Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

лаптоп модел acer aspire e1 модел z5we3 с windows 8.1 при актуализация ми инсталира браузър Microsoft Edge

svetlana1964

Препоръчан отговор

току-що, petie1 написа:

Ами то и под Джама може да си ползваш пунгвина ама твоя си воля

Да на виртуалка може да се пробва. Но засега поне на този етап докато нямам проблеми с джама ще си карам с него вече ако с джама ми втръсне може и да се замисля да се сближим с пингвина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 77
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Популярни дни

ох, заболя ме корема от смях. Колеги, забелязахте ли джамджиите колко са на ти със софт. 

Един съвет ще ви да, стойте си със прозорец, и без това не искаме да се излагаме с толкова можещи и умни личности в сверата на свободния свят. 

За финал ще ви кажа, че ние ползваме това за което вие плащате. Пием вода от извора а не я копуваме в пластмасови шишета със вируси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, ДзВяРа! написа:

От всички ОС Уиндоус е на дъното, най-зле е. Затова започнаха до копират от Линукс, като немогат да ги настигна ще ги копират.

Ако е най-зле, защо все още има голям пазарен дял?

И какво копират от Линукс?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, PigMan9 написа:

Ако е най-зле, защо все още има голям пазарен дял?

И какво копират от Линукс?

Линукс нито е на пазара нито се продава. Какъв пазарен дял?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Ivan Zangagolev написа:

Хич не се притеснявай и си работи със версията на уиндоуса с която ти е удобно!
Нямало да се поддържа, дреме ми на... Това че една версия на уиндоус спира да се поддържа си има също и положителни страни:
1. Не ти пълнят системата с разни желани и нежелани ъпдейти от гнуслягите микрософт.
2. Когато системата спира поддръжката за съответната версия донякъде спират и да се правят нови вируси за нея, което от своя страна си е плюс.
Но по същество.
И XP, и 7 си имат всичко от което човек се нуждае независимо дали става въпрос за програми свързани със някаква сериозна работа, или за обикновен потребител който гледа филми, слуша музика и играе игри примерно. И на двете системи може да се инсталне подходящия софт и той да върви без спънки, а за уин 8 още повече, защото е по нова, та макар и нея да я изваждат от поддръжката.
Но нали хората трябва да са модерни, та затова като излезе нова версия на уина и като се пусне яката пропаганда, че видиш ли старите няма да се поддържат, ще се заразите по лесно като нямало кръпки и пачове за системата, компа ви ще е неизползваем, няма да имате пълен набор от функции... и стадото тръгва след своя пастир без дори и да се замисли, което е жалкото!!!

Лично мнение, ползвай си Гугъл хрома, по добър е от еджа и то в пъти.

1 - На гнуслягите от Microsoft, им ползваш софтуера - кракнат и не си дал една стотинка. Всичко ти е от маймунда.

Това е, като да играеш игра, която не ти харесва. В същото време - продължаваш.

Ако можеше да кракнеш macOS/iOS, сигурно и  нея щеше да хейтиш.

2 - Когато системата спира, спира всичко на нея. Не веднага но...

Светът се развива и ако искаш и ти - трябват, нови технологии. Вчера един съфорумник ми сподели, че ползва Photoshop4 !!?!???!?!? Аз съм с 24.1. Това ли е сериозна работа, във вашите очи?

Или да търсиш браузер, който да подкараш но, да не можеш да ползваш? Защото светът върви напред, а ти си с версия 1996 година.

И този всичките тъпанарски манипулации - защото си дзифтар. И не искаш, да дадеш 500 - 700 лева, за нов компютър(бил той и втора употреба).

И така - цял живот мъки с ОС, защото едната излязла от употреба, ти се преместваш на другата, която също е излязла но, поне браузера работи... След месец /два - кой браузер, кой торент...

3 - Не е нужно, да се правят нови вируси. Вече ги има. И такива шматки като теб, осъмват с разбити пощи и сметки.

Или по твоята логика - трябва да сме с хартиени писма и парите, в носна кърпа?

4 - Не го правя, за да се правя на модерен. Правя го, защото ми трябва в работата. Навремето рендех за един ден, сега за един час. Примерно.

