Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, M.Николов написа:

Като ти казвам, че си прекалено тъп за да коментираш по темата, ти не ми вярваш.

Какъв "Интел", какви пет лева в "Правец 82"?!!!

https://www.pravetz.info/pravetz-82.html

Не му отваряй очите на Банката. Нека си остане тъп. Така му е добре и уютно.

Важното за него е да мрази България и всичко българско.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 2 минути, andiay написа:

Не аз, статистическият годишник на Царство България твърди, че българското село е тънело в мизерия, литературата ни от онова време твърди същото, Буров твърди същото и т.н....

Ама разбира се, ти си само рупор. 

преди 3 минути, andiay написа:

Никакви традиции не е имало изградени до 1944-а в България.....

Е щом казваш...Ама сега ти ли го пишеш или просто си рупор?

преди 7 минути, БаалБек написа:

Ех Николофффф пак се излагаш, но продължаваш да копаеш дъното, а?

Процесор Synertek

И къде видя "Интел" тук?

Бъбрече, не ти стига багажа за да се опитваш да спориш с по-стари и повечко чели от теб.

преди 10 минути, M.Николов написа:

Като ти казвам, че си прекалено тъп за да коментираш по темата, ти не ми вярваш.

Какъв "Интел", какви пет лева в "Правец 82"?!!!

https://www.pravetz.info/pravetz-82.html

Този ли са го правили на 7-ми километър?

преди 5 минути, andiay написа:

Днес земеделският ни износ представлява почти само зърнени култури - жито, царевица, слънчоглед - все неща с изключително ниска донадена стойност - суровини....

Поредната ти глупост...

И то от човек на години 50+.....

Ставаш за смях, ама много....

agrobalans.png

agrobalans-1.png

Нали си анализатор. Какво ти казва статистиката? Или само картинки са за теб...хихихи...

преди 2 минути, M.Николов написа:

И къде видя "Интел" тук?

Чисто български продукт - Synertek

Умньо

току-що, БаалБек написа:

Ама разбира се, ти си само рупор.

Тцъ, душице, рупора не разбира това, което препредава - точно като теб....

Аз просто ти посочвам източници, които са лесно проверими при желание....

току-що, БаалБек написа:

Е щом казваш...Ама сега ти ли го пишеш или просто си рупор?

Потърси в същите източници....

току-що, БаалБек написа:

Поредната ти глупост...

Това, че не си в състояние да осмислиш, какво четеш, не означава, че написаното от мен е глупост....

На 55 години вече би било обяснимо човек дори да приказва глупости....

Но... след 14 годишна възраст да останеш функционално неграмотен е не само смешно, а непростимо....

Това, което съм написал се базира на официални статистически данни....

Кое в тези две графики, които си посочила опровергава според теб написаното от мен?

Нали съм ти казвал кои се смеят на всичко, което не рабират.....

преди 11 минути, M.Николов написа:

И къде видя "Интел" тук?

Бъбрече, не ти стига багажа за да се опитваш да спориш с по-стари и повечко чели от теб.

Ето бре драги:

https://www.pravetz.info/pravetz-16.html

преди 3 минути, BANKATA написа:

Ето бре драги:

https://www.pravetz.info/pravetz-16.html

Колко държави правеха компютри през 80-те години бе, драги?

преди 41 минути, БаалБек написа:

Ти имаш много остър поглед от Германия. Ясновидски....

Ми, понякога трябва да се отдалечиш и да погледнеш от високо, а не само до носа ти да гледаш. Примерно, ако се вгледаш в твоя монитор ще видиш само пиксели.

Art Pixel GIF

Както виждаме Бойко, Мустафа управляват 35 години България.

преди 11 минути, andiay написа:

Това, че не си в състояние да осмислиш, какво четеш, не означава, че написаното от мен е глупост....

Точно това е верния път към дъното, на където си поел. Никой освен теб не може да осмисли глупостите, които пишеш. 

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Както виждаме Бойко, Мустафа управляват 35 години България.

Колко човека са в главата ти и гледат от Германия?

току-що, БаалБек написа:

Точно това е верния път към дъното, на където си поел. Никой освен теб не може да осмисли глупостите, които пишеш. 

Пак да попитам - кое в графиките, които ползваш като "аргумент" противоречи на написаното от мен?

Ти посочи графиките твърдейки, че те доказват, че пиша глупости....

А аз твърдя, че те по никакъв начин не противоречат на написаното от мен, а просто ти не можеш да разбереш нито кво четеш, нито кво виждаш като картинка....

Само неграмотните се крият зад всички / никой....

преди 36 минути, andiay написа:

Душице неориентирана....

Не аз, статистическият годишник на Царство България твърди, че българското село е тънело в мизерия, литературата ни от онова време твърди същото, Буров твърди същото и т.н....

Коя война на България е била успешна бре душице?

