Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самсунг или Моторола?

Featured Replies

преди 3 минути, Bubbles написа:

А Сони е всепризната марка от сума години като най висококачествена в редица сфери.

Съгласен съм, но не и в сферата на смартфоните. Ако хорта считаха Сони за читава марка, която си заслужава парите, продажбите им нямаше да са толкова скромни. 
Да не забравяме, че конкуренцията в този бизнес е много голяма и силна, като започнем от стари и все още иновативни брандове като Самсунг, и стигнем до китайски корпорации като BBK, които внесоха много иновации и изградиха авторитет. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

И що си тръгнал да ни обясняваш руснаците, как произнасят китайско име ? :lol6:

Те хубаво имат много клипове и обяснение, кое как, ама толкова да си си заврял главата в г8за им, сигурно и гледаш на руски, как се вари ракия. Произношението е Шаоми и толкова. 

До автора: Самсунг не са с чист Андроид, ама изобщо. 

Като прочетеш за Русия и газ пикаеш. Да не си от Буча, случайно? 😁

Аз точно клип как китайците го произнасят съм публикувал, а руските страници са относно спора как се пишело на кирилица с "я" или с "иа". В официалния сайт на Сяоми за България, името на бранда навсякъде е написано на латиница и него не мога да дам за пример. Също така съм дал и българската уикипедия, като източник. 

преди 4 минути, Soviet Soldier написа:

Съгласен съм, но не и в сферата на смартфоните. Ако хорта считаха Сони за читава марка, която си заслужава парите, продажбите им нямаше да са толкова скромни. 
Да не забравяме, че конкуренцията в този бизнес е много голяма и силна, като започнем от стари и все още иновативни брандове като Самсунг, и стигнем до китайски корпорации като BBK, които внесоха много иновации и изградиха авторитет. 

Съгласен съм, ОБАЧЕ имай на предвид че над 90% от населението на земята са овци, в този змисъл искам да ти кажа че те нямат собствено мнение да не говорим за мисъл, при тях всичко е "АУУУ КАЗАХА ПО ТЕЛЕВИЗОРА и ЕХАААА ПИШЕ ВЪВ ФЕЙСА!".

преди 5 минути, Soviet Soldier написа:

Като прочетеш за Русия и газ пикаеш. Да не си от Буча, случайно? 😁

Аз точно клип как китайците го произнасят съм публикувал, а руските страници са относно спора как се пишело на кирилица с "я" или с "иа". В официалния сайт на Сяоми за България, името на бранда навсякъде е написано на латиница и него не мога да дам за пример. Също така съм дал и българската уикипедия, като източник. 

Не всеки с дръпнати очи е китаец ;) 

Достатъчно клипове има, от граждани на Китай, потвърждаващи, че се произнася Шаоми. Че от самия шеф на компанията можеш да намериш видео, как произнася Шаоми :lol6:

Не пикая газ, просто обичам като ми дадете повод да ви се подигравам и го оползотворям на макс ;) 

преди 8 минути, N1K17Y написа:

Не всеки с дръпнати очи е китаец ;) 

Достатъчно клипове има, от граждани на Китай, потвърждаващи, че се произнася Шаоми. Че от самия шеф на компанията можеш да намериш видео, как произнася Шаоми :lol6:

Не пикая газ, просто обичам като ми дадете повод да ви се подигравам и го оползотворям на макс ;) 

Има на приказки, на практика нищо не показваш. Доста източници демонстрирах, как точно се произнася името на компанията и със сигурност на е "Шаоми". 

В опитите си да се "подиграваш", само оставяш у хората впечатление, че много лоши преживявания с руснаци те мъчат. Нали сега е актуално да се говори, какви са изнасилвачи и педофили, та знае ли човек, какви спомени имаш от детството, че така се палиш. 

