Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще стане, когато България приеме Еврото?

Какво ще стане, ако приемем еврото? 28 гласували потребители

1. 1. Какво ще стане, ако приемем еврото?

• България ще се оправи - състоянието на България ще се оправи и държавата ще стане напреднала и утопична
      14%
      4
    • България ще се влоши - състоянието на България няма да се оправи, а ще стане още по-зле
      67%
      19
    • Нищо кой знае какво няма да стане
      17%
      5
    • Не знам / Не съм сигурен / Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 14 минути, ncl написа:

Забрави за по-ниските лихви при кредитите.

Кой говори за лихви при кредити и какво общо има? Инак лихвите ще са подобни на тези банки от Евро зоната,понеже ще може спокойно вече да се тегли и от чужди банки т.е. тукашните мародери ще почнат да се съобразяват.

• Отговори 331
  • Прегледи 18k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• именно...увеличението ще е двойно.. но... никой няма да вдигне заплата двойно... от 1000лв ще я направят 500евро... значи цените ×2 нагоре... заплата-:2... общо-обеднявам

• The-Walk!nG-Dead
    The-Walk!nG-Dead

Трябва им територията ни, а чрез Еврото, българите масово ще напуснат България за съжаление явно това е и целта.😢

Публикувани изображения

преди 21 минути, JohnTRIVOLTA написа:

...няма да има възможност за ограбване на влоговете, чрез хипер инфлация,

Аха, как така? Обясни какво имаш предвид! Че е невъзможно да се стигне до яко скофтяване и инфлация в ессрзоната ли? Нагледал съм се на неща, които законите би трябвало да предотвратяват.

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Кой говори за лихви при кредити и какво общо има? Инак лихвите ще са подобни на тези банки от Евро зоната,понеже ще може спокойно вече да се тегли и от чужди банки т.е. тукашните мародери ще почнат да се съобразяват.

То и сега е така.БНБ не определя основния лихвен процент а се взима този на ЕЦБ.Нямаме собствена парична политика.Това е борда.

преди 15 минути, Sliderum2 написа:

Аха, как така? Обясни какво имаш предвид! Че е невъзможно да се стигне до яко скофтяване и инфлация в ессрзоната ли? Нагледал съм се на неща, които законите би трябвало да предотвратяват.

Само едно нещо е сигурно, всичко друго е вероятност!

преди 12 минути, shishmanovp861 написа:

То и сега е така.БНБ не определя основния лихвен процент а се взима този на ЕЦБ.Нямаме собствена парична политика.Това е борда.

Едно е инфлация друго е лихви, еля на търговските банки. Утре ще си раздадт валутния резерв другарите, ще махнат борда и ще видиш какво е хипер инфлация! ... Е влизанито ни в паричния съюз ще предотврати такава възможност!

преди 9 минути, shishmanovp861 написа:

Ако в еврозоната има инфлация тя се пренася и тук. и сега.

Не само в еврозоната. Ние сме част от света, като има световна инфлация ние няма как да сме в страни от нея т.е. и при нас има. Добре , че не сме на изток, че пример в Турция или РФ инфлацията е в пъти по-голяма от нашата!

преди 12 минути, цър-вул написа:

Аз се обуславям от познати, които пребивават в РФ , а не от техни сайтове, така и за Турция.

преди 22 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не само в еврозоната. Ние сме част от света, като има световна инфлация ние няма как да сме в страни от нея т.е. и при нас има. Добре , че не сме на изток, че пример в Турция или РФ инфлацията е в пъти по-голяма от нашата!

Инфлацията рефлектира на валутния курс.Ние може да сме част от света обаче и тук има инфлация и в съседна Турция има, която е по-голяма.Лева се покачва спрямо турската лира обаче може да пада спрямо долара.

преди 15 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аз се обуславям от познати, които пребивават в РФ , а не от техни сайтове, така и за Турция.

А аз като се разходя по магазините и виждам 30+% инфлация. Та, хайде по официалния начин!

преди 8 минути, цър-вул написа:

А аз като се разходя по магазините и виждам 30+% инфлация. Та, хайде по официалния начин!