Плана ми за ползване, на Adobe продукти, е USD55 на месец. Сигурно и за тях, имаш да кажеш нещо?

5 - Edge е невероятен браузер, но на ХР/7 няма как да тръгне. Съответно - ти си нямаш идея и говориш, през главата си. 

6 - Изобщо не съм поддръжник, на Microsoft. Ползвам трите най - известни ОС. Каквото ми трябва, в момента. Нямам предпочитания, нито съм пропагандатор.

А ти - си по - зле и от тях. Те поне имат, вяра в нещо. И всеки си изказва, за/против... Ти, хем ползваш - хем си недоволен?!!?!!?!?!? Хем не мигрираш.

---

Мисля че, това е достатъчно. Мога и да продължа... Ако искаш да ти обесня, още нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

Линукс нито е на пазара нито се продава. Какъв пазарен дял?

Говоря за ето това:

IMG-20230112-062250.jpg

Източник: https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/worldwide

Инаме, да, употребата на Уиндоус, на специфично версия, а Уиндоус, като цяло, се свива: https://betanews.com/2022/04/26/windows-market-share-declined-dramatically/

Какви ли стъпки ще предприеме Майкрософт, не знам. Само знам, че вероятно Уиндоус ще се замени с друга ОС - дали тя ще е с добра репутация и добро качество, не знам.

преди 3 минути, Beemo написа:

1 - На гнуслягите от Microsoft, им ползваш софтуера - кракнат и не си дал една стотинка. Всичко ти е от маймунда.

Светът се развива и ако искаш и ти - трябват, нови технологии. Вчера един съфорумник ми сподели, че ползва Photoshop4 !!?!???!?!? Аз съм с 24.1. Това ли е сериозна работа, във вашите очи?

Или да търсиш браузер, който да подкараш но, да не можеш да ползваш? Защото светът върви напред, а ти си с версия 1996 година.

И този всичките тъпанарски манипулации - защото си дзифтар. И не искаш, да дадеш 500 - 700 лева, за нов компютър(бил той и втора употреба).

И така - цял живот мъки с ОС, защото едната излязла от употреба, ти се преместваш на другата, която също е излязла но, поне браузера работи... След месец /два - кой браузер, кой торент...

3 - Не е нужно, да се правят нови вируси. Вече ги има. И такива шматки като теб, осъмват с разбити пощи и сметки.

4 - Не го правя, за да се правя на модерен. Правя го, защото ми трябва в работата. Навремето рендех за един ден, сега за един час. Примерно.

Плана ми за ползване, на Adobe продукти, е USD55 на месец. Сигурно и за тях, имаш да кажеш нещо?

5 - Edge е невероятен браузер, но на ХР/7 няма как да тръгне. Съответно - ти си нямаш идея и говориш, през главата си. 

6 - Изобщо не съм поддръжник, на Microsoft. Ползвам трите най - известни ОС. Каквото ми трябва, в момента. Нямам предпочитания, нито съм пропагандатор.

А ти - си по - зле и от тях. Те поне имат, вяра в нещо. И всеки си изказва, за/против... Ти, хем ползваш - хем си недоволен?!!?!!?!?!? Хем не мигрираш.

---

Мисля че, това е достатъчно. Мога и да продължа... Ако искаш да ти обесня, още нещо.

Ако искаш нов софтуер, но не ти се дават пари за нов компютър, просто инсталираш виртуална машина, на стария компютър, слагаш нова ОС във виртуалната машина и готово.

Има една Линукс дистрибуция, която не е съвместима с един от моите лаптопи. Използвам виртуална машина, за да използвам въпросната Линукс дистрибуция, която не дава грешки, като се използва във виртуалната машина, която работи на лаптопа, с който Линукс дистрибуцията не е съвместима.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, PigMan9 написа:

Ако искаш нов софтуер, но не ти се дават пари за нов компютър, просто инсталираш виртуална машина, на стария компютър, слагаш нова ОС във виртуалната машина и готово.

