Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 16 минути, Bubbles написа:

Нещата трябва да са 50/50 тоест колкото ние се съобразяваме с тях толкова и те с нас, в момента това го няма, в момента Европа слушка и трепери, защото управнхиците й до един са зависими от чичко Сам или товарищ Путин или там някой друг. Европа не е сила каквато е редно да е, а джудже.

И дай щото са послушни на чичко Сам, да станат послушни на товарищ Путин, за да има равнодействие?!

Логиката ти е крива. Няма 50/50. Или избираш ценности и се бориш за демокрация, или попадаш под ботуша на тоталитарен режим, какъвто вече сме виждали из източна Европа и такъв "благодаря, не, мерси". 

Русия, САЩ и Китай са достатъчно големи, за да правят каквото си искат, България не е достатъчно голяма, за да прави каквото си поиска, така че ѝ е необходимо да си намери надеждни партьори, които да са ѝ гаранция за три неща. Да кажем, че това са 1) териториална цялост, 2) права и свободи, 3) доходи. 1 сме имали, когато сме били с Русия, но не сме имали 2 и 3. 1 имаме и сега, когато сме с колективния запад (САЩ), но имаме и 2) и 3). А ако сме съвесем сами (вън от НАТО и ЕС), за си играем 50/50 (нито с едните, нито с другите, а ако ще играем в няколко отбора, такава формула няма и ще е трудно да си гарантираме 1, 2 и 3. Елементарно е за мен, че в момента най-печеливша позиция е да сме с колективния запад, независимо дали това не му харесва на някой тук-таме пенсионер или млад комунист като прасето.

преди 16 минути, Bubbles написа:

Колкото до нахлуване на Русия в други европейски страни, ако има дори капка истина в това, то да бяха нахлули във Финландия още кога същите поискаха членство в НАТО.

Финландия е много високотехнологично развита страна в отбраната и е въобръжена до зъби, защото имат опит Съветско-финландска война и в продължение на 70 + години развиват много силна отбранителна стратегия. И въпреки това им трябваше НАТО като гаранция за сигурност. Финландия точно има основателни причини да влезе в НАТО и това беше удобният за нея момент докато Русия е твърде заета.

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 242,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 2 минути, Гражданин написа:

И дай щото са послушни на чичко Сам, да станат послушни на товарищ Путин, за да има равнодействие?!

Логиката ти е крива. Няма 50/50. Или избираш ценности и се бориш за демокрация, или попадаш под ботуша на тоталитарен режим, какъвто вече сме виждали из източна Европа и такъв "благодаря, не, мерси". 

Русия, САЩ и Китай са достатъчно големи, за да правят каквото си искат, България не е достатъчно голяма, за да прави каквото си поиска, така че ѝ е необходимо да си намери надеждни партьори, които да са ѝ гаранция за сигурност. Да кажем, че това са 1) териториална цялост, 2) права и свободи, 3) доходи. 1 сме имали, когато сме били с Русия, но не сме имали 2 и 3. 1 имаме и сега, когато сме с колективния запад (САЩ), но имаме и 2) и 3). А ако сме съвесем сами (вън от НАТО и ЕС), за си играем 50/50 (нито с едните, нито с другите, а ако ще играем в няколко отбора, такава формула няма и ще е трудно да си гарантираме 1, 2 и 3. Елементарно е за мен, че в момента най-печеливша позиция е да сме с колективния запад, независимо дали това не му харесва на някой тук-таме пенсионер или млад комунист като прасето.

Защо да са послушни на Путин, не може ли Европа да е послушна сам към себе си? Какво лошо виждаш в това?

България е малка, да, но аз не говоря само за България а за цяла Европа, а Европа е сила или поне е била, сега е куче на каишка, а дали каишката ще я държи Байдън или Путин лично за мен е все тая.

За Финландия може и да си прав, Русия е доста заета в момента.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Защо да са послушни на Путин, не може ли Европа да е послушна сам към себе си? Какво лошо виждаш в това?

Айде ся, като Европа стане "послушна сама към себе си", после ше кажеш, че България пък коленичи на Брюксел. То и ся би могъл така да кажеш. Нищо не ти пречи. Ще си хем прав, хем не

преди 4 минути, Bubbles написа:

България е малка, да, но аз не говоря само за България а за цяла Европа, а Европа е сила или поне е била, сега е куче на каишка, а дали каишката ще я държи Байдън или Путин лично за мен е все тая.

