Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете прост и безплатен софт. за имидж

Виж решението Разрешен от Raze,

Препоръчан отговор

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Нали знаеш че ако дъното е добро и подържа не много стари процесори пак ще покриеш с плюс минус критерийте за някоя игра!

Престани!

Излагаш се-пак...Все едно говоря с  @plamen_petrov_80.Нямате разлика.

Имам един компютър и един лаптоп,с който влизам в нет-а.Включително и тук.i5-2400,RX550,8Gb.И джиткам LoL(за работните-няма да ти говоря).

Вече се задъхва...От 240 FPS,паднах на 160.И трябва,да отделя,един от другите...Щом трябва-не ми е проблем.Ще го харизя,на някой ентусиаст.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Orgasmatron написа:

Престани!

Имам един компютър и един лаптоп,с който влизам в нет-а.Включително и тук.i5-2400,RX550,8Gb.И джиткам LoL(за работните-няма да ти говоря).

Вече се задъхва...От 240 FPS,паднах на 160.И трябва,да отделя,един от другите...Щом трябва-не ми е проблем.Ще го харизя,на някой ентусиаст.

Ще ме обидиш ... нищо общо нямаме!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Orgasmatron написа:

Престани!

Нали знаеш че от I5 до i5 има разлика и то не малка ? Също така има разлика голяма и от котлон до котлон или от phenom до phenon ? Все пак това са процесорни фамилий някой по скопени други по пъргави по хладни или по горещи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, дръндю написа:

ей, превърнахте софтуерна тема в хардуерна и твай

А,извинявам се.Що`т четох за нек`ви кифтета.Та се обърках.

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ще ме обидиш ... нищо общо нямаме!

Никога не съм имал за цел.Ако нещо-сори.

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Нали знаеш че от I5 до i5 има разлика и то не малка ? Също така има разлика голяма и от котлон до котлон или от phenom до phenon ? Все пак това са процесорни фамилий някой по скопени други по пъргави по хладни или по горещи.

Ай пет,май пет,фенон,атлон,флакон...

Всичко е за коша.Барабар с XP,7.

Бяха добри-за времето.И в пъти по-скъпи,от сегашните "добри".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Orgasmatron написа:

ми така е, оспамваме всяка тема, кой с кифтета, кой с наденички..
:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Orgasmatron написа:

Никога не съм имал за цел.Ако нещо-сори.

Ай пет,май пет,фенон,атлон,флакон...

Всичко е за коша.Барабар с XP,7.

Бяха добри-за времето.И в пъти по-скъпи,от сегашните "добри".

Бяха добри за времето си и пак са добри все пак има и 4 ядрени процесори от тези. А какво да кажем и за phenom който има и 4 ядрен и 6 ядрен а наследника на phenom мисля че всеки един знае кой е

преди 1 минута, цър-вул написа:

Смешник си си, знам

От теб не се и съмнявам да започнеш с ругатните към когото и да е но важното е че другите са смешници а ти не си и все много знаеш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Бяха добри за времето си и пак са добри все пак има и 4 ядрени процесори от тези. А какво да кажем и за phenom който има и 4 ядрен и 6 ядрен а наследника на phenom мисля че всеки един знае кой е

Инструкциите,бе пиле.Инструкциите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, vlado1985 написа:

От теб не се и съмнявам да започнеш с ругатните към когото и да е но важното е че другите са смешници а ти не си и все много знаеш!

Понеже не знаеш кога да си държиш човката притворена, виж:
Screenshot_109.png
Ето го твоят simplix😎:
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=45633

А́, сега ми кажи, че е simplix!
image.png.a005e49c61a86d5446312d294be89769.png

Приличат ли си иконите? Не, нали?

И не, не обиждам - обективен съм. Да, истината боли.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, цър-вул написа:

Понеже не знаеш, кога да си държиш човката притворена, виж:
Screenshot_109.png
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=45633

А́, сега ми кажи, че е simplix!
image.png.a005e49c61a86d5446312d294be89769.png

Приличат ли си иконите? Не, нали?

Видях си грешката и се извинявам за което. А simplix го бях записал в същата папка при тази актуализация, но понеже, наскоро взстановявах, информация на този ми хард от друг съм пропуснал сигурно simplix. И когато качвах снимката в предишния ми пост не съм обърнал внимание както и не съм забелязал в папката че липсва моя грешка все пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Total Commander. Вляво е SSD-то (240GB) с Win-a (ltsc1809). Вдясно е HDD (1TB). Отворил съм последния, на последния System Backup (adi файл).  С AOMEI Backupper процедурата отнема около 5 (пет) минути.  Обикновено след поредния кумулативен ъпдейт и почистване на боклуците. Понякога правя System Backup и върху външен хард, напоследък по-рядко.

spacer.png

Около 5 (мин) ми е и Restore-то. 

