Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 44 минути, AAUUXX написа:

Че тя темата е шега, страхувате се от соца който си е отишъл преди 33г ,какво сериозно виждаш тук? Обвинявате соца за неволите на демокрацията ?! Тук има ли нещо сериозно в тази тема?

Страхуваме се , че платени четирихилядници, насъскват полезни идиоти и ни държат на дъното. Разбира се, че ДС и креатурите му, под мъдрото ръководство на Кремъл ни прави мизерниците на Европа.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 32 минути, IvanKirov написа:

вестници съм си бърсал ГЗ. И това не изолиран случай, постоянно беше тъй.

Вестник стършел с двойна употреба -тъй беше наистина :D

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Страхуваме се , че платени четирихилядници, насъскват полезни идиоти и не държат на дъното. Разбира се, че ДС и креатурите му, под мъдрото ръководство на Кремъл ни прави мизерниците на Европа.

Най лошото е ,че си вярваш. Каква ДС -  хей 33г минаха бре, този лаф вече не е актуален повече от две десетилетия, ъпдейтнете си базата данни.

преди 34 минути, IvanKirov написа:

Промивате новото поколение, те това е проблема със соца. Току верно качат на власт, някой книжен плъшок като Копейкин. Те тогаз ше ни се такова мама та. Имаше едно клипче, жалко че изтриха групата. Строили пишлеметата, и ги питат кво са научили от Киро Брейка. Първата им работа - декламират, че научили - по соца било най-хубаво.

Престъпление е да пропагандираш за човеконенавистен, убийствен диктаторски режим. Мисля, че и в закон го бяха облекли това. Буквално нарушавате закона, дето промивате мозъка, доколкото го има, за новите дето гласуват. Е гледай го келеша, дето е пуснал темата. На 20 и няколко години е, и убеден, все едно го е живял, на нас го обяснява, де остаряхме по соц опашки за елементарни неща. Хартия бе, хартия за кенефа беше дефицит, с вестници съм си бърсал ГЗ. И това не изолиран случай, постоянно беше тъй.

Сега като сложиха хора от (американското) посолство на САЩ, България просперира. Пък немската проекция ГЕРБ, която коли и беси и до днес, България цъфти. Да не говорим пък от 2007 година България е в клуба на богатите. ЕС. Направо я виждаш Швейцария на Балканите. 😀

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Ами не ни спира нашето правителство, а техните правила. Нискоинтелигентни тролове. Тогава държавата те стреляше. Та руския кораб ви чака.

Правилата навсякъде следва да се спазват.   Не ми липсват средства да обикалям света и не ми е нужно да емигрирам.    Екскурзии, почивки или просто на гости, със съответни покани от там.  Има задължителни визи за извън Европа.    При налични пари всичко е лесно.     А ти обръщаш този форум на чат-стая, без да си трол.

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Сега като сложиха хора от (американското) посолство на САЩ, България просперира. Пък немската проекция ГЕРБ, която коли и беси и до днес, България цъфти. Да не говорим пък от 2007 година България е в клуба на богатите. ЕС. Направо я виждаш Швейцария на Балканите. 😀

Бе ти убаво виждаш само проблемите, но най близко до прозападно управление, беше на Кирил Петков, хем че БСП беше у него и веднага ватниците у властта се активизираха и го свалиха. Та леко да слага САЩ или ЕС правителства. Червени мишоци. Пути е включил всичките си кукли на ръчно управление, да се надяваме за последно.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

но най близко до прозападно управление, беше на Кирил Петков

ПП направиха най много за най кратко време за пенсионерите и работещите на мин. заплата, имаха нужда от повече време за да направят още полезни неща за народа, но не им бе дадено такова.

преди 4 минути, attj написа:

Правилата навсякъде следва да се спазват.   Не ми липсват средства да обикалям света и не ми е нужно да емигрирам.    Екскурзии, почивки или просто на гости, със съответни покани от там.  Има задължителни визи за извън Европа.    При налични пари всичко е лесно.     А ти обръщаш този форум на чат-стая, без да си трол.

Това което ти написа е тролене, нищо общо със спора. Спора е защо нашата страна през соца забраняваше на гражданите си да я напускат свободно? Малоумно е да твърдиш, че строй , който не позволява на хората да го напуснат, защото най вероятно няма да се върнат, може да се определи като добър. Пък за определяне като по добрият, си е нужно особено ментално състояние.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Спора е защо нашата страна през соца забраняваше на гражданите си да я напускат свободно?

Защото така е била решила системата тогава ,все едно да питаш сега защо сме в ЕС?

Просто правилата са били по-строги за определени хора.   Бил си непълнолетен тогава и пак се напрягаш да спориш, Митко Вълчев ?   Заради чатенето тук.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

ПП направиха най много за най кратко време за пенсионерите и работещите на мин. заплата, имаха нужда от повече време за да направят още полезни неща за народа, но не им бе дадено такова.