Има една Линукс дистрибуция, която не е съвместима с един от моите лаптопи. Използвам виртуална машина, за да използвам въпросната Линукс дистрибуция, която не дава грешки, като се използва във виртуалната машина, която работи на лаптопа, с който Линукс дистрибуцията не е съвместима.

Ей, мозъчен донор - престани да ме цитираш. И да спамиш простотии, в целият форум.

Имаш още време, да си изтриеш коментара - защото е пълна глупост. И пак, ще ти се смеят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Beemo написа:

Имаш още време, да си изтриеш коментара - защото е пълна глупост. И пак, ще ти се смеят.

Коментарът остава, тъй като е верен, тестван и с доказана фактическа коректност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, PigMan9 написа:

Коментарът остава, тъй като е верен, тестван и с доказана фактическа коректност.

Имам още малко време...

Твоите щайги - всичките са с 4Gb RAM. Един Windows за да функционира правилно(минимално), му трябват точно толкова. Като сложиш ВМ с Линукс да речем, на който му трябват минимум 2GB RAM - кой точно софтуер, ще изпитваш?

Същото важи и за процесора.

Да не говоря за - Windows + Windows.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, PigMan9 написа:

Който не може си настрои БИОС-а ръси ей такива смешки

Ей ги доказателствата

gruhi1.png

gruhi .png

преди 6 часа, vlado1985 написа:

Да на виртуалка може да се пробва. Но засега поне на този етап докато нямам проблеми с джама ще си карам с него вече ако с джама ми втръсне може и да се замисля да се сближим с пингвина.

Ако си с десет или единайсет джама не ти трябва виртуалка имаш нещо наречено WSL :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Beemo написа:

---

Пич, без да се заяждам, но...
Едж си върви перфектно на седмицата и дори няколко версии съм инсталвал за да го тествам.
И не, не ми бави противно на очакванията, но не ме кефи като оптимизация и работа.
Преди време гугъл хрома беше много зле, но от Гуглито се усетиха и определено го направиха както си трябва! Стана много по пъргав във всичко независимо дали е инсталнат на слаба щайга или на комп с модерен hardware.
И не, не хейтя Windows като цяло, а само новите версии от 8 нагоре и то не защото не мога да си купя нов комп за да ги инстална било то кракнати или купени, а защото просто не са това което беше уина и както всичко до което се докосне Майкрософт го разваля с времето!
Разбирам, че ти трябва новия Windows в работата, но това не означава, че той е най добър, а просто ти се налага да го ползваш защото така го изисква това което бачкаш и защото така е направена системата да изисква по мощна и по мощна машина, което пак си е мръсен подмолен трик за да си продават хем ОСа, хем и новите компютри.
Не тегля програми от Маймунда, но и не плащам за програми защото имат free аналози без да се изисква таблетка.
И в голяма грешка си, че браузърите не ми работят!!! Дори на компа с XP имам мозила инсталирана която отваря Youtube и Vbox7,защото съм си направил малко редакции в настройките относно x264 кодека, но това е предмет на друга тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама това нещо се пълни постоянно със вируси, червеи, троянски коне и цялата зоологическа градина, как го позваш, той няма никаква защита.:D Вярно е това, че едно време уина си беше супер, най много ми липсват сините екрани и умрялата усмивка "нещо се обърка". :D Да не забравя каратеката и супер марио, оф немогат тая тема яко смешки! :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, petie1 написа:

WSL

То за тва требе, се пише у конзолата. Дай му нещо с GUI.

преди 12 часа, svetlana1964 написа:

Благодаря

NP. За това сме тук, да си помагаме. Даже с някои колеги, се стараем. Никой не знае всичко... 

Посочих ти тези двата, защото са най - лесни за инсталиране. И имат, юзер - френдли интерфейс. Като имат различни вариации. На мен лично, най ми харесва - MATE.

Lite е (може би) една идея, по - лек от Mint.

И двата подобно на Android PlayStore, имат app Manager. Като не ти харесва нещо или искаш, да пробваш друго - става с два клика. И в 95% - е безплатно. Или на символични цени.

Не ти трябва да пишеш в конзолата... Тя е за по напреднали.

Като се ориентираш малко, ще можеш да различаваш видовете Линукс - те са, наистина много. И вече, ще си избираш сама.

