Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не убивайте тюлените !

Featured Replies

Аз мога ли да си позволя да попитам-вие говорили ли сте с тези хора за да ви обяснят правилата на "спорта" с който се занимават?

Дали пък не може да е работа като всяка друга!

• Отговори 136
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде всички да станем вегетарианци начело с теб. А замисляш ли се че и растенията може да имат душа? Да не съм оф, темата е тотално безсмислена. Има си одобрени начини за покриването на квотата и т

• Мда имат и преди това трябва да го питаш и да му се помолиш. Може ли да те скъсам от корена? Да ме прости Господ. Дали има развъдници на тюлени някъде на тоя свят.?

• OFF: Корина е с "Е" /OFF

Факт е,че убиват животни,които нищо не са им направили!!!Никой няма право да им посяга,независимо дали е за кожи или за кеф...Това е трагично,а тук се води някакъв безмислен анализ какви сме женките!!!! angry.gif Може ли да сте такива хора,бе? :down:

ами тогава като това е провокация що не вземем да ги накараме да свалят тоя сайт бе. а вместо това trapped79 ги защитава със зъби и нокти, говорийки си за прасетата.

Вижте тая тема е крайно време да се затвори

1. Животни се убиват и ще продължат да се убиват - това е прието, всякакви хленчения биха си останали такива - защото и самата природа го е заложила не е наша измислица, така че Бриджит Бардо-тата да си сменят планетата

2. Начин на убиване - е тук тъй като сме хора не сме животни можем да се постараем умъртвяването да е възможно най-бързо и безболезнено. Ако някое тъпо парче наричащо се ловец, поради мърлявост, убива животните по някакъв безумно тъп и мъчителен начин, е съвсем нормално да предизвика обществено недоволство - не сме садисти, просто тъпото парче малко трябва да си размърда задника и да овладее техника за по-безболезнено убиване и всичко ще е ОКИ.

voxy и аз съм на същото мнение ама докато има тъпи парчета, които правят така и го разпространяват в нета и други такива парчета, на които им харесва, едва ли ще успеем да затворим темата. дайте първо сайта им да затворим, пък после и темата. иначе за съжаление си прав

Може би ти ще ме изкараш оттам? Слушам те...? Само внимавай да не кажеш някоя глупост.

Едит: Ама докато писах ти вече си я казал,даже повторил,та чак си се надрискал накрая.

Виждам,че правиш типичното за всеки един слаб мозък - стъпваш на първоначално поднесената информация,източник на която са провокаторите от хит.бг. В темата бяха дадени не един и два линка,но едно си баба знае,едно си бае...

За кеф убивали ,за спорта...

Явно твоят мозък е слаб и не можеш да разбереш, че говоря в общ план, не ме интересува в поднесената информация за какъв частен случай става въпрос.

Говоря като цяло за това, че трябва да реагиране и да се отнасяме отрицателно към прояви на жестокост, било то спрямо животни или хора. И няма какво да внимавам, по-добре вземи излез ти от праволинейните си еднакви постове по темата.

Начин на убиване - е тук тъй като сме хора не сме животни можем да се постараем умъртвяването да е възможно най-бързо и безболезнено. Ако някое тъпо парче наричащо се ловец, поради мърлявост, убива животните по някакъв безумно тъп и мъчителен начин, е съвсем нормално да предизвика обществено недоволство - не сме садисти, просто тъпото парче малко трябва да си размърда задника и да овладее техника за по-безболезнено убиване и всичко ще е ОКИ.

Е точно за това говоря, но явно някои "силни" мозъци не могат да ме разберат.

