Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

След ВСВ великите сили си разделиха Европа. Нас ни дадоха на Русия. Не ни искаха.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

превръщане на българина в атеист

Само в това не виждам лошо, ама лошо е да изкореняваш 2000 годишни традиции, с тоягата.

Инак, браво, много добре написано.

Единия де клакьорства на правешкия каскет, живеел в ГДР, витрината на соца. Тая някога горда нация, след соца почна да прави двутактови, картонени, смешни коли.

Един по един си признават, единия не бил заченат по соца, другия не набивал крак в жегата, като дете. Заглушаване на станции не разбрали, празни магазини не видяли!

Лумпени, подучени от Киро Брейка, дошли нас да учат колко хубаво ни било!

преди 19 минути, АСПЕКТ написа:

Аз живея в ГДР. Тук е имало соц. Социална партия спечели изборите. Канцлерът е социалист. Довчера управляваха комунистите и социалистите, заедно със зелените. Вчера спечелиха CDU изборите в Берлин и AFD.

Сериозно. Колко стотици милиарда наля ФРГ в бившата ГДР, която не съществува от десетилетия.  Но ти още не си го схванал.

преди 1 минута, parmobil написа:

Казах обективна

Ако си го казал - не съм го видял. Извинявам се. И все пак дори човек да е живял тогава, не може ли да не е обективен?

• Автор
преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

1000 пъти му казах, че социализъм, комунизъм няма нищо общо с Россия.

Той Россия, та Россия.

И още 1000 пъти да му го кажеш, няма да те разбере. Човекът, с когото си имаш работа, има елементарни разбирания, които са имунизирани срещу други гледни точки, факти и доказателства, които им противоречат. Единственото, което може да прави той, е да задава едни и същи въпрос, да повтаря едни и същи неща и да обижда. Ако ти зададе въпрос, а ти му дадеш точен и ясен отговор, оспорвайки го, просто ще те игнорира; ще изчака да мине малко време и отново ще започне да задава същите въпроси и да говори същите неща. Този цикъл се повтаря отново и отново...

Русофобията е нерационално схващане, налагано и защитавано срещу всички различни гледни точки, факти и доказателства, които очевидно оспорват това "схващане". Русофобията е и продукт на колониалната дерационализация. Наистина ли мислиш, че някой, който от ранна детска възраст му е втълпявано, че 2+2=5, ще ти повярва, че отговора е 4, а не 5? Не, няма да ти повярва. Пропагандата и индоктринацията имат много силен ефект, особено ако се налагат от ранна детска възраст. Предполагам, че той е започнал да става приемлива мишена на неолиберална пропаганда още като е бил млад; тук става въпрос за десетилетия на промиване на мозъка и изкревяване на преценката и възприятието за реалност.

току-що, IvanKirov написа:

Само в това не виждам лошо, ама лошо е да изкореняваш 2000 годишни традиции, с тоягата.

Инак, браво, много добре написано.

Единия де клакьорства на правешкия каскет, живеел в ГДР, витрината на соца. Тая някога горда нация, след соца почна да прави двутактови, картонени, смешни коли.

Един по един си признават, единия не бил заченат по соца, другия не набивал крак в жегата, като дете. Заглушаване на станции не разбрали, празни магазини не видяли!

Лумпени, подучени от Киро Брейка, дошли нас да учат колко хубаво ни било!

Имаме французин, белгиец. Пък колко не си признават къде са. Ами децата им на тия смехурковци ревящи за гадния соц. Големи клоуни са тия бате.

Друг път следваща серия.

Благодаря че ни информира! Втора серия я запази за жена ти като те прибере!

Историята е такава каквато е!Не можеме да я промениме,но не е редно и да я отричаме! Имаме постижения с които да се гордеем, имаме и грешки!

Не знам в света да има друго племе,което да е изпаднало в тотално отричане на всичко, не знам откога,може би от времето на цар Иван Шишман!

преди 3 минути, parmobil написа:

Казах обективна, а не какво си чул и чел. Ако не си работил по това време, как ще ми обясняваш за покупателна способност?

Весел "груб" пример - с минимална днешна пенсия може да се купи 32" HD телевизор. Повтарям се - започнах с 5.53 лв. на ден през '80-те. Руски цветен телевизор с нерви и опашки струваше над 700 лв. 

Покупателната способност не се изчислява на база покупка на електроника ,а на база хранителни продукти от първа необходимост.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Сериозно. Колко стотици милиарда наля ФРГ в бившата ГДР, която не съществува от десетилетия.  Но ти още не си го схванал.

А, колко наля ЕС в България, че е все още най-бедната, най-мизерната, най-западналата от всичките членки, от цяла Европа?

Това ли е да си член на богатите? 2007 година влезе България в членство в богатия клуб и какво стана?

преди 4 минути, glen написа:

Благодаря че ни информира! Втора серия я запази за жена ти като те прибере!

Историята е такава каквато е!Не можеме да я промениме,но не е редно и да я отричаме! Имаме постижения с които да се гордеем, имаме и грешки!

Не знам в света да има друго племе,което да е изпаднало в тотално отричане на всичко, не знам откога,може би от времето на цар Иван Шишман!

