Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма, която да ми помогне да избегна забавянето на скоростта от страна на интернет доставчика

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

НЕ! Също така създаваме трафик в мрежата, което води след себе си още много неща ...

Та ти пробва ли програмата ExpressVPN?

Не, не съм пробвал програмата. Както се вижда, тя е платена. Искам да знам дали върши работа, че да знам дали си заслужава да плащам пари... да не стане така, че да дам пари, а да не свърши работа. Както и да е... в момента работя по нова стратегия, която не включва ExpressVPN.

• Отговори 136
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• NonsenseGenerator_v3.4
    NonsenseGenerator_v3.4

Ако нищо не може да се направи по въпроса, защо редица статии твърдят, че VPN може да намали силата на throttling-a? Виж какво пише в страницата, към която съм показал линк в първия си отговор в тази

• Аз пък търся програма която да ми намалява цените в магазина.  

• NewRedDragon
    NewRedDragon

Грухи, казва се bandwidth shaper и ти не можеш да направиш нищо по въпроса (както и аз). Достъпа до глобалната мрежа си е услуга, която се заплаща от страна на този, който иска да ползва. Особено пък,

преди 4 часа, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Ако нищо не може да се направи по въпроса, защо редица статии твърдят, че VPN може да намали силата на throttling-a? Виж какво пише в страницата, към която съм показал линк в първия си отговор в тази тема. Там пише, че програмата може да заобиколи алгоритмите, забавящи скоростта на интернет връзката.

https://www.kaldata.com/ревюта/ревюта-хардуер/виртуални-частни-мрежи-vpn-63.html

и

https://www.cloudflare.com/learning/access-management/vpn-speed/#:~:text=Can a VPN improve Internet,streaming entertainment services like Netflix.

и

https://www.cloudwards.net/vpn-internet-speed/

"If you understand how a VPN works, you might not think that it’s possible for a VPN to improve your internet speed. Although most of the time a virtual private network will decrease your speed rather than increase it.."

обикновено в общия случай скоростта ти пада с около 10-20% (и това е с топ впн фирми) спрямо стандартния ти трафик , който ползваш без виртуалните частни мрежи, но дори и да попаднеш в малкия брой изключения, в които получаваш увеличение на скоростта ти, тя е оптимизирана само към определени частни сървъри (netflix, hbo, sky streaming, малко по-ниски латенции към гейминг сървъри в Германия и Холандия ) в границите 0,5-2 % от общия ти трафик (upload-download).

Останалата математика можеш и сам да я направиш :) и да ли си заслужава гимнастиката и за какво ...

В мечтания вариант ползвайки впн скоростта ти ще бъде 1:1, тук изключвам локалните п2п офис свръзки тип прибрах се у дома, но забравих да си дръпна исотата от фирмата на село или от другия квартал, това е локална свързаност, няма нищо общо с генералната идея за заобикаляне на рестриктивни геолокации и други агресивни административни мерки за забрана на достъп.

преди 11 часа, Белгиеца написа:

Аз знам един чалъм, ама безплатно не казвам.

Няма такъв, колкото и да се правиш на спец.

преди 11 часа, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Ако нищо не може да се направи по въпроса, защо редица статии твърдят, че VPN може да намали силата на throttling-a? Виж какво пише в страницата, към която съм показал линк в първия си отговор в тази тема. Там пише, че програмата може да заобиколи алгоритмите, забавящи скоростта на интернет връзката.

Моля ти, кажи ми кой е този "чалъм". :( Аз също съм комунист, като теб. Даже наскоро попаднах на едни твои отговори, в които обясняваш как се сдобиваш с безплатни активационни ключове за Windows - много ми харесаха идеите и стратегиите, които използваш - личи си, че си умен. Много те харесвам като човек и бих искал и аз да съм като теб, да имам жена, която да ме издържа, а аз да не работя и да си гледам спокойствието и да получавам всичко на готово.

Защо да няма как? Ако прочетеш това, което е написано на страницата, към която показах линк в първия си отговор, ще видиш, че пише, че може... ExpressVPN е легитимна компания, и не ми се вярва да лъжат.

