Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 40 минути, parmobil написа:

Крайно време е да провериш ТИ на какво опонираше. И казваше, че не се виждало насочено оръжие, а НЕ, че не е имало. Провери си. Няма само аз на теб и Тошев да ви търся старите глупости, а вие да се правите на хумористи и неказали. За целта със screenshot почнах да те цитирам, за да не си позволяваш да си триеш твърденията. Или и това забрави?

Ааа, не. С Бъди не така. Трябва ти сам да доказваш неговата теза.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, parmobil написа:

Което е следствие на ЛЕВИЧАРСТВОТО по цял свят.  Тази чума "под вънкашност чужда и под име ново" сее идиотии от Марк и Енгелс насам.

Следствие на либералите е ,ама ше бъде поправена тази грешка сигурен съм в това.

преди 2 минути, maxthon написа:

Е след като не се вижда трябва да го изсмуча от пръстите си и да кажа ето го там е? Нещо, което не се вижда също така и не съществува. Освен ако може да покажеш точно обратното. Можеш ли? Та какво трябва да се провери?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Че ти на въпросното видео търдеше, че нямало насочено оръжие. Оръжието беше видно навсякъде, но просто не беше насочено и според теб това беше нормална ситуация. Не толкова отдавна ти го припомних, но не си обърнал внимание.

Да, забелязах, че не може да се връща толкова назад във форума, но затова и си пазя screenshots.

преди 2 часа, БаалБек написа:

Говори ми на ръката...

Здравей, душице....

На която и част от тялото ти да се говори, резултата е винаги един и същ - започваш да дрънчиш....

преди 3 часа, БаалБек написа:
преди 15 часа, andiay написа:

Продължаваш да не разбираш, че се обсъждат текстовете на два закона и тези текстове категорично и неоспоримо доказват твърдението ми, че руският е омекотено копие на американския, макар че със всяка следваща поправка и допълнение към него, все повече и повече се приближава до 100-те процента идентичност....

Фалшивите аргументи, които ползваш едва ли променят факта, че не си успял нищо да обориш.

Казах вече няколко пъти - вярата не може да се обори....

Затова и не се опитвам....

За вярващия, всички аргументи посочващи несъстоятелността на вярата му, винаги са фалшиви.....

Кое от написаното от мен, което си цитирала е "фалшив аргумент"?

А.... ма то па ка да обясниш, като единствените "аргументи", които винаги представяш са чужди преразкази на които безусловно вярваш и голи твърдения от рода на "Факт е, че сестра ти е лека жена, докажи, че не е така"....

Което си е съвсем в реда на нещата, имайки се предвид, че си най-обикновена изпразнена от съдържание тенекиена коруба....

Няма как точното цитиране на оригиналните текстове на двата сравнявани закона да бъде определено като "фалшив аргумент"....

Фалшива е само претенцията ти, че си нещо повече от тотален невежа....

преди 3 часа, БаалБек написа:

И затова Огнян Минчев е прав в неговото изказване, защото:

преди 17 часа, БаалБек написа:

Задкулисните играчи, кукловодите са така наречения Генералски съвет в БСП/БКП, който създате партия ДПС и внедри в управлението на СДС техни хора и по този начин управлява и до днес цялата държава. И съсипа създаването на реална и истинска Демокрация в България. Генералското движение в БСП/БКП се ръководи от о.з.ген. Любен Гоцев. Същия завършва Института по Международни отношения в Москва, школата на КГБ и през целия си живот работи в ДС. Ген. Гоцев е създател, по руски образец, на повечето "силови" групировки, холдинги, банки и мастити бизнесмени. Благодарение на него и благословията на "братското" КГБ се появяват "ВИС", "СИК", "Аполо и Болкан", "Ипон". 

Съмнявам се Огнян Минчев да е прав дори когато ходи по "малка нужда", имайки се предвид телосложението му....

