Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прегряване на i5-1135g7

Препоръчан отговор

преди 6 минути, Raze написа:

Ти видя ли горната връзка, която прикачих? Твоя лаптоп с такъв процесор ли е? Видя ли и по-горе какво написах за служебния ми лаптоп?

Какво има да пробваш, горе съм дал ревю на твоя лаптоп, измерили са 99 градуса, четеш ли?

За тези пари машина с мощен процесор, още повече интелски, няма как да е хладна.

Сега го видях.

Мисля че, от менюто на батерията където се избира на какъв план да работи лаптопа ,трябваше да има опция processor power management  за намаляне честотата на процесора, но при мен я няма тази опция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не е правена профилактика, все пак лаптопа е нов, а и температурите за този модел с неговия охладител са нормални !

Ами явно се нуждае от профилактика лаптопа. А и процесора го дават че е хладен а се оказва че спокойно човек може да се притопля с него.

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/208658/intel-core-i51135g7-processor-8m-cache-up-to-4-20-ghz.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Ами явно се нуждае от профилактика лаптопа. А и процесора го дават че е хладен а се оказва че спокойно човек може да се притопля с него.

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/208658/intel-core-i51135g7-processor-8m-cache-up-to-4-20-ghz.html

Как го реши това? И къде видя, че е хладен? На 2.40 GHz може да е с 28 W TDP, но на

Цитат

това ще е поне 3 пъти повече. Никаква профилактика няма да помогне, май и ти си от писателите, дето не четат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Raze написа:

Как го реши това? И къде видя, че е хладен? На 2.40 GHz може да е с 28 W TDP, но на

това ще е поне 3 пъти повече. Никаква профилактика няма да помогне, май и ти си от писателите, дето не четат.

Как да намаля честотата или да изключа турбо режима?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да пробваш с това:

Processor speed settings missing from Power Options - Microsoft Community

или с Intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU) да видиш какви опции ще имаш. С второто ще трябва всеки път да ги настройваш или да зададеш да се стартират настройките със системата, ако има такава опция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Raze написа:

Колко 3 пъти нагоре дае с включен turbo boost tdp колко ще бъде едвали ще е повече от 40W.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, vlado1985 написа:

Колко 3 пъти нагоре дае с включен turbo boost tdp колко ще бъде едвали ще е повече от 40W.

Всъщност тук може и да се окажеш прав. Сега тествах на

Intel Core i71165G7 Processor 12M Cache up to 4.70 GHz with IPU Product Specifications

който го дават със същите TDP, максималното, което hwinfo отчете, беше малко над 37 W като консумация. Изглежда процесора си е горещ, а и охлаждането толкова се справя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Raze написа:

Всъщност тук може и да се окажеш прав. Сега тествах на

Intel Core i71165G7 Processor 12M Cache up to 4.70 GHz with IPU Product Specifications

който го дават със същите TDP, максималното, което hwinfo отчете, беше малко над 37 W като консумация. Изглежда процесора си е горещ, а и охлаждането толкова се справя.

И все пак една профилактика няма да е лошо да се направи на въпросния лаптоп. А вече ако охладителя не си върши работата и не духа както трябва може да се смени или да се смаже.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Raze написа:

Изглежда процесора си е горещ, а и охлаждането толкова се справя.

-----------

Новите боклуци от година на година ги правят все по-калпави... може би охлаждането не струва...

Аз бих потърсил в биоса опции да огранича консумацията на процесора... иначе няма да изкара дълго...

Щом нов вдига такива температури, представяте ли си като се позатлачи с боклуци...

Най-малкото от това греене батерията бързо ще се надуе(ако нещо друго не се скапе преди това).

В ревюто по-горе са писали, че от греенето клавиатурата му се нагрявала до 40 градуса...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

И все пак една профилактика няма да е лошо да се направи на въпросния лаптоп. А вече ако охладителя не си върши работата и не духа както трябва може да се смени или да се смаже.

Тоя пост ме кара да си направя една профилактика... Извинявай, не издържах просто😅

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, plmen88 написа:

Тоя пост ме кара да си направя една профилактика... Извинявай, не издържах просто😅

И по твойта логика значи да не се прави профилактика на лаптоп така ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

И по твойта логика значи да не се прави профилактика на лаптоп така ли?

