Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Трол. Един от номерата му е да се прави на по глупав отколкото е. А е глупав, няма наистина умен трол.

Кажи колко е била минималната, бегаш по тъча.

Общ работник в бирената 60лв./може да не са били на пълен раб. ден/. Оператор на метла /по ново му хигиенист/ и те толкова.

Цитат

Спомням си когато моите родители купиха първото си и единствено жилище през 1971г. Струваше 7700 лева. Апартамент в непосредствена близост до окръжен център. Баща ми вземаше 77 лева заплата и работеше в текстилен комбинат като обикновен електротехник. Сметката излиза лесно. Това са 100 заплати. Ако заделя 100 % от заплатата си в продължение от 10 години, ще придобие апартамента.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

А спрямо Раша и други бивш соц извън ЕС. Ти къде беше? Децата ти? Смешни сте и не само.

Добре бе, Митьо-трола, ти по времето на социализма какво си правил, мазнил си се на тогавашните партийни номенклатури и си псувал гнилия капитализъм ли??

преди 15 минути, novaki написа:

не бе 24 са по новия КТ 

казаха ти че беше по браншове демек различна

сега си спомням че в пощите беше 160 толкова взимаше пощальонката ни

М и н и м а л н а т а от всички браншове, чистачки, текезесари, минималната.

преди 11 минути, gagodrago написа:

Добре бе, Митьо-трола, ти по времето на социализма какво си правил, мазнил си се на тогавашните партийни номенклатури и си псувал гнилия капитализъм ли??

Ми не съм бе, Гаго путиноидчето ми. Живота ми не ми наложи да се мазня. Коректен винаги, подлизурко никога.

преди 22 минути, novaki написа:

не бе 24 са по новия КТ 

казаха ти че беше по браншове демек различна

сега си спомням че в пощите беше 160 толкова взимаше пощальонката ни

Ай стига с тези измишльотини! Е на виж колко е била!

преди 31 минути, novaki написа:

Като обиждаш какво мислиш че ще постигнеш .Казаха ти че минималната заплата беше по браншове . 

Глупости на търкалета! Дата и постановление на министерски съвет -  https://kik-info.com/spravochnik/mrz.php

Ако преди 1989 г. не си бил работещ, изобщо не ми давай акъл какво е било!

преди 11 минути, parmobil написа:

Глупости на търкалета! Дата и постановление на министерски съвет -  https://kik-info.com/spravochnik/mrz.php

Ако преди 1989 г. не си бил работещ, изобщо не ми давай акъл какво е било!

Баце 35 години соц. Минимална до и под сто лева. Още 5 расте до 110. Мишки путлерасти. Да може вие да се върнете на тия години в онова време. Ще черпя де що видя. Това за трола, извинявай че е към твое мнение.

преди 10 часа, Митко Вълчев написа:

Минимална до и под сто лева.

По соца нямаше минимална заплата ,назад в темата бях писал това ,но не си го разбрал, заплащането беше според квафикацията, длъжността и предприатието в което работи.

преди 13 минути, AAUUXX написа:

По соца нямаше минимална заплата ,назад в темата бях писал това ,но не си го разбрал, заплащането беше според квафикацията, длъжността и предприатието в което работи.

Свободно придвижване сега пропагандират, но без паспорт и без пари, как ще пътуваш. Свободно? Като имигрантите ли? Като орките, които нахлуват в Европа? Такова свободно придвижване ли? Дори и да имаш паспорт, пак не можеш да посетиш една демократична страна. Трябва ти други разрешение. Това ли е свободното придвижване, което прокламират и пропагандират.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Свободно предвижване сега пропагандират, но без паспорт и без пари, как ще пътуваш. Дори и да имаш паспорт, пак не можеш да посетиш една демократична страна. Трябва ти други разрешение. Това ли е свободното придвижване, което прокламират и пропагандират.

Нека някой да пробва да отиде да работи в САЩ и да каже какво е необходимо за тяхно гражданство.   Свят ще Ви се завие.  Най-лесно е чрез смесен граждански брак.  

преди 5 минути, attj написа:

Нека някой да пробва да отиде да работи в САЩ и да каже какво е необходимо за тяхно гражданство.   Свят ще Ви се завие.  Най-лесно е чрез смесен граждански брак.  

Пък двама арабели прелетели със самолет, отвлекли го и са се врязали в Пентагона. Да, то за обикновения човек, [[ малкият]] е голяма мъка изобщо да се качиш на самолет, а за някакъв живеещ в пещерата е без проблем. Сигурно в пещерата е чел много книжки за метални птички.

преди 52 минути, AAUUXX написа:

Човек, какво от дадените линкове с номер и дата на решение на министерския съвет не разбра? Всеки греши в бързината, но когато упорства в очевадни грешки, явно не е за сериозни теми в този форум.

преди 44 минути, АСПЕКТ написа:

Свободно придвижване сега пропагандират, но без паспорт и без пари, как ще пътуваш. Свободно? Като имигрантите ли? Като орките, които нахлуват в Европа? Такова свободно придвижване ли? Дори и да имаш паспорт, пак не можеш да посетиш една демократична страна. Трябва ти други разрешение. Това ли е свободното придвижване, което прокламират и пропагандират.

