Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прегряване на i5-1135g7

Препоръчан отговор

Здравейте , колеги!

Преди седмица получих служебен чисто нов лаптоп dell Vostro i5-1135g7, забелязах много високи градуси на процесора при работа не повече от 10 Мин.Моля споделете това нормално ли е!

Screenshot(1)_041848.png.5a1f029b1cabad5422cf389d4a1d014e.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено тези температури са доста високи. И ако не е правена профилактика на лаптопа е добре да се направи профилактика като му се смени термо пастата и се почисти от прахуляци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, plmen88 написа:

Е той е чисто нов, каква профилактика...

Нов нов колко да е нов може и втора ръка да е и ако е ползван от друг човек не се знае какви грижи е полагано по машината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От тази снимка нищо не се разбира, реалната температура в момента колко градуса е?

Това което се вижда на снимката е някаква минимална темп. и след това максимална.

Виж на снимката какво имам предвид! снимка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

От тази снимка нищо не се разбира, реалната температура в момента колко градуса е?

Това което се вижда на снимката е някаква минимална темп. и след това максимална.

Виж на снимката какво имам предвид! снимка

В момента не мога да покажа друга снимка, ситуацията е такава, че просто за момент вдига 90 градуса и след това ги свали на 60-58 всичко се случва за секунди да задържи 89-90 градуса.Лаптопа е чисто нов!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Станислав Кьоров написа:

В момента не мога да покажа друга снимка, ситуацията е такава, че просто за момент вдига 90 градуса и след това ги свали на 60-58 всичко се случва за секунди да задържи 89-90 градуса.Лаптопа е чисто нов!

Ми а тъй кажи!

Нормално е, при мен вдига 97-8 градуса, и след това намаля на 93-5 градуса. Държал съм го така най-много 7 часа. Някъде в една друга тема показвах снимки но не ми се търси сега.

Така са направени и това не е проблем, имат и защити не може нищо да им стане.

А на тези които ще ревнат от този коментар, предварително ще ги попитам колко теми има във форума със прегрял или изгорял процесор заради висока температура? :cool:

Хубав ден!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Звяра!!! написа:

Ми а тъй кажи!

Нормално е, при мен вдига 97-8 градуса, и след това намаля на 93-5 градуса. Държал съм го така най-много 7 часа. Някъде в една друга тема показвах снимки но не ми се търси сега.

Така са направени и това не е проблем, имат и защити не може нищо да им стане.

А на тези които ще ревнат от този коментар, предварително ще ги попитам колко теми има във форума със прегрял или изгорял процесор заради висока температура? :cool:

Хубав ден!

Много благодаря!

Личния ми лаптоп е с i7-6700hq и се държи по различен начин, поддържа постоянна температура .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Станислав Кьоров написа:

Много благодаря!

Личния ми лаптоп е с i7-6700hq и се държи по различен начин, поддържа постоянна температура .

Това е заради сензора, много зависи от сензора и настройката му. Аз сега натоварих моя процесор със стрес тест за да ти покажа снимка. Моментното и внезапно повишаване на температурата е от сензора и какъв е и как е настроен.

SNIMKA-OT-2023-03-28-17-32-17.png

Това е лаптопа acer nitro 5 an515-57 а
Intel® Core™ i5-11400H Processor  е процесора!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Звяра!!! написа:

Това е заради сензора, много зависи от сензора и настройката му. Аз сега натоварих моя процесор със стрес тест за да ти покажа снимка. Моментното и внезапно повишаване на температурата е от сензора и какъв е и как е настроен.

SNIMKA-OT-2023-03-28-17-32-17.png

Това е лаптопа acer nitro 5 an515-57 а
Intel® Core™ i5-11400H Processor  е процесора!

Според това което казваш сензора на служебния лаптоп е много чувствителен, така ги виждам нещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Станислав Кьоров написа:

Според това което казваш сензора на служебния лаптоп е много чувствителен, така ги виждам нещата.

А може и некоректно отчитане от тази програма да е. Пробвай с още една-две програми в паралел. Примерно с Core Temp и HWMonitor и HWInfo

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Станислав Кьоров написа:

Те всички са чуствителни, настроен е при най-малката промяна да реагира и затова така изведнъж ти повишава и намалява.