Редактирано от myd (преглед на промените)

по-добре вземи излез ти от праволинейните си еднакви постове по темата

да бе

май и сам не си вярваш, че ще успее да измисли друго. Или толкова му е интелектуалния багаж, или просто се кефи на тея съдисти. Представям си го - по цял ден пред машината, изнервен до ярост и с това се разтоварва. Бас държа че тоя сайт му е homepage в момента

Редактирано от Dimitar Tabakoff (преглед на промените)

Ето до какво водят всичките тия глупости-започват лични нападки спорове и т.н. Това е форум все пак- не нападайте човека, а мнението!Всеки си държи на своето и не отстъпва, което заслужава уважение, но не е нужно всички да четат обидите м/у потребителите който не могат да се ограничават!

Понеже ми изтриха темата : Ето ги и самите изроди

А trapped изобщо не е прав ся ше почне да приказва ама аз си казвам мнението и всеки човек има право на такова!!! Но ако искаш да те убедя,че не е никак хубаво да убиват тюлени "За спорта" мога да дойда у вас и със една бухалка да почна да те тупам по главата да видим колко ще ти е приятно ?/не е заплаха :down::eek: просто правя сравнение ohmy.gif /

Това е форум все пак- не нападайте човека, а мнението!

прав си и то ужасно много, но все пак аз не мога да уважавам нито човек, който подкрепя убийството, нито мнението му

Наистена прекалявам, но всеки който иска да защити тея гадинки вижда в него изверга с бухалката на снимката. Просто това дело е нечовешко, както е нечовешка и защитата чу

Редактирано от Dimitar Tabakoff (преглед на промените)

...и не можеш да разбереш, че говоря в общ план, не ме интересува в поднесената информация за какъв частен случай става въпрос.

В общ план светът е пълен с несправедливости. Добро утро!

Като се поразходиш малко насам - натам по места,чиито имена не започват с http:// и видиш ИСТИНСКИ несправедливости и истински безчинства,когато ги обмислиш и когато се научиш да се поставяш на нечие място и да съобразяваш мотивите му преди да го наречеш изверг или варварин...Когато започнеш да виждаш ПРЕЗ гадните/красивите картинки,които някой ти поднася пред окото с цел,когато научиш поне няколко от хилядите провокаторски и манипулаторски трикове,които милиони низки душици ИЗПОЛЗВАТ за да извличат дивиденти от нещастието/щастието на други душици...

...тогава ела да напишеш за "общия план",надявам се темата да бъде все още отворена.

светът е пълен с несправедливости

тогава трябва ли да ти толерираме, както ти настоятелно правиш

В общ план светът е пълен с несправедливости. Добро утро!

Като се поразходиш малко насам - натам по места,чиито имена не започват с http:// и видиш ИСТИНСКИ несправедливости и истински безчинства,когато ги обмислиш и когато се научиш да се поставяш на нечие място и да съобразяваш мотивите му преди да го наречеш изверг или варварин...Когато започнеш да виждаш ПРЕЗ гадните/красивите картинки,които някой ти поднася пред окото с цел,когато научиш поне няколко от хилядите провокаторски и манипулаторски трикове,които милиони низки душици ИЗПОЛЗВАТ за да извличат дивиденти от нещастието/щастието на други душици...

...тогава ела да напишеш за "общия план",надявам се темата да бъде все още отворена.

Говоря за общия план на жестокостта под форма на физическо насилие и неправомерно, ненужно, безсмислено мъчение на живи същества. То по света си ги има всякакви форми на несправедливост.

В случая си говорим за една конкретна и за мен няма истински и неистински.

Явно пак не си разбрал, че нямам нищо против хуманно убииство на животно, подкрепено със смислени мотиви. Няма да се повтарям по 100 пъти, дано да хванеш в крайна сметка смисъла на темата.

Прочетох постове за лични нападки, ето спирам, не ме биите biggrin.gif

С какво ги толерирам,бе пич?

С това ,че ви давам съвсем конкретни идеи и дори се мъча да ви провокирам да НАПРАВИТЕ НЕЩО,вместо да лаете ли?