Всъщност зададоха посоки, трябват си две три години, да може категорично да ги хвалим. 

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Защото така е била решила системата тогава ,все едно да питаш сега защо сме в ЕС?

Извинявай бот ли си? Да, решила го е системата. Която беше несправедлива и нежизнеспособна, това я провали. Справка Тодор Живков.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Всъщност зададоха посоки, трябват си две три години, да може категорично да ги хвалим. 

Вярно е ,но за краткото време направиха много полезни неща, което не може да не го признаем

преди 15 минути, Митко Вълчев написа:

Това което ти написа е тролене, нищо общо със спора. Спора е защо нашата страна през соца забраняваше на гражданите си да я напускат свободно? Малоумно е да твърдиш, че строй , който не позволява на хората да го напуснат, защото най вероятно няма да се върнат, може да се определи като добър. Пък за определяне като по добрият, си е нужно особено ментално състояние.

То пък сега се върнаха. Виждаш. Българите не можеш да ги спреш. Идват на групи по българската граница.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Вярно е ,но за краткото време направиха много полезни неща, което не може да не го признаем

Направиха да пипат парапета. Закуски в Гърция. И пращане на баща му в Турция.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bivsh-zam.-ministyr-bashtata-na-kiril-petkov-e-pytuval-do-turciia-za-da-dogovaria-dostavki-na-gaz-2338640

Бащата на Кирил Петков беше ангажиран с търсене на доставчици на синьо гориво. Той официално е пътувал до Турция за преговори заедно със съветника по външната политика на Петков - Весела Чернева. Летял е на държавни разноски през първата година на миналата година. Това каза бившият зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов пред NOVA NEWS.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Ти в какво виждаш пропаганда ? Заглавието на темата е "Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!" Всеки исказва мение по темата според неговото виждане за този период.

Еми каква "истина", "БЕШЕ по-добре" и т.н.

Освен, че заглавието е тотална лъжа, келешът дето я отворил, дори не е помирисвал соц "добре"-то. Че и да спори се напиня, нас дето поне малко имам идея, лично.

Колкото е по голямо социалното неравенство между хората ,толкова повече ще сравняват соц времето, респективно като се увеличават бедните в страната ще расте и носталгията по соца.

Не мога да разбера носталгия, по 60 левови заплати, и държава - затвор. Опашки, слухтене, затвори, всичко с тоягата... Имаше и някои хубави неща, ама са малко.

преди 34 минути, attj написа:

Не ми липсват средства да обикалям света и не ми е нужно да емигрирам.    Екскурзии, почивки или просто на гости, със съответни покани от там.  

Всеки дядка-соц- трол-мосейковец, виртуален турист-милионер :giggle1:  Новия лозунг на БКП/КПСС

Lámina rígida «Partido Comunista de la Unión Soviética CPSU» de Khokhloma |  Redbubble

:giggle1:

4 дни чаках на опашка за цветен телевизор, бях 157-и в списъка през 80-те

2023-02-16_050331.png

https://www.bgspomen.com/2023/02/4-157-80.html?m=1&fbclid=IwAR0rJ020-rsB-7ywq_zliKsT-lKl79U-T_oA0HWk5-Sh7FUxrBI6AkRp8xY

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

.

Пиша за пенсии и мин. запалта ,мен като пенсионер ме касае това най много, като го оцених положително но не достатъчно. Друго не знам дали е вярно за да го коментирам.

Вестник стършел с двойна употреба -тъй беше наистина :D

Най лошото е ,че си вярваш. Каква ДС -  хей 33г минаха бре, този лаф вече не е актуален повече от две десетилетия, ъпдейтнете си базата данни.

Най лошото е, че в инициативния комитет издигнал Резидента имаше няколко такива, Буда 12 години на власт. Орела къв да е, фактор през всичките 33.  Това са само видимото на повърхността, говорим за служби, нали? Та ъпдейтвай твойта и на фона на глупостите, които ти оспорвам всеки път, смали самочувствието, че е тотално без покритие.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Пиша за пенсии и мин. запалта ,мен като пенсионер ме касае това най много, като го оцених положително но не достатъчно. Друго не знам дали е вярно за да го коментирам.

Тия мекотели освободиха цените на тока, което отприщи инфлацията, дето я гледаме. Сега с държавни средства финансираме свръх-печалби за едни хора, в енергийния сектор. За малко да затворят и ТЕЦ-овете.

Кокорчо и на снимка не мога да го гледам. Някаква учителка писа по форумите, вика питам го нещо, погледна ме с поглед на змия!

преди 32 минути, attj написа:

Просто правилата са били по-строги за определени хора.   Бил си непълнолетен тогава и пак се напрягаш да спориш, Митко Вълчев ?   Заради чатенето тук.