Твърдението му за Еразъм и законопроекта, което ти така ентусиазирано ретранслира тук, и което "услужливо" се опитваш да "заметеш" вече цяла седмица с поредица от все по-абсурдни и все повече издаващи, че нищо освен гола вяра не притежаваш, та... това твърдение на Огнян Минчев бе откровена манипулативна лъжа, целяща подмяна на дневния ред и възползваща се от тоталното невежество на вярващи като теб....

Отдавна ти казах, че подобни елементарни манипулации не е задължително да са измислени от идиоти, но задължително са предназначени за идиоти, които с мисионерски плам да ги разпространяват....

Както и тази глупост, която си самоцитирала, ползвайки я като "аргумент"....

Също много отдавна ти казах, че ти си избрала да бъдеш просто рупор....

Но.... вече все по-често ми се струва, че съм сбъркал в това си твърдение....

Като че ли не ти, а природата е избрала....

Днес успя да направиш деня ми....

Приеми искрените ми благодарности.....

преди 7 минути, parmobil написа:

Което е следствие на ЛЕВИЧАРСТВОТО по цял свят.  Тази чума "под вънкашност чужда и под име ново" сее идиотии от Марк и Енгелс насам.

Кажи кое ти е смешно? Че си дресиран, че Запад е дясно, а Изток е ляво, това ми е ясно. Кое не ти е ясно за левичарството?

преди 3 минути, parmobil написа:

Кажи кое ти е смешно? Че си дресиран, че Запад е дясно, а Изток е ляво, това ми е ясно. Кое не ти е ясно за левичарството?

Смешно е ,че твърдиш за ЕНП че са левичари :D

преди 28 минути, AAUUXX написа:

Всъщност преди 30-40г запада (Европа) не САЩ беше едно хубаво място ,чисто и приятно с добре платена работа

Не знам как е било по онова време на Запада, но имам братовчед който избяга 80 те години в Германия и се върна 91, а  е лекар и то кадърен. Още работи в ВМА на 72 години е. Но ги разказваше едни...Е, явно не е било както е сега, но явно е било кой как попадне! А че по добро отношение  е имало, естествено! Малко емигранти са били. "Ето те избраха свободния свят" и подобна глупава пропаганда! Друг един се върна от Франция средата на 90 те, с 5000 долара и едно очукано та пребито рено 4 за 15 години работа в Франция! Не знам, но не е било това което се пропагандираше! Преди пандемията ходих в Рим... е по кошмарен град не съм виждал! По улиците боклуци, хартии, препълнени кофи за боклук! Особено централния им пазар в Рим...портапортезе мисля че се казваше...не съм сигурен а може и да не го изписвам правилно, че то само роми, от Тунис, от Мароко ужас! И една мърсотия....Е това ли е РИМ? Италия? Изобщо западът!

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Смешно е, че не виждаш по-далече от нослето си. Ти ГЕРБ ще ми ги представиш като десни, защото са срещу БСП.

Че ти на въпросното видео търдеше, че нямало насочено оръжие. Оръжието беше видно навсякъде, но просто не беше насочено и според теб това беше нормална ситуация. Не толкова отдавна ти го припомних, но не си обърнал внимание.
Да, забелязах, че не може да се връща толкова назад във форума, но затова и си пазя screenshots.
И гордо пропускаш думата насочено.... Напълно нормална ситуация в град на фронта да охраняваш хората, които провеждат референдум. Няма кой друг да го направи освен военните. А това е нещо, което правим и ние тук. Към всяка секция има охрана. А най-интересни са подвижните секции. Явно и те гласуват с насочено оръжие.... И тук казвам стига толкова. Нямаш аргументи, заяждаш се при това на място нямащо нищо общо с тази тема.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Следствие на либералите е ,ама ше бъде поправена тази грешка сигурен съм в това.

Тцъ, това което днес се представя за либерализъм, няма нищо общо с класическия либерализъм и е далеч по-близко до някаква изродена форма на троцкизъм....

