Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не убивайте тюлените !

Featured Replies

Естествено че за всеки нормален децата са по-мили, що за пост angry.gif , да не мислиш че някой тук не мисли така? Също с приказки не се помага, така че ако ще 20 теми да оспамим ако не дарим и едно левче с нищо няма да помогнем, и едва ли ще накараме някой да дари след като самата тема не е успяла че нашият коментар?

От къде си сигурен ,че не съм дарявала и не съм помагала на деца в нужда .Просто казвам това което мисля .Темата е за животните - защо да ги убиваме .

• Отговори 136
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде всички да станем вегетарианци начело с теб. А замисляш ли се че и растенията може да имат душа? Да не съм оф, темата е тотално безсмислена. Има си одобрени начини за покриването на квотата и т

• Мда имат и преди това трябва да го питаш и да му се помолиш. Може ли да те скъсам от корена? Да ме прости Господ. Дали има развъдници на тюлени някъде на тоя свят.?

• OFF: Корина е с "Е" /OFF

За мен също децата са по-мили и рискувам всичко за тях .

ето това е нещо което звучи тъпо поне за мене, защото за да го напишеш излиза че смяташ че за някои децата не са по-мили - няма нищо общо с това дали даряваш или не!

Ами има и такива хора ако незнаеш - пребиват децата си ,изоставят ги в кофи за боклук :huh:

Ако е вярно написаното в сайта,че ги избиват ей така,заради спорта,то тогава нямам думи!!!

Това не са хора,а изверги и такива не заслужават да живеят! НЯМА оправдание за такова деяние - нито бедност,нито пари,нищо не може да оправдае това. От друга страна е вярно,че има още толкова много несправедливости на тази земя,и то много по-големи. Но всяка една несправедливост трябва да бъде забелязвана и коригирана,така че в този смисъл браво на авторите на този сайт,че са алармирали обществеността.

Ами има и такива хора ако незнаеш - пребиват децата си ,изоставят ги в кофи за боклук :bye1:

Хора всякакви нали не мислиш че те мислим за такъв човек че ни го казваш за да знаем че не си!

За мен пък също гаджето ми е по-мило от Джордж Буш - това как ти звучи? защото на мене твоя пост ми звучи по този начин.

И на мен ми го прати една приятелка и се ужасих, даже не ги изгледах до край. Не знам какво ми стана, но много се натъжих. Просто не знам докъде може да стигне човешката жестокост.... :ph34r:

Даже не ми се иска да споря или да правя каквото и да било друго...

Не знам кое от това е вярно и кое не е, но снимките със жестоко убитите тюлени ме карат да вярвам, е това което пише е вярно.

Тия тюлени ги дискутират във всеки форум от два дена и това е някаква нова форма на спам.Затова ви я местя във Празни приказки да си чатите спокойно.

Тва прасе е гумено,а и ако ги трепеха с чукове щеше да е по-хуманно.

Пък това за японците кефи! :ph34r:

Абе в днешния свят се избиват хора всеки ден и човешкия живот се няма за нищо вие за тюлените сте се зарижили! Не че съм някъв изверг и оправдавам сичко това - имам и куче и коте които не съм удрял никога, но ми става кофти, защото докато си чешите езици са гръмнали поне 10 бомби в ирак или са застреляни 50 бразилци и да не изброявам................ Срам ме ееееееееееееееееее

Абе в днешния свят се избиват хора всеки ден и човешкия живот се няма за нищо вие за тюлените сте се зарижили! Не че съм някъв изверг и оправдавам сичко това - имам и куче и коте които не съм удрял никога, но ми става кофти, защото докато си чешите езици са гръмнали поне 10 бомби в ирак или са застреляни 50 бразилци и да не изброявам................ Срам ме ееееееееееееееееее

съгласен съм с теб

Леле!Защо намесвате децата?!Който го интересуват децата да пише в темата за деца,който го интересуват тюлените,да пише тук.За какви деца ми говорите?Ако някой иска да си спаси детето,да си стяга багажа и дим да го няма навсякъде другаде ама не и тук!Тука е зверилник ще ви кажа!А по въпроса дали дете или тюленче е по-ценно:ми мен ако питате е еднакво варварство ако затриеш и двете без причина,щото има такива хлапенца,дето и трепането им е малко(пример:на гара Септември циганче стиска малко котенце,за да мяука.В резултат котенцето естествено умря-какЪв човек ще стане от това хлапе макар и циганче?)!

Има естествено и животни,които заслужават да бЪдат размазани(кучетата по Софийските улици,които налитат на пенсионери и деца).Всяко стадо си има черните овце,така че хайде моля да не сравняваме децата с тюленчетата,защото е нелепо и неуместно!

