Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самсунг или Моторола?

Препоръчан отговор

Новата простотия на китайците от Шиоми вече преля чашата и понеже Пайн64 ме изненадаха със съобщението, че не доставяли до България (нищо, че сме част от ЕС и ги доставят от Полша), реших да си купя телефон със стандартен Андроид без модификации. Абсолютно чист Андроид, какъвто идва от Гугъл. От търсене в нета видях, че Самсунг и Моторола са с такъв. Питането ми е най-вече коя от двете марки е по-здрава? Ще им купя протектори и за гърба, и за екрана, но все пак искам да е по-здрав апаратът. Да не е някоя мекица, дето ако падне от 2 м височина, да стане на сол въпреки протекторите.

За момента съм се спрял на този Самсунг: https://www.emag.bg/smartfon-samsung-galaxy-a13-dual-sim-64gb-4gb-ram-4g-nacho-blue-sm-a137flbveue/pd/D357Z4MBM/?ref=fam#specification-section

и тази Моторола: https://www.emag.bg/smartfon-motorola-moto-e40-dual-sim-64gb-4gb-ram-4g-carbon-gray-pavk0001ro/pd/DHR83CMBM/?#specification-section

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бих предпочел Самсунг, но с тези параметри ... няма да е дълго актуален.

И избягвай да пускаш апарат „от 2 м височина“ - освен, ако не е Cat!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1-во не е "Шиоми", не е "Шалми", брандът се нарича СяоМи. 
2-ро Самсунг не е с чист Андроид, има свой One UI. 
Освен Моторола, и Нокиа е читав бранд с чист Андроид. Лично аз бих предпочел финландската марка, пред моторолата собственост на китайците от Леново, макар в последно време отзивите спрямо техните апарати да са позитивни.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ах, за Нокиа не се бях сетил, ще ги проверя и тях.

А то и "Шалми" не е, защото в думата няма "л" никъде. По-скоро е "шаОми". :) Предвид, че е клингонска дума, мога да си го наричам "шиоми" безнаказано. :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Валсо написа:

Ах, за Нокиа не се бях сетил, ще ги проверя и тях.

А то и "Шалми" не е, защото в думата няма "л" никъде. По-скоро е "шаОми". :) Предвид, че е клингонска дума, мога да си го наричам "шиоми" безнаказано. :P

Както Ви казвам е, СяоМи. Това е единствения верен вариант. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ncl написа:

Не. Не е.

Да, е. Публикувал съм видео, какво казват китайците по въпроса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Soviet Soldier написа:

Както Ви казвам е, СяоМи. Това е единствения верен вариант. 

Пускаш клипа, а явно не чуваш добре.

Произнасят С-И-А-О-М-И - с ударение на ИА и потъмняване към края!

Пп. „иа“ е едно, а „я = йа“.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Soviet Soldier написа:

Да, е. Публикувал съм видео, какво казват китайците по въпроса.

А как казваш примерно: Израел или Исраел?! Или хилядите подобни случаи?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, jhoro написа:

Пускаш клипа, а явно не чуваш добре.

Произнасят С-И-А-О-М-И - с ударение на ИА и потъмняване към края!

Пп. „иа“ е едно, а „я = йа“.

Българската Уикипедия казва друго по въпроса: https://bg.wikipedia.org/wiki/Сяоми

Руската също: https://ru.wikipedia.org/wiki/Xiaomi

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Soviet Soldier написа:

Българската Уикипедия казва друго по въпроса: https://bg.wikipedia.org/wiki/Сяоми

Руската също: https://ru.wikipedia.org/wiki/Xiaomi

Севсем ме разсмя! Там, където почти всеки може да редактира ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Валсо написа:

Новата простотия на китайците от Шиоми вече преля чашата и понеже Пайн64 ме изненадаха със съобщението, че не доставяли до България (нищо, че сме част от ЕС и ги доставят от Полша), реших да си купя телефон със стандартен Андроид без модификации. Абсолютно чист Андроид, какъвто идва от Гугъл. От търсене в нета видях, че Самсунг и Моторола са с такъв. Питането ми е най-вече коя от двете марки е по-здрава? Ще им купя протектори и за гърба, и за екрана, но все пак искам да е по-здрав апаратът. Да не е някоя мекица, дето ако падне от 2 м височина, да стане на сол въпреки протекторите.