Ок,аз съм претръпнал. Не подкрепям лова на животинките,но не ме и възмущава особено,защото знам,че има много по-сериозни ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,които никой не си дава труд да бори със дори и със СПАМ по форумите.

За мен живота на едно дете струва повече,отколкото на 1 милион малки тюленчета и лично аз бих ги утрепал от бой тия тюленчета ако с това можех да спася поне едно детенце.

Темите за болните деца бяха направени ВАЖНИ от модераторите и не можаха да прехвърлят десет поста,а вие тука,лицемери такива изписахте 5 страници и изляхте два легена сълзи за някакви тюленчета, които дори не живеят на българска територия само защото сте видели снимки с кръв по тях!

******** - цензура! angry.gif

Темите за болните деца бяха направени ВАЖНИ от модераторите и не можаха да прехвърлят десет поста,а вие тука,лицемери такива изписахте 5 страници и изляхте два легена сълзи за някакви тюленчета, които дори не живеят на българска територия само защото сте видели снимки с кръв по тях!

Ето една горчива истина...

С какво ги толерирам,бе пич?
Докато не изявиш гледна точка на осъждане или несъгласие с такива деиствия, всеки има правото да мисли, че ги толерираш.

С това ,че ви давам съвсем конкретни идеи и дори се мъча да ви провокирам да НАПРАВИТЕ НЕЩО,вместо да лаете ли?

Конкретните идеи приличаха повече на присмех.

Ок,аз съм претръпнал. Не подкрепям лова на животинките,но не ме и възмущава особено,защото знам,че има много по-сериозни ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,които никой не си дава труд да бори със дори и със СПАМ по форумите.
По тази логика, не трябва да се възмущавам, че някой убил човек, защото друг е убил 5. Ако не забеляза, в постовете ми говоря за хора и животни като цяло, не само за животни.

За мен живота на едно дете струва повече,отколкото на 1 милион малки тюленчета и лично аз бих ги утрепал от бой тия тюленчета ако с това можех да спася поне едно детенце.

Аз бих се опитал да спася детенцето по друг начин, винаги има алтернативи, стига да имаш желание и смелост да ги намериш.

Последното няма да го коментирам, просто извърташ нещата в друга посока.

Коментара, който myd даде в повече от задоволителен и говори сам за себе си. А това дори да е трик на хит.бг трявва да им покажем, че не сме идиоти и да свалим този сайт. Това, че някой е на тяхна страна (визирам trapped79) просто може да покаже, че тук има и заинтересовани от тези форми на насилие и тяхното възпрепядстване

Изречението ти е напълно лишено от интелектуален субстрат.

Ще кажа това,което казах на myd и дано вече да няма недоразбрали становището ми.

Онези хора се препитават с лов. Със сигурност не го правят с кеф и за спорта,ами това работят,защото някой предприемач им е дал работа,плаща им заплата и търгува с тези кожи,печелейки хубавите пари. Той има договор с някой дизайнер, дизайнерът има договор с един куп магазини,а тези магазини всеки ден сключват договори със хиляди и хиляди купувачи. Всички тия хора изкарват хубави парички. С изключение на ловците.

Наречи варвари споменатите по-горе и сме ОК,но не наричай варвари само ловците,защото те са най-невинните всъщност. Те така си хранят децата и не правят милиони от това.

"Варварите" вероятно са най - бедните там, вероятно са търсили по-хубава и приятна работа,но не са намерили. Вероятно не са достатъчно здрави за да работят в някой рудник или не са достатъчно умни за да работят нещо нормално.

Можете да си представите съдбата на всеки един от тях и ако повярвате в доброто у човека ще намерите хиляди причини да оправдаете тези хора,вместо да ги наричате варвари.

Малко хора в София си дават сметка,че всъщност са се родили в една съвсем нелоша точка на света и тук имат достъп до всички благинки,които 21 век предлага. Лесно е оттук да начереш някой ловец варварин. Ама я иди да живееш там в ония ледове с тюленчетата? Или иди в Индия да копаш нивата по цял ден? Или иди в Африка да мреш от глад и болести,а?