Ако се затрудняваш - дрън темата, e отворена 24h.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Ivan Zangagolev написа:

Пич, без да се заяждам, но...
Едж си върви перфектно на седмицата и дори няколко версии съм инсталвал за да го тествам.
И не, не ми бави противно на очакванията, но не ме кефи като оптимизация и работа.
Преди време гугъл хрома беше много зле, но от Гуглито се усетиха и определено го направиха както си трябва! Стана много по пъргав във всичко независимо дали е инсталнат на слаба щайга или на комп с модерен hardware.
И не, не хейтя Windows като цяло, а само новите версии от 8 нагоре и то не защото не мога да си купя нов комп за да ги инстална било то кракнати или купени, а защото просто не са това което беше уина и както всичко до което се докосне Майкрософт го разваля с времето!
Разбирам, че ти трябва новия Windows в работата, но това не означава, че той е най добър, а просто ти се налага да го ползваш защото така го изисква това което бачкаш и защото така е направена системата да изисква по мощна и по мощна машина, което пак си е мръсен подмолен трик за да си продават хем ОСа, хем и новите компютри.
Не тегля програми от Маймунда, но и не плащам за програми защото имат free аналози без да се изисква таблетка.
И в голяма грешка си, че браузърите не ми работят!!! Дори на компа с XP имам мозила инсталирана която отваря Youtube и Vbox7,защото съм си направил малко редакции в настройките относно x264 кодека, но това е предмет на друга тема.

Доколкото помня, от предните ти теми - си беше изтеглил седмицата от там. Като оставим настрана, какви са ти програмите. Разбираш ли? Още не си започнал и си в нарушение.

По - нова и по - мощна машина ми трябва: на мен, на теб, на еди кой си. Потребителите го изискват. Програмите го изискват. С нови инструкции, по - бърза памет, DX и т.н. Съответно и по - нова и смислена ОС. Няма как да подкарам After Effects да речем, на пентиум и W7... 

И както съм аз(бях), на свободни договори - търсиш възможно най - краткото време. Защото за този договор, се борят още петима.

А това че MS разваля всичко до което се докосне... Нямам думи! Кой ги измисля тези простотии?!!?!!   

Кой друг, е пипал? От началото - всичко си е тяхна разработка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Относно системата си прав, спор няма. Теглена е преди много време от Маймундата и то защото беше специална пипната версия която ме устройва.
Другата ми програма която е кракната е говорящата ми програма Jaws For Windows, просто защото ако тръгна да си я купувам с lifetime лиценз трябва да се изръся минимум 1000 долара в зависимост от версията, а това не е по силите ми дори и да искам.
А какво визирам с това, че Микротата развалят всичко, ами която и програма или приложение да закупят го съсипват тотално! Дори в стремежа си да печелят кинти и да забогатяват на гърба на хората съсипаха и собствената си операционна система.
Хайде със здраве и ако има обидени се извинявам! Не е било към никого конкретно насочено това, а само към Оса. Cheers!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Ivan Zangagolev написа:

Относно системата си прав, спор няма. Теглена е преди много време от Маймундата и то защото беше специална пипната версия която ме устройва.
Другата ми програма която е кракната е говорящата ми програма Jaws For Windows, просто защото ако тръгна да си я купувам с lifetime лиценз трябва да се изръся минимум 1000 долара в зависимост от версията, а това не е по силите ми дори и да искам.
А какво визирам с това, че Микротата развалят всичко, ами която и програма или приложение да закупят го съсипват тотално! Дори в стремежа си да печелят кинти и да забогатяват на гърба на хората съсипаха и собствената си операционна система.
Хайде със здраве и ако има обидени се извинявам! Не е било към никого конкретно насочено това, а само към Оса. Cheers!

Нито се караме, нито се обиждаме...

Това със закупуването и съсипването(знам перфектно, какво визираш), се нарича - пазарна икономика. И съсипването е нарочно - нещо като сливане, само че го изпращат в забвение.