Само с лична карта се ходи до ЕС, задграничния си го нося за всеки случай. И разбрахме, че сте мизерници и нямате пари. Нас кво ни касаят ваще тегоби? Учете бе, може да съжаля сакат човек или пенсионер. Беднотията ви иде от вашата глава.

преди 49 минути, АСПЕКТ написа:

Смехчо,до 1989 г. само 7 процента от българите са били излизали извън граница. Общо, не само за 1989. Махни СССРто и джамахирии, стана 1 процент наши хора. Ай да ви и соца и комуноидите.

преди 45 минути, attj написа:

Ами не ни спира нашето правителство, а техните правила. Нискоинтелигентни тролове. Тогава държавата те стреляше. Та руския кораб ви чака.

преди 43 минути, АСПЕКТ написа:

Пък двама арабели прелетели със самолет, отвлекли го и са се врязали в Пентагона. Да, то за обикновения човек, [[ малкият]] е голяма мъка изобщо да се качиш на самолет, а за някакъв живеещ в пещерата е без проблем. Сигурно в пещерата е чел много книжки за метални птички.

Какви са тия съчинения по картинки. Раша държавата виц, от която масово бягат. САЩ, огради да спре наплива от желаещи.  Жалки сте черешари.

преди 1 минута, нушо написа:

Хей ,двамата сте от неспасяемите нямате спирка .Само глупости ръсите .

Кои са двамата?

преди 5 минути, нушо написа:

Хей ,двамата сте от неспасяемите нямате спирка .Само глупости ръсите .

Глупостите са патент на дебилитета от Черешка. Ние пишем безспорни факти, три мнения поредни на някой от нас, имат повече стойност, от всички глупости които сте изписали в тази тема.

преди 6 минути, нушо написа:

Ти и господина след тебя .

Т.е. аз пътувам само с ЛК по ЕС, повечето пъти дори не плащам аз, тъй като съм по командировки. Имам и купен от мен имот в София, и къща, и кола, и нямам и стотинка кредит. С години съм си позволявал да не работя на заплата и да инвестирам с времето си, и не съм гладувал.

Вие квичите до небето, че ви натиснал живота, в 21 век нямате средства и до комшиите да се замъкнете,

И глупостите аз съм ги пишел, неспасяем съм бил. Вие сте мизерниците, ние сме ви криви.

Затуй не ви ща соца, бяхте ни натикали в руски галош, инженер учи 5 години в младостта си, попиляват му още 2-3 години в казарма, и после взема по-малко от синчето на партийното леке.

Ми неща ви я ваща хубавиня, оправяме се добре без вас, благодаря!

Беден човек е беден в главата.

Бедността е наказание за некадърността (Роналд Рейгън).

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

явно не е за сериозни теми в този форум.

Че кой дискутира такива теми във форум сериозно ?

преди 13 минути, AAUUXX написа:

Че кой дискутира теми във форум сериозно ?

Извинявай. Объркал съм се. Значи да си ви броя за шегаджии, пишещи вицове, като този за предимствата на соца и величието на СССР или Русия.

току-що, Митко Вълчев написа:

Извинявай. Объркал съм се. Значи да си ви броя за шегаджии, пишещи вицове, като този за предимствата на соца и величието на СССР или Русия.

Че тя темата е шега, страхувате се от соца който си е отишъл преди 33г ,какво сериозно виждаш тук? Обвинявате соца за неволите на демокрацията ?! Тук има ли нещо сериозно в тази тема?

преди 6 минути, AAUUXX написа:

страхувате се от соца

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Обвинявате соца за неволите

Промивате новото поколение, те това е проблема със соца. Току верно качат на власт, някой книжен плъшок като Копейкин. Те тогаз ше ни се такова мама та. Имаше едно клипче, жалко че изтриха групата. Строили пишлеметата, и ги питат кво са научили от Киро Брейка. Първата им работа - декламират, че научили - по соца било най-хубаво.

Престъпление е да пропагандираш за човеконенавистен, убийствен диктаторски режим. Мисля, че и в закон го бяха облекли това. Буквално нарушавате закона, дето промивате мозъка, доколкото го има, за новите дето гласуват. Е гледай го келеша, дето е пуснал темата. На 20 и няколко години е, и убеден, все едно го е живял, на нас го обяснява, де остаряхме по соц опашки за елементарни неща. Хартия бе, хартия за кенефа беше дефицит, с вестници съм си бърсал ГЗ. И това не изолиран случай, постоянно беше тъй.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Престъпление е да пропагандираш

Ти в какво виждаш пропаганда ? Заглавието на темата е "Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!" Всеки исказва мение по темата според неговото виждане за този период.

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Е гледай го келеша, дето е пуснал темата. На 20 и няколко години е, и убеден, все едно го е живял, на нас го обяснява, де остаряхме по соц опашки за елементарни неща.

Колкото е по голямо социалното неравенство между хората ,толкова повече ще сравняват соц времето, респективно като се увеличават бедните в страната ще расте и носталгията по соца.

преди 19 минути, IvanKirov написа:

Току верно качат на власт, някой книжен плъшок

Тъй е :D

k-tabeli-6_resize.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.