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Въобще не е смешно....

Реално, днес класическото дясноконсервативно е представено от Тръмп.... донякъде....

ЕНП е много по-близо до левичарството, отколкото до да речем до британският и американски консерватизъм от 80-те....

Истината е, че днес няма нито истински дясно, нито истински ляво...

преди 8 минути, maxthon написа:

И гордо пропускаш думата насочено.... Напълно нормална ситуация в град на фронта да охраняваш хората, които провеждат референдум. Няма кой друг да го направи освен военните. А това е нещо, което правим и ние тук. Към всяка секция има охрана. А най-интересни са подвижните секции. Явно и те гласуват с насочено оръжие....

А още по-интерсно беше защо се разхождаха из етажите по блоковете така? Звъни ти лелка на вратата, а отзад мужик с униформа и с "Калашников" просто си седи. 

Ти как ще реагираш ако по стълбите към вас се разминеш с човек държащ просто така огнестрелно оръжие? У нас, а и по други цивилизовани държави не смятам, че това е нормално.

едит

Не съм забелязал у нас по избори (а аз гласувам) униформени да се разхождат с оръжие в ръка.

А още по-интерсно беше защо се разхождаха из етажите по блоковете така? Звъни ти лелка на вратата, а отзад мужик с униформа и с "Калашников" просто си седи. 
Ти как ще реагираш ако по стълбите към вас се разминеш с човек държащ просто така огнестрелно оръжие? У нас, а и по други цивилизовани държави не смятам, че това е нормално.
едит
Не съм забелязал у нас по избори (а аз гласувам) униформени да се разхождат с оръжие в ръка.
Продължаваш да си изсмукваш историята от пръстите за нещо, което не си видял. Не е отзад а долу на долния етаж. Нямаш аргументи и е време да спреш.

преди 24 минути, parmobil написа:

едит

Ми шот у нас не е военно положение бре затова и не си забелязал ,ама що не мислиш малко преди да пишеш?

преди 37 минути, andiay написа:

Кое от написаното от мен, което си цитирала е "фалшив аргумент"?

Кое не е? От толкова много филосфстване и набран текст, си пропуснал конкректиката и реалните аргументи, които да наклонят везните в твоя полза.

Хубав и слънчев ден!

преди 1 час, чичо Сашо написа:

Някога, по онова време, имаше конгреси на БКП даваха ги директно по радиото и телевизията, и в началото на всеки конгрес Тодор Живков четеше доклад!

А споменавал ли е например за "Червените бригади"? Крайнолява комунистическа терористична организация, организирала множество взривове, отвличания и атентати в Италия. Би трябвало да се е хвалил, защото и НРБ е била замесена през 1982г, чрез Антонио Саваста. Лидер на венецианския клон на „Червените бригади“. Той е заловен и изправен пред италиански съд за отвличането на американския бригаден генерал Джеймс Дозиър през декември 1981г. При разпитите Саваста заявява, че синдикалистът Луиджи Скричоло е шпионин, вербуван от българските тайни служби. Той го свързал с дипломати от българското посолство. Признава, че тези служители официално са предлагали помощ на „Червените бригади“ за осъществяване на противозаконната им терористична дейност. „Дипломатите“ от България са предложили помощ за доставка на оръжие; осигуряване на пари; трениране на бойци от „Червените бригади“ за водене на градска партизанска война; бягство и убежище в България при евентуални разкрития.

Защото комунистически идеал, по който така тъжите, не е нищо друго освен терор над всички, които му оказват съпротива. Империята на злото - СССР и днешна Русия на кагебиста Путин, въплъщението на този "идеал", и до днес продължават да подчиняват съществуването си единствено на тази мракобесническа цел.

преди 1 час, чичо Сашо написа:

.... за загниващия капитализъм,....

А то взе, че развития и прогресивен социализъм умря и гние някъде - например Северна Корея, донякъде и в Куба....

