Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще стане, когато България приеме Еврото?

Какво ще стане, ако приемем еврото? 28 гласували потребители

1. 1. Какво ще стане, ако приемем еврото?

• България ще се оправи - състоянието на България ще се оправи и държавата ще стане напреднала и утопична
      14%
      4
    • България ще се влоши - състоянието на България няма да се оправи, а ще стане още по-зле
      67%
      19
    • Нищо кой знае какво няма да стане
      17%
      5
    • Не знам / Не съм сигурен / Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, dimy написа:

Горното изображение е вярно, но не съвсем.

ЕС е върху България - а САЩ е върху ЕС.

САЩ експлоатира ЕС, а ЕС експлоатира България и останалите държави-членки. Целта на ЕС е създаване на съюз, който експлоатира членовете в полза на олигархията, притежаваща този съюз.

Като става въпрос за САЩ-ЕС-България, САЩ е на върха на пирамидата, ЕС е в средата, а България - най-долу.

В България има външно влияние и ни мачкат; налагат ни конвенции, пактове, стратегии, резолюции, сделки и законодателства, които не просто не са в наша полза, но и допълнително ни ощетяват политически и финансово (икономически).

• Отговори 331
  • Прегледи 18k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• именно...увеличението ще е двойно.. но... никой няма да вдигне заплата двойно... от 1000лв ще я направят 500евро... значи цените ×2 нагоре... заплата-:2... общо-обеднявам

• The-Walk!nG-Dead
    The-Walk!nG-Dead

Трябва им територията ни, а чрез Еврото, българите масово ще напуснат България за съжаление явно това е и целта.😢

Публикувани изображения

преди 27 минути, PigMan9 написа:

Горното изображение е вярно, но не съвсем.

ЕС е върху България - а САЩ е върху ЕС.

САЩ експлоатира ЕС, а ЕС експлоатира България и останалите държави-членки. Целта на ЕС е създаване на съюз, който експлоатира членовете в полза на олигархията, притежаваща този съюз.

Като става въпрос за САЩ-ЕС-България, САЩ е на върха на пирамидата, ЕС е в средата, а България - най-долу.

В България има външно влияние и ни мачкат; налагат ни конвенции, пактове, стратегии, резолюции, сделки и законодателства, които не просто не са в наша полза, но и допълнително ни ощетяват политически и финансово (икономически).

Винаги ще бъдете експлоатирани. Важното е така да бъдете експлоатиран, че да се чувствате "човек", а не "крепостен селянин"!

.....

:offtopic_s:Пример аз много лошо съм експлоатиран от мойта "мумия" /особенно, като ги няма децата/, но после се чуствам, като човек :singer:

преди 57 минути, PigMan9 написа:

САЩ експлоатира ЕС, а ЕС експлоатира България 

Неправилно! Така написано, на невнимателният читател изглежда сякаш експлоатацията на България е последователна. Но всъщност е успоредна и сащ ни ограбват отделно и едновременно с ограбването на България от есср. Докато все пак есср ни сервира пари и то сериозно суми по разни програми, откъм сащ в посока на България идват само заповеди и напоследък няколко чертежа. 

• Автор
преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Неправилно! Така написано, на невнимателният читател изглежда сякаш експлоатацията на България е последователна. Но всъщност е успоредна и сащ ни ограбват отделно и едновременно с ограбването на България от есср. Докато все пак есср ни сервира пари и то сериозно суми по разни програми, откъм сащ в посока на България идват само заповеди и напоследък няколко чертежа. 

Да, САЩ ни експлоатират отделно. Въпреки това, те ни експлоатират и по веригата САЩ-ЕС-Българиа. Да, има и директна експлоатация - постоянно дават заповеди и искат пари от нас. Искат да подаряваме пари на тях и тяхното НАТО; да им финансираме воините; да им пращаме войници където ни кажат; да им даваме пари на техните НПО-та и фондации; да им приемаме конвенциите, стратегиите, пактовете, резолюциите и всичко останало, което ни налагат...

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Винаги ще бъдете експлоатирани. Важното е така да бъдете експлоатиран, че да се чувствате "човек", а не "крепостен селянин"!

..

А недей така, а Джони! Едно е надник 5Евро или 10, друго е 100Евро или 200, както е в Германия, нали?