Самсунг от серията A не ти препоръчвам, взех на майка ми A71, още не му е изтекла гаранцията и вече 3 пъти е носен на ремонт. Единият и главен проблем които ми казаха в сервиза при всички самсунги със серията "A" е проблем със зареждането и единият от проблемите беше това.За моторола си нямам никаква напредствава до момента 2 пъти си купувам Huawei и съм много доволен единия още работи 2016 го купих като излезе никакви ядове даже дисплеят му е пукнат и работи. Вторият път и до момента съм с него пак си взех Huawe Nova 5T не е мръднал за 3 години вече 4-та кара от 2019 както съм го взел. И следващият ми телефон съм намислил да е Huawei, не ме притеснява факта че няма гугъл магазина, железни телефони и на добра цена поне за мен, сега предполагам всичко е на късмет с тези телефони пък и така ги правят че минат се 2 години и трябва да ги сменяш...

л

преди 8 минути, Ant1Lamer написа:

Самсунг от серията A не ти препоръчвам, взех на майка ми A71, още не му е изтекла гаранцията и вече 3 пъти е носен на ремонт. Единият и главен проблем които ми казаха в сервиза при всички самсунги със серията "A" е проблем със зареждането и единият от проблемите беше това.За моторола си нямам никаква напредствава до момента 2 пъти си купувам Huawei и съм много доволен единия още работи 2016 го купих като излезе никакви ядове даже дисплеят му е пукнат и работи. Вторият път и до момента съм с него пак си взех Huawe Nova 5T не е мръднал за 3 години вече 4-та кара от 2019 както съм го взел. И следващият ми телефон съм намислил да е Huawei, не ме притеснява факта че няма гугъл магазина, железни телефони и на добра цена поне за мен, сега предполагам всичко е на късмет с тези телефони пък и така ги правят че минат се 2 години и трябва да ги сменяш...

На мой близък приятел флагманския S21 просто му изгасна в ръцете и повече не тръгна. Като го занесе в сервиз му казаха, че това е нормален и често срещан дефект да им гори дисплея. Преди пък имаха масов проблем със самозапалващи се батерии. 
Самсунг не е бранда, който ми изниква в главата, когато иде реч за надеждност. 

Напълно подкрепям @Ant1Lamer и аз съм Huawei, предишния ми беше Huawei PI9 и все още нищо му няма два пъти съм му сменял батерията само. Но много остаря и пак батерията умря, не може да изкара един ден и затова го смених със Huawei nova9 se.

Не мисля че има кой знае каква разлика между отделните марки, всеки си купува и ползва това което на него му допада и харесва а не това което харесват други хора. Затова и избора на марка и модел телефон е най-добре да се прави самостоятелно. Това е моето мнение.

преди 23 минути, ДзВяРа! написа:

Напълно подкрепям @Ant1Lamer и аз съм Huawei, предишния ми беше Huawei PI9 и все още нищо му няма два пъти съм му сменял батерията само. Но много остаря и пак батерията умря, не може да изкара един ден и затова го смених със Huawei nova9 se.

Не мисля че има кой знае каква разлика между отделните марки, всеки си копува и ползва това което на него му допада и харесва а не това което харесват други хора. Затова и избора на марка и модел телефон е най-добре да се прави самостоятелно. Това е моето мнение.

Някои си кОпуват, други си кУпуват, но иначе давате акъл кое, как се пише...

преди 2 минути, fitterman написа:

Някои си кОпуват, други си кУпуват, но иначе давате акъл кое, как се пише...

bmonumba2-justb.gif  yay-yes.gif  dance.gif

Ей @Валсоедна Нокия с бутони не ти ли върши работа?

За Сони - знам няколко сервиза, от които ще те изпъдят - само като чуят марката.

преди 1 час, Ant1Lamer написа:

Самсунг от серията A не ти препоръчвам ...

... сега предполагам всичко е на късмет с тези телефони пък и така ги правят че минат се 2 години и трябва да ги сменяш...

За първото не съм напълно съгласен.От 6-7 месеца ползвам Samsung SM-A037G и нямам забележки. Въпреки, че е доста слаба конфигурация.

За второто - не е само късмет, а и начин на ползване. Казвам го след като имам наблюдения на 3 Huawei, 2 Сони, 3-4 Samsung, 2 Honor, няколко Mototrola и един Xiaomi.

