Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спукан спирачен маркуч Mercedes E220 CDI

Featured Replies

Здравейте!

Имам питане във връзка със спирачки на Mercedes E220 CDI автоматик.

Днес карахме по магистралата и когато решихме да спрем на бензиностанция на екрана се изписа нещо с удивителна и започна силен звуков сигнал / brake defektive
stop vehicle /.

Прекарахме колата по- напред и я изключихме.Постояхме така около 5 мин и когато решихме да тръгнем постепенно педала на спирачката започна да потъва и колата да спира трудно.

Разглобихме и видяхме спукан спирачен маркуч.При натискане на спирачката излизаше струя спирачна течност / беше паднала под долно ново/.

Искам да попитам: при този модел автомобили има ли нещо, което сигнализира,че маркуча е спукан?

И най- важното:

От появата на удивителния на таблото на колата до отказването напълно на спирачките има ли някакво време за реакция?

Чудим се ако сме били все още на магистралата дали сме щели да спрем...

Моля за мнение

Редактирано от Darincho
Уточняване на надпис на табло (преглед на промените)

преди 11 минути, Darincho написа:

И най- важното:

От появата на удивителния на таблото на колата до отказването напълно на спирачките има ли някакво време за реакция?

Не!

преди 1 минута, Darincho написа:

Това не звучи добре

Независимо от марката и модела- спирачната система е това, което ти пази живота! Там компромиси не може да се правят! ECU0то те уведимоло за проблема! Спираш и звъниш на репатраците - това е!

• Автор
преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

то и затова е измислена, ръчната спирачна

Може ли чрез постепенно натискане на педала /ръчната се задейства с натискане на педал/ колата постепенно да спре особено ако съм в лява лента?

Аз все си мисля,че при натискане заковава рязко.

А колата я имаме от скоро и е пълна мъгла...

преди 36 минути, Без умствен капацитет написа:

то и затова е измислена, ръчната спирачна

Всъщност....в САШ ѝ казват не случайно "аварийна"! 

преди 45 минути, Darincho написа:

Може ли чрез постепенно натискане на педала /ръчната се задейства с натискане на педал/ колата постепенно да спре особено ако съм в лява лента?

Абе, ти ....нормален ли си? Нали ти казах, че това е авариеен стопер - какво значение имадали е на ръкохвадка или друг лост? Ти явно толкова можеш и да караш - тая почти 2 тона талига, как се спира? Поне в училище физика не си ли учил? Колко да е тоя спирачен маркуч - 100€ с монтажа

преди 1 час, Darincho написа:

ръчната се задейства с натискане на педал

Досега знаехме за долен ляв педал, вече има и долен десен?

Само да вмъкна, че смяната на маркуча и последващата подмяна на спирачната течност трябва задължително да се извършат в специализиран сервиз!

преди 1 час, JKirilov написа:

Само да вмъкна, че смяната на маркуча и последващата подмяна на спирачната течност трябва задължително да се извършат в специализиран сервиз!

Сменяли са ми маркучи и спирачна течност постоянно в неспециализиран сервиз. Проблем не съм имал.

При избиване на спирачки и невъзможност за спиране с ръчна, има спиране с мотор. Изключваш от контакт, без да изключваш от скорост. По-добре с дефектирал двигател и здрав, отколкото обратното.
А тази кола щом отскоро е ваша собственост и създава проблеми, задължително през сервиз за пълна диагностика. Въпреки, че това се прави предварително(преди покупката)

преди 1 час, JKirilov написа:

Tи кога си знаел нещо? Ам - да педал(че) е! И е точно горе В ЛЯВО! 

явно мерца е по-умен от тебе!

преди 2 часа, plmen88 написа:

Сменяли са ми маркучи и спирачна течност постоянно в неспециализиран сервиз. Проблем не съм имал.

Защото си със стар кошник. Едно време аз сам си сменях...

Когато се купува бангия на старо с това се почва: Масла, филтри, спирачки, фарове. ПРОВЕРКА И СМЯНА!!! Демек всичко, което касае безопасността. За тези вътре в купето и околните от пейзажа. Не е като салама - режи и яж. Сами си отговорете на въпроса: Каква диагностика и обслужване направихме на новата придобивка преди да седнем да се кефим и фукаме с новото возило? Било то и Мерцедас. 

• Автор
преди 23 минути, 5kof написа:

Когато се купува бангия на старо с това се почва: Масла, филтри, спирачки, фарове. ПРОВЕРКА И СМЯНА!!! Демек всичко, което касае безопасността. За тези вътре в купето и околните от пейзажа. Не е като салама - режи и яж. Сами си отговорете на въпроса: Каква диагностика и обслужване направихме на новата придобивка преди да седнем да се кефим и фукаме с новото возило? Било то и Мерцедас. 

