Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма, която да ми помогне да избегна забавянето на скоростта от страна на интернет доставчика

Featured Replies

Хора, когато изразходя мегабайте на максимална скорост, скоростта на интернет връзката бива намалена до 64 килобайта в секунда.

Интернета по принцип е неограничен, но скоростта бива значително намалена когато мегабайти на максимална скорост се изчерпят.

Въпросното намаляване е на софтуерно ниво, които означава, че би трябвало да има начин за манипулация и заобикаляне на това забавяне.

Поинтересувах се и прочетох малко информация по този въпрос. Оказа се, че VPN може да помогне. Опитах HideMe, ProtonVPN и Orbot, но не се получи. Надвишаването на лимита беше от порядъка на около 10 килобайта, но само при употребата на Orbot.

Сега видях, че от ExpressVPN твърдят, че могат да решат проблемите ми:

IMG-20230510-184948.jpg

Доколко е вярно това? Дали интернет доставчиците нямат алгоритми, които да засичат трафика, дори и този трафик, който и криптиране, да разбират дали този трафик е трафик, идващ от устройство, чиято интернет скорост трябва да се забави? С други думи, има ли начин трафика да се криптира и да се подлъжат алгоритмите така, че да не разпознават какъв е този трафик и да не знаят, че това всъщност е този вид трафик, чиято скорост трябва да бъде умишлено забавена?

Дори и скорост от само 1 мегабайт в секунда ще е game changer за мен! Моля ви, ако знаете някакви начини за оправяне на проблемите ми, да ги споделите.

Пак казвам - не искам супер скорости... дори само 1 мегабайт е достатъчен да ми подобри положението значително.

Ето тук е официалната страница, от която прочетох информацията и направих скрийншота, показан по-горе: https://www.expressvpn.com/features/isp-throttling

Хора, моля ви за съпричастност и съдействие!

• Отговори 136
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• NonsenseGenerator_v3.4
    NonsenseGenerator_v3.4

Ако нищо не може да се направи по въпроса, защо редица статии твърдят, че VPN може да намали силата на throttling-a? Виж какво пише в страницата, към която съм показал линк в първия си отговор в тази

• Аз пък търся програма която да ми намалява цените в магазина.  

• NewRedDragon
    NewRedDragon

Грухи, казва се bandwidth shaper и ти не можеш да направиш нищо по въпроса (както и аз). Достъпа до глобалната мрежа си е услуга, която се заплаща от страна на този, който иска да ползва. Особено пък,

Аааааа, това е много съмнителен този линк който си дал, никой няма да ти го отвори.

Пълен е със вируси, също и снимката е много съмнителна а темата е ВИРУС!!!

Не я четете, ще се заразите!

• Автор
преди 1 минута, Звяра!!! написа:

Аааааа, това е много съмнителен този линк който си дал, никой няма да ти го отвори.

Пълен е със вируси, също и снимката е много съмнителна а темата е ВИРУС!!!

Не я четете, ще се заразите!

Не, няма нищо съмнително и няма никакви вируси. Линкът е към сайта на ExpressVPN, които са легитимна и утвърдена във времето компания с доста висок рейтинг.

Грухи, казва се bandwidth shaper и ти не можеш да направиш нищо по въпроса (както и аз). Достъпа до глобалната мрежа си е услуга, която се заплаща от страна на този, който иска да ползва. Особено пък, когато гоеорим за мобилен трафик, където самата себестойност е в пъти по висока, от стационарната

Не се мъчи - отивай да копаш лозето

преди 1 минута, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Не, няма нищо съмнително и няма никакви вируси. Линкът е към сайта на ExpressVPN, които са легитимна и утвърдена във времето компания с доста висок рейтинг.

Лъжеш, аз му направих десет проверки и е съмнителен. Хора бягайте далече че този човек е съмнителен, лъже и иска да ви нанесе повреди със тези линкове!

преди 2 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Абе, чук - граничния нали пак ти е ISP на което плащаш?

преди 5 минути, Bubbles написа:

Аз пък търся програма която да ми намалява цените в магазина.

Буля има някаква такава на телефона си, ама работи само в лидл :lol6:

Почвай да пестиш от закуски да си купиш ISP :D

Няма как да се заобиколи подобно нещо. И забраната не е само на софтуерно ниво.

• Автор
преди 3 часа, NewRedDragon написа:

Грухи, казва се bandwidth shaper и ти не можеш да направиш нищо по въпроса (както и аз). Достъпа до глобалната мрежа си е услуга, която се заплаща от страна на този, който иска да ползва. Особено пък, когато гоеорим за мобилен трафик, където самата себестойност е в пъти по висока, от стационарната

Не се мъчи - отивай да копаш лозето

Ако нищо не може да се направи по въпроса, защо редица статии твърдят, че VPN може да намали силата на throttling-a? Виж какво пише в страницата, към която съм показал линк в първия си отговор в тази тема. Там пише, че програмата може да заобиколи алгоритмите, забавящи скоростта на интернет връзката.

преди 52 минути, Белгиеца написа:

Аз знам един чалъм, ама безплатно не казвам.

Моля ти, кажи ми кой е този "чалъм". :( Аз също съм комунист, като теб. Даже наскоро попаднах на едни твои отговори, в които обясняваш как се сдобиваш с безплатни активационни ключове за Windows - много ми харесаха идеите и стратегиите, които използваш - личи си, че си умен. Много те харесвам като човек и бих искал и аз да съм като теб, да имам жена, която да ме издържа, а аз да не работя и да си гледам спокойствието и да получавам всичко на готово.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Няма как да се заобиколи подобно нещо. И забраната не е само на софтуерно ниво.