А защо е така - ами защото ни го наложиха от Брюксел! С помоща на Кирчо, Кокорчо, Тиквата, Циганина, турчуля разни, Надета, Гошо Тъпото и още хиляди знайни и незнайни борци за либерастия!

А ние си мълчим, а и някои тук им пригласят ... срещу заплащане разбира се!

преди 44 минути, dimy написа:

А недей така, а Джони! Едно е надник 5Евро или 10, друго е 100Евро или 200, както е в Германия, нали?

А защо е така - ами защото ни го наложиха от Брюксел! С помоща на Кирчо, Кокорчо, Тиквата, Циганина, турчуля разни, Надета, Гошо Тъпото и още хиляди знайни и незнайни борци за либерастия!

А ние си мълчим, а и някои тук им пригласят ... срещу заплащане разбира се!

Нещо криворазбраната цивилизация все едно играеш. Какви са тези противоречия, хем гледате и сравнявате, хем не желаете да се постигне този икономически растеж ... дори от чисто икономически възгледи го обръщате на "либерастия", все едно сте скрити педали и ще ви разконсперират! Ми няма правосъдие в тази държава, няма читави закони .... не ви ли стана ясно че докато не ни се наложи правов и законов ред  "ние" няма да се измъкнем от калта понеже сме нефелна нация. Надеждата ми е в младите, те виждат, пътуват имат достъп до информация и не на последно място не са обременени конюнктурно, а сами могат да стигнат не само до изводи, но и до РЕШЕНИЯ !

• Автор

Нещо криворазбраната цивилизация все едно играеш. Какви са тези противоречия, хем гледате и сравнявате, хем не желаете да се постигне този икономически растеж ...

България няма как да стане като Германия. В Германия все още има индустрия, а в България индустрията е почти занулена. Също така, населението на България постоянно спада - вече над 3 милиона ги няма. По-малко хора = по-малко работна ръка. Пенсионерите не напускат държавата; повече пенсионери = повече пенсии. Повече болни = по-голяма нужда от лечения. Откъде ще дойдат парите, щом работната ръка е все по-малко, а тези, на които трябва да се дават пари са все повече? Нали знаеш, че парите на правителството идват от работещи данъкоплатци? Ти да не си помисли, че правителството има свой собствени пари, от кошто плаща за здравеопазване, детски помощи, пенсии и други...?

Еврото няма общо с това колко богата е една държава. В Германия става зле, но все още е добре относително, тъй като Германия има икономически особености, които България няма. Ниелобирализма централизира пари в малки групи хора.

pRUdCad.png

Моята прогноза е, че положението ще стане много по-зле в цял свят. Има случващи се идеологически и политически процеси, които аз разбирам, но не и повечето хора. Тъй като гласуването и победата на политици в изборните кампании зависят от мнозинството хора, аз нямам власт и не мога да променя нищо. Хората ще продължат да гласуват за популисти, които им обещават да "оправят държавата".

Ми няма правосъдие в тази държава, няма читави закони .... не ви ли стана ясно че докато не ни се наложи правов и законов ред  "ние" няма да се измъкнем от калта понеже сме нефелна нация.

Имаше правосъдие преди 1989г. Демокрацията направим така, че в момента да можеш да се дрогирани, качиш зад волана и убиш някого... и после просто да те пуснат, тъй като "не си знаел какво правиш". Интересно как можеш да въртиш волана, да дърпаш ръчки и да натиснеш газта, ако не знаеш къде си и не знаеш какво правиш.

Тези неща ги нямаше преди демокрацията. Това, което ни налагат отвън, е идеологически реформирана правна система, която работи в полза на престъпниците, и против жертвите на престъпления. Реформите в правната система ще продължат, докато дори и престъпленията ни бъдат легализирани. Наркотиците в САЩ са вече почти легални. В момента се руши и системата за платена гаранция. В САЩ, законите против престъпността отпадат година след година...

Надеждата ми е в младите, те виждат, пътуват имат достъп до информация и не на последно място не са обременени конюнктурно, а сами могат да стигнат не само до изводи, но и до РЕШЕНИЯ !

Как младите ще оправят държавата - като гласуват за ГЕРБ ли? Като имат ниска раждаемост, която върви към 0 и ВЕЧЕ не е достатъчна за прираст на населението? Със стерилитет? С пристрастявания? С имиграция? Как точно?