Ако я нямаше помощта на САЩ от почи 100 милиарда $ за Украйна, Русия вече щеше да напредва към границите на ЕС. Ако това беше война всякъде другаде, а не в Европа, залогът нямаше да е толкова голям. Залогът е свободата на всички, не знам дали го осъзнаваш кой е по-добре "да ти дърпа каишката" в цивилизационен аспект. Русия = никаква демокрация, диктаторски марионетни режими в Европа послушни на Кремъл, където зад стените му стои несменяемата власт вярваща в абсолютното си право да е над всички, при това най-вече над собствения си народ, САЩ = демокрация, в която няма трудови колонии за прегрешилите да оспорват правотата на решенията на товарищ Путин или който и да било "товарищ". И при всичките му грешки на "американския модел" пак е по-хубав от руския.

преди 6 минути, Гражданин написа:

Ако я нямаше помощта на САЩ от почи 100 милиарда $ за Украйна, Русия вече щеше да напредва към границите на ЕС. Ако това беше война всякъде другаде, а не в Европа, залогът нямаше да е толкова голям. Залогът е свободата на всички, не знам дали го осъзнаваш кой е по-добре "да ти дърпа каишката" в цивилизационен аспект. Русия = никаква демокрация, диктаторски марионетни режими в Европа послушни на Кремъл, където зад стените му стои несменяемата власт вярваща в абсолютното си право да е над всички, при това най-вече над собствения си народ, САЩ = демокрация, в която няма трудови колонии за прегрешилите да оспорват правотата на решенията на товарищ Путин или който и да било "товарищ". И при всичките му грешки на "американския модел" пак е по-хубав от руския.

Това, което написа, не е вярно. Ако беше обърнал внимание на причините, които провокираха войната в Украйна, щеше да знаеш че не е по вина на Русия, а по вина на САЩ и опитите им да разширяват военния нео-колониален строй (НАТО и неолиберализъм) към Русия, използвайки Украйна за прокси.

Останалото, което написа, също не е вярно. "САЩ" не е синоним на "демокрация". Както вече казах многократно, демокрацията не съществува. Демокрацията е просто корпоративна плутокрация, която е зад фасада на демокрация. Това е причината, поради която уж различни партии, имащи различни виждания, само се представят за различни, но всъщност се финансират от едно и също място и правят това, което частните им донори им кажат. Това е нарича контролирана опозиция (controlled opposition).

САЩ не е демокрация, а частно притежавана плутокрация. САЩ е корпорация, не държава. Конгрес, правителството партии - всичко се финансира от олигархии и корпорации. И външната политика винаги е една и съща - провокиране и финансиране на воини, завземане на нефтени находища, политически убийства, цветни революции и т.н...

• Автор
преди 21 минути, Гражданин написа:

Русия, САЩ и Китай са достатъчно големи, за да правят каквото си искат, България не е достатъчно голяма, за да прави каквото си поиска, така че ѝ е необходимо да си намери надеждни партьори, които да са ѝ гаранция за три неща. Да кажем, че това са 1) териториална цялост, 2) права и свободи, 3) доходи. 1 сме имали, когато сме били с Русия, но не сме имали 2 и 3. 1 имаме и сега, когато сме с колективния запад (САЩ), но имаме и 2) и 3). А ако сме съвесем сами (вън от НАТО и ЕС), за си играем 50/50 (нито с едните, нито с другите, а ако ще играем в няколко отбора, такава формула няма и ще е трудно да си гарантираме 1, 2 и 3. Елементарно е за мен, че в момента най-печеливша позиция е да сме с колективния запад, независимо дали това не му харесва на някой тук-таме пенсионер или млад комунист като прасето.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Това болднатото, няма как русороби да го асимилират в главата си. Те все още не са се издигнали на ниво - ЧОВЕК. Много е обобщено, но за такива има спецализирана наука, която се занимава.

преди 6 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Това, което написа, не е вярно. Ако беше обърнал внимание на причините, които провокираха войната в Украйна, щеше да знаеш че не е по вина на Русия, а по вина на САЩ и опитите им да разширяват военния нео-колониален строй (НАТО и неолиберализъм) към Русия, използвайки Украйна за прокси.