Ти няма ли да си варварин тогава?

Не четох всички коментари,но прочетох един,който ми хвана окото.

Каквото и да е убииство за да се нахраниш ли,за да се облечеш ли,за каквото и да било не е оправдано.Всеедно тука да дойде на земята някоя по висша раса от нашата и да почне да ни избива за храна и нови дрешки.Как ви се струва?Мисля, че на животните не им е много приятно .. Това с тюлените си е ужас,но ние обикновенните потребители не можем да сторим нищо.

Така мисля аз.

Хей trapped79, това последното което каза вече наистина ми хареса. Отново със съжаление признавам че тук си напълно прав - действителността е такава. Но ние не спорим за това. Никой не казва - ловците са варвари. Но е недупостимо това да се прави за удоволствие и да се превръща във спорт. То си е напълно ясно че някой от тези хора няма да седне пред машината и да направи сайт и за това тях никой не ги упреква. Хората се противят на това, че други "умници" са измислили от това спорт. Вървари и садисти са не ловците, които с това се прехранват, а тези, които правят шоу от това. Срещу тях е насочено негодуванието ни.

Мисля, че всички изяснихме и разбрахме позициите си.

Изводът от цялата работа е, да бъдем по-човечни и състрадателни и ако имаме сили и възможности, да се борим срещу жестокостта и несправедливостта около нас, като атакуваме нейните корени, а не листата, защото тях вятърът ги вее, накъдето си поиска ...

Страхотно изказване CrazY_CorpsE.

Е давайте всички с общи усилия. И аз питам - ДО КОГА? но ще отговоря - докато не ги спрем. Не забравяйте - новините по BTV, канал едно, нова и още куп кабеларки имат сайтове и електронна поща. Господари на ефира, както и хит.бг също не трябва да стават безучастни. Нека им напълним пощата, защото този път ще ни чуят. Единни ли сме - ще ни чуят. А аз лично ще потърся в нета такива организации. Хора, за вас не знам, но аз няма да заспя ако премълча и този грях. Каквото зависи от мен - ще го направя. Подкрепете ме. Сега поне знам, че CrazY_CorpsE ще ме подкрепи.

НЯМА ДА ОСТАВИМ НЕЩАТА ТАКА!!!

Hell yeagh!!Подкрепям те,човече!С теб сЪм!В интерес на истината вече писах както до BTV,така и до БНТ,но резултата за сега е нулев.Днес в чата ми дадоха и http://multimedia.hsus.org/slideshow-seal-hunt/sealhunt.html]ТОЗИ ЛИНК.Вижте го,дано да помогне.Вече в самата Канада и Норвегия има организирани простести.Тук за подобно нещо не можем и да се надяваме,защото това все пак е БЪлгария,но можем да нафлуудим пощите и сайтовете на телевизиите.

Аз лично смятам да направя точно това! :)

Това за тюленчетата е ужасно! Вчера получих линка на мейла си...Направо ми се доплака :huh: Няма такъв спорт просто! Тези убиици имат ли акъл? angry.gif

Hey, my friend, този линк не ми го отваря...

Отново си прав .Но само с едно нещо не съм съгласна с теб защо да посягаме на живота независимо животно ли е или човек .За мен също децата са по-мили и рискувам всичко за тях .

Отново си прав .Но само с едно нещо не съм съгласна с теб защо да посягаме на живота независимо животно ли е или човек .За мен също децата са по-мили и рискувам всичко за тях .

Естествено че за всеки нормален децата са по-мили, що за пост angry.gif , да не мислиш че някой тук не мисли така? Също с приказки не се помага, така че ако ще 20 теми да оспамим ако не дарим и едно левче с нищо няма да помогнем, и едва ли ще накараме някой да дари след като самата тема не е успяла че нашият коментар?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.