Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заключен Биос

Featured Replies

Разрешен от Малкия стар войник

• Автор
преди 8 минути, vlado1985 написа:

Пипал не пипал след като са занулени настройките на биос трябва да се променят а без твоя намеса биос няма да направи сам нужните му промени.

Излезе ссд-то в боот менюто

d18b98bf-0a23-4f79-abb7-6c1bf6f5e515photo.jpeg

• Отговори 68
  • Прегледи 10,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пробвай да ресетнеш биос от джъмпера.

• Нали знаеш старата парола и влизаш в BIOS? Като отидеш на смяна, иска ти 1 път старата, после 2 пъти нова парола - за нова парола въвеждаш празна. След като си вадил батерията, най-вероятно се е нулир

• Macrium Reflect Free 8.0.7279 - kaldata.com Macrium Reflect Free е програма за работа с дискови образи и архивиране на данни. Macrium Reflect Free позволява създаването на копие на твърдия диск с

Публикувани изображения

току-що, Малкия стар войник написа:

Излезе ссд-то в боот менюто

d18b98bf-0a23-4f79-abb7-6c1bf6f5e515photo.jpeg

Да в boot менюто ще ти излезне SSD и други дискове ако имаш закачени но преди това трябва да разгледаш в advanced какво има още което е забранено и да го позволиш.

• Автор
преди 1 минута, vlado1985 написа:

external sata оставил си го на disabled или е станало така след като настреойките на биос са върнати в начално състояние. И на снимката която си показа се вижда диск m2 кликни на него щото като е на disabled пак няма да се покаже.

Оставих го на диска,но сега ми излиза друга грешка....

• Автор
преди 2 минути, vlado1985 написа:

Да в boot менюто ще ти излезне SSD и други дискове ако имаш закачени но преди това трябва да разгледаш в advanced какво има още което е забранено и да го позволиш.

552d84de-3485-44e1-b201-c1ff623ddbd0photo.jpeg

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Каква друга грешка излиза снимай да видим.

След като разреших всичко в раздела на ссд-то,излизам запаметих всичко и това излиза сега 

552d84de-3485-44e1-b201-c1ff623ddbd0photo.jpeg

776077a9-b8e6-4847-9a84-039f921ed04cphoto.jpeg

4f72af25-496d-4ede-a213-295f2362f3c6photo.jpeg

Влез в boot и настрой да зарежда първо от диска.

Диска кой ти го е забил чак на третия слот? Слага се на първия, освен ако не е зает. Въпреки, че реално за този диск няма да има особено значение за скоростите.

• Автор

Здравейте,колегата Владо се опита да помогне през Вайбър,но не успя отидох до сервиза който предполагах ще работи днес,но беше затворено. Пак ще пробвам настройките,ако не успея вече в вторник, когато сервиза отвори. 

преди 9 минути, Малкия стар войник написа:

Здравейте,колегата Владо се опита да помогне през Вайбър,но не успя отидох до сервиза който предполагах ще работи днес,но беше затворено. Пак ще пробвам настройките,ако не успея вече в вторник, когато сервиза отвори. 

Задай 1 буут устрйсство да е ссд

А Влади каза ли ти, за UEFI опциите ?

• Автор
преди 54 минути, petie1 написа:

Задай 1 буут устрйсство да е ссд

Как да го задам?

преди 40 минути, KK Dawning - Kruger написа:

А Влади каза ли ти, за UEFI опциите ?

Мисля,че не

преди 2 минути, Малкия стар войник написа:

Как да го задам?

В БИОС потърси нещо като Boot меню и оттам задай първото да е ссд

преди 7 часа, Малкия стар войник написа:

Пробвах всичко от F1 до F12 никакъв прозорец не ми излезе,нищо нестава с тези бутони.

Имам същия BIOS. Клавиша е F11. Натискай го бързо и покажи какво ти излиза.

• Автор
  • Решение

След безкрайни мъки,и да се опитвам да го поправя. Реших просто да опитам да преинсталирам Уиндоус/а, всичко си заработи както трябва и сина отново се радва на компютъра.

преди 15 часа, Малкия стар войник написа:

След безкрайни мъки,и да се опитвам да го поправя. Реших просто да опитам да преинсталирам Уиндоус/а, всичко си заработи както трябва и сина отново се радва на компютъра.

То почти беше ясно, че е станало нещо с boot-a на Windows, а не че не намира диска.

Смятах да ти предложа преинстала, ама все ми се карат, че съм предлагал преинсталиране вместо да се мъчат да си оправят bоot-a в случая. Повечето ги мързи след това да си слагат наново програмите които ползват. А колко е важно при счупен Windows да се инсталива на ново, а не да се подпира и кърпи че да не падне.

Така че си взел правилното решение.

• Автор
преди 11 часа, vpvelev написа:

То почти беше ясно, че е станало нещо с boot-a на Windows, а не че не намира диска.

Смятах да ти предложа преинстала, ама все ми се карат, че съм предлагал преинсталиране вместо да се мъчат да си оправят bоot-a в случая. Повечето ги мързи след това да си слагат наново програмите които ползват. А колко е важно при счупен Windows да се инсталива на ново, а не да се подпира и кърпи че да не падне.

Така че си взел правилното решение.

Напълно съм съгласен с теб,не исках много да го преинсталирам,тъй като детето ще трябва,пак всичко да си сваля и инсталира,но просто реших да не се мъча,както и той да не реве само,че няма компютър да го преинсталирам. Засега всичко е наред,малко повече го гледам какво прави,къде рови и така. Искам да Благодаря на всички,който се опитаха да помогнат!

преди 24 минути, Малкия стар войник написа:

Напълно съм съгласен с теб,не исках много да го преинсталирам,тъй като детето ще трябва,пак всичко да си сваля и инсталира,но просто реших да не се мъча,както и той да не реве само,че няма компютър да го преинсталирам. Засега всичко е наред,малко повече го гледам какво прави,къде рови и така. Искам да Благодаря на всички,който се опитаха да помогнат!

Macrium Reflect Free 8.0.7279 - kaldata.com

Macrium Reflect Free е програма за работа с дискови образи и архивиране на данни. Macrium Reflect Free позволява създаването на копие на твърдия диск с инсталирана операционна система, дори и при работеща ОС Windows и без предварително рестартиране на компютъра.

Той не знае дали е инсталирал ОС в uefi/mbr режим, какво означават и как да ги настрои в BIOS, така че колкото и да архивира, при поредното омазване, пак ще има същия проблем.

това да е за урок на малкия да не пипа дето не разбира...

на 28.04.2023 г. в 20:10, Малкия стар войник написа:

Това не го знам вече,ако може да ми обясниш

разликата е че, джъмпера не ресетва датата и часа, а батерийката да. при компютър с TPM едва ли има прост начин за махане на паролата (евентуално с bios дъмп и програматор)... но като гледам човека влиза в биос и едва ли паролата е там, по скоро е на диска или windows... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.