Останалото, което написа, също не е вярно. "САЩ" не е синоним на "демокрация". Както вече казах многократно, демокрацията не съществува. Демокрацията е просто корпоративна плутокрация, която е зад фасада на демокрация. Това е причината, поради която уж различни партии, имащи различни виждания, само се представят за различни, но всъщност се финансират от едно и също място и правят това, което частните им донори им кажат. Това е нарича контролирана опозиция (controlled opposition).

САЩ не е демокрация, а частно притежавана плутокрация. САЩ е корпорация, не държава. Конгрес, правителството партии - всичко се финансира от олигархии и корпорации. И външната политика винаги е една и съща - провокиране и финансиране на воини, завземане на нефтени находища, политически убийства, цветни революции и т.н...

Дословно повтаряш идеите на Фурсов, Дугин и колектив, т.е. руската пропаганда и хибридна война, която водят с човечеството.

0lyavane.png

Chernobil.thumb.jpg.a83528b2675111a257a2ec9287c44d20.jpg

Всяка прилика с днешни изразни средства не е случайна. Толкова си могат.

преди 11 минути, БаалБек написа:

Дословно повтаряш идеите на Фурсов, Дугин и колектив, т.е. руската пропаганда и хибридна война, която водят с човечеството.

Изобщо разбираш ли, че това, което говоря, е фактически коректна информация, подкрепена от емпирични доказателства? Толкова ли е трудно да отвориш страниците "За нас" или "Нашите донори" (или както им се казват страниците) и да видиш, че финансирането е чуждестранно, а маркетинговите им твърдения не отговарят на истинските им действия, тоест демокрацията и правата са просто претекст, служещ за прикритие на истинските им намерения.

Ето пример за Българския Хелзинкски Комитет, който не е български:

IMG-20230221-224228.jpg

Същото е положението и при БНТ, която не е българска телевизия, бТВ, НОВА, както и редица други по-малки медии, журналисти, политици, партии, НПО-та, фондации, организации и т.н...

• Автор
преди 1 минута, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Същото е положението и при БНТ, която не е българска телевизия

Българска е, но е много подвластна на руската пропаганда. Виж страница първа от темата. Там съм написала, но ти или не четеш или не ти изнася.

преди 5 часа, БаалБек написа:

Руска пропаганда в чист вид. В БНТ!

В края на април в „Денят започва с Георги Любенов“ Зорница Илиева e коментирала предстоящите избори в Турция. Няколко дни по-късно тя е имала интервю на същата тема в „Поглед.инфо“, но там отговаря и на въпроса: „Могат ли САЩ да са виновни за здравето на Ердоган или земетресенията?“ Зорница Илиева смята, че е възможно САЩ да се опитали да убият Ердоган с пистолет, който предизвиква инфаркти, а земетресението да е предизвикано от климатично оръжие. 

За здравето на Ердоган Зорница Илиева отговори така: „Конспиративните теории и някои от турските медии, съобщиха, че е получил инфаркт. Конспиративната теория е, че инфарктът е предизвикан от САЩ с тяхно оръжие. Това бил някакъв пистолет, който можел да предизвика инфаркт. Дали са конспиративни теории или не? Като се има предвид, че има климатично оръжие, възможно е да има такова оръжие. Знаете какви са теориите за ковида, че това дефакто е биологично оръжие“. Зорница Илиева допълни, че в Латинска Америка американците предизвиквали рак на президентите, които им пречат. Не стана ясно защо американците за Ердоган са избрали инфаркта, а не рака, и защо са чакали края на предизборната кампания, за да го елиминират.

За земетресението Зорница Илиева каза, че има конспиративна теория, че е предизвикано от американците. Водещият посочи, че е имало американски самолетоносач в Измир, а Зорница Илиева подчерта, че е имало самолетоносач и около Адана. Не стана ясно каква е ролята на самолетоносачите за предизвикването на земетресения, но и двамата не споменаха, че на 8 км от Адана е разположена една от големите военно-въздушни бази на американците –„Инджирлик“.

zornitsa.png

преди 13 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Изобщо разбираш ли, че това, което говоря, е фактически коректна информация, подкрепена от емпирични доказателства? Толкова ли е трудно да отвориш страниците "За нас" или "Нашите донори" (или както им се казват страниците) и да видиш, че финансирането е чуждестранно, а маркетинговите им твърдения не отговарят на истинските им действия, тоест демокрацията и правата са просто претекст, служещ за прикритие на истинските им намерения.

