Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за мишка и мнения

Ant1Lamer

Препоръчан отговор

Здравейте насочил съм се към 2 мишки, но понеже не разбирам искам съвет или вие да си дадете просто мнението. Става въпрос за тези 2 мишки
Logitech G502 Hero и Razer Viper 8KHz гледах сравнение https://www.rtings.com/mouse/tools/compare/logitech-g502-hero-vs-razer-viper-8khz/1612/22273?usage=8876&threshold=0.10

Някой ми казват не го гледай това взимай Logitech, но съдейки по това Razera е по - добра в повечето неща, харесва ми че е лекичка, нямам претенции относно бутони и визия въпроса е от към геймплей да е добра

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това само ти можеш да го прецениш. Зависи колко ще ти е удобна в ръката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами като цяло съм с малка ръка, и съдейки по двете мишки сякаш рейзъра ще ми е по - удобен. Взех си Bloody V7m, но не е моята мишка...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Ant1Lamer написа:

Ами като цяло съм с малка ръка, и съдейки по двете мишки сякаш рейзъра ще ми е по - удобен. Взех си Bloody V7m, но не е моята мишка...

Сам си отговаряш на въпроса. Лошото е, че вероятно ще ги поръчаш от сайт и няма как да ги тестваш преди това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е да.... айде логитеча я има тука из Плевен и мога да отида да я пробвам, ама рейзъра няма къде

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, Ant1Lamer написа:

Ето това е да.... айде логитеча я има тука из Плевен и мога да отида да я пробвам, ама рейзъра няма къде

Риск при купуването от сайта. Ако искаш свържи се с поддръжката и ги питай дали е възможно ако мишката не ти е удобна да я върнеш ( макар, че се съмнявам в това).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично препоръчвам Logitech за мишки и слушалки. Според мен в мишки,слушалки и клавиатури - те са най добрите откъм качество,удобство и надежност.

От там нататък - кой модел най- добре ще ти пасне на ръката е въпрос на физически избор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако търсиш подобна на Razer Viper, тогава си объркал модела на Logitech. По-скоро виж G403 или дори G102. По форма те повече приличат на Viper-a.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, belefor написа:

Аз лично препоръчвам Logitech за мишки и слушалки. Според мен в мишки,слушалки и клавиатури - те са най добрите откъм качество,удобство и надежност.

"Там, дето си мерят чурките, не си навирай задника", така гласи една стара българска поговорка. :D Все пак, и аз да се изходя по темата за клавиатурите, ако позволите. Вече 13 години използвам Microsoft Comfort Curve 2000, след като бях пробвал разни клавиатури и на Logitech. Лоджитеците (на USB) не ми харесваха с това, че им се "блокираха" клавишите взаимно - ако натиснеш и задържиш W и D, примерно, не ти регистрира натискането на B или M, да речем. Докато с Microsoft-ските не съм имал никога такива грижи (преди Curve 2000 имах и разни мултимедийни, пак на Майкрософт, на USB). Включително и на брат ми бях подарил една геймърска на Logitech за някакъв рожден ден - същата драма с клавишите, и той я изхвърли. Единствената клавиатура на Logitech, която искрено ме е радвала, беше белият модел Wired 500, която беше на PS/2 - купих я 2005-та, ползвах я здраво за геймърска (и колко бой е яла с юмруци!), после я прехвърлих на един друг компютър и тази клавиатура живя съвсем до скоро, преди второто хлапе окончателно да ѝ види сметката, с крака отгоре ѝ. За 25 лева, просто нямаше толкова здрава, надеждна и безпроблемна клавиатура. В днешно време не знам как са Лоджитеците, още чакам да ми се счупи "комфортната курва", за да я сменя с нещо друго. Същото и с мишката Logitech G5 - от април 2009-та, още няма чупене ...

Та, както каза Емо, всичко е строго индивидуално. Не разбирам манията по щракащите клавиатури, червени суичове, кафеви суичове, на Омрон, омикрон, тринитрон ... Мембранната си ми служи перфектно.

Айде, издърпвам си задника вече, преди да сте го наболи яко. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Риск при купуването от сайта. Ако искаш свържи се с поддръжката и ги питай дали е възможно ако мишката не ти е удобна да я върнеш ( макар, че се съмнявам в това).

Всяка стока може да се върне в 14 дневен срок. 

А по темата. Лоджитек и Рейзър са компании, които ти продават продукт за 40 лева,  и 80лева за маркетинга, който те е убдеил да ги купиш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, N1K17Y написа:

Всяка стока може да се върне в 14 дневен срок. 

А по темата. Лоджитек и Рейзър са компании, които ти продават продукт за 40 лева,  и 80лева за маркетинга, който те е убдеил да ги купиш. 

Хубаво е да си говори с поддръжката на сайта или да им прочете общите условия. Нищо повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, Rammkopf написа:

Същото и с мишката Logitech G5 - от април 2009-та, още няма чупене ...

+1 . Всеки има право на мнение - така автора ще добие предстата кое къде как :)

преди 55 минути, Rammkopf написа:

Лоджитеците (на USB) не ми харесваха с това, че им се "блокираха" клавишите взаимно - ако натиснеш и задържиш W и D, примерно, не ти регистрира натискането на B или M, да речем

При по новите геймърски модели на Logitech няма такива проблеми. Ти явно не сменяш често (на всеки 3-4 години) периферия! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, N1K17Y написа:

Лоджитек и Рейзър са компании, които ти продават продукт за 40 лева,  и 80лева за маркетинга, който те е убдеил да ги купиш.