Най-готино беше, когато преди време, около 10-ина (по спомен) дни преди да ми изтече гаранцията, ми "изгърмя" тогавашното SSD (мисля, че беше AMD Radeon) 240GB. Да, знам, че звучи извратено да ти е най гот, като ти изгърми ССД-то. Смениха го с един Kingston, също 240. Прибрах се, Bootable USB с Aomei Backupper 4.0.3, System Restore, посочих  последното adi (1-2 седмици назад във времето), не помня дали от външния или от вътрешния хард и след около 4-5 минути забравих старото SSD. 4-5 минути и си получих поддържания Win, барабар с всички останали инсталирани,  настроени и поддържани инструменти. Са, за повечето от вас това вероятно не е кой знае какво, ма аз се почувствах горд със себе си. Чесно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Времето за създаване/възстановяване зависи от скоростта на носителите и степента на компресиране на архива... 5 мин. си е ОК за 25GB.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен. Какво мачкам се вижда горе, компресия - Normall, Intelligent sector backup, нищо екстраординарно (няма извращения) при носителите... Та, да, 5-те мин. са си добре... даже клонящо (за мен) към "добре бе".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой се интересува - по случай Хелоуин има добри отстъпки за продуктите на AOMEI - от 50% до 80% и lifetime лиценз.

https://www.diskpart.com/landing/2022-halloween-sale.html

Преди малко си ъпгреднах Backupper Pro до 7.0 и новото в него е включване на облачен бекъп 1 TB за $20 годишна такса с пак хелоуински намаления 60% в случая и пак уж lifetime за тази цена ако не се прекъсне абонамента. Колко е читав обаче, този облачен бекъп не съм пробвал  и не се наемам да определям.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 23.10.2022 г. в 18:16, дръндю написа:

първо ми кажи, ти как я правиш за да ти кажа къде грешиш

Извъртам инсталационния диск на Седмицата или Десетката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dimy написа:

Извъртам инсталационния диск на Седмицата или Десетката.

така беше едно време за първа инсталация на току що купена машина...дето се казва, нямаш нищо друго под ръка
моят инсталационен файл install.wim е готов архив с драйвъри и програми...  точно за това е тази тема

ако файлът ти е в дял на SSD, инсталацията протича приблизително 50 до 100 пъти по бързо от бутваща флашка направена с Rufus
а това дето го правиш от инсталационен диск, вероятно вече никой не го прави 

5 гъби се изсипват за 2-3 минути с това в линка и тъй като  всичко е в архива, не ми трябват настройки
https://www.youtube.com/results?search_query=winntsetup

това прочете ли го?

преди 11 часа, цър-вул написа:

Времето за създаване/възстановяване зависи от скоростта на носителите и степента на компресиране на архива... 5 мин. си е ОК за 25GB.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 23.10.2022 г. в 13:56, Joss Bomon написа:

Ако по някаква причина ползваш диск/флашка с бутващ диск на Sergei Strelec, там ще намериш най-удобния за тебе софтуер за имидж /аз лично съм привърженик на Acronis/. Откакто се появи, този инструмент е единствения който ползвам, заменяйки познатия Hiren's. 

Clipboard01.jpg

15,7GB системен дял се бекъпва с Акронис за под 3 мин., от бавно антично SSD 40GB на съвременно SSD 1TB, при нов пълен имидж.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 24.10.2022 г. в 20:22, дръндю написа:

така беше едно време за първа инсталация на току що купена машина...дето се казва, нямаш нищо друго под ръка
моят инсталационен файл install.wim е готов архив с драйвъри и програми...  точно за това е тази тема

5 гъби се изсипват за 2-3 минути с това в линка и тъй като  всичко е в архива, не ми трябват настройки
https://www.youtube.com/results?search_query=winntsetup

Доста повече беше от 10мин., при това видеото беше на 4 скорост. Но имаше ценни идеи.

10х

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 23.10.2022 г. в 12:51, дръндю написа:

така е
WinNtsetup го създава
демек се губи възможността за превключване във офлайн режим
но предимството е това, че заради някакъв бъг, може да си възстановиш нещата с
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:D:\install.wim

Койт ни чите тъй стуи у миналийо век...
WinNTSetup мое да копва с компресия системен дял

WinCopy.gif.40965f5f2416ac921713167da679

И виш ко вика афторът:

Цитат

WinCopy will create a copy of windows installation. For example, move the current installation into a VHD.

The first 6 modes are using wimlib (with optional WOF compression).
It's like capture and apply without actually creating a WIM file.
File exclusion using a WimScript.ini are possible as well using MinWin by clicking on the Mode label.

The VOLUME COPY option is more like Drive SnapShot, it copies the entire NTFS File System (used clusters only).
It's much faster than the other modes, but does not offer any options.
Destination drive can be smaller as the source drive, but the last used cluster must fit in it.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Излезе ново бета издание на WinNTSetup - 5.3 Beta 3
Промените:

Spoiler

- WinCopy: fixed boot files creation in some cases
- WinCopy: Volume selection shows needed size
- WinCopy: temporary shrink option
- WinCopy: added "-shrink" And -"MergeIDE" command line switches
- WinCopy: fixed CLI version wrongly reports error
- Unattend: Win7-11-Select.xml disables 42 days password expire
- MinWin: some fixes for Windows 11 explorer
- MinWin: fixed MUI files other than *.mui were removed
- MinWin: fixed bootmenu fonts

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...