Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 20 минути, Bubbles написа:

Кой ти говори за монопол?
Няма лошо да се намерят и други източници на съответните ресурси, но защо трябва да си режеш клона на който седиш?

Ама ти сериозно ли си твърдиш, че България първа наруши договора с РФ и специално с Газпром? И казваш, че си учител?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 час, attj написа:

Юридически факултети има в свободните университети от доста време.  После хора с юридическо образование са принудени да се занимават с каквото и да е друго.

Но да, по добре от при Соца. Това, че няма идеално, как прави за пример дебилният соц.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Ама ти сериозно ли си твърдиш, че България първа наруши договора с РФ и специално с Газпром?

А ти чела ли си договора?!

преди 24 минути, Bubbles написа:

Кой ти говори за монопол?
Няма лошо да се намерят и други източници на съответните ресурси, но защо трябва да си режеш клона на който седиш?

Лошо няма, но никой не търсеше , щото кремълските подкупи не миришат. Сряза го пути, като извиване на ръцете. Гладна Раша ще предложи по ниски цени, след падането на санкциите. Но вече ЕС страни имат дългосрочни договори с други и няма да продава колкото и се иска. Оттук още по добри цени.

преди 7 минути, ncl написа:

Трол. Имаше едностранна промяна за валутата на плащане. Което е неспазване на договора от руска страна. Путинофил и предател в момента са синоними.

преди 13 минути, БаалБек написа:

Ама ти сериозно ли си твърдиш, че България първа наруши договора с РФ и специално с Газпром? И казваш, че си учител?

Не България, ЕС като цяло.

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Трол. Имаше едностранна промяна за валутата на плащане. Което е неспазване на договора от руска страна. Путинофил и предател в момента са синоними.

И теб те питам. Чел ли си договора?!

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:

Лошо няма, но никой не търсеше , щото кремълските подкупи не миришат. Сряза го пути, като извиване на ръцете.

КОй го е срязал мож да се спори доста, извиването на ръце е ясно, като има монопол винаги е така, но ЕС постъпи глупаво като не се подсигури ПРЕДИ да се прави на съдник.

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:

Оттук още по добри цени.

Дано.

преди 13 минути, Митко Вълчев написа:

Като те посочат от всички страни с пръст и почнат да ти бъркат в джоба дали и ти не би постъпил така?

преди 16 часа, parmobil написа:

Сирене 3.60 тогава, сега около 16 лв. Жена ми почна със 120 лв. , а аз "аристократ " - 150. 

Сега минималната е 7XX. Колко сирене е това?

Сирене за 16лв ? Да не би да е имитираш продукт ? Сирене което купувам е 25лв.

С 150лв през соца си купувал 41кг сирене, с 780лв (мисля е минималната заплата сега) купуваш 31кг сирене.

преди 11 минути, ncl написа:

И теб те питам. Чел ли си договора?!

Стига пита. Дай ти отговор. В прав текст съм написал, кой нарушава договора и как. Ти бягаш по тъча и се чудиш, да изтръсиш ли още по голяма лъжа или да трайкаш.

преди 10 минути, Bubbles написа:

КОй го е срязал мож да се спори доста, извиването на ръце е ясно, като има монопол винаги е така, но ЕС постъпи глупаво като не се подсигури ПРЕДИ да се прави на съдник.

Дано.

Като те посочат от всички страни с пръст и почнат да ти бъркат в джоба дали и ти не би постъпил така?

Не бих действал по начин, от всички страни да ме сочат. Едностранното нарушение е от Русия и ще си плати. Много му се насъбра на блатния народ, ще плаща не само с пари.

преди 18 минути, Bubbles написа:

Не България, ЕС като цяло.

Да. А корумпираните Киро и Кокоро се заиграха веднага  с посредници заради комисионни - отново за доставки на руски газ.

преди 28 минути, ncl написа:
преди 29 минути, БаалБек написа:

Ама ти сериозно ли си твърдиш, че България първа наруши договора с РФ и специално с Газпром?

Мисленето не е маханичен процес...

Разумът не работи автоматично...

Логическите връзки не се правят инстиктивно...

Качествата на мисълта, които трябва да притежаваш преди да зададеш този въпрос са: широта на ума, дълбочина, конкретност, самостоятелност, критичност и самокритичност, подвижност, бързина и последователност.

Те ще  ще имат значение, ако се развиват не изолирано едно от друго, а когато се съчетават помежду си, също и с останалите твои качества.

Мхм...

преди 13 минути, AAUUXX написа:

Сирене за 16лв ? Да не би да е имитираш продукт ? Сирене което купувам е 25лв.

С 150лв през соца си купувал 41кг сирене, с 780лв (мисля е минималната заплата сега) купуваш 31кг сирене.

Mин. заплата по соца е нещо като 70 лева. Нещо от тоя порядък. Нещо като 20 кила сирене. 2 тенекии. Блъскаш цял месец, и партийния ти пили на кайсиите, ако не си достатъчно червен чугун.

Инак да, много евтино било. Инженер почвал със 120 лева, и до пенсия я стигне 250, я не. 5 мин. заплати.

Ся с 5 мин. заплати, около 3500 лева, трудна работа за някой със стаж. Изкушават ни с 85 000 евро на година, ама баш сега не ми се сменя работа, че да се пробвам. Повечето им технологии ги знам.

