Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Да ви кажа и още нещо. ОТ EU институциите, и не само, постоянно вървят обяви за доста високи ставки. Цитирам тях, щото лично сме разговаряли. Работи се като контрактор, с БГ фирма, заради плоския данък.

Пипнете ли го - и тия пари няма да видите, в софтуерния сектор данъчната емиграция е най-лесна. Само с мързел и лакомия не става. Търсете си друго поприще!

Какво значи ставка? Какви ставки? Какви 5 лева? 😀

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Дали е така?Познавам много калинки на постове. Кадърните са малко.

Ми малко са, останалите врещите тука, за татовия златен!

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Що не си харчиш парите в Западна Европа. Да видим като те поставим на реални условия в Западна Европа. Да почувстваш докрай Западна Европа.

То и аз така мога. С немски пари ще живея като Борисов в България. Така е много лесно.

Ми щом можеш хайде. Можеш ми.... . Трънки.

току-що, АСПЕКТ написа:

Какво значи ставка? Какви ставки? Какви 5 лева? 😀

Надница. 450 евро дневно бяха преди, сега не знам на колко са ги вдигнали.

току-що, IvanKirov написа:

Надница. 450 евро дневно бяха преди, сега не знам на колко са ги вдигнали.

Толкова ли взимаш? 450 евро на ден?

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

И как точно България печели от това? От това, че българин от България работи за фирма, която явно иска евтини работници, която фирма е регистрирана в данъчен рай. Извън България. 

Не е българска.

Ами щом такива азбучни неща, трябва да ти се обясняват, що пишеш в темата? Чети година две, пък като схванеш основата тогава се включвай.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Толкова ли взимаш? 450 евро на ден?

Гледай си у твойта паничка, стига сте надничали у чуждата!

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Ми щом можеш хайде. Можеш ми.... . Трънки.

Нали искате да усетите западната любов. Възползвайте се и елате на запад. Усетете всичко. Защо стоите в България?

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Гледай си у твойта паничка, стига сте надничали у чуждата!

Кой го казва. Твой всеки пост е воайорство и нахлуване в личното пространство.

току-що, АСПЕКТ написа:

Кой го казва.

Аз не съм ви разпитвал на какво подаяния живееете.

Щом квичите за татовата мизерия, се подразбира, че нещо не е наред при вас. И щом гласувате за Копейкин, да ни извади от де що съюзи има. Ще станем като сев. корейците, ама без армията.

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Ами щом такива азбучни неща, трябва да ти се обясняват, що пишеш в темата? Чети година две, пък като схванеш основата тогава се включвай.

Какво има да схвана. Елате на запад. Да усетите западната любов.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Аз не съм ви разпитвал на какво подаяния живееете.

Щом квичите за татовата мизерия, се подразбира, че нещо не е наред при вас. И щом гласувате за Копейкин, да ни извади от де що съюзи има. Ще станем като сев. корейците, ама без армията.

Да, сега имаме армия след като сме в ЕС. Великобритания остана сигурно автоматично без защита, след като напусна ЕС. Горките. Ядат сигурно сега само чедър сирене и пият шрилански чай.

Нали искате да усетите западната любов. Възползвайте се и елате на запад. Усетете всичко. Защо стоите в България?

Разбира се че ще идем, ако русодебилите вземат превес. Но тогава ще ядете. Хайде да не ползвам нецензурни, че съм културен и деликатен.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Да, сега имаме армия след като сме в ЕС. Великобритания остана сигурно автоматично без защита, след като напусна ЕС. Горките.

Намерил с кого да се сравнява. Империята, дето слънцето никога не залязва.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Твой всеки пост е воайорство и нахлуване в личното пространство.

Кога това? Да не визираш Копейкин, дето Китаеца му пусна телефона? Той друго не заслужава.

У живота на мизерници, нямам особено желание да се включвам.

Какво има да схвана. Елате на запад. Да усетите западната любов.

Да, сега имаме армия след като сме в ЕС. Великобритания остана сигурно автоматично без защита, след като напусна ЕС. Горките. Ядат сигурно сега само чедър сирене и пият шрилански чай.

ЕС, не НАТО бе. Интелекта. Сина ми на 16, след седмица в темата, без аз да му обяснявам ще е много по адекватен от вас.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Разбира се че ще идем, ако русодебилите вземат превес. Но тогава ще ядете. Хайде да не ползвам нецензурни, че съм културен и деликатен.

Вашето е като тия дето пишеш. Нито едните са били в Русия, нито ти в Западна Европа. Само си гледал холивудски филми и колко е великолепно да хапваш хотдог и да гледаш небостъргачи.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

ЕС, не НАТО бе. Интелекта. Сина ми на 16, след седмица в темата, без аз да му обяснявам ще е много по адекватен от вас.

Който не е в чужбина?

преди 3 часа, Митко Вълчев написа:

Радва окото ми, че все повече от Черешка, макар и с огромно нежелание приемат фактите и се съгласяват с мен. И с Тошо. Социализмът е едно недоносче.

Не го приема, ама няма никакви аргументи, та всеки път пише нещо подобно. 

преди 29 минути, Митко Вълчев написа:

И тия хиляди юристи, стоят гладни и безработни ли?

Юридически факултети има в свободните университети от доста време.  После хора с юридическо образование са принудени да се занимават с каквото и да е друго.

преди 34 минути, Митко Вълчев написа:

Митьо, ти знаеш ли, че американците са направили филм за тебе?

преди 2 минути, gagodrago написа:

Митьо, ти знаеш ли, че американците са направили филм за тебе?

