Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

А и бягане беше при соца, тогава е било икономическа емиграция.

Тролчо я вземи и прочети къде и кога е имигрирал Джон Атанасов .Другото няма да коментирам то си личи кой е много зле

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Не ти определяш заплатата за да имаш условия за такава ,а тя е според пазара на труда.

Е тъй де, пазарът на труда казва, че инженери за 1500 лева няма. Визирам някой читав, дето може да върши работа. Щото в потока ни имаше една пат ка, дето има IT диплома, пък не можеше и един файл да си копира, на windows.

Бедният е беден в главата. Като му е малка заплатата тука - да е емигрирал!

Виж като ни затворите границите, както Копейкин иска, вече става друга работа. Кофти за нас, кеф за чорбаджи Теточков. Те затуй църкат за вГъзраждане, да стане пак затвор тука, да си берат евтини чираци.

преди 42 минути, Митко Вълчев написа:

Ами нали Раша беше като слънцето и въздуха. Как няма да ти пука. Кога започна да спада, тоест вие осрахте нещата тотално. Защо всички бивши соц с лоша демография, комуноиди?

Какво да ми пука след като прираста е на национално ниво за всяка държава ? Българите с какво може да помогнем на Русия в техния приръст и обратно?

преди 32 минути, IvanKirov написа:

Като му е малка заплатата тука - да е емигрирал!

Съгласен съм ,според последно проучване всеки четвърти е готов да емигрира.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Какво да ми пука след като приръста е на национално ниво за всяка държава ? Българите с какво може да помогнем на Русия в техния приръст и обратно?

Ми на мен кво ми пука за неадекватните ти твърдения. Спада започна при Соца и тенденцията беше заложена тогава. Във всички от соц ГУЛАГА 

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Нещо лошо ли видиш в емиграцията? Татовия затвор по-убав ли беше?

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Ми на мен кво ми пука за неадекватните ти твърдения. Спада започна при Соца и тенденцията беше заложена тогава. Във всички от соц ГУЛАГА 

Не ти си много зле не се заяждам само в Китай имаше забрана да се раждат деца.В България никога не е имало забрана

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Нещо лошо ли видиш в емиграцията? Татовия затвор по-убав ли беше?

Според подписа ти и @Митко Вълчев само при комунизма е имало емиграция

преди 5 минути, novaki написа:

Цитат

И като се сурна комунизЪма и спряха да стрелят по границите бягащите от социалистическия рай...

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:

Спада започна при Соца и тенденцията беше заложена тогава. Във всички от соц ГУЛАГА 

Не е вярно това,

Цитат

Статистическите данни обаче сочат, че последната година, когато страната ни е имала положителен демографски прираст - повече раждания на деца от починалите хора, е била 1989 г.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/07/10/poslednata-godina-s-prirast-1989-bylgarkata-rajda-nad-srednoto-za-es.381760

преди 10 минути, IvanKirov написа:

Нещо лошо ли видиш в емиграцията?

Не е лошо ,хората търсят по добри условия на живот, което за пореден път показва че през соца е било по добре.

Не схващам що ви е прираст, след като не сме се научили да живеем по други планети. Пищите от задръствания, инак Копейкин ревнал - прираст та прираст. Закво ви е прираст? Сев. корейците кат са 50 милиона или колкото там - да не би да са добре?

преди 12 минути, AAUUXX написа:

Щот без прираст ше се затрие нациата ни.

Глупости! Копойкин ще ни затрие, като ръгне да връща соц порядките. Бабите одобряват, ама на младите не им е баш много фън да ги юркате с ман густи в някоя рота, да ги гърбите с двоен данък, да им затваряте трудов пазар в ЕС.

Вие ако сте лумпени - младите не  са.

Или кат не можете да им осигурите човешки условия в БГ - дай да ги държим като затворници. Не че ти трябват лично, не че те грее, ако спат с още 50 ман гала, ама ей тъй, да им е гадно! Щото на вас ви е било.

А, забравих, на Теточков му трябват евтини чираци. Вие кат не можете да вдигнете стандарта - дай да смъкнем общия, да обеднеем всички, че да не изглеждате чак толкоз смотани пред жените/щерките си.

Като ви чуя да врещите кви големи патриоти и възрожденци сте, ама другите да гърбят, та сещам се за българския казан. Нямало дявол да ги варди, знаете защо!

преди 10 минути, IvanKirov написа:

Вие ако сте лумпени - младите не  са.

Напротив,по големи са.Уважавайте старите хора,един ден ще сте на тяхното място...

преди 2 минути, нушо написа:

Напротив,по големи са.Уважавайте старите хора,един ден ще сте на тяхното място...

Кво да ну уважавам, да иска да съсипва години от чужди животи, да сринат икономиката, да затворят границите...

Такова не се уважава, ами по-бърже да напускат народа ни, щото пак не ми се ще 4$ заплати. Месечно.

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Защото и тогава не беше по добре, имаше си работещи за стотинки бедни. Средната продължителност на живота е достатъчен измерител на състоянието на медицината. Ние не сме релевантен пример, при нас не се позволи от ДС и Кремъл, създаването на реална пазарна икономика.

В Русия как е демографията. Отрицателен ръст кога за пръв път?

Спад след СССР.

Минус 0,20 процента.

От 1930 година до 1989 година ръста с 50 млн. Или от 100 млн до 150 млн.

След 1989 година само спад на населението.

un-russia-population-forecast-768x520.jp

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Спад след СССР.

Минус 0,20 процента.

И В България е така.

Пик през 1990 година и след това само спад.

Bulgaria-demography.png

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Спад след СССР.

Минус 0,20 процента.

И В България е така.

Bulgaria-demography.png

И с Унгария е пак така.