преди 3 минути, БаалБек написа:

А споменавал ли е например за "Червените бригади"? Крайнолява комунистическа терористична организация, организирала множество взривове, отвличания и атентати в Италия. Би трябвало да се е хвалил, защото и НРБ е била замесена през 1982г, чрез Антонио Саваста. Лидер на венецианския клон на „Червените бригади“. Той е заловен и изправен пред италиански съд за отвличането на американския бригаден генерал Джеймс Дозиър през декември 1981г. При разпитите Саваста заявява, че синдикалистът Луиджи Скричоло е шпионин, вербуван от българските тайни служби. Той го свързал с дипломати от българското посолство. Признава, че тези служители официално са предлагали помощ на „Червените бригади“ за осъществяване на противозаконната им терористична дейност. „Дипломатите“ от България са предложили помощ за доставка на оръжие; осигуряване на пари; трениране на бойци от „Червените бригади“ за водене на градска партизанска война; бягство и убежище в България при евентуални разкрития.

"Червените бригади" нямат нищо общо със социализма - най-хуманната и социална система до сега.

преди 20 минути, БаалБек написа:

Кое не е? От толкова много филосфстване и набран текст, си пропуснал конкректиката и реалните аргументи, които да наклонят везните в твоя полза.

Коя конкретика съм пропуснал бре душице, щом ти цитирах двата сравнявани закона в оригинал....

Виж, ти досега, освен голи твърдения и ретранслиране на чужди манипулации, други "аргументи" нямаш....

А плачевните ти опити за посочване на "конкретика" с "инфлуенсърката" "инфлуенсвърща" за лайфстайл, като пример как децата и внуците на комунистите редяли законите, като Кара-Мурза и фондацията на Ходорковски за пример колко драконовски е закона за чуждестранните агенти в Русия, въпреки че техните казуси немат нищо общо с него, глуповатото цитиране, че в САЩ законът засягал само лобизма, а не медии, още по-глуповатото ти "тълкуване" що е то чужд принципал според закона в САЩ и прочее и прочее все по-глупави опити да прикриеш не само невежеството си, а и пълната липса на възможности да го преодолееш, са особено забавни....

Мда, явно е че не опира до твой личен избор, а до природен избор....

Когато природата е решила да бъдеш просто тенекиена коруба, ти избор нямаш....

Такава ще си останеш... най-обикновен рупор....

преди 3 часа, В. Велев написа:

"Червените бригади" нямат нищо общо със социализма - най-хуманната и социална система до сега.

"Червените бригади" не са леви? Какви гъби ядеш, човек? Сега, нали няма да се преструваме, че според твоите представи ляво и соц са различни неща?

Пичос, прочетете, осмислете и си дайте сметка (идея)за ляво и дясно. Защото Изток-Запад, ама хич, хич, не ви се получава.

Книжечки надо читать, а не fb и заглавия в сайтове.

Дадох ви нещо от Маркузе, ама го пропуснахте. Аз не очаквам и да сте чели Маркс и Енгелс, но иначе сте социалисти. Вие и Дугин (който се приема за Распутин) не сте чели, но пак се правите на застъпници на руското и лявото. 

Има ли някакъв аналог в демократичната държава или демокрацията това. Нещо подобно? Тимур и неговата команда?

images?q=tbn:ANd9GcQIgn0mOYhkR7Ux3aO8H5o

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

Има ли някакъв аналог в демократичната държава или демокрацията това. Нещо подобно? Тимур и неговата команда?

images?q=tbn:ANd9GcQIgn0mOYhkR7Ux3aO8H5o

Снежанке, ти пак си девствена.

Тимур и неговата команда

Това за ташак. Разбира се, че има аналог. Но те оставям да го потърсиш.

преди 12 минути, parmobil написа:

Снежанке, ти пак си девствена.

Тимур и неговата команда

Това за ташак. Разбира се, че има аналог. Но те оставям да го потърсиш.

Щом питам, значи няма.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Щом питам, значи няма.