За момента съм се спрял на този Самсунг: https://www.emag.bg/smartfon-samsung-galaxy-a13-dual-sim-64gb-4gb-ram-4g-nacho-blue-sm-a137flbveue/pd/D357Z4MBM/?ref=fam#specification-section

и тази Моторола: https://www.emag.bg/smartfon-motorola-moto-e40-dual-sim-64gb-4gb-ram-4g-carbon-gray-pavk0001ro/pd/DHR83CMBM/?#specification-section

Настрана от това как се чете Xiaomi (според близък приятел китаец - Шоуми), ако държиш да е rugged телефон...ми купи си такъв. Ако ще го изпускаш от високо и мародериш по разни начини си има Motorola Defy и Samsung Galaxy Xcover 6.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Петър Ангелов написа:

Ако ще го изпускаш от високо и мародериш по разни начини си има Motorola Defy и Samsung Galaxy Xcover 6.

Телефон за 1000 лева - даже няма да го вадя от кутията!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аве Шитоми за нищо на света, Самсунг само телевизор.
Ако искаш хубав телефон, бюджетния вариант е Нокиа или Моторола, идеалния но скъп Сони.

И да не съм чул че Сони греело, заминавало от раз и нямало оправия, от 4 годин съм със Сони Xperia XZ3 и не е мръднало, преди бях с Xperia Z3 compact и на жената купих такъв, и двата още работят, а тя после мина на Самсунг и от тогава за 4 години 3 телефона смени, ама инат Самсунг та Самсунг...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, jhoro написа:

Севсем ме разсмя! Там, където почти всеки може да редактира ...

Не знам за теб, но на мен наистина ми е много смешно, как ги надрънка глупостите, доказах ти, че не си прав и сега се чудиш за ква глупост да се хванеш, да си измислиш оправдание. Ок българската и руската Уикипедия грешат, а официалната страница на Xiaomi, сигурно и тя грешно го пише? Трябвало е да питат теб тия невежи люде. 😁
1.png.210577c43611e56704a5ce79547a6eef.png

Но пак може да си изсмучеш от пръстите, че администраторите на официалната страница са невежи. 
Нека погледнем под какво наименование е регистрирана компанията в Русия:

2.png.323deb725fdd9c3a87afd48d45900528.png

Та как е правилното наименование на компанията , че не разбрах? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Soviet Soldier написа:

Аз не съм китаец, не съм и англичанин, не съм и руснак! Аз съм Българин!

На китайски не знам как се пише, но на латиница се изписва XIAOMI.

на латиница X I A O M I

на кирилица Х И А О М И

За мен това е правилното Хиаоми!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Валсо написа:

Новата простотия на китайците от Шиоми вече преля чашата и понеже Пайн64 ме изненадаха със съобщението, че не доставяли до България (нищо, че сме част от ЕС и ги доставят от Полша), реших да си купя телефон със стандартен Андроид без модификации.

Кое е преляло чашата? И се казва Шаоми, не Шиоми.

Под "модификации" реално MIUI ли имаш предвид? Това е удобство, не нещо излишно. Ти виждал ли си как изглежда Андроид ОС? Няма нищо по нея. Имам няколко устройства с чист Андроид - като отворя настройките, там няма нищо интересно и не мога да имам customization. С MIUI имам и допълнителни функции, които ми носят още удобство.

Купи си стандартен Андроид, но имай предвид, че няма много настройки и опции.

Питането ми е най-вече коя от двете марки е по-здрава?

