Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

лаптоп модел acer aspire e1 модел z5we3 с windows 8.1 при актуализация ми инсталира браузър Microsoft Edge

svetlana1964

Препоръчан отговор

Снощи като изключвах лаптопа ми поиска актуализация на windows, беше спрял и интернета, но изчаках актуализация и после някаква обработка, която мислех че е завършила, защото лаптопа се изключи. Днес като го включих / вече имаше интернет/ продължи обработката и ми се появи нов браузър Microsoft Edge. Това явно има връзка с това, че windows 8.1 от днес не се поддържа. Да използвам ли този браузър вместо google chrome/ който спират да го поддържат м. февруари/?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 77
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Популярни дни

Ползвай който искаш. Като спре поддръжката на въпросния браузър, тогава му мисли. Реално, аз не бих ползвал ОС, която не се поддържа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Raze написа:

Ползвай който искаш. Като спре поддръжката на въпросния браузър, тогава му мисли. Реално, аз не бих ползвал ОС, която не се поддържа.

Тя спря поддържаката

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На хром не е още: What Chrome Users Can Do When Google Ends Support for Windows 7 and 8.1 (makeuseof.com)

Цитат

In October 2022, Google announced that it will stop supporting Chrome on Windows 7 and Windows 8.1 in February 2023.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Raze написа:

След 10 януари 2023 г. Microsoft вече няма да предоставя актуализации на защитата или техническа поддръжка за Windows 8.1. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, svetlana1964 написа:

След 10 януари 2023 г. Microsoft вече няма да предоставя актуализации на защитата или техническа поддръжка за Windows 8.1. 

Много важно.....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, svetlana1964 написа:

Загубихте се, в превода.

Поддръжката е спряна, на ОС(операционна система). А ОС, може да поддържа браузера. Докато производителя на браузера, не реши да я спре.

Както колегата каза - не е ОК, да ползваш неподдържана ОС. В предната тема, ти казахме - сложи си едно SSD, малко RAM и Windows10. И поне три години, няма да имаш проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, JKirilov написа:

Спрете да плашите хората и да пишете тъпни! Важно е ОС да работи правилно, да ти върши работата, а не да е поддържана!!!

Никой никого не плаши. Просто в един момент всичко ще спре за старите версии на Windows и ти ще си принуден да минеш на 10 или 11.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, JKirilov написа:

Спрете да плашите хората и да пишете тъпни! Важно е ОС да работи правилно, да ти върши работата, а не да е поддържана!!!

А бе карандаш - няма ли острилки, за теб?

Поне малко с малко, да станеш в главата.

Всички правим грешки но твоите, са предизвикани.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Емил Костов написа:

Никой никого не плаши. Просто в един момент всичко ще спре за старите версии на Windows и ти ще си принуден да минеш на 10 или 11.

Още го чакам този момент ... да сменя WXP-то. Нищо, ще почакам още.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Още го чакам този момент ... да сменя WXP-то. Нищо, ще почакам още.

Хайде да спрем с глупостите. Какво точно ползваш с XP-то, че не ми е ясно или просто в тоя форум се пише за спорта! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Хайде да спрем с глупостите. Какво точно ползваш с XP-то, че не ми е ясно или просто в тоя форум се пише за спорта! 

Всичко което ми е необходимо си го имам - Писане, чертане, обработка на снимки, четене и гледане на всичко което ми трябва - текстове, снимки, видео. Игри има също. Виртуални машини.

Ако теб те интересува нещо конкретно - питай си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Всичко което ми е необходимо си го имам - Писане, чертане, обработка на снимки, четене и гледане на всичко което ми трябва - текстове, снимки, видео. Игри има също. Виртуални машини.

Така е да! Аз с една 95-ца работя и всичко е точно! Даже не хаби и хардуер! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Емил Костов написа:

И мен ли ще ме принудят? Насила или доброволно?

linux-tux-microsoft-windows-technology-l

:giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Софтуер за обработка на снимки?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ps CS4, ACDSee, ImBatch, ... PhotoFiltre, PicPick, Snagit 10, Photo to Sketch, SmoothDraw 3 ...

Имах предвид - кой ползваш? Не кой тръгва.

пп Който и да е - никой не става.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, ДзВяРа! написа:

linux-tux-microsoft-windows-technology-l

:giggle1:

Теб Анчето вече те е принудила така или иначе :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JKirilov написа:

Споко бре братчед! По такива въпроси пишат нашите "геймъри", ама те и геймъринг не могат! :)

Жики некви нови думи си измисляш дет ги няма никъдеж- филми по лан кабел и геймъринг :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, svetlana1964 написа:

Снощи като изключвах лаптопа ми поиска актуализация на windows, беше спрял и интернета, но изчаках актуализация и после някаква обработка, която мислех че е завършила, защото лаптопа се изключи. Днес като го включих / вече имаше интернет/ продължи обработката и ми се появи нов браузър Microsoft Edge. Това явно има връзка с това, че windows 8.1 от днес не се поддържа. Да използвам ли този браузър вместо google chrome/ който спират да го поддържат м. февруари/?

И двата браузъра са основани на Chromium, тоест, еднакви са, като само имат малки промени в полза на корпорацията-притегатилка. Примерно, Майкрософт Едж има "промо карти за Xbox", а Гугъл Хром - няма; основната търсачка на Гугъл Хром е Гугъл, а на Майкрософт Edge и Bing. Ако се вгледаш в дизайна им и настройките им (на браузърите), ще видиш предимно едни и същи опции, имащи малки разлики. Основана на браузърите е една и съща.

И двата браузъра, Chrome & Egde, са добри. Примерно, аз използвам и двата браузъра.

