Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

лаптоп модел acer aspire e1 модел z5we3 с windows 8.1 при актуализация ми инсталира браузър Microsoft Edge

svetlana1964

Препоръчан отговор

преди 1 час, Beemo написа:

Разби Windows, Linux, DOS, BIOS, Kernel, Wallet, FireWall, Ruter, Wi Fi,а тъмната мрежа - направо е смълчана, пред гения ти.

Само macOS, не си разфасовал.

Чакам те, за да умра спокойно.

Linux не е ли труден за ползване от хора, които не са на ти с компютрите. Там не видях икони, браузъри. А за моя лаптоп става ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 77
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Популярни дни

преди 10 минути, svetlana1964 написа:

Linux не е ли труден за ползване от хора, които не са на ти с компютрите. Там не видях икони, браузъри. А за моя лаптоп става ли?

По-лесен е за ползване по-бърз е изцяло на български език има повече икони и няма вируси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, svetlana1964 написа:

Не знам защо си цитирала, точно това...

Напълно функционираща ОС. Колкото разбираш от Windows, точно толкова ти трябва, за да разбираш и Линукс. Вече има и по - трудни... Общо взето, са много.

За твоят лаптоп - Linux Lite или Linux Mint.

Имат си абсолютно всичко - браузър, офис, плейър, торент ... Под други имена. Ще трябва да свикнеш.

Може да започнеш, от тук. Да речем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От всички ОС Уиндоус е на дъното, най-зле е. Затова започнаха до копират от Линукс, като немогат да ги настигна ще ги копират.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Beemo написа:

Не знам защо си цитирала, точно това...

Напълно функционираща ОС. Колкото разбираш от Windows, точно толкова ти трябва, за да разбираш и Линукс. Вече има и по - трудни... Общо взето, са много.

За твоят лаптоп - Linux Lite или Linux Mint.

Имат си абсолютно всичко - браузър, офис, плейър, торент ... Под други имена. Ще трябва да свикнеш.

Може да започнеш, от тук. Да речем.

Благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хич не се притеснявай и си работи със версията на уиндоуса с която ти е удобно!
Нямало да се поддържа, дреме ми на... Това че една версия на уиндоус спира да се поддържа си има също и положителни страни:
1. Не ти пълнят системата с разни желани и нежелани ъпдейти от гнуслягите микрософт.
2. Когато системата спира поддръжката за съответната версия донякъде спират и да се правят нови вируси за нея, което от своя страна си е плюс.
Но по същество.
И XP, и 7 си имат всичко от което човек се нуждае независимо дали става въпрос за програми свързани със някаква сериозна работа, или за обикновен потребител който гледа филми, слуша музика и играе игри примерно. И на двете системи може да се инсталне подходящия софт и той да върви без спънки, а за уин 8 още повече, защото е по нова, та макар и нея да я изваждат от поддръжката.
Но нали хората трябва да са модерни, та затова като излезе нова версия на уина и като се пусне яката пропаганда, че видиш ли старите няма да се поддържат, ще се заразите по лесно като нямало кръпки и пачове за системата, компа ви ще е неизползваем, няма да имате пълен набор от функции... и стадото тръгва след своя пастир без дори и да се замисли, което е жалкото!!!

Лично мнение, ползвай си Гугъл хрома, по добър е от еджа и то в пъти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Beemo написа:

Последният коментар, го пропусни. Няма една вярна дума.

Още един пропагандатор на новите имбецилирани уиндоуси!
Но... всеки си решава сам!
Затова и светът загива...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Ivan Zangagolev написа:

Още един пропагандатор на новите имбецилирани уиндоуси!
Но... всеки си решава сам!
Затова и светът загива...

Хахаааа, не позна, той е прав в случая! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За мен лично преминаването към по нова версия на ОС е хубаво ако хардуера е читав и може да изкара. А не да е някъв пиклив от войната и да се задъхва, за щяло и нещяло, та според мен ако бях на мястото на авторката бих преминал и на win7. Имам една 7мица на един хард който отдавна предаде богудуха окастрена на почти 100%. Качва се за по малко от една цигара време и си има всички нужни ъпдейти и така може да си избута маса време без никакви проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колко уязвим трябва да е windows 8.1 на 11.01.2023 година, днес след като поддръжката му е спряна?

Ако всичко е както се пише, то в момента трябва да си е на 100% защитен.

Всичко което излезе като заплаха от сега нататък няма да бъде покрито от OS-a, което не означава, че човек не може да се предпази по друг начин, било то дори спиране на дадена услуга/компонент на OS-a.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, vlado1985 написа:

За мен лично преминаването към по нова версия на ОС е хубаво ако хардуера е читав и може да изкара. А не да е някъв пиклив от войната и да се задъхва, за щяло и нещяло, та според мен ако бях на мястото на авторката бих преминал и на win7. Имам една 7мица на един хард който отдавна предаде богудуха окастрена на почти 100%. Качва се за по малко от една цигара време и си има всички нужни ъпдейти и така може да си избута маса време без никакви проблеми.

Ами така е, колкото по-нов е Уиндоуса искат и нов хардуер. Така им ставаш роб и те следят и слушат а при другите ОС това го няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, vlado1985 написа:

Щото с 8-цата не може същото?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ДзВяРа! написа:

Ами така е, колкото по-нов е Уиндоуса искат и нов хардуер. Така им ставаш роб и те следят и слушат а при другите ОС това го няма.

