Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шум от говорителите

vlado1985
Виж решението Разрешен от Звяра!!!,

Препоръчан отговор

Здравейте от доста време на сам имам един страмен проблем но все не му обръщам внимание. Проблема е следния като пусна компютъра и зареди операционната, система говорителите ,започват да шумят не силно но е дразнещо. А и аз понеже с едното ухо нечувам много добре не всеки път ми прави впечатление шумът. Говорителите са някаква марка MARVO в предишна тема бях дал линк към говорителите когато ми замина звуковата карта на дъното.

https://desktop.bg/speakers-marvo-MARVOSG118 За малко да забравя на предишното дъно този шум го нямаше и тогава за да изкарам звук от говорителите ги свързвах с външна звукова карта. Сменявах няколко драйвера но шумът си остава ако някой знае как да разкарам този шум нека сподели ако съм пропуснал нещо питайте.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стига да не греша чуваш или захранването или видеокартата. Позлатени чинчове би трябвало да отстранят проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, plmen88 написа:

Стига да не греша чуваш или захранването или видеокартата. Позлатени чинчове би трябвало да отстранят проблема.

Не те разбирам имаш в предвид дали чувам да шуми захранването и видеокартата ли ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Купи си някой USB DAC и няма да имаш проблем. Има българско производство на топ качество и цена!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Купи си някой USB DAC и няма да имаш проблем. Има българско производство на топ качество и цена!

Въпроса не е в дака. На предишното дъно на което ми замина звуковата карта този шум, го нямаше и понеже дъното, съм го събрал в една кутия и съм го свалил в избата. Пробвах на него пак същите говорители с външна звукова карта и шумът там го няма а на това дъно смених няколко драйвера и не се маха шумът.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

Въпроса не е в дака. На предишното дъно на което ми замина звуковата карта този шум, го нямаше и понеже дъното, съм го събрал в една кутия и съм го свалил в избата. Пробвах на него пак същите говорители с външна звукова карта и шумът там го няма а на това дъно смених няколко драйвера и не се маха шумът.

Е тъй де , какво не е ясно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само през въпросните активни тонколонки ли го има звук или през слушалки пак?

Има възможност за смяна на 3.5 мм  аудио кабела. Също може да е проблемен (не-екраниран).

Захранването е..

Няма как позлатените чинчове да отстранят проблема.

По скоро е захранване или видеокарта или аудио лош чип в дъното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Mr. ?? написа:

Само през въпросните активни тонколонки ли го има звук или през слушалки пак?

Има възможност за смяна на 3.5 мм  аудио кабела. Също може да е проблемен (не-екраниран).

Захранването е..

Няма как позлатените чинчове да отстранят проблема.

По скоро е захранване или видеокарта или аудио лош чип в дъното.

Само през говорителите го има шумът. На предния панел съм махнал жаковете и съм оставиил само usb-та захранването е старо 400W точния модел не го знам .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, vlado1985 написа:

Здравейте от доста време на сам имам един страмен проблем но все не му обръщам внимание. Проблема е следния като пусна компютъра и зареди операционната, система говорителите ,започват да шумят не силно но е дразнещо. А и аз понеже с едното ухо нечувам много добре не всеки път ми прави впечатление шумът. Говорителите са някаква марка MARVO в предишна тема бях дал линк към говорителите когато ми замина звуковата карта на дъното.

https://desktop.bg/speakers-marvo-MARVOSG118 За малко да забравя на предишното дъно този шум го нямаше и тогава за да изкарам звук от говорителите ги свързвах с външна звукова карта. Сменявах няколко драйвера но шумът си остава ако някой знае как да разкарам този шум нека сподели ако съм пропуснал нещо питайте.