Хайде стига ръси глупости на килограм ами си размърдай мозъчните клетки и ми кажи какво общо има интернет доставчикът с VPN като програма. В момента, в който си изразходиш мегабайтите на висока скорост, минаваш на ниска до следващия отчетен период и това няма как да се промени дори и да отидеш до Марс.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Няма такъв, колкото и да се правиш на спец.

Има бе и успешно го приложих тука в Белгия, сега вече не гледам колко трафик натрупвам, скоростта ми не пада никога.
Ама пак повтарям че няма да го кажа за без пари.
Доброволната помощ е по желание, като нямам желание трябва да си плати някой за да научи големите тарикатлъци. 

преди 29 минути, Белгиеца написа:

Има бе и успешно го приложих тука в Белгия, сега вече не гледам колко трафик натрупвам, скоростта ми не пада никога.
Доброволната помощ е по желание, като нямам желание трябва да си плати някой за да научи големите тарикатлъци. 

Аз пък ще му кажа.

- Правиш си ц/к ключета, на дисковете

- Изключваш единия - на другия пускаш VPN

- После включваш втория - с друг VPN

- Взимаш седем метров кабел за нет - минаващ през 50" плазма.

- От там друг кабел - през NAT на PC за уредбата и друг кабел, за уредбата

- От уредбата ловиш AUX за лаптопа

- От лаптопа, хакваш на комшията нета и правиш сървър на Кубунту с VM под Windows - с легален безплатен ключ

- И всичко това - с ток от акумулатора на Дачията

пп

Знаем ти всичките приказки.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Знам го аз твоя начин, ти ползваш, буля плаща, да живей труда на буля на гърба.

преди 4 часа, Teemo написа:

Аз пък ще му кажа.

- Правиш си ц/к ключета, на дисковете

- Изключваш единия - на другия пускаш VPN

- После включваш втория - с друг VPN

- Взимаш седем метров кабел за нет - минаващ през 50" плазма.

- От там друг кабел - през NAT на PC за уредбата и друг кабел, за уредбата

- От уредбата ловиш AUX за лаптопа

- От лаптопа, хакваш на комшията нета и правиш сървър на Кубунту с VM под Windows - с легален безплатен ключ

- И всичко това - с ток от акумулатора на Дачията

пп

Знаем ти всичките приказки.

Само дето думичките NAT, Кубунту и VM не са от моя речник, измисляш си нещо яко под влиянието на конопа.

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Да знаем го буля ти плаща неограничен интернет

• Автор

Ако наистина има такъв метод, как така информацията за него не е изтекла в интернет и разни форуми? Нима ти си единственият човек в целия свят, който е разкрил тайната на безграничния и безплатен интернет? Малко ме съмнява.

Иначе ако имаш желание, можеш да ми обясниш как става. Ако не искаш методите ти да се показват и да са достъпни, аз обещавам, че на никой няма да кажа за метода ти.

преди 3 часа, Bubbles написа:

Знам го аз твоя начин, ти ползваш, буля плаща, да живей труда на буля на гърба.

Аз вече 16 годинки се грижа за нашето съкровище бе комши.
Това е достоен за уважение труд.

• Автор
преди 2 минути, Белгиеца написа:

Само дето думичките NAT, Кубунту и VM не са от моя речник, измисляш си нещо яко под влиянието на конопа.

Предполагам, че Кубунту е дистрибуция на Ubuntu. "VM" вероятно се отнася до "virtual machine".

E като си пуснеш неограничен мобилен интернет да. И пак няма гаранция да постоянна скорост.

• Автор
преди 6 минути, Белгиеца написа:

Да, така е! Много хора не осъзнават, че майчинството и бащинството са си работа, като останалите видове работа.

преди 2 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Ако наистина има такъв метод, как така информацията за него не е изтекла в интернет и разни форуми? Нима ти си единственият човек в целия свят, който е разкрил тайната на безграничния и безплатен интернет? 

