Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Статично и Динамично IP настройки

Препоръчан отговор

преди 10 минути, penkobg написа:

До преди няколко,часа ми даваше локален, с ИП   10.110....,вече срещу 2 лева е публичен(реален).А за договорора не съм пуснал телевизи+еон,а съм добавил еон в "комбинирай и спести" също виждам какво пише от горе на документа,а то е ДОПЪЛНИТЕЛО СПОРАЗУМЕНИЕ към договор и по-надолу номера на договора който е от 2021, друг е въпроса ,че са добавили в споразумението, ред на който пише ЧАСТЕН ИП,лошото от цялата работа е,че няма кой да го каже това в офиса ,а виждам в нета доста подведени хора

Вивата винаги примълчават този факт с публичния адрес - факт!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 54
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 11 часа, penkobg написа:

До преди няколко,часа ми даваше локален, с ИП   10.110....,вече срещу 2 лева е публичен(реален).А за договорора не съм пуснал телевизи+еон,а съм добавил еон в "комбинирай и спести" също виждам какво пише от горе на документа,а то е ДОПЪЛНИТЕЛО СПОРАЗУМЕНИЕ към договор и по-надолу номера на договора който е от 2021, друг е въпроса ,че са добавили в споразумението, ред на който пише ЧАСТЕН ИП,лошото от цялата работа е,че няма кой да го каже това в офиса ,а виждам в нета доста подведени хора

Няма как да добавиш ЕОН в комбинирай и спести! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Виваком изчерпаха публичните си адреси, за това стартираха тази кампания на чистка. Използват изтичането на договора като повод да ви прехвърлят на динамични или частни адреси.

Ако някой пожелае статичен плаща 2 лв.

Така ще освободят доста адреси  а и някой лев ще вземат отгоре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Netadmin_juniee написа:

...Ако някой пожелае статичен плаща 2 лв....

Искаш да кажеш получава за 2лв. публичен адрес пак динамично ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Искаш да кажеш получава за 2лв. публичен адрес пак динамично ;)

Да по DHCP протокола с резервация по Mac адрес.

Като този адрес не го раздават на друг до като е при теб.

Реално дори да ти го дадат по DHCP, винаги можеш да си спреш DHCP клиента на WAN и да си дефинираш адреса статично за да им е гадно, точно как ще им е гадно не съм сигурен.

Веднъж съм го прилагал   това със статично дефиниране на публичният адрес на ван порта и трафик продължаваше да има.

Предполагам раздаването на публичните адреси за статично ползване по DHCP протокола са го направили за тяхно удобство и това на клиента. За да не им се налага да обяснят на клиенти какво е маска какво е гейтуей и какво е IP адрес и как се настройва на ван порта им статично особено когато рутерът е на клиента а не техен.

А при използване на тяхно оборудване за да не си отрежат клона до рутера им за това е удобен DHCP, спестява на техниците им тази конфигурация при инсталация на услугата, или когато клиент заяви статичен адрес онлайн се спестява оператор да прави промени директно по рутера то било клиентси или техен.

Слагат по голям Lease период в DHCP сървъра за скоупа и така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...