Нямам никаква вина, че се ограмотяваш от първото заглавие в търсачката. Ти твърдеше, че нямало и режим на ток преди 1989 г., нали? Аз не блокирам и докладвам - скролирам.

преди 20 минути, parmobil написа:

Нямам никаква вина, че се ограмотяваш от първото заглавие в търсачката. Ти твърдеше, че нямало и режим на ток преди 1989 г., нали? Аз не блокирам и докладвам - скролирам.

Ми, ти като се ограмотяваш по-добре, покажи ми.

Но няма. 

https://www.realzoom.org/2020/06/blog-post_20.html?m=1

Soc.jpg

И ние сме тези, които все още сме по-умни от вас и ви помагаме. Насладете ни се! Оценявайте ни! Преди да изчезнем...

Веднъж синът ми ме попита: "Как живеехте преди без достъп до технологии, без интернет, без компютри, без телевизори, без климатик, без мобилни телефони?"

Аз му отговорих: „А как живее днес вашето поколение — без вяра, без състрадание, без чест, без уважение, без срам, без скромност, без да четете книги …..

Ние, хората, които сме родени между 1945-1985 г., сме благословени.

Нашият живот е живо доказателство за това - играехме и карахме велосипеди, без никога да носим каски. Не се страхувахме да ходим сами на училище още от първия учебен ден.

След училище играехме навън до залез слънце.

Никога не сме гледали телевизия по цял ден.

Играехме с истински приятели, а не с приятели от Интернет.

Ако някога сме били жадни, пиехме обикновена чешмяна вода, а не бутилирана вода.

Бяхме по-малко болни, въпреки че преди това споделяхме една и съща чаша лимонада с четирима приятели.

Родителите ни лекуваха с обикновени средства домашно производство или с помощта на традиционната медицина.

Никога не наддавахме на тегло, въпреки, че основно ядяхме хляб.

Бяхме свикнали сами да създаваме своите играчки и да си играем с тях.

Споделяхме си с приятелите играчките, книгите.

Родителите ни не бяха богати. Те ни дадоха любовта си, научиха ни да ценим духовното, а не материалното, научиха ни на истински човешки ценности — честност, вярност, у

важение, трудолюбие.

преди 4 часа, andiay написа:

Коя конкретика съм пропуснал бре душице, щом ти цитирах двата сравнявани закона в оригинал....

Да повторим пак: Може да цитираш и цялата Библия в оригинал на изуст, но "поетичните ти фантазии" нямат място в реалността. Пък нека съм рупорче, тенекия и ....то ти се изчерпа речника. Плочата ти ли зацикли или толкова си можеш?

Хайде бъди здрав и лека и спокойна вечер! 

преди 17 минути, БаалБек написа:

Да повторим пак: Може да цитираш и цялата Библия в оригинал на изуст, но "поетичните ти фантазии" нямат място в реалността.

Да повтаряш една и съща грешка е признак на какво?

Поетичните фантазии са твой специалитет, бре душице....

Освен тях ти друго не си в състояние да предложиш....

А реалността се базира на цитираните от мен оригинални текстове на двата закона, а не на твоите усещания за "реалност"....

А по примерите, които се опитваш да приложиш като "аргумент", ясно си личи, че нямаш и грам представа нито какво коментираш, нито какво посочваш....

преди 28 минути, БаалБек написа:

Пък нека съм рупорче, тенекия и ....то ти се изчерпа речника.

Не нека да си....

И да искаш да бъдеш друго, няма да се получи....

Нимой да пребориш природата си....

преди 30 минути, БаалБек написа:

Плочата ти ли зацикли или толкова си можеш?

Тцъ и тцъ...

Ти толкова си можеш....

преди 31 минути, БаалБек написа:

Хайде бъди здрав и лека и спокойна вечер! 

Ти също....

Направи ми деня, а сега и вечерта....

Бих бил глупак, ако не желая да си здрава....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.