Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Статично и Динамично IP настройки

Препоръчан отговор

преди 17 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Да повторя, че не става въпрос за нови абонати, а за надграждане с друг план с по-високи скорости, като абонатите вече ползват нет с публичен адрес !

Е не винаги може да се надгради услуга! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 54
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Е не винаги може да се надгради услуга! 

Ясно, проблема е в това , че не казват, "забравят" да кажат тази съществена подробност!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ясно, проблема е в това , че не казват, "забравят" да кажат тази съществена подробност!

Не са длъжни да го казват. Ти трябва да кажеш какво искаш и вече да ти се предложи услуга за съответните пари. Както и да е! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,и аз съм със същия проблем на 11.01 ми пуснаха еон и подписах ново споразумение в което пише удължаване на договора и надграждане,а в договора от 2021година пише релен ип ,като ползвам от няколко години услугата така и беше реално динамично ип,а след 11.01 стана локално динамично,ходи при консултанта където подписах споразумението,който ме увери,че няма промяна по условията на договора и също изпрати запитване до тяхния тех. отдел но още чакам отговор, също пробвах през 123 но не правят разлика между реален динамичен,реален статичен,локален динамичен и локален статичен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, penkobg написа:

Здравейте,и аз съм със същия проблем на 11.01 ми пуснаха еон и подписах ново споразумение в което пише удължаване на договора и надграждане,а в договора от 2021година пише релен ип ,като ползвам от няколко години услугата така и беше реално динамично ип,а след 11.01 стана локално динамично,ходи при консултанта където подписах споразумението,който ме увери,че няма промяна по условията на договора и също изпрати запитване до тяхния тех. отдел но още чакам отговор, също пробвах през 123 но не правят разлика между реален динамичен,реален статичен,локален динамичен и локален статичен.

И да чакаш и да не чакаш, ще ти кажат да си го заявиш през портала, респективно сметката/плана става с два лева повече на месец, поне беше толкова до минала година!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

е да де ама нали имам договор+ново споразумение,като в договора си пише че е реално ип,а в споразуменито пише удължаване срока на договора,идеята на поста ми е дали има някой,който се е справил с този проблем?Ако няма дали има вариянт от КЗП,да ги натиснат за неспазване на договора

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, penkobg написа:

е да де ама нали имам договор+ново споразумение,като в договора си пише че е реално ип,а в споразуменито пише удължаване срока на договора,идеята на поста ми е дали има някой,който се е справил с този проблем?Ако няма дали има вариянт от КЗП,да ги натиснат за неспазване на договора

Имаш анекс/споразумение/ към съществуващ договор или направо прекратяване на стария и подписване на нов договор /нов номер/ с новите условия? Ако си със стария номер на договора ще имаш юредически обосновано искане за спазване на условията по него!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

имам допълнително споразумение,за удължаване на договора(преди изтичане на стария) като си запазвам стария fibernet100 и добавям еон

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, penkobg написа:

имам допълнително споразумение,за удължаване на договора(преди изтичане на стария) като си запазвам стария fibernet100 и добавям еон

Тогава имаш основание да си искаш публичният адрес да ти бъде добавен безплатно отново !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Тогава имаш основание да си искаш публичният адрес да ти бъде добавен безплатно отново !

ами аз не разбрах защо стана локален ,при положение ,че условията (уж)остават същите.Също немога да разбера защо пишат Реален и Частен ИП което е пълна глупост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко се свързаха с мен от виваком по телефона и излезе,че при подписването на допълнителното споразумение има един ред на който пише частен ип,дефакто съм се отказъл от безплатния реален ип и съм взел безплатен локален.С две думи изгорях с 2лв. но това е положението,като няма кой да обясни термините който ползват за реално и локално ип

Получих и писмен отговор

Във връзка с Вашето запитване и както беше уточнено в разговора, който проведохме, бихме искали да потвърдим, че сме активирали пакет Динамично IP, като разполагате с възможност за настройка на 1 статичен или до 5 динамични публични IP адреси. Месечната такса на пакета е 1.99 лв. с ДДС и може да бъде отказан по всяко време.

С уважение,

М. Михайлов

Vivacom Обслужване на клиенти

Web site: www.vivacom.bg

При не разрешаване на спор, частни клиенти могат да потърсят съдействие от помирителна комисия, на www.kzp.bg или http://ec.europa.eu/odr. БТК ЕАД не се ангажира да ползва посочените органи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, penkobg написа:

ами аз не разбрах защо стана локален ,при положение ,че условията (уж)остават същите.Също немога да разбера защо пишат Реален и Частен ИП което е пълна глупост.