Имаш ли някакви доказателства за това - колко струва да се направи и изкара на пазара подобна мишка с частите дето са вътре или просто гадаеш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И двете мишки са добри. Това вече се допира до твоя избор и коя ще ти е по-удобна. Ако чувстваш Razer, че ще е по подходяща за теб направо я вземай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, belefor написа:

Ти явно не сменяш често (на всеки 3-4 години) периферия! :)

Оу, абсолютно! Като ми е удобно и работи, не го сменям.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

През годините съм използвал повече евтини безжични мишки от марките A4Tech, RedDragon. Преди около година преминах на мишка за работа, по необходимост: Logitech MX Master 3.

Първи впечатлвния, много добра изработка и удобна миша със издръжлива работа. Тъй, като е използвах основно за работа, стана така че ме заболя рамото от използване (3-4 месеца) дали заради захвата или теглото на мишката или по тежките бутони при натискане.

Преминах на Logitech G Pro lightspeed.
Първо в впечатление много лека. Бутоните са по леки при натискане, също.

И мога да кажа, че за мен е по удобна работна мишка от горната. Което е доста странно. Повече, не бих се върнал към  "тежка" мишка.

Към автора разгледай и мишките на SteelSeries.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, belefor написа:

Имаш ли някакви доказателства за това - колко струва да се направи и изкара на пазара подобна мишка с частите дето са вътре или просто гадаеш?

Малко ли хора има, на които им се прецаква скрола или левия бутон почва да прави дабъл клик, след няма и година ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

502-ката е тежка и голяма.Прецени си дали няма да удариш греда ако я вземеш.Аз като човек, който има над 15000 часа на цс, бих ти препоръчал Zowie.Имат доста разновидности, форми и т.н.Logitech се славят с double click - ползвал съм над 2 години G102 и проблеми не съм имал, но като цяло доста хора се оплакват.Рейзърски продукт не бих си купил, за мен това е фирма, която разчита на маркетинг, не на някакви реални показатели.Аз лично използвам SteelSeries Sensei Ten и вземайки под внимание натоварването, няма грешка.Само скрола почна леко да подскръцва, ама не е болка за умиране.

За мен ако търсиш качествена мишка, Zowie.Единствената причина да си купя сенсея е, че 10 години имах мерак за първия сенсей и нямаше начин :D фенщина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, N1K17Y написа:

Малко ли хора има, на които им се прецаква скрола или левия бутон почва да прави дабъл клик, след няма и година ? 

Значи нямаш никакви лични доказателства - само - 'чух от една леля на женския пазар'! Под пластмасовия бутон има превключвател(switch) от който зависи всичко по бутоните. Logitech ползват Omron превключватели - а те са едни от най- добрите в света.

Повечето компании , който правят мишки като Asus и Logitech дават препоръчително кликане от 20 000 000 на бутоните преди да се износят и сменят. Razer ползват собствени превключватели и дават препоръчителен брой на кликания - 10 000 000 преди да се износят и сменят. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, belefor написа:

Значи нямаш никакви лични доказателства - само - 'чух от една леля на женския пазар'! Под пластмасовия бутон има превключвател(switch) от който зависи всичко по бутоните. Logitech ползват Omron превключватели - а те са едни от най- добрите в света.

Повечето компании , който правят мишки като Asus и Logitech дават препоръчително кликане от 20 000 000 на бутоните преди да се износят и сменят. Razer ползват собствени превключватели и дават препоръчителен брой на кликания - 10 000 000 преди да се износят и сменят. 

Omron, ама мейд ин чайна, щот нали, по-евтино от истински омрон от япония :) 

И това в продукти за 100 лева. Само напиши g403 и един от резултатите е проблем със скрола. Проверявах преди време, защото го имам модела. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Че споменахте за клика, звънях на един пич където продава G502 Hero просто за инфо и го питам относно мишката да ми даде инфо и той ми казва така имам 2 мишки едната е тази другата не помня точният модел какво точно ми каза и  ми разправя че едната  била с двоен клик, но не помнил точно коя беше написал цена 50 лева и го питам това ли е цената която си написал и той ми отговори абе ще направя компромис за 40 лева понеже била изтъркана отдолу и заради двойният клик. Което ме навежда на мисълта, че наистина бързо се прецакват от към това и доста хора които я имат  ми го казаха + и тука виждам същото. Иначе да и на мен ми препоръчаха да разгледам точно тези модели на  Steel и на Zowie, но пак не знам какво да избера хал хабер си нямам препоръчай някоя да видя за какво става на въпрос, нещо до 100 лева примерно. С монитор на Zowie съм XL2411P и съм много доволен! Както казах с малка ръка съм, а относно рейзъра там са 50 на 50 нещата иначе като гледах тази 69 грама е доста леко...  https://desktop.bg/mice-steelseries-STEELMOUSE62611#characteristics тази примерно ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

SteelSeries-няма къде да сбъркаш.И с мишка и с клавиатура.Само да си уточниш размера.

Glorious,Evga,имат много добри мишки.На мен,са ми малко леки.

Razer-и те са много добри...Има много ментаци.50/50 си.

А на колегата(хем че не знам,какъв колега си ми) с размислите за мембранната...То гроздето е кисело.Същият като оня,който не е сядал на 21:9/32:9,ама дава акъл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами тази предполагам е малка и ще ми върши идеална работа https://desktop.bg/mice-steelseries-STEELMOUSE62611#characteristics не ми трябва повече, въпроса е сега този кабел колко е дълъг щом  е с usb-c и предполагам със Software си нагласям DPI на колко да е

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

В крайна сметка си взех тази https://desktop.bg/mice-steelseries-STEELMOUSE62599 първи впечатления мога да кажа, че е много удобна и лека изобщо не се усеща в сравнение с предишната ми която беше 140 грама, пробвах и Razer 8k, но не ми беше толкова удобна иначе не е лоша и тя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...