Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще се обезценят ли парите ?

adersa

Препоръчан отговор

Добър ден на всички тази седмица на четири очи следя темата с инфлацията както и опасността да се върнем в далечната 1997 година , когато бях на 8 години и на всички доходите се обезцениха както и срива на лева.Въпроса ми е има ли шанс да се върнем тези адски времена имам спестени пари на карта доста и се чудя дали догодина или като влезем в еврозоната да не се обезценят .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ние сме вързани за еврото така, че ако се обезцени еврото се обезценява и лева.Ако се дигне се дигне и лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, shishmanovp861 написа:

Ние сме вързани за еврото така, че ако се обезцени еврото се обезценява и лева.Ако се дигне се дигне и лева.

вчера четох едно интервю на тези от промяната като казаха сега това , което струва 2 ле ще е 1 евро :giggle1: то и баба ми го знае .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тея неща ги разправяше Копейкин за промяна на курса от 1.955 лева за евро, ако му вярваш, обърни левовете още от сега в евраци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ined написа:

Тея неща ги разправяше Копейкин за промяна на курса от 1.955 лева за евро, ако му вярваш, обърни левовете още от сега в евраци.

Закъснял да ги обърне в зелено, в евраци няма сми. Поне докато левът е вързан към еврото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ined написа:

На мене ми е ясно , че след 1 януари 2023 в картата ще имам вече евро обаче до тогава това което имам сега в лв да не се обезценят . Тревожи ме и този месец много неща пак се вдигнаха като например едно кебапче в Добрич вече е 1.35 .

Кола втора ръка по евтина от 5000 лв няма не че ми трябва . Постоянно ме съветват до еврото да ги инвестирам в нещо . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, adersa написа:

Добър ден на всички тази седмица на четири очи следя темата с инфлацията както и опасността да се върнем в далечната 1997 година , когато бях на 8 години и на всички доходите се обезцениха както и срива на лева.Въпроса ми е има ли шанс да се върнем тези адски времена имам спестени пари на карта доста и се чудя дали догодина или като влезем в еврозоната да не се обезценят .

--------------

Май си позакъснял да се тревожиш за обезценяването на парите - за последните 14 години еврото се е обезценило и е загубило покупателна способност спрямо долара с -65%

2022-10-22 10.52.32 www.ecb.europa.eu edf8c140eef6.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кебпчето ти е най-малкия проблем. Сега слушаме Големия брат и ще ядем уя - визирам цените на тока. А можехме да си оправим АЕЦ Белене... ама не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С идеите на правителството за двойна тарифа за битовите потребители, при която зимата имаш 800kWh, а лятото 300kWh и плащаш след това по борсовите цени, т.е не можеш дори да предвидиш месечната сметка, замразяването на минималните работни заплати, премахването на 25-те стотинки отстъпка за горивата и последващото т.нар "либерализиране" на пазара на електроенергия за битови потребители, увеличаване на междуфирмената задлъжнялост и увеличаване на цените на всички стоки и услуги бъдещето въобще не е сигурно.
А хората в градовете дори и да искат, няма къде да наредят слънчеви панели по апартаментите си, освен на покрива, който е общо пространство, което означава последващи спорове между всички живущи доколко потреблението на някого е солидарно спрямо всички останали.
Бъдещето въобще не изглежда стабилно, предвидимо и сигурно. ЕС се провали в това да осигури предвидимост и стабилност на утрешния ден за своите граждани и бизнеса. Към дадения момент въобще не е ясно съществуването му какъв смисъл има. Дори икономиките на държавите в ядрото му са в криза и паника.
Ще оцелеем. Но се надявах, че сме минали етапа, в който целта е просто да оцеляваме. И че най-накрая ще започнем да живеем, не просто да оцеляваме.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То парите отдавна се обезцениха.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, adersa написа:

Не, докато нашите глупаци не решат да махнат валутния борд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, jtaggerx написа:

ЕС се провали в това да осигури предвидимост и стабилност на утрешния ден за своите граждани и бизнеса.

Те се провалиха още , когато решиха бизнеса да мине на борсовият ток .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, adersa написа:

Постоянно ме съветват до еврото да ги инвестирам в нещо

в жилище
даваш поднаем, до като един ден решиш да го продадеш

преди 1 час, Емил Костов написа:

и да не го махат, левът се обезцени почти два пъти

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво значи да се обезцени?
Това е възможно единствено при съществуване на икономика. При текущия фарс който света е кръстил "Икономика" нищо не може да ме изненада.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Емил Костов написа:

Вероятно това предстои и е неизбежно. И българските политици го знаят. Косвен индикатор за това е, че в момента никой не ще да си сложи главата в торбата и да прави правителство, а до скоро щяха да се избият да правят коалиции само и само да са във властта и да усвояват. Явно положението в бегетовицата е достигнало до пред-критично ниво и скоро ще има големи трусове...

То и самият борд не може да устиска на такъв ценови напън. Очевидно е че вече не функционира. Въпрос на време е да го премахнат официално и да сринат курса на лева няколко пъти...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всяко нещо има цикличност ! Така и с курса на долара .... при въвеждане на В.Борд беше малко под 2лв. после стига 2001г. 2.35лв. През 2008г. стигна рекорден минимум 1.225лв. И те така, сега е в прогресия, но очаквам след време рязък спад!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Bubbles написа:

Американския долар няма курс а цена.

Говоря за курс на долара спрямо лева, какво не е ясно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Говоря за курс на долара спрямо лева, какво не е ясно?

Това ясно, само че долара няма курс а цена. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Bubbles написа:

Това ясно, само че долара няма курс а цена. :)

Всяко нещо има цена, като във времето има различно съотношение на цената между нещата - за парите му викат курс на това съотношение!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Всяко нещо има цена, като във времето има различно съотношение на цената между нещата - за парите му викат курс на това съотношение!

Само че курса се определя по икономически фактори, а цената се поставя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, gagodrago написа:

Между другото, някой знае ли колко общо са депозитите в лева в банките в бг? 

казаха го преди изборите ама забравих цифрата .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, adersa написа:

казаха го преди изборите ама забравих цифрата .

А ти откъде знаеш, че е достоверно?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...