Що толкоз ни мразите, ние искаме ли да ви вдигаме двойно данъка, разправяме ли ви кво е хубаво у циг анска рота, къв кеф е първолаци да набиват крак по 1 час у жегата?

Всички родени между 1950 и 1990 г., не забравяйте да прочетете това! ~ Бгспомен (bgspomen.com)

На първо място, ние сме оцелели и ние сме родени нормално, въпреки че нашите майки, когато са били с главоболие са пили аспирин, яли са консерви и са работили до последните дни на бременността и никога не са били тествани за диабет…

Като деца, ние се возехме в автомобили, без колани и въздушни възглавници, карахме колело и летни кънки без каска на главата…

Пиехме вода от маркуча за поливане на градината, а не от бутилки, закупени в големи търговски вериги.

Пиехме от една бутилка и никой не е умрял, заради това…

Хапвахме млечен сладолед, бял хляб с масло или свинска мас и чесън, пиехме безалкохолни напитки със захар, но не сме били с наднормено тегло, защото ние постоянно си играехме навън…

Излизахме на сутринта и играехме по цял ден, на криеница, граничари, крадци и ченгета, кралици, каубои и индианци и всичко останало, което въображение на едно дете е в състояние да роди.

Често родителите ни не можеха да ни намерят по цял ден, а шамарът бе част от образованието, а не насилие в семейството.

Никога не сме имали никакви проблеми. Прекарвахме целия ден в състезания с бордове от отпадъци от мазето, карайки колело по улицата,забравяйки, че нямаме даже спирачки.

След няколко падания, счупени пръсти и натъртвания, сме се научили как да решаваме проблемите си. Ние нямахме въображаеми приятели. Ние не добавяхме приятели в социалните мрежи, а в крайна сметка имахме истински приятели!

Ние нямахме проблеми с концентрацията в училище…

Не ни даваха хапчета за хиперактивност. Ние нямахме училищни психолози и педагози, но все пак завършвахме училище. Ние не продаваме лекарства пред училището. Ние нямахме PlayStation, Nintendo, 100 кабелни канала, ние не разполагахме с видео рекордери, съраунд звук, мобилни компютри, интернет, чат стаи…

Имахме приятели и те бяха реални, бяха всичко! Играехме с лък и стрела, правехме си крепост от сняг, хвърляхме фойерверки за Нова година, четяхме купчина комикси! Отивахме с велосипед или пеша до къщата на приятелите ни, за да бъдем заедно, без предварителна уговорка!

Когато се стигнеше до проблеми със закона, родителите не ни плащаха гаранцията, за да ни измъкнат. В действителност, те често бяха по строги от самия закон! Последните 50 години са били най продуктивните година в историята на света. Нашите поколения са направили най-добрите изобретатели и учени и до днес. Имахме свобода, правото на грешка, успех и отговорност. Научихме се да живеем с тях! Вие принадлежите към това поколение!

Честито! Може би е добре да споделите това с други хора, които са имали късмета да пораснат като истински деца, преди адвокати, държавни и правителствени ръководители да започнат да определят как да живеем!

Може би искате да изпратите това съобщение и на децата си, за да видят, как са израснали родителите им? Здравейте поколение! Всеки от нас е ангел с едно крило и можем да летим само прегърнати!

преди 17 часа, Fay написа:
преди 17 часа, Bubbles написа:

Щото някои умници си дадоха задниците на дрътльото отатък океана и хвърлят стотици милиарди евра на вятъра + налагат санкции които се отразяват на нас(Енергетика, селско стопанство, промишленост...) а не на този когото санкционират. Пълна дебилщина.

Ами няма да е лошо повече хора от БГ да го разберат и да прогледнат. Ма май нямаме време и сили, всичко отдавна е решено и няма връщане назад, за жалост.

Значи искате да си остане монопола на РФ върху енергетиката на България и да бъдем зависими на 100 % само от една държава? Прекрасна логика...:lol6:

преди 5 минути, БаалБек написа:

Значи искате да си остане монопола на РФ върху енергетиката на България и да бъдем зависими на 100 % само от една държава? Прекрасна логика...:lol6:

Кой ти говори за монопол?
Няма лошо да се намерят и други източници на съответните ресурси, но защо трябва да си режеш клона на който седиш?

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Като деца, ние се возехме в автомобили, без колани

Живи да ги ожалиш днешните, че се возели с колан, и не са набивали крак по 1 месец в жега и дъжд...

преди 2 минути, IvanKirov написа:

не са набивали крак по 1 месец в жега и дъжд...

Малко ти е било. И в казармата ти е било малко.

току-що, ncl написа:

Малко ти е било. И в казармата ти е било малко.

Ako зависи от вас - ние всички в Белене. Щото не ви се учи, на вас!

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Вашето е като тия дето пишеш. Нито едните са били в Русия, нито ти в Западна Европа. Само си гледал холивудски филми и колко е великолепно да хапваш хотдог и да гледаш небостъргачи.

Който не е в чужбина?

300000 са в САЩ, два милиона близо в ЕС, та аре у лево да сравняваш с Ватистан, дето са само заради съпруг/а и деца от смесени бракове няма и хиляда човека. Не е, ако отиде някъде няма да е в идиотската ви и пропаднала Раша.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

. Аве смЕх почти три милиона българи са там. Гнус ако бях там, щеше да ми казваш да не коментирам оттам. Нищо не противоречи на моята теза, вие сте жалки, половината от вас са на Запад, другата би отишла ако можеше да се оправи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.