Трябва, но лаптопа е нов. Може да не е нужна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, plmen88 написа:

Трябва, но лаптопа е нов. Може да не е нужна.

Това че лаптопа е нов не означава нищо знаеш отлично че вземеш нова стока в магазина работи и няма проблеми. Пребираш се в къщи и започва да прави проблеми. Сервизите за какво са ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Новите лаптопи ги правят много тънки и поради тази причина не могат да сложат адекватно охлаждане на иначе мощните компоненти. Затова и греят така здраво. Лично мнение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, vlado1985 написа:

Каква профилактика на нов лаптоп?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Станислав Кьоров написа:

Каква профилактика на нов лаптоп?

Ако си ми прочел по горе постовете ще разбереш а това че е нов лаптопа и не се знае колко е нов нищо неозначава все пак това е техника и като всяка друга се разваля.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, vlado1985 написа:

На нова току-що излязла от магазина машина? И ти ли ще поемеш гаранцията в останалите 2-3 години?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, цър-вул написа:

На нова току-що излязла от магазина машина? И ти ли ще поемеш гаранцията в останалите 2-3 години?

Никъде не е написано че токущо е излязла от магазина. А за гаранция има си място откъдето е закупена машината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Ако си ми прочел по горе постовете ще разбереш а това че е нов лаптопа и не се знае колко е нов нищо неозначава все пак това е техника и като всяка друга се разваля.

Как не се знае колко е нов като се взима от магазин , чуваш ли се въобще какво говориш?

Никъде не е написано че токущо е излязла от магазина. А за гаранция има си място откъдето е закупена машината.

Аз съм първият собственик на лаптоп и излиза от магазина чисто нов не отварян!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Станислав Кьоров написа:

Как не се знае колко е нов като се взима от магазин , чуваш ли се въобще какво говориш?

Аз съм първият собственик на лаптоп и излиза от магазина чисто нов не отварян!

Ами занеси машината там откъдето си я закупил не е трудно. И вече там ще решат дали да го приемат като гаранционен за преглед и да си дадат тяхното становище.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

А за гаранция има си място откъдето е закупена машината.

Аре да се спреш с глупостите. Кой сервиз ще признае ти да отвориш за профилактика машина и след това той сервизът да сервизира гаранционно при нужда. Ставаш доста смешен! Добре е да се поспреш!
И ти казаха, че лаптопът е нов, а ти си рупаш ли рупаш, че не бил. Ясновидец ли си? 

@Станислав Кьоров, пробвай машината в режим на захранване Power saving да видиш как ще работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами занеси машината там откъдето си я закупил не е трудно. И вече там ще решат дали да го приемат като гаранционен за преглед и да си дадат тяхното становище.

Четеш ли какво казват колеги,щом е в рамките на секунди значи е нормално.Утре ще пробвам с друг софтуер да видим какви стойности ще покаже.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, цър-вул написа:

Аре да се спреш с глупостите. Кой сервиз ще признае ти да отвориш за профилактика машина и след това той сервизът да сервизира гаранционно при нужда. Ставаш доста смешен! Добре е да се поспреш!
И ти казаха, че лаптопът е нов, а ти си рупаш ли рупаш, че не бил. Ясновидец ли си? 

Ти къде видя да съм написал автора да си отвори лаптопа. Написал съм само че е добре да му бъде направена профилактика а вече ти какво си прочел и съчинил от себе си е друг въпрос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти къде видя да съм написал автора да си отвори лаптопа. Написал съм само че е добре да му бъде направена профилактика а вече ти какво си прочел и съчинил от себе си е друг въпрос.

Каква профилактика на нов лаптоп?🤣🤣🤣

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Станислав Кьоров написа:

Четеш ли какво казват колеги,щом е в рамките на секунди значи е нормално.Утре ще пробвам с друг софтуер да видим какви стойности ще покаже.

Прочел съм постовете на всеки взел участие в темата. Аз съм дал предложение по питането и не си длъжен да се съобразяваш с написаното от мен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...