си в заблуда и се радвай на скъпите такси,таксички и всякакъв вид "поемане от здравната каса" която ТИ захранваш,и накрая си купуваш живота по аптеки ,ТЕЛК,комисии и всякакъв вид крадци на животи...Знаеш ли,обратното на острото,че пратиха на работа съпругата ми,4 месеца след операция ,3 байпаса и 2 стента!?Знаеш ли,че раната от операцията още не беше затворена на 100%,а тези от ТЕЛК и отказаха допълнителни болнични,щото била използвала 6 месеца вече?Ти п.ъпако даваш ли си сметка,че сегашното не е здравеопазване ,а касапница на хора,с цел крадене на пари?Знаеш ли,че на никой не му дреме за теб,ако не може да изкара пари от теб?Знаеш ли,че имам колега с инсулт-човека не може да си движи лявата ръка,а нашата шибана система не му дава болничен,бави му ТЕЛК-а и го праща на работа...човека не може да се обслужва сам като хората...И ти, зоологическа придобивко ми говориш за дребни душици?Я се огледай и слез на земята,защото не ти пожелавам да се сблъскаш със реалната ни система на здравеопазване...Ще предпочетеш да си умрял ..от първия път....

п.с. Да..ви..е..а ма..ата.проста....и на здравеопазването..и на демократичното отношение към хората...кучетата и котките ги гледате по добре от децата и близките си...

Ама ти тези такси си ги плащал и преди бре, даже си ги плащал доста след падането на соца.

ПП: аз пък имам поглед от ранният соц. дядо ми е останал с един бял дроб след боледуване, и не можеше работа да си намери.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Ама ти тези такси си ги плащал и преди бре, даже си ги плащал доста след падането на соца.

Нямам намерение да споря с теб...ако 2 лева са били "плащане"...халал да са...само да питам-тогава хора умираха ли на стълбищата на болницата неприети в отделението и непрегледани?Умираха ли хора, защото от едното място няма свободна линейка с часове, а на другото няма екип за линейката шофьора и да дойде няма какво да прави с пациента?
Плащали ли сте насила 1000 лв дарение на болницата за операция по здравна каса, която по каса струва 380 лв?Да са ви искали дарение телевизори,щото сте фирма?
Налагаше ли се медицинските сестри масово да работят на две места, за да могат да издържат оная работа с трите букви, като дойдат сметките?За времето и възможностите си имахме здравеопазване на световно ниво и фелдшерите по селата бяха на ниво професори,по знания и умения...

Въшката ,като няма кои да я смачка,като се наяде – излиза на челото!

преди 2 минути, Proshark написа:

Нямам намерение да споря с теб...ако 2 лева са били "плащане"...халал да са...само да питам-тогава хора умираха ли на стълбищата на болницата неприети в отделението и непрегледани?Умираха ли хора, защото от едното място няма свободна линейка с часове, а на другото няма екип за линейката шофьора и да дойде няма какво да прави с пациента?
Плащали ли сте насила 1000 лв дарение на болницата за операция по здравна каса, която по каса струва 380 лв?Да са ви искали дарение телевизори,щото сте фирма?
Налагаше ли се медицинските сестри масово да работят на две места, за да могат да издържат оная работа с трите букви, като дойдат сметките?За времето и възможностите си имахме здравеопазване на световно ниво и фелдшерите по селата бяха на ниво професори,по знания и умения...

Въшката ,като няма кои да я смачка,като се наяде – излиза на челото!

Не съм имал фейсбук тогава, а по новините такива неща не споменаваха.

Как сме имали здравеопазване на световно ниво като нямаше достъп до западна литература, и на запад почти никой не специализираше. От къде изобщо го реши това?

Не си имал Фейсбук, да. Ти и за избитите деца в Донецк не си виел на умряло, щото и тук не си бил регистриран... Странна работа.

преди 11 часа, teo-glavata написа:

Тъпънар, не е важно да произвеждаш, а да можеш да пласираш произведеното с достатъчно голяма печалба

Ми всеки, който е "тъпанар", сигурно може да произвежда тъпани и да ги пласира с достатъчно голяма печалба. Обаче ако си бакшиш-копърка какво ли можеш да произведеш :question:

Сигурно не случайно, че едвам събираш парички за да си палщаш нет-а... :giggle1:

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 11 часа, В. Велев написа:

Само кяраджии и келепираджии останахте в България.