Да , хранителните продукти формират голяма , част от инфлацията, при тях е най-голяма. Пример  IT продуктите има дефлация последните месеци!

преди 16 минути, shishmanovp861 написа:

Инфлацията рефлектира на валутния курс.Ние може да сме част от света обаче и тук има инфлация и в съседна Турция има, която е по-голяма.Лева се покачва спрямо турската лира обаче може да пада спрямо долара.

Спадаше спрямо долар, беше моментно подминал 2лв. , но сега се върна на 1.80-1.85.

Хранителни, енергийни, лекарствени са все нагоре и с много.
А хранителните и енергийните разгходи формират от 25-60% от разходите на едно домакинство.    

IT - като цена във валута по традиция си падат. Но като превалутираш в лева при растящия курс на $...

Ммм, във външната тоалетна имам оставена ниша в стената, за поставяне на пакет с тоалетна хартия от 4 рула, подредени 2Х2, знаете как, сигурно повечето хора купуват такива. Преди няма и три години, с такъв пакет се изпълваше цялата ниша. Горе долу тогава започнах да използуват хартия "фамилия". Цената в магазина него време беше 1.60 за пакет. С течение на времето цената нарасна. Последните 2-3 покупки, които направих, са по 3лв. Ще кажете хубаво и кво от това, няма и пълни 100% увеличение за цели 3 години. Да, ама забелязах и сериозно намаление на дебелината на рулата, респективно в дължината на намотаната хартия и действително доста по-бързо свършва. В нишата, където преди се поместваха 2Х2 рула, сега без въобще да се налага да ги тъпча и мачкам, съвсем лесно се поставят 3Х2 рула. Нещо не ми се смята, но май ако се сметне увеличението на цената, не върху пакет и брой рула, а върху дължината на хартията, увеличението за тези едва 3 години не е два, а цели три пъти. Найс, а? Това не е инфлация в България. Това си е чиста хиперинфлация.

преди 10 минути, Sliderum2 написа:

Ммм, във външната тоалетна имам оставена ниша в стената, за поставяне на пакет с тоалетна хартия от 4 рула, подредени 2Х2, знаете как, сигурно повечето хора купуват такива. Преди няма и три години, с такъв пакет се изпълваше цялата ниша. Горе долу тогава започнах да използуват хартия "фамилия". Цената в магазина него време беше 1.60 за пакет. С течение на времето цената нарасна. Последните 2-3 покупки, които направих, са по 3лв. Ще кажете хубаво и кво от това, няма и пълни 100% увеличение за цели 3 години. Да, ама забелязах и сериозно намаление на дебелината на рулата, респективно в дължината на намотаната хартия и действително доста по-бързо свършва. В нишата, където преди се поместваха 2Х2 рула, сега без въобще да се налага да ги тъпча и мачкам, съвсем лесно се поставят 3Х2 рула. Нещо не ми се смята, но май ако се сметне увеличението на цената, не върху пакет и брой рула, а върху дължината на хартията, увеличението за тези едва 3 години не е два, а цели три пъти. Найс, а? Това не е инфлация в България. Това си е чиста хиперинфлация.

Аз нямам външен нужник, но веднага мога да ви кажа как да спестите, ако ви е скъпо. На место г@зпапер  монтирайте интимни душчета и кърпи за подсушаване, може да се твърди дори , че е по-хигиенично! Аз лично винаги съм бил така. Ако много хора последват този пример, търсенето на тази хартия ще намалее от самосебе си и ще се регулира и цената в нормални граници.

Не само с грамажа на тоалетната хартия се спекулира.Това му викат маркетинг.Киселото мляко беше 500г. по стандарт.Сега е 400г.Шоколада беше 100г. сега е 90г.Пакетче фъстъци вече е 80г. а беше 100г. и т.н.

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Аз нямам външен нужник, но веднага мога да ви кажа как да спестите, ако ви е скъпо. На место г@зпапер  монтирайте интимни душчета и кърпи за подсушаване, може да се твърди дори , че е по-хигиенично! Аз лично винаги съм бил така. Ако много хора последват този пример, търсенето на тази хартия ще намалее от самосебе си и ще се регулира и цената в нормални граници.