А на изказването,че сме писнали,'щото сме видяли малко крЪв:Пич,човек ми е умирал пред очите,клал сЪм зайци,стрелял сЪм по котки,майка ми беше лекар.Няма как да си видял повече крЪв от мен!Не ме плаши крЪвта,а това че хората са скапаняци и стават все по-зле!

обаче не ми се мисли колко е гадно пред теб да убиват тюлен

аз веднъж присъствах на убиване на кучета некакъв примамил кучета и те 5 се събрали и тои после със тухли ги метка и уби 3 а след тва аз го убих него! такав бои на никои дотогава не бях хвърлял

....Пич,човек ми е умирал пред очите,клал сЪм зайци,стрелял сЪм по котки,майка ми беше лекар.

И каква е разликата между тебе,дето си клал зайци и онези ловци,които убиват тюленчетата?

За това ,че хората били скапаняци - зависи откъде ги гледаш. Във всеки човек има и добро и лошо. Хората,които печелят големите пари от тюленските кожи утре може да направят дарение за някое болно дете със същите тези пари.

Недей да слагаш такива знаменатели ,човекът е сложна работа,не е само добър или само лош.

"И каква е разликата между тебе,дето си клал зайци и онези ловци,които убиват тюленчетата?"-ами пич,аз не сЪм драл зайците докато още са живи,както правят с тюлените.Освен това сЪм ги убивал,за да ям,а не "За спорта".Тук вече говорим за оцеляване.Освен това не споменах да ми е било приятно докато сЪм ги клал,нали?Ми никак не е приятно животинката да те гледа в очите,а ти да й прерязваш сЪнната артерия.Само че нямаше какво да ям.Ако убиваха тия тюлени заради гладните в Сомалия примерно нямаше да сЪм толкова рязЪк и остЪр в изказванията си,но тези хора правят това,защото им харесва,а това вече не е хубаво!!!

Освен да те върна назад в темата,която явно не си чел,не виждам какво друго.

Прочети и нещо различно от провокациите на хит.бг,пък после пак ела да пишеш кой убива "за спорта".

И не казвай,че заека,който си заклал(или не разбрах,само одрал) ти е бил последното нещо,което си имал,преди да пукнеш от глад.

Всъщност трудно е да повярвам колко са нагли и лицемерни постовете ти и с кой акъл роптаеш срещу "скапаняците" и как изобщо си вярваш,че си убивал зайчета "за да ядеш,т.е да оцелееш". Кво? Да не си се загубил в гората,да не са те търсили с хеликоптери? Ае излез от филма,а?

Прочети и тази,ДРУГА,различна от моята гледна точка:

И на мен ми обърнаха внимание на тези тюленчета. Приятната изненада дойде като линк. В началото си помислих, че е от онези "Изпрати на 10 чоека до десет минути или ще ти се промени сексуалната ориентация". Но като видях първата снимка, реших да го видя цялото. Започвам аз да си гледкам сладките муцунки на тюленчетата и изведнъж ски'й братче извращения. За незапознатите аз съм едно студено и безчувствено непукистче, като изключим някои редки проблясъци и чувствата ми към 5-6 човека, включително аз смаият и семейстовото ми. Но ми стана неприятно и тъжно. Малко. След това се сетих, че приятелката ми е далеч по-чувствителна натура, със слабост към малките пухкави животинчета. Помолих човекът, който ми изпрати линка да не го праща на нея. Предполагах, че ако не е от този човек, ще е от някой друг, но нали знаете - надеждата... Оттогава гледам реакциите на други хора към това, четох и тази тема. През цялото време имах някакво усещане, че нещо не е наред, нещо ми харесва в този линк. Не образите, самата идея на страницата... В началото дори си мислех, че е измислица. Но не можех да го посоча. Продължавах да следя дискусията тук (офф: зарадва ме, че не всички скочиха размахали факли и вили, както става по други форуми и имаше повече от една гледна точка), но не взимах участие, защото не се чувствах нито на страната на тюлените, нито на ловците. Но си мислех от време на време дали 12 годишната ми сестра, която обича всяка животинка, вече е била "зарадвана" с линка. Дали ще се раплаче? Дали ще сънува кошмари? Най-малкото настроението и за деня ще е отвратително. И всеки път като срещне дискусия за въпросното нещо, пак ще й става гадно. И така си карах до преди малко, когато приятелката ми ми изпрати по скайпа линка. Нещо ме сви в гърдите. Направих каквото можах а да я разведря поне малко и да върна част от усмивката й. След това ме хвана яд. На човека, който й е пратил страницата. Мой приятел. Не му бях сърдит, но му писах, че според мен това е доста глупава постъпка от негова страна. Не знам с каква цел го беше направил, защото и нея я познава добре. Но докато го хоках и на шега го заплашвах в скайпа, че ще му "хакна играта, да го изхвърля на последното ниво", от някое позамъглено кътче на мозъка ми изплува онова Нещо, за което писах по-горе. И сега изкам да представя и една друга гледна точка по въпроса за тюленчетата. макар, че по-скоро се отнася за самата страница. Спорт или не, картинките са неприятни за гледане. И всеки видял ги, чувства малко или много тъга, безсилие, безпомощност. Много хора изпращат този линк и коментират, криейки (кога съзнателно, кога не) под думите си нещо като "Те са лоши, безбожници и варвари. Аз съм свестен и добър човек и ще защитавам всичко невинно - разбирай Паладин 85то ниво. И ти си добър, нали? Ето ти вилата. Или предпочиташ факла?". Така малко по малко с получава "изпрати на 10 човека". но за разлика от повечето такива, които обясняват колко хубаво нещо е любовта и други подобни, това показва картини на несломимо насилие, кръв по невинна като снега кожа. Очи, които някога са излъчвали радостта на хамстер, открил колелцето в терариума си, сега студено отразяват мрака на този свят, сякаш вече не са част от него. Очи, запазили едн сълза и един последен образ от мига когато простата детска радост е строшена на многобройни алени парченца, които няма да се съберат никога. Гледаме и се сещаме за думите "мъртва, празна черупка. Това е останало на снега. Тюленчето го няма. И в този момент и най-нерелгиозните се надяват да има рай и това тюленче да е там - отново при братята и сестрите си, свободно и щастливо като слънчев лъч... и... май нещо им е влязлов очите... от алергията е...