преди 1 минута, petie1 написа:

Направо един със шайба!

Когато телефоните бяха с шайба - Webcafe.bg

преди 1 минута, jhoro написа:

Направо един със шайба!

Ами тревожи се човека да не стане на мекица кат падне от високо а тия Нокии бяха много здрави па сега били много фешън в Русия та...

преди 2 минути, petie1 написа:

Ами тревожи се човека да не стане на мекица кат падне от високо а тия Нокии бяха много здрави па сега били много фешън в Русия та...

Мога да му подаря един Ericsson Max - дето няколко пъти е „слизал“ от втория етаж без проблеми.

• Автор
преди 1 час, petie1 написа:

Ако и стандартния Андроид прее*ат, накрая верно на GSM ще мина.

преди 1 час, fitterman написа:

Щом мислите, че копувам е правилно, аз няма да споря с Вас.

Безсмислено е да спориш. Аз отдавна съм свикнал с неграмотността на населението и вече дори не се и занимавам да ги поправям. По-голям успех ще имаш да спориш с тухлена стена, отколкото да ги накараш да научат нещо, което не е чалга. :D

А то и гугъл е станал неграмотен в последно време...

ekBk7bc.png

преди 6 минути, Валсо написа:

Чувам че  13 версия на Андроид била вече прецекана по малко опции и повече телеметрия.. Имам една странна идея куписи някое празно китайче и си качи кот те кефи..... Даже може и Арч да му качиш

преди 13 минути, Валсо написа:

А то и гугъл е станал неграмотен в последно време...

Е че как бе? Опций е римски сенетор баджанак на Инсталациий ама нищо не знаеш бре :lol6:

• Автор
преди 2 часа, ncl написа:

който би се заинтерсувал от качването на Арч на телефон...

That makes two of us. Arch вече си имат мобилна версия. Манджата с грозде и тя има (така, де, Манджаро). Гном и Плазма имат мобилни десктопи. Само е въпрос да се намери телефон с читав хардуер, който да може да се руутне без да искаш разрешение от производителя и да му се инсталира линукс.

преди 6 часа, Валсо написа:

За 13 не знам, но към този момент 12 работи отлично. Не е страшно, ако дадена ОС има леки бъгове в началото, защото има време и възможност в по-нататъшните актуализации да бъдат отстранени.

Като гледам устройствата, които разглеждате, това е ценови клас до 300лв. Nokia G21 ми се вижда по-добър от Motorola Moto E40, защото поне на спецификации е с по-добра основна камера, по-нов модел е излязъл тази година, поддържа по-бързо зареждане, и е с 2 микрофона, респект за което. Nokia, дори в старите си модели не пести от микрофони и качеството на звука при разговори и заснемане на видео е добро и в ниския ценови клас. 

преди 4 часа, Soviet Soldier написа:

Не е страшно, ако дадена ОС има леки бъгове в началото, защото има време и възможност в по-нататъшните актуализации да бъдат отстранени.

Не е за бъговете а за ограниченията които се налагат върху потребителите при ползване на устройствата

• Автор

В крайна сметка реших да е No Kia G21 (визирам мемето долу :) ). От едно време още финландците имат добра репутация на здрави телефони и се надявам и сега да са така. Това, че е с немодифициран Андроид също е голям бонус, че вече се наситих на модове още отпреди 10 години. Първо беше Сианоджен модът, от който до ден днешен ми се повръща, само като му чуя името :D , после китайската простотия на Шиоми... А няколко различни хора със стандартни немодифицирани андроиди ми показаха, че те нямат ограниченията, които ги има при китайците, така че засега стандартният андроид получава червена точка. Само ще изчакам да мине черният петък. Искам да видя каква ще стане цената на No Kia-та след ЧП (https://www.emag.bg/smartfon-nokia-g21-dual-sim-64gb-4gb-ram-dusk-719901183461/pd/DV4X1SMBM/?ref=fam#reviews-section).

spacer.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.