Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете прост и безплатен софт. за имидж

Виж решението Разрешен от Raze,

Препоръчан отговор

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Е то няма лошо в Acronis-a ако ти се занимава с кракове или можеш да си я купиш. Помня, че имаха и безплатна версия май беше по едно време за собственици за дискве WD.

Колкото до Macrium. Нещо си в грешка. Няма как да иска пари за клониране на диск. Иска пари за някои функции като Rapid Delta и прочие, но за основните неща, които не са особено нужни, а по-скоро глезотии за домашни потребители не иска нищо. Има си някои особености там при възстановяване от по-малък на по-голям диск от MBR на GPT и обратното, но трябва да споделиш точната ситуация.

Колкото до грешката, дори да оправиш съобщението, както са ти казали като поправиш VSS записите, аз лично не препоръчвам вградената програма. Често има проблеми с нея и понякога не вижда собствените си Image-и.

Честно да ти кажа не си спомням точно за какво ми поиска програмата да я закупя. И се отказах да я ползвам. А грешката която ми показва в инструмента на ОС даже, още преди да приключи, подръжката за win7 пак ми я е показвала. А си спомням че до преди година близо когато реших да пробвам win10 но беше за малко само щото не ми харесаха разликите в температурите на процесора тогава пробвах да видя там да ли ще ми покаже същата грешка инструмента и не я показа. Можеби щото след като качих 10ката веднага я оставих да си качи ъпдейтите а по принцип имам навика да забранявам ъпдейтите само важните качвам и то не всеки път.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Честно да ти кажа не си спомням точно за какво ми поиска програмата да я закупя. И се отказах да я ползвам. А грешката която ми показва в инструмента на ОС даже, още преди да приключи, подръжката за win7 пак ми я е показвала. А си спомням че до преди година близо когато реших да пробвам win10 но беше за малко само щото не ми харесаха разликите в температурите на процесора тогава пробвах да видя там да ли ще ми покаже същата грешка инструмента и не я показа. Можеби щото след като качих 10ката веднага я оставих да си качи ъпдейтите а по принцип имам навика да забранявам ъпдейтите само важните качвам и то не всеки път.

Дай пак,на нов глас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Не те разбирам какво искаш да кажеш!

Ти,мен?Не разбираш?

Прочети какво си написал.

От това цялото разбирам-качваш ъпдейти но,не всички.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Orgasmatron написа:

Ти,мен?Не разбираш?

Прочети какво си написал.

От това цялото разбирам-качваш ъпдейти но,не всички.

Да правилно си прочел и този ми навик не е от днес или вчера. И сега в момента имам инсталирани само 3 актуализаций и нямам проблеми с ОС всичко си работи напълно нормално. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Да правилно си прочел и този ми навик не е от днес или вчера. И сега в момента имам инсталирани само 3 актуализаций и нямам проблеми с ОС всичко си работи напълно нормално. 

Да си жив и здрав.

Гледам-има и про,които четат.Дано те,имат нервите,да ти обеснят...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Orgasmatron написа:

Да си жив и здрав.

Гледам-има и про,които четат.Дано те,имат нервите,да ти обеснят...

Виж сега пределно ясно ми е за какво са ъпдейтите и мисля че всеки сам си решава да ли да ги качва или не нали. А на win10 когато бях с него нарочно го оставих да си качи, всички ъпдейти, за да видя да ли дъртата, ми конфигурация отговаря на изискванията за win11. И то това беше от любопитство само но не ме огря конфигурацията да ми отговаря на изискванията и то най вече заради процесора за което пак се заобикаля бързо и лесно изискването а за рам покривам изискванията. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, vlado1985 написа:

И сега в момента имам инсталирани само 3 актуализаций

Дано да са 3 пакета на simplix...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Виж сега пределно ясно ми е за какво са ъпдейтите и мисля че всеки сам си решава да ли да ги качва или не нали. А на win10 когато бях с него нарочно го оставих да си качи, всички ъпдейти, за да видя да ли дъртата, ми конфигурация отговаря на изискванията за win11. И то това беше от любопитство само но не ме огря конфигурацията да ми отговаря на изискванията и то най вече заради процесора за което пак се заобикаля бързо и лесно изискването а за рам покривам изискванията. 

Какво да гледам-сега...

Казах ти го няколко пъти-Купуваш си машина,която отговаря.Вече,не са толкова скъпи.Имам предвид-500-600 лева.

Няма как да ползваш ОС на 20 години и...

Десятката,е най-доброто от Майкрософт.

Има начин-точно за минута,да заобиколиш,всички изисквания...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

Дано да са 3 пакета на simplix...

От него са само 2 актуализаций и simplix го имам свален и като ми прерита системата за някой ъпдейт го пускам!Screenshot_108.thumb.png.d893b4b4a7b2533bd6577df6ae783b60.pngScreenshot_109.thumb.png.dcc0119031c102b1bc1c0b62df79d4f5.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vlado1985 написа:

simplix го имам свален

Това, което имаш, изобщо не е на simplix, а си е пакет на Microsoft

image.png

И актуалната дата на пакета е 12.10.22

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Orgasmatron написа:

Казах ти го няколко пъти-Купуваш си машина,която отговаря.Вече,не са толкова скъпи.Имам предвид-500-600 лева.

Чакай ти.Само видеото е толкова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам Aomei Backupper Pro, закупен на една ултра промоция за 1/3 цена, но нещо му нямам много вяра за системен бекъп, вярно - бекъпва, но никога не ми се е налагало да ресторвам, хохо.  Аомеи обаче е отличен за периодичен бекъп на виртуалки, wsl-и, данни.
Потенциалният проблем със системния бекъп при Аомеи е, че не е супер-детерминирано надежден, когато Уиндоусът е зареден и ако текат някакви системни ъпдейт процеси по времето и когато се прави периодичния регулярен бекъп - не е много сигурно в какво състояние ще се бекъпне системата.