Използвай който браузър искаш. Ако те притеснява сигурността, имай предвид, че системите биват компроматиране предимно по вина на потребителя, включваща употреба на пиратски софтуери, влизане в сайтове без encryption, нахлуване на вируси през интерактивно съдържание, както и JavaScript exploits... Общо взето, вратата, през която нахлуват вируси, в повечето пъти се отваря от потребителя, било то доброволно или неволно, а не от системата.

Поддръжката на Гугъл Хром няма да спре, а ще спре за специфичната версия, която я последната версия, която може да се инсталира на Уиндоус 8. Не знам коя е версията, но само знам, че останалите, по-новите версии ще продължат да си поддържат и ще се пускат нови версии. Само имай предвид, ли методиките на хакерските атаки напредват, и ще си в уязвимо положение, ако нямаш браузър, който да получава актуализации по сигурността, предпазващи системата от нови вируси и exploits.

Уиндоус 8 не е добра ОС, още от самото начало. Уиндоус 8 е сред провалите на Майкрософт, като Уиндоус Vista, примерно. Защо го използваш? По-добре си инсталирай по-нова операционна система, която получава поддръжка и анти-вирусни дефиниции.

Употребата на стари ОС-и, които имат стари протоколи и са пълни с CVE vulnerabilities, не получават анти-вирусни дефиниции, нито patch-ове, оправящи бъгове и експлойти, е доста опасно, особено ако съхраняваш чувствителна информация, като лични данни и пароли за банкови сметки.

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

/cdn-cgi/mirage/2e0417fa88f9d0b5aac2a988f37a0360c0ce3106cdee585541bd464e7062fb20/1280/https://p4.wallpaperbetter.com/wallpaper/584/194/533/linux-tux-microsoft-windows-technology-linux-hd-art-wallpaper-thumb.jpg

/cdn-cgi/mirage/2e0417fa88f9d0b5aac2a988f37a0360c0ce3106cdee585541bd464e7062fb20/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_giggle1.gif

Ако не преминеш към по-нова версия на Уиндоус, просто ще имаш един нефункциониращ компютър, който дори и към Интернет не може да се свърже.

В моя случай, Уиндоус 10 ще е последната Уиндоус версия, която ще използвам. След като приключи поддръжката на Уиндоус 10, просто ще премина към Линукс и macOS.

Вижда се, че господството и монопола на Майкрософт вървят към своя край. Пазарния дял на Уиндоус ОС се свива. Най-добре ще е да премина към алтернатива, която има по-малко spyware, bloatware, ненужни приложения, ненужни процеси, телеметрия, и други неща, които не искам...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, PigMan9 написа:

Ако не преминеш към по-нова версия на Уиндоус, просто ще имаш един нефункциониращ компютър, който дори и към Интернет не може да се свърже.

Не е точно така, за момента дори windows XP може да се ползва за интернет с подходящ браузър, още повече windows 7. Но, изоставена ОС, освен ако не се ползва за нещо специфично, не е препоръчително да се ползва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, PigMan9 написа:

И двата браузъра са основани на Chromium, тоест, еднакви са, като само имат малки промени в полза на корпорацията-притегатилка. Примерно, Майкрософт Едж има "промо карти за Xbox", а Гугъл Хром - няма; основната търсачка на Гугъл Хром е Гугъл, а на Майкрософт Edge и Bing. Ако се вгледаш в дизайна им и настройките им (на браузърите), ще видиш предимно едни и същи опции, имащи малки разлики. Основана на браузърите е една и съща.

И двата браузъра, Chrome & Egde, са добри. Примерно, аз използвам и двата браузъра.

Използвай който браузър искаш. Ако те притеснява сигурността, имай предвид, че системите биват компроматиране предимно по вина на потребителя, включваща употреба на пиратски софтуери, влизане в сайтове без encryption, нахлуване на вируси през интерактивно съдържание, както и JavaScript exploits... Общо взето, вратата, през която нахлуват вируси, в повечето пъти се отваря от потребителя, било то доброволно или неволно, а не от системата.

Поддръжката на Гугъл Хром няма да спре, а ще спре за специфичната версия, която я последната версия, която може да се инсталира на Уиндоус 8. Не знам коя е версията, но само знам, че останалите, по-новите версии ще продължат да си поддържат и ще се пускат нови версии. Само имай предвид, ли методиките на хакерските атаки напредват, и ще си в уязвимо положение, ако нямаш браузър, който да получава актуализации по сигурността, предпазващи системата от нови вируси и exploits.

Уиндоус 8 не е добра ОС, още от самото начало. Уиндоус 8 е сред провалите на Майкрософт, като Уиндоус Vista, примерно. Защо го използваш? По-добре си инсталирай по-нова операционна система, която получава поддръжка и анти-вирусни дефиниции.

Употребата на стари ОС-и, които имат стари протоколи и са пълни с CVE vulnerabilities, не получават анти-вирусни дефиниции, нито patch-ове, оправящи бъгове и експлойти, е доста опасно, особено ако съхраняваш чувствителна информация, като лични данни и пароли за банкови сметки.

В моя случай, Уиндоус 10 ще е последната Уиндоус версия, която ще използвам. След като приключи поддръжката на Уиндоус 10, просто ще премина към Линукс и macOS.

Вижда се, че господството и монопола на Майкрософт вървят към своя край. Пазарния дял на Уиндоус ОС се свива. Най-добре ще е да премина към алтернатива, която има по-малко spyware, bloatware, ненужни приложения, ненужни процеси, телеметрия, и други неща, които не искам...

Разби Windows, Linux, DOS, BIOS, Kernel, Wallet, FireWall, Ruter, Wi Fi,а тъмната мрежа - направо е смълчана, пред гения ти.

Само macOS, не си разфасовал.

Чакам те, за да умра спокойно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...