Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype или алтернатива.

Препоръчан отговор

Здравейте. Бих искал да попитам възможно ли е да се намери по-стара версия (стабилна) на скайп и да се спрат ъпгрейдите? Възможно ли е? Със всеки следващ все има проблеми или е тежка. Ползваме за видео разговори, но често се налага споделяне на екран със звук. Пробвахме вайбър, но там звукът при споделен екран е под всякаква критика. Има ли като цяло по-лека алтернатива (програма) на скайп или възможно ли е да се инсталира по-стара версия на скайп и да се спре автоматични ъпгрейд? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Телеграм е отличен, качеството на разговорите, а и доста големите му възможности. Върви добре със слаби хардуерно устройства, има както мобилна версия, така и за персонален компютър. 
Със Skype изобщо не си заслужава да се занимавате. Много е бъгав и много хора се отказахме от него. Всичко това започна преди около 10 години, когато Майкрософт го купиха и съсипаха.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, adersa написа:

VIBER

Вие май не четете сър ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, adersa написа:

VIBER

Сериозно ли?
Ако нямах важни контакти в него на момента бих го запратил в кофата.
От над година комуникацията чрез него е истински кошмар, в повечето случаи мисли по 10+ минути за да прати едно единствено съобщение, за гласово да не говорим колко пъти трябва да записваш за да хване. Пробвано е със сума устройства все е същото, само на компютър е донякъде малко по-добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Bubbles написа:

Сериозно ли?
От над година комуникацията чрез него е истински кошмар, в повечето случаи мисли по 10+ минути за да прати едно единствено съобщение, за гласово да не говорим колко пъти трябва да записваш за да хване. Пробвано е със сума устройства все е същото, само на компютър е донякъде малко по-добре.

По принцип нямам такива ядове с Вайбъра, но постващият е написал по-горе, че с вайбър са зле нещата, затова и писах на Adersa, че не е прочел постовете :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

По принцип нямам такива ядове с Вайбъра, но постващият е написал по-горе, че с вайбър са зле нещата, затова и писах на Adersa, че не е прочел постовете :)

И аз съм останал съм с впечатление, че във Вайбър качеството на разговорите е посредствено в последно време, като ползвам РС версията. Или аз няма да чувам добре, или мен няма да чуват добре. При Месенджър и Телеграм такива проблеми нямам, а Скайп не съм ползвал от години и не знам какво е положението при тях в момента. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Bubbles написа:

Сериозно ли?

може аз го използвам 1 2 пъти в месеца заради работата ми но наистина не съм усетил проблеми в чата съобщенията се доставят доста бързо от бъгавият месинджър ..

може да пробва и зоом там съм доволен ползвал съм го за видео чат .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Soviet Soldier написа:

И аз съм останал съм с впечатление, че във Вайбър качеството на разговорите е посредствено в последно време, като ползвам РС версията. Или аз няма да чувам добре, или мен няма да чуват добре. При Месенджър и Телеграм такива проблеми нямам, а Скайп не съм ползвал от години и не знам какво е положението при тях в момента. 

То много зависи двамата потребители къде са и каква свързаност ползват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, JKirilov написа:

Не мога, сър! :)

Много полезна тема

Това беше за Adersa, не за вас! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, JKirilov написа:

А това беше за вас, сър!

Ти ли не можеш да четеш. Ама като почнете да се правите на ...... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че компютърът и е по-стар. И самото споделяне на екран и системен звук го натоварват доста (Skype). Изпробвахме телеграм и вайбър, но се оказва, че  там системният звук е много тих и нищо не се чува почти нa PC версиите. От няколко години ползвахме по-старите версии на скайп за да гледаме заедно някои клипове в ютуб, сериали (около 30-45 минути епизода) и никога не сме имали проблеми.. до този момента. Със сегашната версия на скайпа при споделяне процесора се натоварва и компютъра се изгася. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Martin Dinev написа:

Проблемът е, че компютърът и е по-стар. И самото споделяне на екран и системен звук го натоварват доста (Skype). Изпробвахме телеграм и вайбър, но се оказва, че  там системният звук е много тих и нищо не се чува почти нa PC версиите. От няколко години ползвахме по-старите версии на скайп за да гледаме заедно някои клипове в ютуб, сериали (около 30-45 минути епизода) и никога не сме имали проблеми.. до този момента. Със сегашната версия на скайпа при споделяне процесора се натоварва и компютъра се изгася. 

Звучи ми като проблем с настройките. При Телеграм се оправя по следния начин: Настройки -> Настройка звонков -> Прейти к системным настройкам звука, ще Ви излезе нов прозорец, в който кликвате горе на "Комуникации" и маркирате "Не прави нищо", и му дайте "приложи". 
WzJ8QVU.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Подобри се звука, след като го инсталирахме телеграма, отново. В посочените от Вас настройки беше дадена опцията 80%...  оправихме го и се чува по-добре. Макар да трябва да си увеличава колоните на макс се чува. Процесора определено беше облекчен и не стигаше до 100% а се движеше между 30-40.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...