България е в демографска криза, състояща се имиграция и застаряващо население - и прогнозите са това да продължи:

birn2-bulgaria.webp

373457.webp

преди 7 минути, PigMan9 написа:

........

Как младите ще оправят държавата - като гласуват за ГЕРБ ли? Като имат ниска раждаемост, която върви към 0 и ВЕЧЕ не е достатъчна за прираст на населението? Със стерилитет? С пристрастявания? С имиграция? Как точно?

България е в демографска криза, състояща се имиграция и застаряващо население - и прогнозите са това да продължи:

.......

Е как така как? Връщаме плановата икономика, ще се самозадоволяваме, ще затворим границите никой да не излиза, само държавна работа - лъжем , че бачкам они , че ми плащат, ядене, пийене, после мандръсане по домава книга без право на отказ да вдигнем раждаемостта и те така, какво му трябва на човек ... а каквото не мога да си купя , да си го взема от държавата /не се води кражба/!

Кажи ти сега какво предлагаш?

преди 3 минути, PigMan9 написа:

в България индустрията е почти занулена.

.....благодарение на чугунени глави като тебе!

преди 5 минути, PigMan9 написа:

Моята прогноза е, че положението ще стане много по-зле в цял свят. Има случващи се идеологически и политически процеси, които аз разбирам, но не и повечето хора.

какво разбираш, бе чугун!? разбирал....я да те метн с една тояга и тогава ще разбереш!

• Автор
преди 12 минути, NewRedDragon написа:

.....благодарение на чугунени глави като тебе!

Деиндустриализациятя на България се извърши след като дойде демокрацията и заради демокрацията и външното влияние, до което доведе демокрацията.

Деиндустриализацията стана след като дойде демокрацията, а не преди това, по времето на социализма и Тодор Живков.

Деиндустриализациятя стана след като САЩ ни наложиха план "Ран-Ът", чиято цел беше ликвидиране на българската икономика и държавност.

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

какво разбираш, бе чугун!? разбирал....я да те метн с една тояга и тогава ще разбереш!

Не ме заплашвай с насилие. Защо си ми толкова ядосан? Ако съм те обидил с нещо, извинявай.

преди 7 минути, PigMan9 написа:

Не ме заплашвай с насилие.

Не те заплашвам. Ако го направя, няма да имаш време да разбереш, че те заплашвам! 

11952722_102024474221207021_2431882707580336291_o.jpg.f33ffa75614cc413d68198a4be1e222a.jpg

11888095_957065534351770_7155959913029537412_n.jpg.e6dc30e5698553a3943c10c31b4a95ea.jpg

на 13.12.2022 г. в 16:21, JohnTRIVOLTA написа:

Нещо криворазбраната цивилизация все едно играеш. Какви са тези противоречия, хем гледате и сравнявате, хем не желаете да се постигне този икономически растеж ... дори от чисто икономически възгледи го обръщате на "либерастия", все едно сте скрити педали и ще ви разконсперират! Ми няма правосъдие в тази държава, няма читави закони .... не ви ли стана ясно че докато не ни се наложи правов и законов ред  "ние" няма да се измъкнем от калта понеже сме нефелна нация. Надеждата ми е в младите, те виждат, пътуват имат достъп до информация и не на последно място не са обременени конюнктурно, а сами могат да стигнат не само до изводи, но и до РЕШЕНИЯ !

Писал съм го в много теми. Независимо къде сме (ЕС, СССР, БРИС, и т.н.), независимо какъв е типа на управление на страната, нямаме ли правосъдие всичко се обезмисля.

Причината да сме на това дередже не е никой друг, а самите ние.

на 13.12.2022 г. в 18:14, PigMan9 написа:

Деиндустриализациятя на България се извърши след като дойде демокрацията и заради демокрацията и външното влияние, до което доведе демокрацията.

Деиндустриализацията стана след като дойде демокрацията, а не преди това, по времето на социализма и Тодор Живков.

Деиндустриализациятя стана след като САЩ ни наложиха план "Ран-Ът", чиято цел беше ликвидиране на българската икономика и държавност.

Не ме заплашвай с насилие. Защо си ми толкова ядосан? Ако съм те обидил с нещо, извинявай.

Дали ?

Защо това не стана в Румъния, Полша, Унгария, Словакия ?!

Явно сме икономическа заплаха за САЩ, няма какво друго да е.

