Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Статично и Динамично IP настройки

Featured Replies

преди 17 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Да повторя, че не става въпрос за нови абонати, а за надграждане с друг план с по-високи скорости, като абонатите вече ползват нет с публичен адрес !

Е не винаги може да се надгради услуга! 

• Отговори 59
  • Прегледи 15k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен ми се обади лично Бил Гейтс и ми каза че ако не си сменя биоса с новия ПРАСиос ша ми спрат уиндоуса.

• Случвало се ... дали грешка волна или неволна на ISP е друг въпрос. Веднага мога да ти дам пример с твоя работодател. За пореден път като се преминава към високоскоростни планове и подмяна на мрежова

• Емил Костов
    Емил Костов

Не сме го направили ние, просто ти е спряна старата услуга и ти е пусната новата и някой е забравил да ти добави статичен IP адрес, което след твоето обаждане е направено.  Не се забравя, но тов

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Е не винаги може да се надгради услуга! 

Ясно, проблема е в това , че не казват, "забравят" да кажат тази съществена подробност!

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ясно, проблема е в това , че не казват, "забравят" да кажат тази съществена подробност!

Не са длъжни да го казват. Ти трябва да кажеш какво искаш и вече да ти се предложи услуга за съответните пари. Както и да е! 

Здравейте,и аз съм със същия проблем на 11.01 ми пуснаха еон и подписах ново споразумение в което пише удължаване на договора и надграждане,а в договора от 2021година пише релен ип ,като ползвам от няколко години услугата така и беше реално динамично ип,а след 11.01 стана локално динамично,ходи при консултанта където подписах споразумението,който ме увери,че няма промяна по условията на договора и също изпрати запитване до тяхния тех. отдел но още чакам отговор, също пробвах през 123 но не правят разлика между реален динамичен,реален статичен,локален динамичен и локален статичен.

преди 6 минути, penkobg написа:

Здравейте,и аз съм със същия проблем на 11.01 ми пуснаха еон и подписах ново споразумение в което пише удължаване на договора и надграждане,а в договора от 2021година пише релен ип ,като ползвам от няколко години услугата така и беше реално динамично ип,а след 11.01 стана локално динамично,ходи при консултанта където подписах споразумението,който ме увери,че няма промяна по условията на договора и също изпрати запитване до тяхния тех. отдел но още чакам отговор, също пробвах през 123 но не правят разлика между реален динамичен,реален статичен,локален динамичен и локален статичен.

И да чакаш и да не чакаш, ще ти кажат да си го заявиш през портала, респективно сметката/плана става с два лева повече на месец, поне беше толкова до минала година!

е да де ама нали имам договор+ново споразумение,като в договора си пише че е реално ип,а в споразуменито пише удължаване срока на договора,идеята на поста ми е дали има някой,който се е справил с този проблем?Ако няма дали има вариянт от КЗП,да ги натиснат за неспазване на договора

преди 6 минути, penkobg написа:

е да де ама нали имам договор+ново споразумение,като в договора си пише че е реално ип,а в споразуменито пише удължаване срока на договора,идеята на поста ми е дали има някой,който се е справил с този проблем?Ако няма дали има вариянт от КЗП,да ги натиснат за неспазване на договора

Имаш анекс/споразумение/ към съществуващ договор или направо прекратяване на стария и подписване на нов договор /нов номер/ с новите условия? Ако си със стария номер на договора ще имаш юредически обосновано искане за спазване на условията по него!

имам допълнително споразумение,за удължаване на договора(преди изтичане на стария) като си запазвам стария fibernet100 и добавям еон

преди 1 минута, penkobg написа:

имам допълнително споразумение,за удължаване на договора(преди изтичане на стария) като си запазвам стария fibernet100 и добавям еон

Тогава имаш основание да си искаш публичният адрес да ти бъде добавен безплатно отново !

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Тогава имаш основание да си искаш публичният адрес да ти бъде добавен безплатно отново !

ами аз не разбрах защо стана локален ,при положение ,че условията (уж)остават същите.Също немога да разбера защо пишат Реален и Частен ИП което е пълна глупост.

Преди малко се свързаха с мен от виваком по телефона и излезе,че при подписването на допълнителното споразумение има един ред на който пише частен ип,дефакто съм се отказъл от безплатния реален ип и съм взел безплатен локален.С две думи изгорях с 2лв. но това е положението,като няма кой да обясни термините който ползват за реално и локално ип

Получих и писмен отговор

Във връзка с Вашето запитване и както беше уточнено в разговора, който проведохме, бихме искали да потвърдим, че сме активирали пакет Динамично IP, като разполагате с възможност за настройка на 1 статичен или до 5 динамични публични IP адреси. Месечната такса на пакета е 1.99 лв. с ДДС и може да бъде отказан по всяко време.

С уважение,

М. Михайлов

Vivacom Обслужване на клиенти

Web site: www.vivacom.bg

При не разрешаване на спор, частни клиенти могат да потърсят съдействие от помирителна комисия, на www.kzp.bg или http://ec.europa.eu/odr. БТК ЕАД не се ангажира да ползва посочените органи.

преди 2 часа, penkobg написа:

ами аз не разбрах защо стана локален ,при положение ,че условията (уж)остават същите.Също немога да разбера защо пишат Реален и Частен ИП което е пълна глупост.

