Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 9 минути, Fay написа:

Сериозно ли :no-no:

Съвсем. Роден през '83-та ли ще ми обяснява спомените си за онова време?

edit

Благосклонен съм с годината. Не очаквам от 7-годишни обективни спомени за '80-те.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 5 минути, parmobil написа:

40% от колко? Родените след 83/4 какво си спомнят от '80-те?

40% от 100% ,от колко мислиш?

Спомнят си малко тези след 84г

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Това какво общо има с което питах ?

Покупателанта способност е това което може да си позволиш с дохода си да купиш като продукти ,а не това което има или няма в магазина.

Във Франция има всичко и всеки може да си позволи основните хранителни продукти.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Идвай си. Не, че те чакаме, но си идвай.

Тепърва наново да почвам всичко?
Ако бях на 20-25 и нямах семейство да съм се прибрал да съм забравил.

Преживял съм сума кризи , ходил съм да се редя в 4 часа сутринта у сред зима за хляб, ще преживея и това, но не е редно ние да патим заради това че нашите управници трябва да лижат нечий задник.

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Е не съм, но по добре от анонимно Тролеща анимация.

Митко Вълчев - Борещия се с тролове. :D Леле, кога се появи, кога почна и да определяш?! Яко грънч :D 

преди 4 минути, glen написа:

ТКЗС-ар,продал кравите да си купи голф и сега се прави на краварски трол!

Ми ти ма, кой ти е крив, че не можеш да купиш голф и се продаваш за копейки?

преди 1 минута, Fay написа:

Митко Вълчев - Борещия се с тролове. :D Леле, кога се появи, кога почна и да определяш?! Яко грънч :D 

Страховете ни се сбъднаха - Миро се е клонирал :speak:

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Във Франция има всичко и всеки може да си позволи основните хранителни продукти.

В Китай също има всичко и могат да си позволят основни хранителни продукти ,но това по кой начин ни касае нас?

преди 2 минути, Bubbles написа:

Тепърва наново да почвам всичко?
Ако бях на 20-25 и нямах семейство да съм се прибрал да съм забравил.

Преживял съм сума кризи , ходил съм да се редя в 4 часа сутринта у сред зима за хляб, ще преживея и това, но не е редно ние да патим заради това че нашите управници трябва да лижат нечий задник.

Колко да се въртиш задника си ти е отзад. Франция не е имало соц, винаги е било по хубаво от която и да е страна със соц. Сълзи, сополи за някога, но никой не би отишъл да живее в онази реалност от пишещите тук тролове, носещи от хиляда кладенци вода за предимствата на соца.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

40% от 100% ,от колко мислиш?

Спомнят си малко тези след 84г

От колко попитани? Не ме ли разбра? Как роден след 1980 г. (завишавам) ще дава такава оценка?

преди 5 минути, Fay написа:

Викаш тук пишеш не анонимно с реалната си снимка?

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Страховете ни се сбъднаха - Миро се е клонирал :speak:

В Китай също има всичко и могат да си позволят основни хранителни продукти ,но това по кой начин ни касае нас?

Сериозно. Ваш плачеше колко зле у Франция, като показах кви глупости пише, кво ни касае.

преди 1 минута, parmobil написа:

От колко попитани? Не ме ли разбра? Как роден след 1980 г. (завишавам) ще дава такава оценка?

Не те разбрах ,извиняавам се за което.

Това е соц. проучване.

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Викаш тук пишеш не анонимно с реалната си снимка?

Aaa,това ли било трол? Ти да видиш! :D 

Я покажи една твоя и с голфа, моля! 

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Колко да се въртиш задника си ти е отзад.

Виж как знаеш, къде им се намира мястото за целуване на господарите ти.  :)

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:

Колко да се въртиш задника си ти е отзад. Франция не е имало соц, винаги е било по хубаво от която и да е страна със соц. Сълзи, сополи за някога, но никой не би отишъл да живее в онази реалност от пишещите тук тролове, носещи от хиляда кладенци вода за предимствата на соца.

Тролчо,Митеран,Оланд какви са бре?Там социалистите са на власт от 80-те години!

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Не те разбрах ,извиняавам се за което.

Това е соц. проучване.

Не се заяждам, но трябва да си работил през '80-те, за да даваш някаква оценка на този период.

преди 4 минути, parmobil написа:

Не се заяждам, но трябва да си работил през '80-те, за да даваш някаква оценка на този период.

