Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 10 минути, ncl написа:

Щом казваш... Но кой знае. Може пък да дойде време когато ще мислиш по друг начин...

Кон с капаци виждал си? Бърка анархията със свобода,и каквото баба си знай, това си бай.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 41 минути, ncl написа:

Разбира се, сега в материално отношение нещата са по-добре от тогава. 

Месото в България само сега е по-евтино от млечните продукти.     Оставиха без необходимата подкрепа животновъдството и то е на автопилот.    Внасяме евтини излишъци откъде ли не. Всичко ни е хаотично.   Например ежегодно университетите в България произвеждат хиляди юристи и никой не мисли какво ще работят толкова много млади хора.   Хаос без планиране.   А в Европа си субсидират доста различни неща.  Ние сме като бавноразвиващи се.   И не ни е виновен  соца  и  СССР - минаха вече  34 години уж демокрация.

След десетина години ще станат 45 години демокрация. Тогава нещата ще са още по-трагични за сравнение. Само да сме живи и здрави...

преди 1 минута, ncl написа:

След десетина години ще станат 45 години демокрация. Тогава нещата ще са още по-трагични за сравнение. Само да сме живи и здрави...

И като теглим чертата, минусите са повече.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

И като теглим чертата, минусите са повече.

Може би за повечето хора в страната, но не за всички.   Една част се възползват от хаоса и с приспособяване реално сега са по-добре.  

преди 2 часа, ncl написа:

По - трагични за червените паразити. Аз съм пътувал доста, мани парите, тука говоря за командировки. Правя разлика, откак сме в ЕС сме 10 пъти по-добре, за кадърен човек визирам.

Бабишкерът буквално злобее, че не страдаме както са страдали те.

Един колега ми разправя, че си избирал работата да му е близо до апартамента.

Вие си въобразявайте, че имало безработица. Има за такива като вас, с "качественото" соц образование, дето верно бълва безработни. И тогава и сега е пълен шит, аз почнах наново да уча, след като се дипломирах с 5.50, на всичко отгоре дипломата ми беше комерсиален проект, от службата, тъй като бачкам от 4-ти курс още.

За мене безработица никога не е имало, дори в големия спек към 2010. Вас ви мързи да гледате!

Само гледайте да не докарате някой като Копейкин, че то музейна мишка ще ни върне баш у мрачните мутренски години на миналия век. У нарочната, най-голяма тема за Възраждане, Колю китаеца му е пуснал телефона. Само споделям, не ви подстрекавам.

преди 7 минути, IvanKirov написа:

По - трагични за червените паразити. Аз съм пътувал доста, мани парите, тука говоря за командировки. Правя разлика, откак сме в ЕС сме 10 пъти по-добре, за кадърен човек визирам.

И кое му 10 пъти по-доброто? Оцветиха червеното знаме със синя багра? 

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

И кое му 10 пъти по-доброто? Оцветиха червеното знаме със синя багра? 

На него от 10 думи 11 са лъжа 

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

И кое му 10 пъти по-доброто? Пребоядисаха червеното знаме със синя багра?

Червения бабишкер и до морето не може да стигне, инак квичи да сме на 3 морета.

Обяснявам.

Прибирам се от отпуска, в автобуса отгоре дето е багажа ми звъни телефона. Шефчето вика тъй тъй, утре си у Германия. Скатавам багажа вечерта, и още на обяд се виждам с клиента.

Излезем ли от ЕС дори и Шише-джам ще се изнесе от тука.

Никои сме, идат тука да инвестират, заради 10%-овия данък, сравнително ниските заплати, пътуват само с лична карта, и на стоката му пише made in ЕU.

Врякайте да развалите всичко това, Копейкин само ви подкокоросва, да се сетите как беше с 4$ заплата на МЕСЕЦ. Не на час.

И да обясня на клошарите, който се познае да се сърди...

По летищата пътнико-потока го разделят на 2. Нашия верно го боядисват с червено, като по червения килим. EU минаваме само с ЛК, рядко я поглеждат дори, влизам у Германия като у разградска област. Като бял човек.

Кафявите се редят на друга опашка, на 3 ката насмотана.

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Червения бабишкер и до морето не може да стигне, инак квичи да сме на 3 морета.

Обяснявам.

Прибирам се от отпуска, в автобуса отгоре дето е багажа ми звъни телефона. Шефчето вика тъй тъй, утре си у Германия. Скатавам багажа вечерта, и още на обяд се виждам с клиента.

Излезем ли от ЕС дори и Шише-джам ще се изнесе от тука.

Никои сме, идат тука да инвестират, заради 10%-овия данък, сравнително ниските заплати, пътуват само с лична карта, и на стоката му пише made in ЕU.

Врякайте да развалите всичко това, Копейкин само ви подкокоросва, да се сетите как беше с 4$ заплата на МЕСЕЦ. Не на час.

И какви големи инвестиции, иновации има след 2007 година? След влизането на ЕС? Закриване на 3 и 4 реактор АЕЦ Козлодуй?

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

И какви големи инвестиции има след 2007 година? След влизането на ЕС?

Ми аз работя само за западняци. В софтуерния бизнес, може да погледнеш в jobs bg. Няколко хиляди обяви има. Всичката тая валута остава на нашия пазар.

Като работех за Ганя, не можех и тока да си плащам.

Ако беше соц, сигурно и интернет нямаше да имам. Е гледай ги сев. корейците. Избяга ли някой после 3 поколения след него живеят в лагер на смъртта.