Защо да няма как? Ако прочетеш това, което е написано на страницата, към която показах линк в първия си отговор, ще видиш, че пише, че може... ExpressVPN е легитимна компания, и не ми се вярва да лъжат.

преди 7 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Ако нищо не може да се направи по въпроса, защо редица статии твърдят, че VPN може да намали силата на throttling-a? Виж какво пише в страницата, към която съм показал линк в първия си отговор в тази тема. Там пише, че програмата може да заобиколи алгоритмите, забавящи скоростта на интернет връзката.

Чети с разбиране. бе Грухи! За тебе VPN е толкова тъмна материя, че чак си се изгубил в нея. Какви сили, какви 40 лева?

Жокер: Как щв стигнеш до VPN сървъра?

Като ти казвам, че си прост, защо не ми вярваш?

преди 6 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Казах ти какъв начина ама ти не вярваш

• Автор
току-що, NewRedDragon написа:

Чети с разбиране. бе Грухи! За тебе VPN е толкова тъмна материя, че чак си се изгубил в нея. Какви сили, какви 40 лева?

Жокер: Как щв стигнеш до VPN сървъра?

Като ти казвам, че си прост, защо не ми вярваш?

Защо мен обиждаш? Аз не твърдя нищо. ExpressVPN са тези, които продават продукт, представен като метод за заобикаляне на throttling. Както можеш да видиш на тяхната страница, ТЕ, не аз, са тези, които твърдят, че умишленото забавяне на интернет скоростта може да бъде заобиколено: https://www.expressvpn.com/features/isp-throttling

Аз просто задавам въпрос, отнасящ се до това колко е възможно да се постигне заобикаляне на забавянето на интернет скоростта, като се използва техния продукт, който те предлагат. Ако някой подвежда умишлено, това са те, не аз (тук се предполага, че throttling няма как да се заобиколи, и от ExpressVPN не казват истината, когато казват, че техния продукт може да заобиколи забавянето на скоростта).

Защо мен обиждаш? Аз не твърдя нищо. ExpressVPN са тези, които продават продукт, представен като метод за заобикаляне на throttling. Както можеш да видиш на тяхната страница, ТЕ, не аз, са тези, които твърдят, че умишленото забавяне на интернет скоростта може да бъде заобиколено: https://www.expressvpn.com/features/isp-throttling

Аз просто задавам въпрос, отнасящ се до това колко е възможно да се постигне заобикаляне на забавянето на интернет скоростта, като се използва техния продукт, който те предлагат. Ако някой подвежда умишлено, това са те, не аз (тук се предполага, че throttling няма как да се заобиколи, и от ExpressVPN не казват истината, когато казват, че техния продукт може да заобиколи забавянето на скоростта).

За сруги неща става дума - да не говорим. че....цените са доста сериозни, но си заслужава, ако ти трябва подобен тип трансфер

Както и да е - нямаш шанс. Ако 500 лв на месец за режийни са ти проблем.....за що изобщо живееш?

• Автор
преди 18 минути, NewRedDragon написа:

За сруги неща става дума - да не говорим. че....цените са доста сериозни, но си заслужава, ако ти трябва подобен тип трансфер

Както и да е - нямаш шанс. Ако 500 лв на месец за режийни са ти проблем.....за що изобщо живееш?

Добре, добре... очевидно е, че стратегията с VPN и криптирания трафик, който уж няма как да се разпознава и анализира и алгоритмите за умишлено сваляне на интернет скоростта, отпада. Преди малко @vlado1985 ми показа една друга програма, която би ми помогнала да си реша проблемите. Ще видя дали работи и дали наистина може да ми реши проблемите.

Относно тази тема, тя е изчерпана и аз нямам какво повече да кажа по въпроса.

преди 4 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Добре, добре... очевидно е, че стратегията с VPN и криптирания трафик, който уж няма как да се разпознава и анализира и алгоритмите за умишлено сваляне на интернет скоростта, отпада. Преди малко @vlado1985 ми показа една друга програма, която би ми помогнала да си реша проблемите. Ще видя дали работи и дали наистина може да ми реши проблемите.

Относно тази тема, тя е изчерпана и аз нямам какво повече да кажа по въпроса.

Пак да те те попитам: Ти разлика м/у Лом и Лондон правиш ли?

• Автор
преди 22 минути, NewRedDragon написа:

Пак да те те попитам: Ти разлика м/у Лом и Лондон правиш ли?

Какво имаш предвид?

Какво имаш предвид?

Имам впредвид, че си неориентиран. Аз примерно не плащам за тв и интернет от единия оператор, и малко (40 лв) на другия. Имам си начини

А ти си просто прост

• Автор
преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Имам впредвид, че си неориентиран. Аз примерно не плащам за тв и интернет от единия оператор, и малко (40 лв) на другия. Имам си начини

А ти си просто прост

Браво, че си имаш начини... Както можеш да видиш, аз също се опитвам да открия "начини", които да ми помогнат да си постига целите си в борбата срещу алчните милиардери, които искат да ми вземат парите. Аз моята цел ще сия и постигна и нищо няма да ме спре да я постигна.

Както вече казах, тази тема за ExpressVPN се изчерпа - желателно е да спрем да пишем в нея, защото само създаваме спам.

преди 3 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

защото само създаваме спам.

НЕ! Също така създаваме трафик в мрежата, което води след себе си още много неща ...

Та ти пробва ли програмата ExpressVPN?

преди 1 час, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Аз също съм комунист, като теб.

Ееееее, язък аз пък не съм комунист. И никога няма да бъда комунист.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.