Не е безплатен интернет бе, плащам си.
На белгийския форум си го пише между редовете, ама и там не можещите да четат между редовете само реват , че не им харесва нещо.
А иначе телевизията е безплатна от сателит, ама те си плащат за същото на кабеларки.

Сега са ревнали че им излизат реклами в андроид телевизорите като гледат ютюб, а на мене реклами не ми излизат на компютъра, ама на, искат андроид да ползват и да си платят после за премиум ютюб акаунт.

Та зависи си от нагласата на човека, от гледната му точка, от начина по който усеща заобикалящата го действителност и т.н.

• Автор
преди 7 минути, Белгиеца написа:

Не е безплатен интернет бе, плащам си.
На белгийския форум си го пише между редовете, ама и там не можещите да четат между редовете само реват , че не им харесва нещо.
А иначе телевизията е безплатна от сателит, ама те си плащат за същото на кабеларки.

Сега са ревнали че им излизат реклами в андроид телевизорите като гледат ютюб, а на мене реклами не ми излизат на компютъра, ама на, искат андроид да ползват и да си платят после за премиум ютюб акаунт.

Та зависи си от нагласата на човека, от гледната му точка, от начина по който усеща заобикалящата го действителност и т.н.

Значи плащаш... Това е проблема при мен - че не искам да плащам. Както става очевидно от моя форумен подпис, аз обичам безплатни неща.

Другата причина, подари която не искам да плащам е, че олигарсите от телекомуникационната компания, към която съм абониран, са вече милионери, ако не и милиардери, и нямат нужда от мойте пари.

преди 7 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Значи плащаш... Това е проблема при мен - че не искам да плащам. Както става очевидно от моя форумен подпис, аз обичам безплатни неща.

Tакъв филм няма. Щом ползваш дадена стока/услига = длъжен да заплатиш съответната цена

преди 8 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Другата причина, подари която не искам да плащам е, че олигарсите от телекомуникационната компания, към която съм абониран, са вече милионери, ако не и милиардери, и нямат нужда от мойте пари.

Винаги има нужда от свежи пари. Чии са тези пари мен лично не ме интересува

преди 32 минути, Белгиеца написа:

Започваме да забравяме? Не ти действа добре, свинята.

Ама се събрахте...

Единия му дават 30 евра на ден и си мисли, че е фанал шестица. Другия си мисли, че ако му дават по 30 евро, ще уцели шестица.

Само бат Ваньо ви липсва, да станете тримата тенори - тарикати.

преди 56 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Ако наистина има такъв метод, как така информацията за него не е изтекла в интернет и разни форуми? Нима ти си единственият човек в целия свят, който е разкрил тайната на безграничния и безплатен интернет? Малко ме съмнява.

Иначе ако имаш желание, можеш да ми обясниш как става. Ако не искаш методите ти да се показват и да са достъпни, аз обещавам, че на никой няма да кажа за метода ти.

Не се ли усещаш, че те засилва и ти говори глупости. Най-много да те прелъже да му дадеш и някой лев.

преди 8 часа, Емил Костов написа:

ами си размърдай мозъчните клетки

Ами кат ги няма кво да размърда?

преди 18 часа, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Защо да няма как? Ако прочетеш това, което е написано на страницата, към която показах линк в първия си отговор, ще видиш, че пише, че може... ExpressVPN е легитимна компания, и не ми се вярва да лъжат.

Ами давай! Щом си намерил начин, не ни занимавай.

преди 22 часа, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Хора, когато изразходя мегабайте на максимална скорост, скоростта на интернет връзката бива намалена до 64 килобайта в секунда.

Начина е само един и не е нужна програма.

Просто си купуваш нови мегабайти и си готов!

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Радвам се че се грижиш комшо, все пак добре че е булята. :)

• Автор
преди 9 часа, jhoro написа:

Начина е само един и не е нужна програма.

Просто си купуваш нови мегабайти и си готов!

Проблемът е, че тези мегабайти са много скъпи - струват много пари.

• Автор
преди 1 час, *S197* написа:

Неможе и душата в рая и *уя до края.

Спокойно, спокойно... все ще намеря начин да успея.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.