Няма как, невъзможно е за една секунда да ти се повиши температурата със 30 градуса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е за лаптоп, моя HP вдига 100 градуса с 4-ядрен I7 11 поколение. Ползвай Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS, това което ползваш е малко бъгаво, но общо-взето температурите са нормални.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Определено тези температури са доста високи. И ако не е правена профилактика на лаптопа е добре да се направи профилактика като му се смени термо пастата и се почисти от прахуляци.

Не е правена профилактика, все пак лаптопа е нов, а и температурите за този модел с неговия охладител са нормални !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я пак по ясно да е чисто нов купен от магазин за техника или втора ръка ? Не ми се вярва ако от магазина с гаранция още първите дни да вдига 100 градуса като печка .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, adersa написа:

Я пак по ясно да е чисто нов купен от магазин за техника или втора ръка ? Не ми се вярва ако от магазина с гаранция още първите дни да вдига 100 градуса като печка .

Чисто нов купен от магазин за техника, вдига на моменти до 90 градуса за няколко секунди (1-2) когато го използвам, в покой стои на 50 градуса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, adersa написа:

Май никога не си ползвал лаптоп? Или си ползвал със слаб хардуер:

Dell Vostro 14 5402 review - some quirky decisions ruin the overall great package | LaptopMedia.com

Цитат

This notebook’s cooling solution isn’t really reliable, as it can’t maintain high power limits, and it skyrockets to 99°C mere seconds after the test has started.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Станислав Кьоров написа:

Чисто нов купен от магазин за техника, вдига на моменти до 90 градуса за няколко секунди (1-2) когато го използвам, в покой стои на 50 градуса.

А горещ ли е отдолу като ги вдига 90 ? ако е горещ като  печка утре бегом в сервиза за профилактика или го занеси за рекламация

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не мисля, че са нормални такива температури.

Ако са реални тези температури, не се ли понижат, скоро ще се скапе тая машинка...

Ако програмите отчитат вярно температурата,

трябва да се отвори тоя лаптоп и да се проверят охладителите - дали са затлачени с прах, дали са защипани както трябва, паста, термо-прокладки и прочее...

Ако всичко по хардуера е изрядно трябва да се проверят и настройките в биоса, да не би да овърволтва...

Температури над 80°-85° при продължително натоварване съкращават срока на годност на компоненните....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Raze написа:

Май никога не си ползвал лаптоп? Или си ползвал със слаб хардуер:

тъй си мислиш дори и в горещи дни през лятото моя лаптоп повече от 80 градуса при товар не мога да вдигне .На автора на лаптопа има някакъв дефект

преди 1 минута, gagodrago написа:

Ако програмите отчитат вярно температурата,

Затова му писах да каже дали като е 90 градуса е горещ като печка .И друго да питам чуват ли се вентилаторите ?

по добре да го занесе за замяна за нов от там откъдето го е взел

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, adersa написа:

тъй си мислиш дори и в горещи дни през лятото моя лаптоп повече от 80 градуса при товар не мога да вдигне .На автора на лаптопа има някакъв дефект

Затова му писах да каже дали като е 90 градуса е горещ като печка .И друго да питам чуват ли се вентилаторите ?

по добре да го занесе за замяна за нов от там откъдето го е взел

Ти видя ли горната връзка, която прикачих? Твоя лаптоп с такъв процесор ли е? Видя ли и по-горе какво написах за служебния ми лаптоп?

преди 2 минути, Станислав Кьоров написа:

Ще пробвам с друг софтуер да видим какви стойности ще покаже, може би софтуера лъже .

Какво има да пробваш, горе съм дал ревю на твоя лаптоп, измерили са 99 градуса, четеш ли?

За тези пари машина с мощен процесор, още повече интелски, няма как да е хладна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам служебен Latitude 5520 с Core i7-1185G7 и е същата работа, удря си 100 градуса под товар. Сякаш на случаен принцип throttle-и здраво, дори при не толкова високи температури от време на време решава, че ще стои на ниски честоти, и по няколко минути не се оправя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Станислав Кьоров написа:

Ще пробвам с друг софтуер да видим какви стойности ще покаже, може би софтуера лъже .

Не те лъже никакъв софтуер, това е нормална работна температура и не знам защо изобщо и обръщаш внимание.

Няма нищо притеснително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...