И май все още не съм изказал въпросната гледна точка. Ами ето: Убиват тюленчета. Тъжно. Но труповете им биват развявани из цялото българско интернет пространство, биват подхвърляни в скута на всяко детенце, решило да види линк започващ с http://tuleni..., изпратен му от познат или шляпнат на видно място. И когато това детенце хване обезобразената главичка в ръце, престъплението вече е двойно. Смъртта на едно дете е използвана за да почерни живота на друго. Колко ли от изпратилите линка мислят, че ще направят добро на тюлените? Не знам, но не ми се вярва да са много. Колко ли осъзнават, че причиняват още болка, подобно на ловците, срещу които са надигнали коси и сърпове? Пак толкова. Не съм трънал да призовавам "не пращайте този линк на никого". Вече е късно, а и не съм такъв човек. Само си изливам душичката и си казвам защо не го пращам на никого и защо мразя страницата повече от ловците.

ПП: не казах и половината от това, което ми се върти в главата. Но н емисля да ви заливам с кофи хаотична мисъл.

<{POST_SNAPBACK}>

trapped79,знаеш ли нещо за мен?Знаеш ли нещо за живота ми?Познаваш ли ме?Имаш ли представа кой сЪм,кЪде сЪм,какЪв сЪм и как сЪм отраснал?Познаваш ли ме като личност и характер,за да ми казваш,че сЪм имал и друг избор?Не познаваш и една хилядна от живота ми и мен самия,така че вЪздЪржай се от подобни коментари,че да не започна и аз.

"Всъщност трудно е да повярвам колко са нагли и лицемерни постовете ти..."-какво нагло и лицемерно има в това да сЪм против дадено сЪбитие.Освен това явно не си гледал добре снимките.Да,убиват хайваните заради кожата.Така...а случайно да си наясно,че когато убиваш животно заради кожата не го разпаряш?Погледни ако обичаш снимките отново и виж разпраните кореми на животните.Ти да си ял тюленско до ся?Не си нали?Ами 'щото само ескимосите го ядат!Тук не става дума за оцеляване,а за безчинство!Тук става дума за...кожи.Може да не си се поинтересувал,сладЪк,но аз го направих и попаднах на сайт,който няма нищо общо с хит.бг.Поразгледах го и ми стана ясно,че част от животните са одирани дори преди да умрат и докато все още чувстват болка.Правилно ли е според теб?

Цитираш ми мнението на някакЪв юзЪр.Добре,ето ти подбрани моменти от изказването му:

"И в този момент и най-нерелгиозните се надяват да има рай ..."

"И когато това детенце хване обезобразената главичка в ръце, престъплението вече е двойно."(следователно самото убийство този човек осЪжда като престЪпление)

"Гледаме и се сещаме за думите "мъртва, празна черупка. Това е останало на снега."

Ми не знам за теб,но според мен и този човек не е много ЗА избиването на тия тюлени.Или не видя,когато казва "Но ми стана неприятно и тъжно."?

А що се отнася до "Прочети и тази,ДРУГА,различна от моята гледна точка:"-прочел сЪм всичките страници до тук на тая тема и смятам,че в тях има доста гледни точки и все различни,които не са твое дело.

trapped79,знаеш ли нещо за мен?