Шумът идва от изхода на DAC на дъното и по точно от ОУ на същия който е с ниско съотношение на SNR (Signal-to-noise ratio), шумът може да премахнеш като смениш аудио картата с по качествена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Шумът идва от изхода на DAC на дъното и по точно от ОУ на същия който е с ниско съотношение на SNR (Signal-to-noise ratio), шумът може да премахнеш като смениш аудио картата с по качествена.

Ами аз съм пробвал и със външната звукова карта но си стои шумът и не се маха. А като съм изкарал кабела и го сложа в жака още преди да съм го пъхнал целия шуми по силно което мисля че си е нормално.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Ами аз съм пробвал и със външната звукова карта но си стои шумът и не се маха. А като съм изкарал кабела и го сложа в жака още преди да съм го пъхнал целия шуми по силно което мисля че си е нормално.

Значи има проблем в усилвателя който е в колонките. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Ами аз съм пробвал и със външната звукова карта но си стои шумът и не се маха.

Шумът е от аналоговата част с ниско SNR и при двете аудио карти - типично за ултра бюджетния клас чипове.

преди 3 минути, vlado1985 написа:

А като съм изкарал кабела и го сложа в жака още преди да съм го пъхнал целия шуми по силно което мисля че си е нормално.

Да, нормално е това.

преди 1 минута, quarz написа:

Това може лесно да провери като затвори входа с 10к резистор на НЧУ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, quarz написа:

Незнам аз и затова написах че на предишното дъно което ми замина звуковата карта този шум го нямаше. И компютъра съм го свалил в избата и наскоро пробвах на него същите говорители и няма на него шум.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А нещо такова, ако сложи - Филтър за шумове FH-203 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, plmen88 написа:

А нещо такова, ако сложи - Филтър за шумове FH-203 ?

В автомобил би имал ефект такъв филтър, но в случая едава ли ще подобри нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мисля че проблема може и да е софтуерен от драйвера макар че смених много драйвери. И с нито един не се махна шумът. А също като извадя кабела от жака и оставя говорителите свързани само с usb шумът го няма но като вкарам кабела в жака и веднага се появява.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, vlado1985 написа:

Аз си мисля че проблема може и да е софтуерен от драйвера макар че смених много драйвери. И с нито един не се махна шумът. А също като извадя кабела от жака и оставя говорителите свързани само с usb шумът го няма но като вкарам кабела в жака и веднага се появява.

Трябва да смениш биос на дъното няма как иначе :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Трябва да смениш биос на дъното няма как иначе :)

Ще помоля грухи биоса да напише лично за мен биос :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

Ще помоля грухи биоса да напише лично за мен биос :lol6:

Сега виждаш ли колко нелепо звучи. Сещаш се що ти го написах. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Сега виждаш ли колко нелепо звучи. Сещаш се що ти го написах. :) 

Точно даже и за видеокартата се усъмних ама там като гледах ъъъъъъ

Screenshot_126.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

150 лева DAC, 17 лева тонколони - чудна сметка :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, killchain написа:

150 лева DAC, 17 лева тонколони - чудна сметка :D

Линка за колонките е примерен само. Тях ги взех от магазина на един познат за 20лв макар че не ме бърка цената за смешните колонки. А ме интересува да има звук и да не е ням комтифутъра даже и за този дак 150лв нещо ъъъъъ. А и няма логика на предишното дъно да нямам шум а тук да има.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Линка за колонките е примерен само. Тях ги взех от магазина на един познат за 20лв макар че не ме бърка цената за смешните колонки. А ме интересува да има звук и да не е ням комтифутъра даже и за този дак 150лв нещо ъъъъъ. А и няма логика на предишното дъно да нямам шум а тук да има.

Не търси логика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не търси логика.

Е днес ми се е паднало да съм горе долу добре със слуха на дясното ухо. То не че сутринта като станах чувах много добре та майка предразня да вика по мен да ме пита дали искам закуска а аз и викам по силно да приказва:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е в "статичната енергия"... разкачаш всичко и натискаш бутона за включване докато ти омалее пръста...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...