Точно така. Но също децата през тези години имат не малки по сила наблюдения върху 80- те години.

преди 18 минути, Митко Вълчев написа:

Колко да се въртиш задика си ти е отзад. Франция не е имало соц, винаги е било по хубаво от която и да е страна със соц. Сълзи, сополи за някога, но никой не би отишъл да живее в онази реалност от пишещите тук тролове, носещи от хиляда кладенци вода за предимствата на соца.

Аз живея в ГДР. Тук е имало соц. Социална партия спечели изборите. Канцлерът е социалист. Довчера управляваха комунистите и социалистите, заедно със зелените. Вчера спечелиха CDU изборите в Берлин и AFD.

преди 2 минути, parmobil написа:

Или поне да си живял тогава, ползвайки благата от работещите около теб.

преди 3 минути, parmobil написа:

Не е задължително.

преди 11 минути, Fay написа:

Как ти даде сърце да се подиграваш с такава светиня на VW? Бях горд собственик на GOLF II.

преди 1 минута, parmobil написа:

Как ти даде сърце да се подиграваш с такава светиня на VW? Бях горд собственик на GOLF II.

Помислила е ,че е Серж ,но ако беше той щеше да я попита дали си има гадже :D

преди 3 минути, Fay написа:

Или поне да си живял тогава, ползвайки благата от работещите около теб.

Аз почнах работа през 80-те. Съвсем наясно съм как бяха нещата.

преди 19 минути, glen написа:

1000 пъти му казах, че социализъм, комунизъм няма нищо общо с Россия.

Той Россия, та Россия.

Защо Маркс ненавиждал Русия и руснаците - The Bulgarian Times

Корените на омразата към Русия у Маркс се крият в средата на 80-те години на 19 век поради това, че руснаците поддържали потушаването на въстанията от страната на императора през 1848-1849 г. в западните части на Руската империя. Народът „духовно“ и „материално“ бил за монархизма, определяйки революционерите като абсолютно зло.

Поради това Маркс и Енгелс създали тезата за: „… прогресивните и реакционните народи и тезата за реакционната буржоазна същност на селячеството и толкова реакционната същност на славяните, без поляците.“

Скъпи фенове на Ватата, понеже ме уморявате с преливането си от пусто в празно пак да обобщим. Соца в България наложен, чрез избиването на елита от утайката, под закрилата на чужда окупационна армия. Отнемане добро зорлем на частната собственост. Най упоритите против, лагери или смърт. Забрана за напускане на соц кочината, наказание затвор или разстрел. Въпреки риска, винаги посоката на емиграция е била в посока Запад.  Подтискане на православната религия, превръщане на българина в атеист. Доброволно отказване от територии и население, насилствено принуждение хора с  българско етническо самосъзнание да се записват македонци . Съгласие за предаване на българската част от пиринска Македония на Югославия. Разрива на Сталин с Тито спира това национално предателство на косъм. Безсмислено форсирана индустриализация, която залага изчезването на българското село, дето САЩ били сега виновни. Насилственото преименуване на българските турци, огромна идиотщина. Провал и фалит на Соца поради абсолютна непригодност като икономика и обществени отношения във всички държави. Вследствие на провала му,   заложена мизерия за много години напред. Държавите които приеха Западния модел на обществото и икономиката, рязко дръпнаха и забогатяха. България, която очевадно остана в орбитата на влияние на Кремъл и е наричана троянския кон на Русия в ЕС и НАТО, логично е най зле от всички в ЕС. Това не пречи платени тролове и дебили с промити мозъци да реват колко добре е било  някога в строя, който убиваше за да не го напуснеш. Това е част от дебилността на соца. Друг път следваща серия.

преди 26 минути, Fay написа:

Моя има реална, ред е на твойта 

преди 25 минути, Sliderum2 написа:

Виж как знаеш, къде им се намира мястото за целуване на господарите ти.  :)

Вас гледам къде целувате рашистките ви господари. 

преди 22 минути, glen написа:

Тролчо нерде тия, нерде ленински соц? Мамин сладък неадекватен.

преди 8 минути, ncl написа:

Не е задължително.

Казах обективна, а не какво си чул и чел. Ако не си работил по това време, как ще ми обясняваш за покупателна способност?

Весел "груб" пример - с минимална днешна пенсия може да се купи 32" HD телевизор. Повтарям се - започнах с 5.53 лв. на ден през '80-те. Руски цветен телевизор с нерви и опашки струваше над 700 лв. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.