Затова и си поддържам и стария изпитан мануален бекъп през Линукс, при изключен Уиндоус, скрипт от 10 реда - изпитаният dd на практика.  При това е значително по-бърз от Аомеи - 12 минути срещу 45 мин за Аомеи за системен бекъп, при еднаква компресия за двата вида. От него съм възстановявал, така че работи, хехе.

Та общо 1 път месечно Аомеи и 2 пъти месечно през Линукс скрипт е при мен за Уиндоус системен бекъп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, цър-вул написа:

Това, което имаш, изобщо не е на simplix, а си е пакет на Microsoft

image.png

И актуалната дата на пакета е 12.10.22

Пакета си е точно на simpilx но е от 2021г

преди 54 минути, Orgasmatron написа:

Какво да гледам-сега...

Няма как да ползваш ОС на 20 години и...

Десятката,е най-доброто от Майкрософт.

Има начин-точно за минута,да заобиколиш,всички изисквания...

И защо мислиш че няма как да ползвам ОС на 20 годишна машина та даже и на толкова не е машината ми но както и дае. И плюс това 10ката си върви екстра без да ми забива, ама че съм бил с 2 ядрен, процесор и DDR2 памет голяма, работа както сам знаеш всеки си ползва каквото иска. И за да те успокоя не ми е никакъв проблем да ползвам и конфигурация с DDR3 памет макар че имах един комп с I5 процесор и 8гб рам. Бях го дал на снаха ми да го ползва временно но машината я сполетя, лоша съдба и честно, да ти кажа не ми остава много време да се занимавам и с другата стара щайга. И съм я затрупал в мазето с други боклуци.. Та общо взето проблем нямам никакъв да ползвам конфигурация с DDR2-DDR3-DDR4 памет. А също имам и още няколко дъна с DDR2 памети някои са с интелски процесори други са с ам2 които подържат и 6 ядрени процесори но за някои от тези дъна нямам процесори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Пакета си е точно на simpilx но е от 2021г

И защо мислиш че няма как да ползвам ОС на 20 годишна машина та даже и на толкова не е машината ми но както и дае и плюс това 10ката си върви екстра без да ми забива ама че съм бил с 2 ядрен процесор и DDR2 памет голяма работа кактосам знаеш всеки си ползва каквото иска и за да те успокоя не ми е никакъв проблем да ползвам и конфигурация

Не го казвам на теб.Казвам го,на всички случайни или не(попаднали,на темата)-Парите са за харчене,да живееш по-добре.Днес ако се скъпееш,да си купиш една ябълка-утре си болен,от скорбут.

Същото е и с ОС-Искаш да играеш дадена игра,на макс настройки,или да ползваш програма,не от преди десет години...Е ми-трябва си някой лев.

И този някой лев(на днешно време),изобщо не  е в повече,от старата ОС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, MZ/X написа:

Затова и си поддържам и стария изпитан мануален бекъп през Линукс, при изключен Уиндоус, скрипт от 10 реда - изпитаният dd на практика.  При това е значително по-бърз от Аомеи - 12 минути срещу 45 мин за Аомеи за системен бекъп, при еднаква компресия за двата вида.

Macrium също на средна компресия с всички опции за проверка на файловата система преди Image, за verify след това на създадения Image + самия Image отнема на nVME има няма 11 мин. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Orgasmatron написа:

Не го казвам на теб.Казвам го,на всички случайни или не(попаднали,на темата)-Парите са за харчене,да живееш по-добре.Днес ако се скъпееш,да си купиш една ябълка-утре си болен,от скорбут.

Същото е и с ОС-Искаш да играеш дадена игра,на макс настройки,или да ползваш програма,не от преди десет години...Е ми-трябва си някой лев.

И този някой лев(на днешно време),изобщо не  е в повече,от старата ОС.

Нали знаеш че ако дъното е добро и подържа не много стари процесори пак ще покриеш с плюс минус критерийте за някоя игра!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

А той за лаптоп ми говори.Лаптоп под два бона за нищо не става.

досвидяха ми се да дам още 50 кинта за да си взема лаптоп с процесор съвместим с единайската...тъй де 550 кинта
ми как ве, тва са десет тарелки кифтаци
те за туй сега я карам на десетка, дек ще спрат да я поддържат 2031

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Macrium също на средна компресия с всички опции за проверка на файловата система преди Image, за verify след това на създадения Image + самия Image отнема на nVME има няма 11 мин. ;)

Много добре, ще го пробвам кат намеря време, мерси за подсказката. Значи не съм бил заблуден в мнението си, че Аомеи е бааавен.  Но съм се вече охарчИл и набутАл за него, пени се - не пени ще се ползва още. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, MZ/X написа:

Много добре, ще го пробвам кат намеря време, мерси за подсказката. Значи не съм бил заблуден в мнението си, че Аомеи е бааавен.  Но съм се вече охарчИл и набтАл за него, пени се - не пени ще се ползва още. :D

Като цяло и тя е солидна програма. Намирам мениджъра му за дискове за един от най-добрите, така че не си сбъркал. Аз обаче съм си привикнал към Macrium-a и съм възстановявал няколко пъти и то на различен от Image-а хардуер и винаги е било успешно досега. Сега на High компресия и ако избера вместо интелигентен image, да прави такъв сектор по сектор сигурно с лекота ще отнеме доста повече време към 40-50 мин, но няма нужда, защото сектор по сектор копира всичко (дори изтритите файлове според MFT), а по-голямата компресия не дава чак толкова много, както нормалната спряно ниската такава и не си струва да се избира висока честно казано. На тези настройки я намирам за доста пъргава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...