Ето пример за Българския Хелзинкски Комитет, който не е български:

IMG-20230221-224228.jpg

Същото е положението и при БНТ, която не е българска телевизия, бТВ, НОВА, както и редица други по-малки медии, журналисти, политици, партии, НПО-та, фондации, организации и т.н...

Смях в залата. Едни баби на пазара говореха че по времето когато немци държаха български вестници, голям спонсор на единия говорел български ама не го писали в карето. Което знам че доведе до много конфузна ситуация за поне една млада репортерка. А пък разни отявлено про-руски (много цитирани тук) сайтчета собственика не им го пише в карето също. Но пък хората които работят там си го знаят и не плюят по него- да не стават конфузи.

• Автор
преди 1 минута, kosyo написа:

Смях в залата. Едни баби на пазара говореха че по времето когато немци държаха български вестници, голям спонсор на единия говорел български ама не го писали в карето. Което знам че доведе до много конфузна ситуация за поне една млада репортерка. А пък разни отявлено про-руски (много цитирани тук) сайтчета собственика не им го пише в карето също. Но пък хората които работят там си го знаят и не плюят по него- да не стават конфузи.

Много соцносталгици и русороби въобще няма да схванат какво си написал и намекнал. Но нека да видим, може да ме опровергаят.

преди 20 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

.....

Пак ли лъжеш?

Не ти ли омръзна да се излагаш пред хората?

преди 9 минути, БаалБек написа:

Много соцносталгици и русороби въобще няма да схванат какво си написал и намекнал. Но нека да видим, може да ме опровергаят.

Няма да могат да го понесат просто. А иначе последния (този със сайтчетата) по едни разследвания си излезе яко руска връзка с една банка по спомен.

преди 1 час, Гражданин написа:

Айде ся, като Европа стане "послушна сама към себе си", после ше кажеш, че България пък коленичи на Брюксел. То и ся би могъл така да кажеш. Нищо не ти пречи. Ще си хем прав, хем не

И защо трябва да го казвам? Аз винаги съм бил за ЕС и съм подкрепял идеята ЕС като цяло.

преди 1 час, Гражданин написа:

Това са си ваши догадки уважаеми.

И Не аз не желая никой да ми дърпа каишката...
Тази привилегия я има само жена ми. ;)

Цанов критикува путин :eek: в смисъл, наистина го критикува, без кавички.

преди 3 часа, дioiд написа:

Е, цитирал си кой?

теб съм цитирал, кой друг - та що ватенките сте толкоз прости, че освен да тролите друго не можете?

преди 3 часа, Bubbles написа:

.... не може ли Европа да е послушна сам към себе си?

което ще рече да бъде неутрално ватенска - ясен си бе ватенка. :hit:

преди 5 минути, insec написа:

Цанов критикува путин :eek: в смисъл, наистина го критикува, без кавички.

Това е тактическа контрапропаганда. Следващата седмица ще е за САЩ и неговите ценности и Русия ще ти се стори "егати кефа".

преди 11 минути, Гражданин написа:

Това е тактическа контрапропаганда. Следващата седмица ще е за САЩ и неговите ценности и Русия ще ти се стори "егати кефа".

Хвърли един поглед на видеото - разбира се ще видим какво ще критикува и щатите, но сега така нахрани путкин и въобще руZкия свят, че разбирай няма какво да добавя.

преди 2 минути, insec написа:

Хвърли един поглед на видеото - разбира се ще видим какво ще критикува и щатите, но сега така нахрани путкин и въобще руZкия свят, че разбирай няма какво да добавя.

Явно толкова си и гледал, човека още в началото казва, че за щатите видеото е канала в Пейтриън, да не говорим, че изобщо не си разбрал идеята, и как да я разбереш като това изисква мисъл.

преди 34 минути, Bubbles написа:

....

ти верно ли очакваш да плащам в патрата, че да гледам руZка пропаганда :lol6: Що всички ватенки сте толкоз прости ми е странно.