Три поредни войни - три поредни национални катастрофи....

Никакви традиции не е имало изградени до 1944-а в България.....

Била е неимоверно изостанала селска страна с неефективно разпокъсано селско стопанство, за което естествено си има обективни причини....

Индустрия на практика е нямало, с 80% селско население и с близо 50% неграмотно население индустриализацията би отнела век, както е било навсякъде....

Силовото налагане на образованост,съчетано със силовото откъсване от селото прави модерната индустриализация възможна и то с едни изключително бързи темпове....

Едва тогава вече заприличваме на европейска държава....

До 1982-а развитието е устойчиво и постоянно, следва криза по причини, които вече ти обясних, която съчетана с мудно реагиращата планова икономика довежда до неизбежния крах на тази система....

За съжаление, вместо да използваме и надградим постигнатото дотогава, ние разрушихме и малкото добри неща, които ни завеща социализма и затова днес сме най-зле от целия ЕС, а и вече ни задминават и страни извън ЕС....

До 1982-1984-а България е имала положителен външнотърговски баланс, сиреч повече сме изнасяли, отколкото сме внасяли, като този положителен баланс е нараствал постоянно през последните десетилетия....

Да, болшинството от износа ни е бил за страните от СИВ....

Но.... днес пък болшинството от износа ни е в рамките на ЕС, но баланса ни е отрицателен....

Другата разлика е, че някога износа ни на промишлени стоки е бил на собствени марки и краен продукт, което ще рече по-висока донадена стойност....

Днес промишленият ни износ в значителната си част представлява продукция на ишлеме, на практика без донадена стойност....

Ишлемето винаги е до време....

Земеделският ни износ някога е бил равномерно разпределен между зърнени култури, плодове, зеленчуци, като последните две категории са тези с по-високата донадена стойност....

Днес земеделският ни износ представлява почти само зърнени култури - жито, царевица, слънчоглед - все неща с изключително ниска донадена стойност - суровини....

Плодовете и зеленчуците вече ги внасяме....

Средният доход от декар обработваема земя в България днес е над 5 пъти по-нисък от този в Нидерландия, където обработваемата земя я "крадат" от морето...

Къде е "устойчивото развитие" душице?

Набий си веднъж завинаги в рупорчето, че ти не си в състояние да аргументираш каквото и да било, а това, че нещо ти се струва глупост поради твоето незнание, не означава че е глупост....

Очевизвадно е, че се опитваш да коментираш неща от които бъкел не разбираш....

А и не искаш да се постараеш да се ограмотиш....

Баш комунягите унищожават традициите в селското стопанство с клелкивизацията.

Традиционно български култути са заменени със западни такива, с по-голям добив но по-лоши хранителни качества.

преди 15 минути, БаалБек написа:

Колко човека са в главата ти и гледат от Германия?

Нямам идея.

току-що, BANKATA написа:

Баш комунягите унищожават традициите в селското стопанство с клелкивизацията.

Традиционно български култути са заменени със западни такива, с по-голям добив но по-лоши хранителни качества.

Нема, нема па като се изхвърлиш.....

Я дай примери....

Българската традиция в селското стопанство е била малки разпокъсани парцели....

Крайно неефективно....

Още в средата на 30-те  по заръка на Хитлер в България пристига екип от германски учени, които трябва да установят с какво можем да бъдем полезни като съюзници на Третия Райх....

Заключението е било, че с правилно преструктуриране на селското стопанство България има капацитет да изхранва между 20 и 30 млн. души....

Но.... нямаме традициите, за да постигнем това....

Колективизацията / окрупняването е бил неизбежен процес, без значение кой е щял да бъде на власт....

Комунистите просто ускоряват процеса насилствено.....

През 90-те го върнахме с 50 години назад.....

преди 7 минути, andiay написа:

Нема, нема па като се изхвърлиш.....

Я дай примери....

Българската традиция в селското стопанство е била малки разпокъсани парцели....

Крайно неефективно....

Още в средата на 30-те  по заръка на Хитлер в България пристига екип от германски учени, които трябва да установят с какво можем да бъдем полезни като съюзници на Третия Райх....

Заключението е било, че с правилно преструктуриране на селското стопанство България има капацитет да изхранва между 20 и 30 млн. души....

Но.... нямаме традициите, за да постигнем това....

Колективизацията / окрупняването е бил неизбежен процес, без значение кой е щял да бъде на власт....

Взеха на хората и малкото което имаха.

'90  е нормално да се върнем на зад. Като връщат на хора които никога не са занимавали със земеделие имотите какво очакваш да стане?

Взеха им земите, накараха ги да отидат в градовете по заводите и децата/внуците после к'во да правят на село.

току-що, BANKATA написа:

Взеха на хората и малкото което имаха.