Аз да повторя, че горната риторика на професора /един от малкото с такава/ подбрана с определени факти и спестени други т.е. полуистини може да хване декиш при хора, които не са запознати с цялата картина. Ясно е че има кусури, ясно е че не се случиха нещата поради най-вече крадливи правителства в източният блок и т.н. , от там забавяне на развитие на икономики, вдигане на стандарт от там по-голяма миграция и т.н. ... та да дойда на въпроса си понеже сме против еврото и ЕС, та да вземем да ги връщаме тези пари вече и не само тези ?!

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ясно е че има кусури, ясно е че не се случиха нещата поради най-вече крадливи правителства в источният блок

Источен, источен, колко да е источен? Повече ме интересува как проблемите от крадливостта на правителствата, които имаш предвид, които се отразяват според мен само на гражданите от конкретните държави, ги прехвърли в главата си, върху съюза като цяло?  

преди 12 минути, Sliderum2 написа:

Источен, источен, колко да е источен? Повече ме интересува как проблемите от крадливостта на правителствата, които имаш предвид, които се отразяват според мен само на гражданите от конкретните държави, ги прехвърли в главата си, върху съюза като цяло?  

Колко, в източната част на Европа сме и гърците също, хайде юго-изток! Е как така как, на место над милион да останат в БГ да развиват икономика и БВП респективно стандарт на живот , да градят дом и семейство, те го правят другаде заради това че се окрадоха парите от предсъеденителни и следващи фондове.... панимайш ор нот?

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Колко, в източната част на Европа сме и гърците също, хайде юго-изток! Е как така как, на место над милион да останат в БГ да развиват икономика и БВП респективно стандарт на живот , да градят дом и семейство, те го правят другаде заради това че се окрадоха парите от предсъеденителни и следващи фондове.... панимайш ор нот?

За съжаление и сега е така. Но много хора не разбират че това е наш проблем, корупцията е наш проблем а не членството ни в ЕС или еврото.

Факта че все по-малко хора емигрират е показателен, а не какво разправят разни "специалисти"

преди 1 минута, BANKATA написа:

За съжаление и сега е така. Но много хора не разбират че това е наш проблем, корупцията е наш проблем а не членството ни в ЕС или еврото.

Ти комуняга да си виждал виновен? Все някой му е виновен, че останал без работа, че го мързи, че не учил достатъчно, че някой го експлоатира, че бута и взима рушвет, че не може вече спокойно да си взима каквото му е нужно/да краде/, гледа винаги чуждата паница и който има повече е капиталист и не на последно място постоянно мрънка по всичко и всеки, но никога не дава конкретно решение, защото подсъзнателно знае , че вероятността да е глупост клони към 100%!

10290096_10204974684870649_5424768245213297923_n.jpg.47c08a82230f9299702e08ad8f3630df.jpg.d566a133bf0beef9c36cee74e87a7888.jpg

на 16.12.2022 г. в 18:44, dimy написа:

имаше един лаф:

,,Хубавото на груповия секс е...че можеш да се скатаеш"....та и Тиквуций клинчи....

България още не е приела ессрврото, а вече ни цакат по 200лв за 10кг пуйка. Дори не става въпрос за готова, заклана, почистена и опакована, а това е цена на живо тегло. С перушина, глава, крайници, червата и другите вътрешни органи. Покланянето пред западняшките комерсиални "традиции", си има цена. Нарязаните сурови свински пържоли, стига да не са закупени от някоя скъпа бутикова фирма, са около 2 пъти по-евтини от живата пуйка на килограм.

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

България още не е приела ессрврото, а вече ни цакат по 200лв за 10кг пуйка. Дори не става въпрос за готова, заклана, почистена и опакована, а това е цена на живо тегло. С перушина, глава, крайници, червата и другите вътрешни органи. Покланянето пред западняшките комерсиални "традиции", си има цена. Нарязаните сурови свински пържоли, стига да не са закупени от някоя скъпа бутикова фирма, са около 2 пъти по-евтини от живата пуйка на килограм.

Днеска купих от Кауфланд замразена пуйка на 8.99лв. за кг.

току-що, shishmanovp861 написа:

Днеска купих от Кауфланд замразена пуйка на 8.99лв. за кг.

Ууууу , отървал съм! Ша прата мойта мумия да купи за Коледа, че мен краката веч не мЪ държат :cheers:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.