• Автор
преди 1 минута, insec написа:

Що всички ватенки сте толкоз прости ми е странно.

Виж му само отношението към жените и ще разбереш!

преди 2 часа, Bubbles написа:

И Не аз не желая никой да ми дърпа каишката...
Тази привилегия я има само жена ми. ;)

Ето още факти как в България руската пропаганда от години е промила мозъците на мнозина.

Едно сравнение!

В Полша, където действително са се водили тежки боеве по време на Втората световна война и са били убити хиляди червеноармейци, на руския посланик е отказан достъп до мемориалното гробище във Варшава. Пътят му е препречен от обикновени полски граждани. В България, където не са се водили никакви боеве и няма нито един загинал в сражение червеноармеец, поне две парламентарно представени партии участваха в срамно и нагло шествие в центъра на София, в което основна роля играеше руската посланичка. Беше възстановен и фалшивият надпис на монумента на окупационната червена армия (МОЧА), който твърди, че паметникът бил издигнат “от признателния български народ” и е посветен на “съветската армия - освободителка”. Надписът е фалшив, защото:

— На 9.9.1944 г., когато СССР окупира България, армията не е била “съветска”, а “работническо-селска червена армия” и

— През 1944 г. СССР не освобождава, а окупира България и налага сталински режим, поставил държавата за 45 години в орбитата на Кремъл. Паметникът не е издигнат от “признателния български народ”, а от признателната комунистическа партия, благодарна на Сталин, че я е установил във властта за 45 години.

Руските служби организират в Европа фалшиви митинги срещу ЕС, САЩ и Украйна

преди 10 минути, БаалБек написа:

Ето още факти как в България руската пропаганда от години е промила мозъците на мнозина.

за тоя ватенски олигофрен, руZката пропаганда не е пропаганда, а самата истина - само хамериканската пропаганда е пропаганда и за това отишъл да живее в държава, която по негово мнение е роб на САЩ. Те що няма по- голям боклук от ватенката.

Писах го и на друго място, но и тук е добре да го има. Когато потъна "Курск"  една позната беше в Брюксел по работа за известно време. Беше се прибрала за малко и като се разговорихме зачекнахме и тази тема. Че тя ми каза че там на 2-рия ден всички медии са казали че живи няма. По същото време тук медиите още чуваха почуквания по корпуса и даваха всякаква надежда че има останали живи, прилежно преписвайки сводките на БТА, които цитираха предимно ТАСС.

• Автор
преди 2 минути, kosyo написа:

прилежно преписвайки сводките на БТА, които цитираха предимно ТАСС.

Но явно от БТА вече е бил изгонен Иво Инджев?

преди 37 минути, insec написа:

ти верно ли очакваш да плащам в патрата, че да гледам руZка пропаганда :lol6: Що всички ватенки сте толкоз прости ми е странно.

Казвам ти че  видеото е там, пък ти плащай каквото си щеш. Но явно и това ти е непосилно да разбереш.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Този не е ли в психиатрия?

преди 7 минути, kosyo написа:

Писах го и на друго място, но и тук е добре да го има. Когато потъна "Курск"  една позната беше в Брюксел по работа за известно време. Беше се прибрала за малко и като се разговорихме зачекнахме и тази тема. Че тя ми каза че там на 2-рия ден всички медии са казали че живи няма. По същото време тук медиите още чуваха почуквания по корпуса и даваха всякаква надежда че има останали живи, прилежно преписвайки сводките на БТА, които цитираха предимно ТАСС.

Ами става дума за руска подводница, кой да цитират Дейли нюз ли?

преди 30 минути, Bubbles написа:

Ами става дума за руска подводница, кой да цитират Дейли нюз ли?

Хора с по няколко езика четящи и гледащи всички гледни точки, цитират само един източник. В същото време онези от Дейли Нюз които също сигурно са чели ТАСС пишат за същото събитие- коренно различни неща?

А в момента хората дето са си писали/казвали тия неща тогава са твърди русофоби. Любопитно нали-къде ли се крие ключа към този парадокс?

преди 33 минути, БаалБек написа:

Гледам wiki-то - "Курск" е потънал 7 години след него. Още един любопитен факт. Емайл сървъра на БТА май по това време(може и малко по-късно) се казваше vodka.bta.bg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.