'90  е нормално да се върнем на зад. Като връщат на хора които никога не са занимавали със земеделие имотите какво очакваш да стане?

Взеха им земите, накараха ги да отидат в градовете по заводите и децата/внуците после к'во да правят на село.

Кое от това не разбра....

преди 9 минути, andiay написа:

преди 35 минути, andiay написа:

Пак да попитам - кое в графиките, които ползваш като "аргумент" противоречи на написаното от мен?

Ти посочи графиките твърдейки, че те доказват, че пиша глупости....

А аз твърдя, че те по никакъв начин не противоречат на написаното от мен, а просто ти не можеш да разбереш нито кво четеш, нито кво виждаш като картинка....

Само неграмотните се крият зад всички / никой....

В твой интерес е да отричаш, че си написал глупост. Ако пък действително не осъзнаваш какво си написал и аз съм цитирала и опровергала - мнооого зле за теб.

Както сам твърдиш. Имаш право да пишеш глупости както и когато намериш за добре.

преди 26 минути, andiay написа:

Веднъж и нещо вярно да напишеш.

преди 26 минути, andiay написа:

И пак стигна до мен. Няма устойчиво развитие. Процеса не е естествен. Ама стига съм те поучавала. Пляскай си глупостите, пък между тях може и нещо вярно да напишеш.

преди 58 минути, andiay написа:

Помпените централи за вода за населението в много села са построени от германците - тогавашните нацисти. Вадят вода от +400 метра. Доста от тях още си работят. Сегашните демократически ВИК дружества ги ползват наготово и грабят ли грабят "свободния" български народ.

току-що, БаалБек написа:

В твой интерес е да отричаш, че си написал глупост. Ако пък действително не осъзнаваш какво си написал и аз съм цитирала и опровергала - мнооого зле за теб.

Тцъ, в твой интерес е да твърдиш, че пиша глупости и ти ги "опровергаваш"....

Което просто не отговаря на истината....

Да проверим, какво си цитирала.....

преди 1 час, БаалБек написа:
преди 1 час, andiay написа:

Поредната ти глупост...

И какво посочваш за "опровержение.....

преди 1 час, БаалБек написа:

agrobalans.png

agrobalans-1.png

Нали си анализатор. Какво ти казва статистиката? Или само картинки са за теб...хихихи...

Графиките посочват повишение на стокообмена в аграрните стоки, с повишаване на положителния баланс за аграрните стоки....

И?

Какво "опровергаваш" с това?

Какво е разпределението вътре в тези аграрни стоки?

Огромната част от износа ни е зърнени култури и непреработено масло от маслодайните - сиреч суровини, сиреч ниска донадена стойност....

Цитат

Boдeщитe гpyпи пpoдyĸти в cтpyĸтypaтa нa aгpapния eĸcпopт и пpeз минaлaтa гoдинa ca житнитe и мacлoдaйнитe pacтeния, cлeдвaни oт мaзнинитe oт pacтитeлeн или живoтинcĸи пpoизxoд, ocтaтъци oт xpaнитeлнaтa пpoмишлeнocт и фypaжитe.

Интересна е и първата графика....

България по площ е над два пъти по-голяма от Нидерландия, доста по-рядко населена, с многократно повече обработваема плодородна земя, но многократно по-нисък баланс...

Това, какво ти говори, душице?

преди 21 минути, БаалБек написа:

Както сам твърдиш. Имаш право да пишеш глупости както и когато намериш за добре.

И защо да го правя аз, при положение, че и срещу теб да тичам, пак не бих могъл да те стигна по писане на глупости....

преди 15 минути, БаалБек написа:

Веднъж и нещо вярно да напишеш.

Тцъ, веднъж и ти нещо да разбереш....

А не, че аз не пиша верни неща....

преди 16 минути, БаалБек написа:

И пак стигна до мен.

Нимоа та стигна, казах ти....

А и не искам, опазил ме Господ....

преди 18 минути, БаалБек написа:

Няма устойчиво развитие

Мхм, казах ти го и по-рано.....

Природен закон е....

преди 18 минути, БаалБек написа:

Процеса не е естествен.

Естествени и неизбежни са само два процеса в природата- ентропията и хаоса....

преди 20 минути, БаалБек написа:

Ама стига съм те поучавала

Жива да не бях...

Бих се хвърлил от Кончето, ако некогиш доживея това....

Първо изучи себе си....

преди 21 минути, БаалБек написа:

Пляскай си глупостите, пък между тях може и нещо вярно да напишеш.

Да поамнайстим - това, че смяташ нещо за глупост, без да си в състояние да предоставиш аргументи доказващи твърдението ти, доказва единствено и само твоята пълна липса на какъвто и да е зачатък на знания....

преди 31 минути, BANKATA написа:

Не и по начина който се направи след '44. То не е било колективизация, а кражба.

Всяка колективизация е кражба.....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.