Абе не е баш така и двете операционни системи си имат своите плюсове и минуси. То и на стар хардуер да качиш linux мислиш ли че няма да се запъхти ще се запъхти много ясно.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Щото с 8-цата не може същото?

Може разбирасе а ако авторката е свикнала да си кара с 8 и иска със него да продължава проблеми няма никакви. Спокойно може да някой от антивирусния раздел да и предложи къде къде по читава антивирусна от тази на дефендера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Абе не е баш така и двете операционни системи си имат своите плюсове и минуси. То и на стар хардуер да качиш linux мислиш ли че няма да се запъхти ще се запъхти много ясно.

Аз не мисля, те хората са го измислили вече. Аз точно на стар хардуер ползвам ползвам Линукс, досега не се е запъхтял. Ползвам всичко ново каквото излезне и безплатно без вирус. А Уиндоус от години не съм ползвал и няма и да ползвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че openSUSE е по добра от Минт за начинашеи :)

На Минт предимството е че е дебиан базиран и така има повече софтуер и е по стабилен а Дашната Сузи е по потребителски ориентирана та затова мисля чре е по добра за новаци

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ДзВяРа! написа:

Аз не мисля, те хората са го измислили вече. Аз точно на стар хардуер ползвам ползвам Линукс, досега не се е запъхтял. Ползвам всичко ново каквото излезне и безплатно без вирус. А Уиндоус от години не съм ползвал и няма и да ползвам.

Ти ползваш стар хардуер поне с 2 ядрен процесор и DDR2 или DDR3 памет нали. Ами нали се сещаш че има хора които все още използват старите си машини с DDR400 1 ядрени процесори не че и на тях неможе да им се качи пингвина но на днешните приложения ще се видят в чудо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, plamen_petrov_80 написа:

Колко уязвим трябва да е windows 8.1 на 11.01.2023 година, днес след като поддръжката му е спряна?

Ако всичко е както се пише, то в момента трябва да си е на 100% защитен.

Всичко което излезе като заплаха от сега нататък няма да бъде покрито от OS-a, което не означава, че човек не може да се предпази по друг начин, било то дори спиране на дадена услуга/компонент на OS-a.

Ами точно това е идеята и ти много добре си я описал! Ама средностатистическия потребител се плаши без и грам да помисли и малко да му пуснат мухата Край!
Иначе то и на новите прехвалени и защитени версии на Win може човек да се зарази, че то си е направо задължително! Като чета през годините из нета, а и от тестове на приятели от прехвалените защитени ОС смело мога да кажа, че 99 процента от хората използващи Вирусуин 10 се заразяват! И 99 процента все нещо им се дъни новата прехвалена десятка било то с програми, било то с други глупости. При старите системи тези проблеми бяха в пъти по малко.
А сега с Вирусуин 11 нещата са направо критични! Излезе ли и 12 и тотал щета...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Особенно с новите техники на виртуализация няма нужда да сменяш и дистрото

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На Линукс маняците:
Още преди в много теми е написано, че може Линукс да е по непретенциозна система от към hardware, но за обикновенния потребител свикнал с Windows това е много трудна система и тепърва да се разучава означава да го върнете в първи клас.
В нея няма вируси, факт, обаче дори инсталирането и за обикновен потребител си е мъка, а за конфигурирането и навлизането в нея не говоря изобщо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Ти ползваш стар хардуер поне с 2 ядрен процесор и DDR2 или DDR3 памет нали. Ами нали се сещаш че има хора които все още използват старите си машини с DDR400 1 ядрени процесори не че и на тях неможе да им се качи пингвина но на днешните приложения ще се видят в чудо.

Ааа кат стана дума за дърти машини спеца ни по БИОС-и пускаше Ютюб и оптика на 40 годишни машини :)

току-що, Ivan Zangagolev написа:

На Линукс маняците:
Още преди в много теми е написано, че може Линукс да е по непретенциозна система от към hardware, но за обикновенния потребител свикнал с Windows това е много трудна система и тепърва да се разучава означава да го върнете в първи клас.
В нея няма вируси, факт, обаче дори инсталирането и за обикновен потребител си е мъка, а за конфигурирането и навлизането в нея не говоря изобщо.

Глупости на търкалета

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Особенно с новите техники на виртуализация няма нужда да сменяш и дистрото

Незнам аз с linux не съм запознат колко е читав и колко не но си спомням преди време си качвах някаква версия на пингвина. Не си спомням коя точно беше, уж се качи, пингвина и като дойде ред да инсталирам wifi драйвера се видях в чудо. Една камара глупости до безкрай та си играх от телефона да чета как се отваря проклетия терминал. И после ми отне още близо 2 часа да пиша разни команди едвам едвам се качи драйвера изтраях го точно 1 час и му бих шута.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Незнам аз с linux не съм запознат колко е читав и колко не но си спомням преди време си качвах някаква версия на пингвина. Не си спомням коя точно беше, уж се качи, пингвина и като дойде ред да инсталирам wifi драйвера се видях в чудо. Една камара глупости до безкрай та си играх от телефона да чета как се отваря проклетия терминал. И после ми отне още близо 2 часа да пиша разни команди едвам едвам се качи драйвера изтраях го точно 1 час и му бих шута.

Пробвай Минт или Дашната Сузи и пак ще си говорим

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Пробвай Минт или Дашната Сузи и пак ще си говорим

Не мерси на джама ми е екстра с пингвина нямам намерение въобще да си тровя нервите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

Не мерси на джама ми е екстра с пингвина нямам намерение въобще да си тровя нервите.

Ами то и под Джама може да си ползваш пунгвина ама твоя си воля

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...