И сега имаш реален ИП адрес. Няма как да се удължи договор след като имаш ЕОН телевизия. Имаш нова услуга интернет+ЕОН телевизия. Компанията промени политиката отново ИП адресите. Ако искаш статичен допълнително си плащаш за него, иначе стоиш зад НАТ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, penkobg написа:

Преди малко се свързаха с мен от виваком по телефона и излезе,че при подписването на допълнителното споразумение има един ред на който пише частен ип,дефакто съм се отказъл от безплатния реален ип и съм взел безплатен локален.С две думи изгорях с 2лв. но това е положението,като няма кой да обясни термините който ползват за реално и локално ип

Получих и писмен отговор

Във връзка с Вашето запитване и както беше уточнено в разговора, който проведохме, бихме искали да потвърдим, че сме активирали пакет Динамично IP, като разполагате с възможност за настройка на 1 статичен или до 5 динамични публични IP адреси. Месечната такса на пакета е 1.99 лв. с ДДС и може да бъде отказан по всяко време.

С уважение,

М. Михайлов

Vivacom Обслужване на клиенти

Web site: www.vivacom.bg

При не разрешаване на спор, частни клиенти могат да потърсят съдействие от помирителна комисия, на www.kzp.bg или http://ec.europa.eu/odr. БТК ЕАД не се ангажира да ползва посочените органи.

Не по-скоро ти не знаеш, че адресите са частни и публични или поне не си догледал какво подписваш. Това дали статично ще се конфигурират/статичен/ или динамично ще го получиш/динамичен/ някой от тях /публичен или частен/ е въпрос само на конфигуриране.

преди 13 минути, Емил Костов написа:

И сега имаш реален ИП адрес.

Реален адрес - такава терминология официално не съществува, макар и да се ползва на место публичен от част нашите доставчици - справка IANA!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не по-скоро ти не знаеш, че адресите са частни и публични или поне не си догледал какво подписваш. Това дали статично ще се конфигурират/статичен/ или динамично ще го получиш/динамичен/ някой от тях /публичен или частен/ е въпрос само на конфигуриране.

Реален адрес - такава терминология официално не съществува, макар и да се ползва на место публичен от част нашите доставчици - справка IANA!

Добре г-н Професоре! Слушам и изпълнявам! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не пускам тема да питам в тази - От 2 3 дена не мога да намеря отговор на въпроса какво е VLAN ? Оня ден ми падна нета на булсата сефте в офиса . Звъннах на поддръжката и от там ми казаха VLANa е паднал тръгнах аз да търся в нета какво е това и само ми излиза , че е Virtual Local Area Network . Та какво е това някакво устройство ли което раздава ип та или суич ? Другите неща като Olt , Ont , Onu са ми ясни какви са и какви функции изпълняват .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, adersa написа:

Да не пускам тема да питам в тази - От 2 3 дена не мога да намеря отговор на въпроса какво е VLAN ? Оня ден ми падна нета на булсата сефте в офиса . Звъннах на поддръжката и от там ми казаха VLANa е паднал тръгнах аз да търся в нета какво е това и само ми излиза , че е Virtual Local Area Network . Та какво е това някакво устройство ли което раздава ип та или суич ? Другите неща като Olt , Ont , Onu са ми ясни какви са и какви функции изпълняват .

Ето ти линк

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, adersa написа:

Това означава, че са имали конфигурационен проблем ( примерно изгоряло или повредено оборудване, което е трябвало да се смени и да се конфигурира отново).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Емил Костов написа:

Добре г-н Професоре! Слушам и изпълнявам! 

Май само можеш да слушаш :newspaper:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Май само можеш да слушаш :newspaper:

Знам, че не съм ви любимец! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Емил Костов написа:

Това означава, че са имали конфигурационен проблем ( примерно изгоряло или повредено оборудване, което е трябвало да се смени и да се конфигурира отново).

точно така изписа ми на лаптопа няма мрежов достъп и лампата на ОНТ светеше червено все едно някой резнал кабела .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Знам, че не съм ви любимец! 

Единствено в нас имам любимци - три котки. Тука сме всички колеги .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

След смяната скоростите бяха на приливи и отливи но на другият ден слетобяд всичко се оправи явно още са го конфигулирали :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Емил Костов написа:

И сега имаш реален ИП адрес. Няма как да се удължи договор след като имаш ЕОН телевизия. Имаш нова услуга интернет+ЕОН телевизия. Компанията промени политиката отново ИП адресите. Ако искаш статичен допълнително си плащаш за него, иначе стоиш зад НАТ.

До преди няколко,часа ми даваше локален, с ИП   10.110....,вече срещу 2 лева е публичен(реален).А за договорора не съм пуснал телевизи+еон,а съм добавил еон в "комбинирай и спести" също виждам какво пише от горе на документа,а то е ДОПЪЛНИТЕЛО СПОРАЗУМЕНИЕ към договор и по-надолу номера на договора който е от 2021, друг е въпроса ,че са добавили в споразумението, ред на който пише ЧАСТЕН ИП,лошото от цялата работа е,че няма кой да го каже това в офиса ,а виждам в нета доста подведени хора

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...