И комплексари... Имаме честта един от най-видните им представители да е член на нашият скромен форум :)

преди 8 часа, Proshark написа:

защото не ти пожелавам да се сблъскаш със реалната ни система на здравеопазване.

Що? Би било хубаво да се запознае от първо лице с реалността. Нека примерно да му се наложи изкуствена става и да му поискат осем хиляди лева (говоря принципно, изобщо не съм запознат с цените). Тогава сигурно ще се усети, че последните дваесе годинки на власт са Бочко и Шиши и именно те са откраднали паричките му за здравеопазване, а да обвинява Путин, комунетата, Радев, извънземните и тн. за неволите си е лекинко неадекватно.

преди 50 минути, ivottoshev написа:

Що? Би било хубаво да се запознае от първо лице с реалността. Нека примерно да му се наложи изкуствена става и да му поискат осем хиляди лева (говоря принципно, изобщо не съм запознат с цените). Тогава сигурно ще се усети, че последните дваесе годинки на власт са Бочко и Шиши и именно те са откраднали паричките му за здравеопазване, а да обвинява Путин, комунетата, Радев, извънземните и тн. за неволите си е лекинко неадекватно.

Още като прочетох,че нямал фейсбук и ми стана ясно как се информира изобщо...на такъв и с фуния да му наливаш....няма смисъл...

преди 9 часа, BANKATA написа:

Как сме имали здравеопазване на световно ниво като нямаше достъп до западна литература, и на запад почти никой не специализираше.

И как реши, че западната литература е най-добрата? В момента медицината в Русия е на много високо ниво и там се правят много сложни операции, които нямат аналог в света. В Турция там не знам каква литература са чели но и там сега медицината е на много високо ниво.

преди 44 минути, nikolay7v написа:

И как реши, че западната литература е най-добрата? В момента медицината в Русия е на много високо ниво и там се правят много сложни операции, които нямат аналог в света. В Турция там не знам каква литература са чели но и там сега медицината е на много високо ниво.

Кои са водещите държавите в медицината последните 50 години?

САЩ, Германия, Шейцария, Великобритания, от скоро и Китай.

преди 1 час, Proshark написа:

Още като прочетох,че нямал фейсбук и ми стана ясно как се информира изобщо..

С това изобщо не мога да се съглася. По тая логика на човек, за да е информиран, му трябва единствено и само достъп до ФБ и всички информационни канали са негови...

преди 4 минути, BANKATA написа:

САЩ, Германия, Шейцария, Великобритания, от скоро и Китай.

Не, че и ние нямаме светила в световната медицина. И не са стигнали до там с ФБ информираност...

преди 10 минути, цър-вул написа:

С това изобщо не мога да се съглася. По тая логика на човек, за да е информиран, му трябва единствено и само достъп до ФБ и всички информационни канали са негови...

Не, че и ние нямаме светила в световната медицина. И не са стигнали до там с ФБ информираност...

Най-добрият сърдечен хируг по соца е работил в западна Германия

Не знам какво го величаете това здравеопазване по соца. Аз съм бил много малък за да имам ясни спомени, но пък много добре си спомням ранните 90. Реално са си същите лекари и си спомням как за най-малкото нещо предписваха антибиотик. Грип, настинка няма значение, пълна неадекватност, сега това си е равностойно на престъпление, а тогава даже нямаше и пробиотици за да се възстановиш от антибиотика... и така затворен цикъл, вечно болен. Антибиотика лекува само и единствено от бактериална инфекция във всички останали случаи е противопаказателен, защото отслабва имунната система и организма не може да се пребори с болестта. Сега е много, много по-различно. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 час, цър-вул написа:

Е аз какво казах!?Човека търси истината само във фейса...и за него явно това е по достоверно място ...вместо да чете книги....

Лекарите едно време учеха латински :)

Освен това владееха френски, защото модерната медицина идва в резултат на Наполеоновата реформа на държавата им.

Франция дълго време е водеща, а сега френскоговоряща Швейцария :)

Ванката колко пъти да ти спомена че ти липсват първите 20-25 години...

Сащ и медицина - бизнес - да но не и модерна медицина

Пп

Развиването на тази услуга (здраве) изисква пари с камиони

преди 1 минута, Proshark написа:

Е аз какво казах!?Човека търси истината само във фейса...и за него явно това е по достоверно място ...вместо да чете книги....

Доста буквално въприемаш нещата, според мен той друго имаше предвид като спомена фейсбук

преди 2 часа, цър-вул написа:

😆😆😆😆😆😆😆

Болшинството от хората тук не умеят, да четат с разбиране...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.