Оф, качи го това напрежение малко. Може да почнеш да схващаш за какво давам пример. Сега сме във валутен борд и въпреки това има хиперинфлация. Кой ли беше, че не се сещам, който твърдеше че разни външни регулиращи механизми, щели да ни предпазвали и ако не си продадем националния суверенитет в полза на ессрврото, щял да падне борда и да дойде апока-липсиса. Бордът, никаква, или почти никаква полезна работа не върши, поне напоследък. Нямам никакви възражения както срещу отказ на приемането на ессрврото, така и да излезем от борда. 

преди 35 минути, Sliderum2 написа:

Оф, качи го това напрежение малко. Може да почнеш да схващаш за какво давам пример. Сега сме във валутен борд и въпреки това има хиперинфлация. Кой ли беше, че не се сещам, който твърдеше че разни външни регулиращи механизми, щели да ни предпазвали и ако не си продадем националния суверенитет в полза на ессрврото, щял да падне борда и да дойде апока-липсиса. Бордът, никаква, или почти никаква полезна работа не върши, поне напоследък. Нямам никакви възражения както срещу отказ на приемането на ессрврото, така и да излезем от борда. 

Да има инфлация, но не и хипер такава! Не знаеш въобще какво е хипер инфлация ... вероятно си бил 96та във висящо положение все още! Ще ти дам един пример. Привеждат ти заплатата с която може да си купиш 60 хляба, но докато излезеш от работа в същия ден вече може с тези пари да си купиш 20 хляба !

Борда какво мислиш, че трябва да свърши? Въобще знаеш ли за какво е ?

преди 57 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Да има инфлация, но не и хипер такава! Не знаеш въобще какво е хипер инфлация ... вероятно си бил 96та във висящо положение все още! Ще ти дам един пример. Привеждат ти заплатата с която може да си купиш 60 хляба, но докато излезеш от работа в същия ден вече може с тези пари да си купиш 20 хляба !

Борда какво мислиш, че трябва да свърши? Въобще знаеш ли за какво е ?

Чак такава инфлацията в рамките на деня никога не е била. Прекаляваш с преувеличенията и описваш за няколко часа проценти случили се за месец.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Чак такава инфлацията в рамките на деня никога не е била. Прекаляваш с преувеличенията и описваш за няколко часа проценти случили се за месец.

Това е пример бе ганчо, не виждаш ли че ти пиша пример!  В България имаше подобно нещо  някъде в рамките на една работна седмица, ако не се лъжа януари 1997г. - средната заплата бе еквивалентна на 5 долара - смятай ! Добре , че бях в "стабилна" частна фирма тогава, взимах 45$ :super:

преди 58 минути, Sliderum2 написа:

Долара скачаще много само в рамките на един ден.

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Долара скачаще много само в рамките на един ден.

20:60 хляба това е 3 пъти разлика. Моментният курС на долара какво общо е имал с цената на хляба в левове него ден? 

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

20:60 хляба това е 3 пъти разлика. Моментният курС на долара какво общо е имал с цената на хляба в левове него ден? 

човек, тогава се взимаше 10 долара заплата на месец!Постоянно сменяха курса по валутните бюра.И като внасяш всичко отвън то зависи от курса.Тогава нямаше евро.

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

По 3 пъти на ден сменяхме цени. Защото, ако не я смениш, с парите от продадени 3 опаковки вчера, днес не стигат да купиш една

преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

Тогава нямаше евро.

Да, имаше дойчмарка и долар. Как пишеш като да ги помниш тия събития. А като ти гледам ника ме навежда на мисъл, че си бил 10-ина годишен

преди 44 минути, shishmanovp861 написа:

човек, тогава се взимаше 10 долара заплата на месец!Постоянно сменяха курса по валутните бюра.И като внасяш всичко отвън то зависи от курса.Тогава нямаше евро.

Погледни и от добрата страна. Тогава бяхме милионери 😁

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.