Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на бюджетен лаптоп

Препоръчан отговор

Здравейте, колеги!

Предстои ми покупка на лаптоп, бюджета е от 700лв до 900лв , лаптопа ще се използва за филми, YouTube и сърфиране в мрежата.Спрял съм се на тези два модела ,моля за мнение.

Благодаря!

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-LENOVO-IdeaPad-3-15ITL6-82H802R6BM/p/519197

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-Aspire-3-ACER-A315-56-38H4-NX-HS5EX-004/p/513393

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Станислав Кьоров написа:

Здравейте, колеги!

Предстои ми покупка на лаптоп, бюджета е от 700лв до 900лв , лаптопа ще се използва за филми, YouTube и сърфиране в мрежата.Спрял съм се на тези два модела ,моля за мнение.

Благодаря!

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-LENOVO-IdeaPad-3-15ITL6-82H802R6BM/p/519197

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-Aspire-3-ACER-A315-56-38H4-NX-HS5EX-004/p/513393

Събери още пари защото и за филми не стават тези....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Предложете модел лаптоп който може да ми свърши работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

И защо да не стават за филми?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И с двата ще вършиш въпросната работа без проблеми. Видеокартите и на двата поддържат и 4К видео декодиране. Първия е с по-нов процесор, повече RAM памет и по-голям диск: IdeaPad 3 15ITL6

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Raze написа:

И с двата ще вършиш въпросната работа без проблеми. Видеокартите и на двата поддържат и 4К видео декодиране. Първия е с по-нов процесор, повече RAM памет и по-голям диск: IdeaPad 3 15ITL6

И аз съм се спрял на първия, боджета ми е ограничен и се надявам този да върши работа!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Станислав Кьоров написа:

Втория ми допада.

Разтърси се. Сега има много намаления. Всеки уважаващ себе си сайт, има търсачка/легенда.

Минимум 8Gb памет и i3  или i5 - 4cores. Съотвитните на AMD.

На тези двуядрени, избираш или филм, или браузер, или офис. Две неща, няма да стане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Beemo написа:

Минимум 8Gb памет и i3

Ти видя ли параметрите на машините, преди да пишеш? I3 е двуядрен и без проблеми ще може да се ползва за интернет филми и подобни леки дейности, все пак става въпрос за едно от последните поколения процесори, дори и двуядрени с HT.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разтърси се. Сега има много намаления. Всеки уважаващ себе си сайт, има търсачка/легенда.

Минимум 8Gb памет и i3  или i5 - 4cores. Съотвитните на AMD.

На тези двуядрени, избираш или филм, или браузер, или офис. Две неща, няма да стане.

Малко глупав въпрос, как да разбера ,че е с 4 ядра?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Raze написа:

Ти видя ли параметрите на машините, преди да пишеш? I3 е двуядрен и без проблеми ще може да се ползва за интернет филми и подобни леки дейности, все пак става въпрос за едно от последните поколения процесори, дори и двуядрени с HT.

Ти видя ли? Че е двуядрен? Ти би ли си купил такава, при положение, че за същите пари, може да си купиш по - добра?

Дори и да жертваш, 4Гб.

преди 10 часа, Станислав Кьоров написа:

Като не им знаеш моделите, влизаш тук примерно и от ляво, ти пише всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Станислав Кьоров написа:

Предложете модел лаптоп който може да ми свърши работа.

Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 с 6 ядрен процесор 8 GB RAM памет и 256GB диск.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Beemo написа:

Ти видя ли? Че е двуядрен? Ти би ли си купил такава, при положение, че за същите пари, може да си купиш по - добра?

Дори и да жертваш, 4Гб.

Като не им знаеш моделите, влизаш тук примерно и от ляво, ти пише всичко.

Харесваш си някой и го пускаш през гугъл, за по - ниска цена.

На @AAUUXX предложението, е отлично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Харесваш си някой и го пускаш през гугъл, за по - ниска цена.

На @AAUUXX предложението, е отлично.

Абсолютно ми допада , бях чул някъде ,че процесорите на AMD много греят, може и да се бъркам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Станислав Кьоров написа:

бях чул някъде ,че процесорите на AMD много греят, може и да се бъркам.

Това твърдение за AMD процесорите е минало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Станислав Кьоров написа:

Ето ти още един метод, както го е посочил RAZE

Намираш името на процесора от документацията, отиваш на него и го маркираш с мишката. Следва десен клик и отваряне с помощта на Google. На втората картинка избираш линка с процесора и се отваря нова страница с неговите тактически данни от третата картинка.

ScreenShot003.jpg

ScreenShot004.jpg

ScreenShot005.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Този е в бюджета и е като леновото от първи пост!

Всички тези дрънкалки са в бюджета на българина в зависимост от неговата заплата. Получаваш заплата 1500 лева, търсиш нещо до тази сума. Аз получавам 700 лева, търся до тази сума. Небюджетни са от 3500 лева нагоре(изключения - ако си депутат).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...