Троловете пишат общи приказки. Аз факти, доказващи, че соца е уродлив , назадничав строй. Недоносче. Срутило се под тежестта на собствената си некадърност 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

А, колко наля ЕС в България, че е все още най-бедната, най-мизерната, най-западналата от всичките членки, от цяла Европа?

Това ли е да си член на богатите? 2007 година влезе България в членство в богатия клуб и какво стана?

Писал съм защо НИЕ сме най зле. Чети. Ако не можеш поискай помощ.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Троловете пишат общи приказки. Аз факти, доказващи, че соца е уродлив , назадничав строй. Недоносче. Срутило се под тежестта на собствената си некадърност 

А, референдумът какво казва? И забележи РЕФЕРЕНДУМ. Допитване до народа В СССР.

Soviet_Union_referendum,_1991.jpg

Всесъюзен референдум за запазване на СССР – Уикипедия (wikipedia.org)

На референдума се задават 5 въпроса:

Смятате ли за необходимо да се запази СССР като обновена федерация на равноправни суверенни републики, в която в пълна степен са обезпечени правата и свободите на хората от всяка националност? (Да/Не)

Смятате ли за необходимо да се запази СССР като единна държава? (Да/Не)

Смятате ли за необходимо запазването в СССР на социалистическия строй? (Да/Не)

Смятате ли за необходимо запазването на съветската власт в обновения Съюз? (Да/Не)

Смятате ли за необходимо гарантирането в обновения Съюз на правата и свободите на хората от всяка националност? (Да/Не)

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

А, референдумът какво казва? И забележи РЕФЕРЕНДУМ. Допитване до народа В СССР.

Всесъюзен референдум за запазване на СССР – Уикипедия (wikipedia.org)

Какво общо има с написаното от мен, факта че в Русия има повече промити мозъци дори от България. Писал съм защо Раша е пародия на държава.

Какво общо има с написаното от мен, факта че в Русия има повече промити мозъци дори от България. Писал съм защо Раша е пародия на държава.

И ти живя, видя отблизо Россия, имаш познати от Россия?

преди 15 минути, ncl написа:

Ако си го казал - не съм го видял. Извинявам се. И все пак дори човек да е живял тогава, не може ли да не е обективен?

Аз казах, че хора неработили тогава, не могат да дават обективна оценка.

току-що, АСПЕКТ написа:

И ти живя, видя отблизо Россия, имаш познати от Россия?

Стига с тези глупости. Очевадни безспорни факти, от световната статистика,  не оспорвани от Раша. Показват пародия на страна, водеща всички отрицателни класации сред развитите страни. 

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Стига с тези глупости. Очевадни безспорни факти, от световната статистика,  не оспорвани от Раша. Показват пародия на страна, водеща всички отрицателни класации сред развитите страни. 

Пародия на страна е САЩ.  Също водеща всички отрицателни класации.

преди 2 минути, parmobil написа:

Аз казах, че хора неработили тогава, не могат да дават обективна оценка.

Да, видях че си допълнил коментара си. Но както казах и аз, тази оценка също може да е субективна.

преди 14 минути, AAUUXX написа:

Покупателната способност не се изчислява на база покупка на електроника ,а на база хранителни продукти от първа необходимост.

Така е. Но примерът ми е показателен. Говоря за масово, серийно производство. И у нас се правеха по лиценз "Велико Търново" и пак беше дефицит. С връзки!!! Защо? 

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Що около мене такива не виждам, а съм в най бедният регион на ЕС.

И кой е той?  Преди над 30 години например се чудех с какви връзки  как да си поръчвам нови гуми Видинки от Видин.   При соца всичко си беше с връзки.   Сега може и само с пари - даже и без връзки.      

преди 4 минути, parmobil написа:

Така е. Но примерът ми е показателен. Говоря за масово, серийно производство. И у нас се правеха по лиценз "Велико Търново" и пак беше дефицит. С връзки!!! Защо? 

edit

За пореден път се повтарям - започнах работа с щат 5.53 лв. Салам "Камчия" беше 4 лв./кг. А това беше най-евтиния колбас.

преди 7 минути, parmobil написа:

Не е показателен примера ,защото за тези 33г цените на електонните компоненти са с по ниска парична стойност  няколко пъти, а производствените количества увеличени няколкократно. Всичко това обяснява ,защо цената на телевизор е по висока била през 80-те сравнен с цена на телевизор от сега.

преди 1 минута, ncl написа:

Така е. По соца всичко беше скъпо и заплатите малки. Сега е обратното евтини неща и големи заплати...

В столицата не харесват вече заплата 2000 лв на месец...

току-що, attj написа:

В столицата не харесват вече заплата 2000 лв на месец...

Четеш разни измислени медии. За 80% от софиянци 2 бона са силно пожелателни.

преди 6 минути, parmobil написа:

Четеш разни измислени медии. За 80% от софиянци 2 бона са силно пожелателни.

Aлоо, за 2к левчета, само ще стана от леглото, ще закуся и ще легна на дивана да си почивам от съня! Особено пък в Сф, дето пари има и по тротоара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.