Купи телефон на Samsung. Samsung е марка, която е утвърдена и доказана през годините. Имал съм телефони на Samsung - никога не съм имал каквито и да е оплаквания от тях.

Motorola също не са лоши, но аз лично предпочитам Samsung.

И тъй като процеса по производство е стандартизиран чрез бюрокрация, протоколи, изисквания и норми, можеш да бъдеш сигурен, че дори и да купиш телефон на Motorola, няма да се развали след 2 месеца, примерно.

Ще им купя протектори и за гърба, и за екрана, но все пак искам да е по-здрав апаратът. Да не е някоя мекица, дето ако падне от 2 м височина, да стане на сол въпреки протекторите.

Вече телефоните са твърди по принцип.

Преди като имах телефони на Samsung, нещата бяха наред. Вече използвам предимно на Xiaomi, тъй като телефоните на Samsung са с прекалено високи цени, докато спецификациите им са доста ниски остарели за днешно време. Аз не искам да давам пари за хардуер от преди 10 години.

Китайските алтернативи са по-добри, тъй като са на ниски цени, докато имат и добри спецификации. Ето пример:

screenshot-143.png

Почти същия този телефон, който виждат по-горе, преди беше на 550-600 лева, но в момента по-добрата версия е около 800 лева. Къде ще видиш телефон на Samsung с такива спецификации, а на такава ниска цена?

Доколкото знам, можеш да се свържеш с Xiaomi и да си поръчаш телефона, който искаш, само че без MIUI. Отделно и директно се продават телефони на Xiaomi без MIUI.

Няма значение кой телефон купуваш. Както вече казах, производството е стандартизирано - качеството също е такова. Щом двата телефона имат (почти) еднакви спецификации, значи и самите телефони са едни и същи. Това нямаше да бъде така, ако различните компании имаха различни протоколи. Тъй като всички компании (в САЩ) са с едни и същи норми и протоколи, телефоните на различните марки реално са еднакви, въпреки че са на различни марки.

Различни биха били телефоните, ако имат различни спецификации. Но щом са им еднакви спецификациите, значи и телефоните са еднакви и по спецификации и по качество, но не и по дизайн. Дизайна е основната разлика... това е всичко.

Ако трябва да избера един от тези двата телефона, бих избрал този на Samsung - това е марката, с която съм свикнал по принцип от между Motorola и Samsung.

Да се питаш къде е разликата между този телефон и онзи телефон, е като да се питаш къде е разликата между тези напитка и вода, и онези напитка и вода... Ами, няма такава (разлика)! Всичко е едно и също, но с различни дизайн и име... Ето ти няколко примера за различни неща, притежавани от една и съща компания (HINT: При телефоните, както и при което и да е, нещата не са по-различни):

X9TjqrX.png

obIBBIk.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, PigMan9 написа:

Имам няколко устройства с чист Андроид

Аз имам два телефона с БИОС който сам съм си писал и един с уиндоус 98.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Bubbles написа:

Аве Шитоми за нищо на света, Самсунг само телевизор.
Ако искаш хубав телефон, бюджетния вариант е Нокиа или Моторола, идеалния но скъп Сони.

И да не съм чул че Сони греело, заминавало от раз и нямало оправия, от 4 годин съм със Сони Xperia XZ3 и не е мръднало, преди бях с Xperia Z3 compact и на жената купих такъв, и двата още работят, а тя после мина на Самсунг и от тогава за 4 години 3 телефона смени, ама инат Самсунг та Самсунг...

