Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете прост и безплатен софт. за имидж

Виж решението Разрешен от Raze,

Препоръчан отговор

Здравейте, никога не съм си правил имидж на системния дял. Дайде предложения за нещо просто и безплатно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"чисто и просто" е милиционер след баня, а какво е "просто и безплатно" - не знам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Macrium Reflect Free - ползвам го откакто е излезнал и досега не ме е предал.

https://www.macrium.com/reflectfree

Друг добър е AOMEI BACKUPPER (който вече е споменат).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моето предложение също е AOMEI Backupper. От дълго време съм с него и е изпробван нееднократно и в двете посоки.

Освен това е една от програмите, за които спазвам принципа "Щом работи, не го пипай". Демек, не съм забелязал "принуда" за ъпгрейд, след ъпгрейд, след ъпгрейда.  Не съм сигурен, че това може да мине за препоръка, но мен понякога тая бясна надпревара за ъпгрейди ми е досадна, понякога ми се вижда излишна, понякога ме изморява, поставя в цайтнот... е, разбира се почти винаги си мисля, че всичко това има връзка най-вече с възрастта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

много съфорумци ще се изхилят, ама ползвам DISM++ за тази цел
ако се наложи да правя бърз имидж- за около 2-3 минути- ползвам WinPe среда

Dism /Capture-Image /ImageFile:”D:\install.wim” /CaptureDir:C:\ /Name:Win10PreInstall /description:Win10PreInstall

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, дръндю написа:

много съфорумци ще се изхилят, ама ползвам DISM++ за тази цел
ако се наложи да правя бърз имидж- за около 2-3 минути- ползвам WinPe среда

Dism /Capture-Image /ImageFile:”D:\install.wim” /CaptureDir:C:\ /Name:Win10PreInstall /description:Win10PreInstall

Ама така нямаш зареждащата информация и възстановяването от този имидж на гол диск не става. Няма ти го boot дяла, няма ги efi, msr дяловете

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Няма ти го boot дяла

така е
WinNtsetup го създава
демек се губи възможността за превключване във офлайн режим
но предимството е това, че заради някакъв бъг, може да си възстановиш нещата с
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:D:\install.wim

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, дръндю написа:

WinNtsetup го създава

Нещо си се объркал...ако нямаш дял, зададен като активен, първичен и зареждаш, winntsetup  не го създава, а индикаторите светят шаренко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, цър-вул написа:

Ама така нямаш зареждащата информация и възстановяването от този имидж на гол диск не става.

И не само това. Липсват редица параметри, за заобикаляне на лоши сектори, за използване на алтернативни методи в случай на проблеми с VSS, за това дали да е сектор по сектор или само за файловете използвани от файловата система и т.н. Поне за компресията има. Да не говорим, че с външните инструменти освен Restore имат и други полезни функции като автоматичен rebuild на записите на стартиране MBR/UEFI и други неща.

Но въпрос на вкус.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, цър-вул написа:

ако нямаш дял

е това е якото за мен
затривам бутащия и системния дял и за две-три минути съм на друг джам

пп

за "нула" време ги сменям тези

1781807729_.PNG.96c8cefbe90a6ef2fb4ca3668466dce6.PNG

Редактирано от дръндю (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, дръндю написа:

е това е якото за мен

пп

Я раздуй още малко - как стават тея работи за 2-3 мин. плийз?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, дръндю написа:

е това е якото за мен

пп

Но на чист джам най-вероятно. Едва ли с инсталираните програми и настройки. Не и при такъв размер на файла. То тогава не се ли обезсмисля идеята на Image-a? То аз като имам wim файловете една чиста преинсталация на SSD е почти за същото време (хайде малко отгоре, но почти същото). Аз разбирам като е image да включва и всички неща, които си правил по системата до времето на Image-a.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Но на чист джам най-вероятно. Едва ли с инсталираните програми и настройки. Не и при такъв размер на файла.

с инсталирани всички драйвъри и ъпдейт до дупка + инсталирани Easy 7-Zip и Notepad++
 и с всички настройки
програмите които ползвам са портативки извлечени от тук, от там
дори играта starkarft 2, която е двайсе гъби, съм я направил портативка
разбира се, че копирам от програмдата Blizzard Entertainment и от документите StarCraft II в папката на играта в дял Д:
и заради склерозата съм си записал в текстов файл:

копирай
папка Blizzard Entertainment в "програм дата"
папка StarCraft II в "документи"

тъй де, трета година я играя вече и ще ме е яд да започвам отначало

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако по някаква причина ползваш диск/флашка с бутващ диск на Sergei Strelec, там ще намериш най-удобния за тебе софтуер за имидж /аз лично съм привърженик на Acronis/. Откакто се появи, този инструмент е единствения който ползвам, заменяйки познатия Hiren's. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Софт колкото искаш, аз ползвам Aomei предимно,но последният път, преди няколко месеца си възстановявах системата от имидж направен с инструмента на самият уиндоус, екстра си работи!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, dimy написа:

Я раздуй още малко - как стават тея работи за 2-3 мин. плийз?

нищо не раздувам
питай съфорумците които ползват "Стрелец" дали лъжа

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, дръндю написа:

затривам бутащия

Туй, пък, от къф зор? Моят бутващ е на N години и от там зареждам разни ра'оти...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, цър-вул написа:

Туй, пък, от къф зор? Моят бутващ е на N години и от там зареждам разни ра'оти...

ами нямам двойно зареждане за да го пазя

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, дръндю написа:

ами нямам двойно зареждане за да го пазя

Пусни си търсачката на изтрити неща(файлове, папк, дялове) и ще се ужасиш...

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Друг добър е AOMEI BACKUPPER

Като каза AOMEI, се сетих и за другия техен софт - OneKey Recovery

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, дръндю написа:

с инсталирани всички драйвъри и ъпдейт до дупка + инсталирани Easy 7-Zip и Notepad++
 и с всички настройки

Е то тези програми не са критерий като обем. Колкото до драйверите, то ако се прави копие само самите драйвери (както повечето програми правят, а не са самите инсталатори), те също не са с особено голям обем. Например бекъпа с Driver Magician Lite на всички драйвери е 1.82GB и то в некомпресиран вид. За сравнение само инсталатора на nVidia + Intel Network Connection заедно надминават този размер.

Хубавото на външните програми, е че можеш да направиш и копие на празното пространство, както казах. Защо това е важно...ами защото така при restore на Image-а пак имаш възможност да възстановиш дори изтрити файлове със софтуер за възстановяване на данни (ако си нямал време да го сториш преди него по някаква причина) или ако решиш да клонираш диска от стар на нов.

Но щом ти върши работа за твоите нужди няма лошо. И това си е вариант.

преди 13 минути, цър-вул написа:

Пусни си търсачката на изтрити неща(файлове, папк, дялове) и ще се ужасиш...

Като каза AOMEI, се сетих и за другия техен софт - OneKey Recovery

Да, знам, че ти е любим, но за съжаление го направиха платен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...