Освен,че си трагичен наивник без ясна теза,който изпитва угризания заради убитите от него зайчета - друго не знам.

За к'во дране,за к'ва болка думаш,бре момче?! Ти на зайчето би ли му упойка преди да му теглиш ножа? ohmy.gif

Още съм в очакване да ми посочиш разликата между тебе и "безчинниците".

И понеже ми писна да обикалям темата в кръг с тебе,ще ти задам последен,насочваш въпрос:

А ти ПОЗНАВАШ ли хората,които наричаш убийци и спортисти? Откъде,младежо знаеш,че ТЕ са имали друг избор,отде знаеш те "как са отраснали",че да говориш така? Значи ти за тях може да знаеш,а аз за тебе не може да знам "какъв си и как си отраснал",а? Е едно знам: те са расли в ледовете,а ти си раснал в саксия явно.

ПП: Съвет: недей да вярваш безпрекословно на снимки,които намираш в интернет.

Мале, тук голяма борба се разразила.

Обичам всички животни и не ми харесва да ги избиват, независимо защо. В това число и тюлените. Но пък ям свинско, птиче месо, телешко, заешко, агнешко. И повечето ги гледаме по селата, т.е. ние ги убиваме. Гледам само да не присъствам. Веднъж бях питала баща ми как не му е гадно като коли зайците. Той само ме попита: На теб ли да дам да ги колиш? Така че аз мога само да кажа, че докато ям месо, нямам право да се обаждам.

Ако знам със сигурност, че някой някъде убива животни, щот му е кеф да гледа как умират, бих се вбесила. Ама и да се вбеся, няма да мога да го спра най-вероятно.

Не четох всички коментари,но прочетох един,който ми хвана окото.

Каквото и да е убииство за да се нахраниш ли,за да се облечеш ли,за каквото и да било не е оправдано.Всеедно тука да дойде на земята някоя по висша раса от нашата и да почне да ни избива за храна и нови дрешки.Как ви се струва?Мисля, че на животните не им е много приятно .. Това с тюлените си е ужас,но ние обикновенните потребители не можем да сторим нищо.

Така мисля аз.

Не знам за по-висшата раса, но знам, че много видове животни биват изяждани от други животни. Не е ли същото сладките малки сърненца да бъдат разкъсвани от лъвове и тигри. Е, те поне не ги убиват, за да се обличат. Това си е закон на природата. По-силният изяжда по-слабия и низшия може би. Ние, човеците имаме разум обаче, както и правото да избираме. Обаче всички ядем, за да живеем. Докато е така, животни ще бъдат избивани и изяждани. Докато не излезе мода да ходим голи, ще бъдат избивани и за да се обличаме. Можем да избираме и дрехи от изкуствени материи, без естествени кожи, ама ако си купуваме обувки от Фениксите и подобни евтини магазинчета, едва ли е заради животното. По-скоро щото са по-малко паричките.

Относно убиването за спорта, що глигани, птици и пр. се убиват за спорт...

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Мога да се съглася с много неща, но с това например:

Докато не излезе мода да ходим голи, ще бъдат избивани и за да се обличаме.
;) 21 век сме все пак, айде без трепане на животни в името на "всесилната" мода :beat:

Относно убиването за спорта, що глигани, птици и пр. се убиват за спорт...

Убиват се за спорт, защото няма кой да забрани такива глупости.

Те не могат да спрат търговията с органи, деца, пък това. Скапани чучала са управниците по цял свят, нямам думи ...

Редактирано от myd (преглед на промените)

И аз тва викам. И Бр. Бардо тва вика. Ама даже нея никой не я слуша,та мене ли...?

;) 21 век сме все пак, айде без трепане на животни в името на "всесилната" мода :beat:

Ам айде де. Аз не нося яке от естествена кожа, сега обувки ще си купувам, ама пак няма да са.

И аз тва викам. И Бр. Бардо тва вика. Аме даже нея никой не я слуша,та мене ли...?
Вчера гледа ли как мангасарите продават децата си, все едно са парче месо, хич не им пука на кайма ли ще ги правят или ще ги порят за органи.

А какво правят тия смешници от държавата по въпроса ?

Така че си е смешно, да се очаква от такива да защитават животни, то за хората не им пука.

Ам айде де. Аз не нося яке от естествена кожа, сега обувки ще си купувам, ама пак няма да са.

Ами поздравявам те :) Не че това ще помогне с нещо.

Все пак изразяваш личната си позиция по този начин и ако така правят всички, ще има значение ;)

Редактирано от myd (преглед на промените)

А, не. Както казах, ям месо. Не нося дрехи и обувки от естествена коже, не заради животните, а защото са скъпи и аз предпочитам по-евтини дрехи, но да ги сменям по-често.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.