Пик през 80те, 90 те години и след това разпад.

Hungary-Population.jpg

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Спад след СССР.

Минус 0,20 процента.

И В България е така.

Bulgaria-demography.png

И с Унгария е пак така.

Hungary-Population.jpg

И Румъния

Romania-Population.jpg

Кви са тия години 2099 бе, от бъдещето ли ги измътиха тия данни?

Народът се разбяга като пилци, затуй е тоя отлив. От соц рая, дето стрелят по границите.

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Кви са тия години 2099 бе, от бъдещето ли ги измътиха тия данни?

Народът се разбяга като пилци, затуй е тоя отлив. От соц рая, дето стрелят по границите.

А, приливът откъде идва? От 100 на 150 млн? От 7 на 9 млн за България?

Носят ги извънземните ли? Кога ще е следващата доставка?

ufo abduction GIF by Ski Mask The Slump God

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

А, приливът откъде идва?

По Конституция, всеки е свободен да се придвижва в рамките на БГ, и навън.

Всеки да си живее дето му харесва. Не мер завците на Копейкин, да ми връщат пак работните визи.

Цитат

на 9 млн за България?

9 млн затворника. В Сев Корея са доста повече. Не би искал да живееш там. Предполагам.

Затуй викам двуличници, на пишман патриотите.

преди 16 минути, IvanKirov написа:

По Конституция, всеки е свободен да се придвижва в рамките на БГ, и навън.

Всеки да си живее дето му харесва. Не мер завците на Копейкин, да ми връщат пак работните визи.

9 млн затворника. В Сев Корея са доста повече. Не би искал да живееш там. Предполагам.

Затуй викам двуличници, на пишман патриотите.

И това какво общо има с прираста на населението?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Ми кат са ти затворени границите, ще има прираст зер. 9 милиона, ама нещастника. Тук таме някой идиот, дето крещи 2 години "УВОЛНЕНИЕ", ама вика у казармата му били най-хубавите години. Имам един такъв комшия.

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Ми кат са ти затворени границите, ще има прираст зер. 9 милиона, ама нещастника. Тук таме някой идиот, дето крещи 2 години "УВОЛНЕНИЕ", ама вика у казармата му били най-хубавите години. Имам един такъв комшия.

Аз ли не умея да пиша, ти ли грешно разбираш.

Нали твърдиш, че е било забранено излизането. Даже имало и уседналост.  Как тогава в тази мизерна среда като твърдите населението се е увеличило? А сега има свобода, даже свободия и няма прираст? Не е ли по-логично в тази среда да има прираст?

преди 11 минути, IvanKirov написа:

Ми кат са ти затворени границите, ще има прираст зер

Викаш кат не може да идеш на запад праиш деца :D

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Как тогава в тази мизерна среда като твърдите населението се е увеличило? А сега има свобода, даже свободия и няма прираст? Не е ли по-логично в тази среда да има прираст?

Кое не е ясно, като си в концлагер - размножаваш се тука на място.

Като дойде денят на освобождаването - хванаха кой къде му видят очите. Кое е чудното?

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Като дойде денят на освобождаването - хванаха кой къде му видят очите. Кое е чудното?

И ти какво хвана?Хайде да не казвам,че ще ме накажат.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Не е вярно това,

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/07/10/poslednata-godina-s-prirast-1989-bylgarkata-rajda-nad-srednoto-za-es.381760

Не е лошо ,хората търсят по добри условия на живот, което за пореден път показва че през соца е било по добре.

Ваш от Черешка качи таблица, видно че 87 сме намаляли и все така. Но не се предавайте, никой не очаква да признаете, че соца беше недоразумение.

преди 1 час, novaki написа:

Не ти си много зле не се заяждам само в Китай имаше забрана да се раждат деца.В България никога не е имало забрана

Кой твърди за забрана, Троле. Правехте програми за увеличение на раждаемостта, щото виждахте как яко тръгвате надолу.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Спад след СССР.

Минус 0,20 процента.

И В България е така.

Bulgaria-demography.png

И с Унгария е пак така.

Hungary-Population.jpg

И Румъния

Romania-Population.jpg

Лъжете, пригожин обясни как работите. Първи спад 87 г.

преди 49 минути, АСПЕКТ написа:

А, приливът откъде идва? От 100 на 150 млн? От 7 на 9 млн за България?

Носят ги извънземните ли? Кога ще е следващата доставка?

Младежо, изкарай статистика 1900 до 1944. Това с две световни войни. Смешни сте. В филма, Русия която загубихме, имало е изчисления Русия да стане 300 млн души отдавна, изчисления правени по царското им време. Та тия липсващи там милиони са бонус от болшевиките.

преди 31 минути, АСПЕКТ написа:

Соца има общо само с намалението, чети ме да се образоваш.

преди 21 минути, АСПЕКТ написа:

Аз ли не умея да пиша, ти ли грешно разбираш.

Нали твърдиш, че е било забранено излизането. Даже имало и уседналост.  Как тогава в тази мизерна среда като твърдите населението се е увеличило? А сега има свобода, даже свободия и няма прираст? Не е ли по-логично в тази среда да има прираст?

В Африка е най бърз прираста сега бе, гении.

преди 18 минути, Митко Вълчев написа:

Кой твърди за забрана, Троле. Правехте програми за увеличение на раждаемостта, щото виждахте как яко тръгвате надолу.

Краварчо,някои са правили програми а други като тебе са чистили зеле и сортирали кромид лук за Русия в ТКЗС-то!

Даже за такива като тебе са направили ергенски данък за да не висът по кръчмите а да правят българчета!

Колко е било населението при вас по времето на баба ви Цола Драгойчева и колко сте сега?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.