Предишния ден я карахме на смяна на задни накладки.Заден десен маркуч се спука. 

Въпроса е има ли поне някакви минути от излизането на червения надпис с удивителен на таблото и пускането на сигнала до пълното отказване на спирачка.Минути,в които веднага след надписа да спреш.Щото сега бяхме на безниностанция и тъкмо се готвехме да спрем като се появи червения надпис.А като си на скоростен път да може да се преустроиш бързо до аварийна лента и да спреш ? Поне на 30-40% да лови спирачката знам ли

преди 11 минути, Darincho написа:

Огледайте и другите маркучи, ако са стари и напукани е добре да се сменят всичките.

преди 11 часа, Darincho написа:

Тествай го при много ниска скорост.

Самия маркуч няма датчик за това, че се е спукал. Лампата най-вероятно светва поради ниско налягане или ниво на течността, но дали ще успееш да спреш като видиш надписа или ще е късно никой не може да каже със сигурност. Евентуално в сервиза може и да дадат някаква светлина по въпроса.

преди 50 минути, Darincho написа:

И без това ще сменяте маркучета - кажи на майстора да огледа и тръбичките ...и ако трябва да смени и тях.

Стари коли - винаги изненади!

• Автор

Много ви благодаря, момчета!!! Наистина разбирате . Дано и аз свикна с новата си придобивка и да съм наясно как се действа с тая кола

преди 1 час, Darincho написа:

Въпроса е има ли поне някакви минути от излизането на червения надпис с удивителен на таблото и пускането на сигнала до пълното отказване на спирачка.Минути,в които веднага след надписа да спреш.Щото сега бяхме на безниностанция и тъкмо се готвехме да спрем като се появи червения надпис.А като си на скоростен път да може да се преустроиш бързо до аварийна лента и да спреш ? Поне на 30-40% да лови спирачката знам ли

А бе човек, ти ще продължаваш да си я караш? И ще чакаш, червеният надпис ?

Малко мисъл ? За теб и околните ?

Какви са тези 30 - 40 % , или работи, или не.

• Автор

Ето да видите какво ми излезе като надписи , когато опитах да спра.Все още не потъваше педала.

IMG-91a6d9cb3ef8a65251fe743688ede364-V.jpg

IMG-f3392b249f35d8eea8d91c6671824ca8-V.jpg

току-що, KK Dawning - Kruger написа:

А бе човек, ти ще продължаваш да си я караш? И ще чакаш, червеният надпис ?

Малко мисъл ? За теб и околните ?

Какви са тези 30 - 40 % , или работи, или не.

Мисълта ми е, в тая ситуация вчера щеше ли поне лека да може да спре след надписа ако бях по магистралата.Щото на бензиностанцията докато паркирах карах с 30 км/ч.

А е ясно,че всичко ще се смени, няма да я караме така

преди 9 часа, цър-вул написа:

При избиване на спирачки и невъзможност за спиране с ръчна, има спиране с мотор. Изключваш от контакт, без да изключваш от скорост. По-добре с дефектирал двигател и здрав, отколкото обратното.
А тази кола щом отскоро е ваша собственост и създава проблеми, задължително през сервиз за пълна диагностика. Въпреки, че това се прави предварително(преди покупката)

Няма ли да се заключи волана така?

преди 4 минути, Darincho написа:

Ето да видите какво ми излезе като надписи , когато опитах да спра.Все още не потъваше педала.

IMG-91a6d9cb3ef8a65251fe743688ede364-V.jpg

IMG-f3392b249f35d8eea8d91c6671824ca8-V.jpg

Мисълта ми е, в тая ситуация вчера щеше ли поне лека да може да спре след надписа ако бях по магистралата.Щото на бензиностанцията докато паркирах карах с 30 км/ч.

А е ясно,че всичко ще се смени, няма да я караме така

Има варианти за спиране - колегите са ти описали, част от тях.

Аз също съм с Мерцедес - никога не ми е излизал, надпис... Има си книжка, кое/кога.

В сервиза ако са про, ти казват - това ще изкара още толкова, другото още толкова и сам си преценяваш. Или това и това,  е належащо.

пп Чудя се, как тръгва въобще.

преди 14 часа, Darincho написа:

ако протече цилиндърче изтърве маркуче и омаже колелото (виждал съм ръчна и на предните колела - Citroen BX), ръчната става безполезна, спира се на скорост...

• Автор

На някой от вас спуквал ли се е такъв спирачен маркуч, момчета и как се справихте?

Един приятел казва,че това е много рядко срещано явление

преди 27 минути, цър-вул написа:

:offtopic_s:

А ако са анти?

Да играят CS.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.