И не виждам (никога не съм го разбирал) къде е лошото, да печелиш. Още повече - ако продаваш нещо, което си измислил/произвел от нулата, с твоят мозък/ръка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не зная какво са спрели и какво не , но преди малко пуснах машината с Windows 8.1 Pro , за да видя как са нещата и.............................всичко с ъпдейтите си е ОК(поне засега). И Дефендъра , и месечния секюрити ъпдейт са си на място!!!  Никакви грижи!!!

240804185_Screenshot(12).png.12291ce19e9a726280fde34d87f75707.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Beemo написа:

---

Не се мъчи, няма смисъл! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, vlado1985 написа:

Абе не е баш така и двете операционни системи си имат своите плюсове и минуси. То и на стар хардуер да качиш linux мислиш ли че няма да се запъхти ще се запъхти много ясно.

Може разбирасе а ако авторката е свикнала да си кара с 8 и иска със него да продължава проблеми няма никакви. Спокойно може да някой от антивирусния раздел да и предложи къде къде по читава антивирусна от тази на дефендера.

В момента ползвам Аваст

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, petie1 написа:

Мисля че openSUSE е по добра от Минт за начинашеи :)

На Минт предимството е че е дебиан базиран и така има повече софтуер и е по стабилен а Дашната Сузи е по потребителски ориентирана та затова мисля чре е по добра за новаци

:offtopic_s:

За начинаещи(и други) , за стари машинки(и други), за каквото се сетите. Това е моя фаворит за момента- Zorin 16 OS lite  (xfce граф. среда).

https://zorin.com/os/

Spoiler

Screenshot_2023-01-12_17-51-57.png.086eb40420ec000c759a926423127f1b.png

преди 55 минути, svetlana1964 написа:

В момента ползвам Аваст

Карайте си с Windows 8.1 , щом ви е удобно. Днес при вас получихте ли месечните ъпдейти за сигурност(може би последните,не знам) на системата ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Beemo написа:

То за тва требе, се пише у конзолата. Дай му нещо с GUI.

Ей за  толкоз врене М$ не му ли спретнаха и GUI? Virtualbox тогава да ползва

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, petie1 написа:

Шегувам се. Нямам представа. Знам че тръгва с конзолата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, //\\//\\ написа:

:offtopic_s:

За начинаещи(и други) , за стари машинки(и други), за каквото се сетите. Това е моя фаворит за момента- Zorin 16 OS lite  (xfce граф. среда).

https://zorin.com/os/

Покажи скритото съдържание

Screenshot_2023-01-12_17-51-57.png.086eb40420ec000c759a926423127f1b.png

Карайте си с Windows 8.1 , щом ви е удобно. Днес при вас получихте ли месечните ъпдейти за сигурност(може би последните,не знам) на системата ?

Да, актуализира се системата. Така ми казаха и в сервиза. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, petie1 написа:

Защо още говориш за Майкрософт? За мен, Майкрософт отдавна не са фактор.

И за какво ми е потребителски интерфейс, като мога да пиша команди в terminal-а на Линукс.

И колко пъти да ти кажа, че проблема НЕ идва от мен, а от това, че новото ядро на Линукс не е съвместимо с моя БИОС. И не ми казвай, че трябва да "настроя правилно БИОС-а" - многократно ти казах, показах и доказах, че моя БИОС не разполага с необходимите настройки.

Да, използването на виртуална машина е добра опция, която ми върши добра работа. Използвам VirtualBox на Oracle.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, PigMan9 написа:

Защо още говориш за Майкрософт? За мен, Майкрософт отдавна не са фактор.

И за какво ми е потребителски интерфейс, като мога да пиша команди в terminal-а на Линукс.

И колко пъти да ти кажа, че проблема НЕ идва от мен, а от това, че новото ядро на Линукс не е съвместимо с моя БИОС. И не ми казвай, че трябва да "настроя правилно БИОС-а" - многократно ти казах, показах и доказах, че моя БИОС не разполага с необходимите настройки.

Да, използването на виртуална машина е добра опция, която ми върши добра работа. Използвам VirtualBox на Oracle.

Пак ти показвам снимките а за БИОС-а ти го казаха и други не само аз хихи

gruhi .png

gruhi1.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...