Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Коя година е било това?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 6 минути, ncl написа:

Коя година е било това?

Mи точно до 1989 ни гърбеха маршировки до припадък, всяка сутрин вместо ведрина. Захитрях към 4-ти клас, почнах да се правя на болен, беше ги страх да не им се разболея точно преди празника. И се откачах от тая простотия.

Имаше и резерви, гърбят детето цял месец, ако някой се разболее, и после дори не може да се покаже пред Големеца. Дори не знаехме как се казва.

Те такива идиотии бяха.

Възможно е. При нас не помня да е имало такива неща за 9-ти май. Виж, сутрин имаше физарядка, но чак маршируване...

току-що, ncl написа:

Възможно е. При нас не помня да е имало такива неща за 9-ти май. Виж, сутрин имаше физарядка, но чак маршируване...

Цитат

А прегледа на маршовата песен помните ли...? Майко мила какви маршировки бяха след училище. До припадък. Жега. Наказани все заради някой дето не маршивурал както трябва. Айде още няколко наказателни маршировки. Ужас.

https://www.bg-ma mma.com/?topic=1138173.5175

https://m.facebook.com/Peoples.Republic.memories/photos/Градски-преглед-на-строева�/751147328283096/

преди 1 минута, ncl написа:

Сигурно е било ужасно...

Много ясно, че е ужасно! Има и рима. Нали е соц казарма. От люлка до гроб.

преди 28 минути, IvanKirov написа:

Няма го ама още изтръпваме от соц мизериите.

1 месец преди 9-ти май, че да не беше и месец и половина. Набиване на крак, аз като войник не съм марширувал чак толкова. Всеки ден по половин-един час. С песен. Първи клас пишлегари, още в детска градина на акъл.  Че да се покажем пред червения урод, той ни маха от някаква тераса, ние не смеем да погледнем встрани, да не развалим строя.

Че какво лошо има в културните мероприатия ?

преди 50 минути, IvanKirov написа:

Няма го ама още изтръпваме от соц мизериите.

1 месец преди 9-ти май, че да не беше и месец и половина. Набиване на крак, аз като войник не съм марширувал чак толкова. Всеки ден по половин-един час. С песен. Първи клас пишлегари, още в детска градина на акъл.  Че да се покажем пред червения урод, той ни маха от някаква тераса, ние не смеем да погледнем встрани, да не развалим строя.

След обяд, преди занималня - пак песен и маршируване на място. Преди да се върнем в училище. Излизам в 7, връщам се в 18. Цял ден по чина, гащите ми бяха станали като огледало, на гъ за. 17.40 почваха детските предавания по ТВ, дори им писахме в Телевизията, да ги изместят в 18 да ги хващаме, нещастните селянчета.

Инак все за преизпълнения на планове и за доярки предаваха, и бай Тодор къде ходил. Скука и половина.

Също рецитирахме и стихотворения на тържествата по връчване на синя връзка за чавдарче и червена за пионерче.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Че какво лошо има в културните мероприатия ?

Kазармени изпълнения нямат общо с културно мероприятие. Като видиш Достоевски или Гьоте, да възхвалява деца-войници, тогаз ми приказвай за култура.

Нявява ми асоциации за ХитлерЮген.

преди 16 минути, IvanKirov написа:

Kазармени изпълнения нямат общо с културно мероприятие.

Културно мероприятие от типа кючеци в чалга клуб са далеч по приятни ,но аз предпочитам манифестациите. А и като стана дума ,през соца нямаше чалга.

Кутурно мероприятие от типа кючеци в чалга клуб са далеч по приятни ,но аз предпочитам манифестациите. А и като стана дума ,през соца нямаше чалга.

Пак лъжете бе, или верно сте сенилни дъртаци, или умишлено лъжете. Кое ти е приятно на тебе не ме интересува, като си искал да си станал войник. Аз общо с тия боклуци нямам, насила да ме юркат да марширувам е издевателство и наказание. Една от причините неистово да мразя комунделите, докат съм жив. Още от дете ги намразих.

Цитат

Камъните падат

какво е, ако не е чалга?

Цитат

Помниш ли Ленче, първата ни среща

...

Цитат

На битак

преди 8 минути, IvanKirov написа:

какво е, ако не е чалга?

...

Не е чалга туй ,а стихотворение - страдане на лиричния герой по своята любов, иска я Ленчето ама тя го не иска :speak:

Не знам защо чалга си видял в тази творба на Андон Събев?

преди 15 часа, IvanKirov написа:

Нямаш право да си продаваш имота. Продава се на общината, по данъчни цени, после те определят имота за крайно нуждаещи се (изчадията на червените изверги).

Да продължаваш да пишеш лъжи енженеро имаше пазар на имоти 

Не е чалга туй ,а стихотворение - страдане на лиричния герой по своята любов, иска я Ленчето ама тя го не иска :speak:

Баш кючеци си имаше по соца, сръбското беше на мода, хисарския поп го помниш, надявам се...

Все чалгия и все противна.

току-що, novaki написа:

И не само го имаше пазара ан имоти, а беше на достъпни цени за хората - лев за квадратен метър парцел в регулация.

преди 1 минута, novaki написа:

Имало трънки! Тия с по-голяма къща им настаняват 1-2 семейства, работници.

Продаваш апартамент, на общината, по утвърдени цени

Общината ги дава на свои хора.

Всичко това ако имаш жителство.

Те това ти е свободния пазар.

току-що, IvanKirov написа:

Баш кючеци си имаше по соца, сръбското беше на мода, хисарския поп го помниш, надявам се...

Все чалгия и все противна.

Сръбско имаше ,Хисарския поп също ,но отново не виждам чалгата която ти виждаш ?

преди 7 минути, AAUUXX написа:

И не само го имаше пазара ан имоти, а беше на достъпни цени за хората - лев за квадратен метър парцел в регулация.

Как не ви е срам толко нагло да лъжете бе! После смееш да ми говориш за морал!

p.s. 1000 лева кв.м. в някой град, купуваха само наглите партийни изверги! Панелка гарсониера почваше от 6000 лева, и то не в София.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Сръбско имаше ,Хисарския поп също ,но отново не виждам чалгата която ти виждаш ?

Все чалгия. Винаги съм я мразел.

преди 16 минути, AAUUXX написа:

То и повечето чалга си е страдание на героя по лИбоФта

току-що, ncl написа:

Сърбите може и да се обидят, ако наречеш музиката им чалга...

Точно така, тяхната музика е народна ,не чалга.

току-що, AAUUXX написа:

Точно така, тяхната музика е народна ,не чалга.

Хубо айде, за едно нещо да си стиснем ръцете.

Хисарския поп кво е, баш кючеците кво са? Не е толкова противна като сегашната, ама все чалгия. Всъщност аз кючеците ги уважавам. Истинска музика е, чалгата е менте.

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Хисарския поп кво е, баш кючеците кво са?

Ще се съглася с това твърдение ако постнеш една песен на попа на която може да се играе кючек, аз не мога да се сетя за такава.

преди 3 минути, ncl написа:

А колко хора са слушали чалга по соца и колко сега?

Тъпакът преди си е тъпак и сега и преди. Тъкмо излязох средношколец, излезе "техно"-то като последна мода. На село се слушаше само сръбско и чалга. Просто чалгата не беше противна като сегашната. Ама пак си беше тъпотия. Друго не се слушаше. Касетка със сръбско и аз имах, гръцки плочи имат нашите...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.