Мисленето не е маханичен процес...

Разумът не работи автоматично...

Логическите връзки не се правят инстиктивно...

Качествата на мисълта, които трябва да притежаваш преди да зададеш този въпрос са: широта на ума, дълбочина, конкретност, самостоятелност, критичност и самокритичност, подвижност, бързина и последователност.

Те ще  ще имат значение, ако се развиват не изолирано едно от друго, а когато се съчетават помежду си, също и с останалите твои качества.

Мхм...

A за теб мисленето е непосилна задача русокоске

току-що, IvanKirov написа:

Mин. заплата по соца е нещо като 70 лева. Нещо от тоя порядък. Нещо като 20 кила сирене. 2 тенекии. Блъскаш цял месец, и партийния ти пили на кайсиите, ако не си достатъчно червен чугун.

ти още малко ще напишеш че минималната заплата е била 3,5 .Спри се всички в форума разбраха че си ТРОЛ -ЛЪЖЕЦ

преди 3 минути, novaki написа:

ти още малко ще напишеш че минималната заплата е била 3,5 .Спри се всички в форума разбраха че си ТРОЛ -ЛЪЖЕЦ

Като ви го зачукам с линк за доказателство, и току се умълчите, до другия ден.

Цитат

Спомням си когато моите родители купиха първото си и единствено жилище през 1971г. Струваше 7700 лева. Апартамент в непосредствена близост до окръжен център. Баща ми вземаше 77 лева заплата и работеше в текстилен комбинат като обикновен електротехник. Сметката излиза лесно. Това са 100 заплати. Ако заделя 100 % от заплатата си в продължение от 10 години, ще придобие апартамента.

https://www.informiran.net/цени-и-заплати-при-социализма-и-цени-и-з/

Ся по 70  не ми се търси дали е имало, 2 кг. сирене от мен да мине!

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:

Стига пита. Дай ти отговор. В прав текст съм написал, кой нарушава договора и как. Ти бягаш по тъча и се чудиш, да изтръсиш ли още по голяма лъжа или да трайкаш.

Точно това е интересното. Не си чел договора, но категорично твърдиш, че е нарушен от Газпром. А ако има клауза в договора, която разрешава тази смяна на валутата? Тогава кой ще е нарушил договора?! За тези неща си има предвиден арбитражен съд, който да прегледа договора и да се произнесе кой крив, кой прав. Дотогава всичко са спекулации. Всеки може да твърди каквото си поиска...

И туй заплата за техник, не някой чистач или общак. Поне средно образование мисля искаха.

Има и други цени там. Беднотия до шия.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Ся по 70  не ми се търси дали е имало, 2 кг. сирене от мен да мине!

някой друг фейк сайт няма ли да дадеш а?

преди 17 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Русофобията е нерационално схващане, налагано и защитавано срещу всички различни гледни точки, факти и доказателства, които очевидно оспорват това "схващане". Русофобията е и продукт на колониалната дерационализация. Наистина ли мислиш, че някой, който от ранна детска възраст му е втълпявано, че 2+2=5, ще ти повярва, че отговора е 4, а не 5? Не, няма да ти повярва. Пропагандата и индоктринацията имат много силен ефект, особено ако се налагат от ранна детска възраст.

Това много хубаво си го прекопирал, но си заменил оригиналните думи на определени места и добавил други за по-голяма "достоверност". Ето го оригинала:

"Русофилията е нерационално схващане, налагано и защитавано срещу всички факти и доказателства. Русофилията е и продукт на колониалната дерационализация. Наистина ли мислите, че някой, който от ранна детска възраст му е втълпявано, че 2+2=5, ще Ви повярва, че отговора е 4, а не 5. Пропагандата и индоктринацията имат много силен ефект, особено ако се налагат от ранна детска възраст."

току-що, novaki написа:

някой друг фейк сайт няма ли да дадеш а?

Като не ти изнася и било фейк. На съученик родителите бяха чистачка и техник в училище. Той ми е разправял, че вземат някви смешни суми.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

хората по другите теми ти се смеят и те наричат тежка диагноза

преди 8 минути, IvanKirov написа:

Mин. заплата по соца е нещо като 70 лева.

Тц ,бъркаш или заплатата или годините, през 80-те 150лв се вземаха, а някой 170лв в зависимост от завода и длъжността която изпълнява ,като минимална заплата.

Това много хубаво си го прекопирал, но си заменил оригиналните думи на определени места и добавил други за по-голяма "достоверност". Ето го оригинала:

"Русофилията е нерационално схващане, налагано и защитавано срещу всички факти и доказателства. Русофилията е и продукт на колониалната дерационализация. Наистина ли мислите, че някой, който от ранна детска възраст му е втълпявано, че 2+2=5, ще Ви повярва, че отговора е 4, а не 5. Пропагандата и индоктринацията имат много силен ефект, особено ако се налагат от ранна детска възраст."

Източник на оригинала ще дадеш ли?

току-що, novaki написа:

хората по другите теми ти се смеят и те наричат тежка диагноза

Кьорав ли си линка! Фейк било! Като ти разправям, че с даскалска заплата, нямахме цв. телевизор и пералня... Немотията лично я помня.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.