преди 14 часа, ncl написа:

Така е. По соца всичко беше скъпо и заплатите малки. Сега е обратното - евтини неща и големи заплати...

Ти го пишеш ирония, ама мин. заплата купува няколко телевизора. Целогодишно има свежи плодове и зеленчуци.

Чак не вярвахме, че на запад имат домати през януари. Като бяхме роби, в казармата, и феодални селяни, след нея, имам предвид времената.

Ми аз работя само за западняци. В софтуерния бизнес, може да погледнеш в jobs bg. Няколко хиляди обяви има. Всичката тая валута остава на нашия пазар.

Като работех за Ганя, не можех и тока да си плащам.

Ако беше соц, сигурно и интернет нямаше да имам. Е гледай ги сев. корейците. Избяга ли някой после 3 поколения след него живеят в лагер на смъртта.

Но в момента си харчиш парите при Ганя? Парите взети от западняците.

преди 13 часа, ncl написа:

За всички ли?!

По-добре е за кадърния човек. Днес. За червените лаладжии, дето имаше партсек у всеки завод, болница и училище - за тях е по-зле днес. И тъй трябва да бъде!

Бедният човек е беден в главата.

Ми горе-долу така е. С туй левче ако ви се вържем на мишите соц убеждения - ще пасем трева, буквално, като при Ким Чен Ун.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

По-добре е за кадърния човек. Днес. За червените лаладжии, дето имаше партсек у всеки завод, болница и училище - за тях е по-зле днес. И тъй трябва да бъде!

Не знам какво имаш предвид кадърен. И Северна Корея е националсоциалистическа не е комунистическа страна. Или пък социалистическа. Имат един Хитлер при тях.

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Ми аз работя само за западняци. В софтуерния бизнес, може да погледнеш в jobs bg.

E енженеро ти  и IT  СПЕЦИАЛИСТ ли стана ти задмина циганите по лъжи

Ми горе-долу така е. С туй левче ако ви се вържем на мишите соц убеждения - ще пасем трева, буквално, като при Ким Чен Ун.

Що не си харчиш парите в Западна Европа. Да видим като те поставим на реални условия в Западна Европа. Да почувстваш докрай Западна Европа.

То и аз така мога. С немски пари ще живея като Борисов в България. Така е много лесно.

Не знам какво имаш предвид кадърен. И Северна Корея е националсоциалистическа не е комунистическа страна. Или пък социалистическа. Имат един Хитлер при тях.

Кадърният се класира на пазара на труда. Некадърникът квичи, че няма пари и за сирене, не ще да учи, и мечтае Копейкин да вземе от мене, да даде на него. Да ме накажат, че съм учил, и продължавам.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Е че той какво ти казва. И от това печели всеки по веригата. Утре ако излезем от ЕС или той ще заживее там и Ганя ще го хване за, или ще е тук но няма да има пари за харчене, а ще вземе местото на Ганя. И тогава Ганя ще го хване за

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

преди 1 минута, novaki написа:

E енженеро ти  и IT  СПЕЦИАЛИСТ ли стана ти задмина циганите по лъжи

Друго не съм работил. Ако беше работодател щеше да имаш и сертификатите ми, качени са на видно място в нета.

преди 3 часа, attj написа:

Месото в България само сега е по-евтино от млечните продукти.     Оставиха без необходимата подкрепа животновъдството и то е на автопилот.    Внасяме евтини излишъци откъде ли не. Всичко ни е хаотично.   Например ежегодно университетите в България произвеждат хиляди юристи и никой не мисли какво ще работят толкова много млади хора.   Хаос без планиране.   А в Европа си субсидират доста различни неща.  Ние сме като бавноразвиващи се.   И не ни е виновен  соца  и  СССР - минаха вече  34 години уж демокрация.

Лол колко страшно и тия излишъци от къде ли не , все си ги има. И тия хиляди юристи, стоят гладни и безработни ли?

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Е че той какво ти казва. И от това печели всеки по веригата. Утре ако излезем от ЕС или той ще заживее там и Ганя ще го хване за, или ще е тук но няма да има пари за харчене, а ще вземе местото на Ганя. И тогава Ганя ще го хване за

И как точно България печели от това? От това, че българин от България работи за фирма, която явно иска евтини работници, която фирма е регистрирана в данъчен рай. Извън България. 

Не е българска.

Да ви кажа и още нещо. ОТ EU институциите, и не само, постоянно вървят обяви за доста високи ставки. Цитирам тях, щото лично сме разговаряли. Работи се като контрактор, с БГ фирма, заради плоския данък.

Пипнете ли го - и тия пари няма да видите, в софтуерния сектор данъчната емиграция е най-лесна. Само с мързел и лакомия не става. Търсете си друго поприще!

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Кадърният се класира на пазара на труда. Некадърникът квичи, че няма пари и за сирене, не ще да учи, и мечтае Копейкин да вземе от мене, да даде на него. Да ме накажат, че съм учил, и продължавам.

Дали е така?Познавам много калинки на постове. Кадърните са малко.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

И как точно България печели от това? От това, че българин от България работи за фирма, която явно иска евтини работници, която фирма е регистрирана в данъчен рай. Извън България. 

Не е българска.

Точно обратното - идат тука да плащат данъци. Мишокът и бавачката всякак искат да развалят това, че после да не вземат и толкоз.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Корейска Работническа партия , идеология крайно ляво. Друга работа освен да пишете простотии във форума нямате ли. Нямате ли поне един довод който не е лъжа или глупост?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.