Били са идиотски строги и несправедливи, за огромната част от хората. Затвор, от който за да се махнеш рискуваш живота си.

преди 28 минути, АСПЕКТ написа:

То пък сега се върнаха. Виждаш. Българите не можеш да ги спреш. Идват на групи по българската граница.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bivsh-zam.-ministyr-bashtata-na-kiril-petkov-e-pytuval-do-turciia-za-da-dogovaria-dostavki-na-gaz-2338640

Бащата на Кирил Петков беше ангажиран с търсене на доставчици на синьо гориво. Той официално е пътувал до Турция за преговори заедно със съветника по външната политика на Петков - Весела Чернева. Летял е на държавни разноски през първата година на миналата година. Това каза бившият зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов пред NOVA NEWS.

Напиши нещо със смисъл, омръзва да ви оспорваме лъжите и вие да скачате на следващата.

преди 17 минути, Coco1 написа:

Всеки дядка-соц- трол-мосейковец, виртуален турист-милионер /cdn-cgi/mirage/8402c49afad5ab7bcbb7b983ca44e7d7220ff91dad7568e838ea533a44633d26/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_giggle1.gif  Новия лозунг на БКП/КПСС

Lámina rígida «Partido Comunista de la Unión Soviética CPSU» de Khokhloma |  Redbubble

/cdn-cgi/mirage/8402c49afad5ab7bcbb7b983ca44e7d7220ff91dad7568e838ea533a44633d26/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_giggle1.gif

4 дни чаках на опашка за цветен телевизор, бях 157-и в списъка през 80-те

/cdn-cgi/mirage/8402c49afad5ab7bcbb7b983ca44e7d7220ff91dad7568e838ea533a44633d26/1280/https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpjyTBcKIgzDngLo6Td3aWd287V5hS7U1ExZYfzhgY35wpyefOaeHecx56sXUNzpe1d_67ptUKGN0gRwt8-aLbfLdS75W9JDHdkyfQLCMtTmajN4RmNYzFetIDBb1XqO_bnympDais525VgcZuoyKqrGDCMzaBZUpaDscpCoq6fYbOjdCx6njjP9G0/s320/2023-02-16_050331.png

https://www.bgspomen.com/2023/02/4-157-80.html?m=1&fbclid=IwAR0rJ020-rsB-7ywq_zliKsT-lKl79U-T_oA0HWk5-Sh7FUxrBI6AkRp8xY

Ало неспасяемия първо сега не е комунизъм.ама има хора където гледат още стари телевизори,по простата причина че немат пари да си купят.И кой ни докара до това положение,не са комунистите.

преди 2 минути, нушо написа:

ама има хора където гледат още стари телевизори,по простата причина че немат пари да си купят.И кой ни докара до това положение,не са комунистите.

Да мрат ако щат, сори, ама в момента ученето не е забранено, за разлика от соца! Нов телевизор почва от 150 лева.

преди 24 минути, IvanKirov написа:

Еми каква "истина", "БЕШЕ по-добре" и т.н.

Освен, че заглавието е тотална лъжа, келешът дето я отворил, дори не е помирисвал соц "добре"-то. Че и да спори се напиня, нас дето поне малко имам идея, лично.

Не мога да разбера носталгия, по 60 левови заплати, и държава - затвор. Опашки, слухтене, затвори, всичко с тоягата... Имаше и някои хубави неща, ама са малко.

Психиатричната помощ за старите хора явно е неадекватна, а на децата им не им се занимава с тях, та ние трябва да ги търпим с тъпите им полюции по соца.

преди 30 минути, АСПЕКТ написа:

Напиши нещо със смисъл, омръзва да ви оспорваме лъжите и вие да скачате на следващата.

Нали си умен ,обясни си го защо е било така.Няма да ти подсказвам.

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Да мрат ако щат, сори, ама в момента ученето не е забранено, за разлика от соца! Нов телевизор почва от 150 лева.

преди 9 минути, нушо написа:

Ало неспасяемия първо сега не е комунизъм.ама има хора където гледат още стари телевизори,по простата причина че немат пари да си купят.И кой ни докара до това положение,не са комунистите.

Трола-комАнист-чугун-мосейковец, защитава комунистите че иначе горкия и нет няма да има :yanim:

38891157_2106711312983120_7967541569647542272_n.jpg

преди 18 минути, нушо написа:

Нали си умен ,обясни си го защо е било така.

Кво да обясня? Що образованието по соца е буклук, достъпно не за всеки? Щото управляваха неграмотни уроди. Избиха тогавашната интелигенция, настаниха се в къщите им, собствениците в Белене. Справка Антон Югов, шеф на милицията, живял в къщата на банкер. Тъй борят империализма, като им размъкват чехлите, в буржоазните имоти.

п.с. Кво ми се хилиш, провери за Югов, не е тайна!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.