На времето бях голям фен на Sony, много техни апарати са ми минали през ръцете, но днес политиката им ми е непонятна. Най-евтиния им модел, за който се сещам почва от 700лв Sony Xperia 10 IV и вообще не си струва парите. Огромни рамки, пластиков корпус, слаб процесор, малко рам. И това чудо трябва да се конкурира с апарати от сорта на Realme GT 5G, които го превъзхождат доста значително. 
Честно казано не се сещам и за един мой познат, дето да ползва Sony днес. Не знам как не са фалирали, явно се намират хора от фенщина, дето да надплащат просто за марката. 
Колкото и да ги харесвах едно време, днес смятам, че тази компания не заслужава парите ми, защото тя е в застой, от който не смята да излиза. Не се сещам за една създадена от тях полезна иновация в сферата през последните години. 
Нокиа и Моторола през последните годни са същата работа, щамповат банални устройства, като Сони, никакви иновации, но поне цените са им приемливи, за разлика от тези на Сони. 
Впрочем имах от първите Андроид нокии, доста качествен софтуерно и хардуерно се оказа. Взех го, защото тогава имах желание да ударя едно рамо на новия старт на компанията (началото на 2017), но за толкова години не мръднаха и метър. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Настрана от това как се чете Xiaomi (според близък приятел китаец - Шоуми), ако държиш да е rugged телефон...ми купи си такъв. Ако ще го изпускаш от високо и мародериш по разни начини си има Motorola Defy и Samsung Galaxy Xcover 6.

Не, не ги мародеря по никакъв начин. Но все пак предпочитам за всеки случай да е държелив на удар. Иначе за 5 години със смартфони само 2 пъти съм го изпускал - единия път от ръцете, защото ми се спеше, а при втория падна от бюрото на земята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Soviet Soldier написа:

На времето бях голям фен на Sony, много техни апарати са минали през ръцете, но днес политиката им ми е непонятна. Най-евтиния им модел, за който се сещам почва от 700лв Sony Xperia 10 IV е вообще не си струва парите. Огромни рамки, пластиков корпус, слаб процесор, малко рам. И това чудо трябва да се конкурира с апарати от сорта на Realme GT 5G, които го превъзхождат доста значително. 
Честно казано не се сещам и за един мой познат, дето да ползва Sony днес. Не знам как не са фалирали, явно се намират хора от фенщина, дето да надплащат просто за марката. 
Колкото и да ги харесвах едно време, днес смятам, че тази компания не заслужава парите ми, защото тя е в застой. Не се сещам за една създадена от тях полезна иновация в сферата през последните години. 
Нокиа и Моторола през последните годни са същата работа, щамповат банални устройства като Сони, никакви иновации, но поне цените са им приемливи, за разлика от тези на Сони. 
Впрочем имах от първите Андроид нокии, доста качествен софтуерно и хардуерно се оказа. Взех го, защото тогава имах желание да ударя едно рамо на новия старт на компанията (началото на 2017), но за толкова години не мръднаха и метър. 

Приятел, Един ръфан зарават почва от почти три бона а няма и половината от модели телефони струващи до 1000лв.
А Сони е всепризната марка от сума години като най висококачествена в редица сфери.

На кратко плащаш и марка освен пластмаса.

За останалото - Аз си харесвам как изглеждат, на фона на дизайните на Сони останалите изглеждат като играчки от зрънчо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Soviet Soldier написа:

Не знам за теб, но на мен наистина ми е много смешно, как ги надрънка глупостите, доказах ти, че не си прав и сега се чудиш за ква глупост да се хванеш, да си измислиш оправдание. Ок българската и руската Уикипедия грешат, а официалната страница на Xiaomi, сигурно и тя грешно го пише? Трябвало е да питат теб тия невежи люде. 😁
1.png.210577c43611e56704a5ce79547a6eef.png

Но пак може да си изсмучеш от пръстите, че администраторите на официалната страница са невежи. 
Нека погледнем под какво наименование е регистрирана компанията в Русия:

2.png.323deb725fdd9c3a87afd48d45900528.png

И що си тръгнал да ни обясняваш руснаците, как произнасят китайско име ? :lol6:

Те хубаво имат много клипове и обяснение, кое как, ама толкова да си си заврял главата в г8за им, сигурно и гледаш на руски, как се вари ракия. Произношението е Шаоми и толкова. 

До автора: Самсунг не са с чист Андроид, ама изобщо. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...