И сега имаш реален ИП адрес. Няма как да се удължи договор след като имаш ЕОН телевизия. Имаш нова услуга интернет+ЕОН телевизия. Компанията промени политиката отново ИП адресите. Ако искаш статичен допълнително си плащаш за него, иначе стоиш зад НАТ.

преди 33 минути, penkobg написа:

Преди малко се свързаха с мен от виваком по телефона и излезе,че при подписването на допълнителното споразумение има един ред на който пише частен ип,дефакто съм се отказъл от безплатния реален ип и съм взел безплатен локален.С две думи изгорях с 2лв. но това е положението,като няма кой да обясни термините който ползват за реално и локално ип

Получих и писмен отговор

Във връзка с Вашето запитване и както беше уточнено в разговора, който проведохме, бихме искали да потвърдим, че сме активирали пакет Динамично IP, като разполагате с възможност за настройка на 1 статичен или до 5 динамични публични IP адреси. Месечната такса на пакета е 1.99 лв. с ДДС и може да бъде отказан по всяко време.

С уважение,

М. Михайлов

Vivacom Обслужване на клиенти

Web site: www.vivacom.bg

При не разрешаване на спор, частни клиенти могат да потърсят съдействие от помирителна комисия, на www.kzp.bg или http://ec.europa.eu/odr. БТК ЕАД не се ангажира да ползва посочените органи.

Не по-скоро ти не знаеш, че адресите са частни и публични или поне не си догледал какво подписваш. Това дали статично ще се конфигурират/статичен/ или динамично ще го получиш/динамичен/ някой от тях /публичен или частен/ е въпрос само на конфигуриране.

преди 13 минути, Емил Костов написа:

И сега имаш реален ИП адрес.

Реален адрес - такава терминология официално не съществува, макар и да се ползва на место публичен от част нашите доставчици - справка IANA!

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не по-скоро ти не знаеш, че адресите са частни и публични или поне не си догледал какво подписваш. Това дали статично ще се конфигурират/статичен/ или динамично ще го получиш/динамичен/ някой от тях /публичен или частен/ е въпрос само на конфигуриране.

Реален адрес - такава терминология официално не съществува, макар и да се ползва на место публичен от част нашите доставчици - справка IANA!

Добре г-н Професоре! Слушам и изпълнявам! 

Да не пускам тема да питам в тази - От 2 3 дена не мога да намеря отговор на въпроса какво е VLAN ? Оня ден ми падна нета на булсата сефте в офиса . Звъннах на поддръжката и от там ми казаха VLANa е паднал тръгнах аз да търся в нета какво е това и само ми излиза , че е Virtual Local Area Network . Та какво е това някакво устройство ли което раздава ип та или суич ? Другите неща като Olt , Ont , Onu са ми ясни какви са и какви функции изпълняват .

преди 8 минути, adersa написа:

Да не пускам тема да питам в тази - От 2 3 дена не мога да намеря отговор на въпроса какво е VLAN ? Оня ден ми падна нета на булсата сефте в офиса . Звъннах на поддръжката и от там ми казаха VLANa е паднал тръгнах аз да търся в нета какво е това и само ми излиза , че е Virtual Local Area Network . Та какво е това някакво устройство ли което раздава ип та или суич ? Другите неща като Olt , Ont , Onu са ми ясни какви са и какви функции изпълняват .

Ето ти линк

преди 13 минути, adersa написа:

Това означава, че са имали конфигурационен проблем ( примерно изгоряло или повредено оборудване, което е трябвало да се смени и да се конфигурира отново).

преди 23 минути, Емил Костов написа:

Добре г-н Професоре! Слушам и изпълнявам! 

Май само можеш да слушаш :newspaper:

преди 29 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Май само можеш да слушаш :newspaper:

Знам, че не съм ви любимец! 

преди 38 минути, Емил Костов написа:

Това означава, че са имали конфигурационен проблем ( примерно изгоряло или повредено оборудване, което е трябвало да се смени и да се конфигурира отново).

точно така изписа ми на лаптопа няма мрежов достъп и лампата на ОНТ светеше червено все едно някой резнал кабела .

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Знам, че не съм ви любимец! 

Единствено в нас имам любимци - три котки. Тука сме всички колеги .

преди 1 час, Емил Костов написа:

След смяната скоростите бяха на приливи и отливи но на другият ден слетобяд всичко се оправи явно още са го конфигулирали :)

преди 4 часа, Емил Костов написа:

И сега имаш реален ИП адрес. Няма как да се удължи договор след като имаш ЕОН телевизия. Имаш нова услуга интернет+ЕОН телевизия. Компанията промени политиката отново ИП адресите. Ако искаш статичен допълнително си плащаш за него, иначе стоиш зад НАТ.

До преди няколко,часа ми даваше локален, с ИП   10.110....,вече срещу 2 лева е публичен(реален).А за договорора не съм пуснал телевизи+еон,а съм добавил еон в "комбинирай и спести" също виждам какво пише от горе на документа,а то е ДОПЪЛНИТЕЛО СПОРАЗУМЕНИЕ към договор и по-надолу номера на договора който е от 2021, друг е въпроса ,че са добавили в споразумението, ред на който пише ЧАСТЕН ИП,лошото от цялата работа е,че няма кой да го каже това в офиса ,а виждам в нета доста подведени хора

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.