Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не убивайте тюлените !

Featured Replies

Здравейте ! От приятели получих този сайт :

http://tuleni.hit.bg/indexbg.html

Разпространете го на Ваши приятели и познати ! ..... Човек не трябва да създава екокатастрофа , а да пази природата ! angry.gif

.... Смотани канадци и глупави норвежци !

• Отговори 136
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде всички да станем вегетарианци начело с теб. А замисляш ли се че и растенията може да имат душа? Да не съм оф, темата е тотално безсмислена. Има си одобрени начини за покриването на квотата и т

• Мда имат и преди това трябва да го питаш и да му се помолиш. Може ли да те скъсам от корена? Да ме прости Господ. Дали има развъдници на тюлени някъде на тоя свят.?

• OFF: Корина е с "Е" /OFF

Боже,това е наистина ужасно.... :) Потресох е,като го видях....това не са хора...те заслужават да ги избиват така... angry.gif:ph34r: Ще разпространя,доколкото мога...

Та тези същества са толкова сладки, почти като човешки бебета, как им дава сърце да ги налагат до смърт :sobbing::sobbing::sobbing:

Гледам,че сте все жени,дето се вайкате.

A некой да се е питал "Защо аджиба така правят?"...

Или само "Леле колко лоши хоа има по тоя свят,изверги"

Все едно в България не се колят десетки хиляди прасенца годишно. Кво,те не са ли сладки?

Ама обичате да си похапвате вкусни пържолки,нали?

Е ви да почетете:

A number of well-known fashion designers have used seal fur and skins in their collections during the past several fashion seasons. By using seal skin and fur in items such as coats, tunics, dresses, shoes, vests, jackets, handbags, pillows, and even lamp shades, these designers are providing the Canadian government and sealers with an economic incentive to continue the hunt

http://www.hsus.org/marine_mammals/protect...e_seal_fur.html

...Така че докато има лелички,който искат да са модерни и са готови да плащат добри парици за такива кожи,ще има и кой да трепе тюленчета. Докато има дизайнери,които да налагат модните тенденции,ще има и изверги-ловци.

Айде всички беж в магазина за новия брой на "Космополитън".

Пфу!

Все едно в България не се колят десетки хиляди прасенца годишно. Кво,те не са ли сладки?

Е ви да почетете:

A number of well-known fashion designers have used seal fur and skins in their collections during the past several fashion seasons. By using seal skin and fur in items such as coats, tunics, dresses, shoes, vests, jackets, handbags, pillows, and even lamp shades, these designers are providing the Canadian government and sealers with an economic incentive to continue the hunt

...Така че докато има лелички,който искат да са модерни и са готови да плащат добри парици за такива кожи,ще има и кой да трепе тюленчета. Докато има дизайнери,които да налагат модните тенденции,ще има и изверги-ловци.

Пфу!

Прасенцата се заколват с един удар на ножа (надявам се). А тук става въпрос за "нов вид туризъм".

Ти би ли бил такова същество: image002.jpg по главата до смърт, за да видиш например дали ще го направиш по-бързо от някой друг????

"Как би ти се сторило да те блъскат по главата като "спорт"!?"

Няма да коментирам повече...

Е ви да почетете:

Пфу!

Браво!! :yanim::clap::wors:

Аз тъкмо им се каних да пиша, но ти перфектно си го казал, ей само за тоя пост ти вдигам репутацията!

Кви сладки били?? ;) Темата е чиста проба спам и предпоставка за вайканици от женска страна..

Прасенцата се заколват с един удар на ножа (надявам се).

Не знам отде тая заблуда.

pig_eats_greens.jpg

Да убиеш, за да се нахраниш е оправдано убийство...

Да убиеш, за да се облечеш е оправдано убийство....

Да убиеш, за да се защитиш е оправдано убийство...

Да убиеш, защото ти харесва е изродщина....

Така разбирам нещата аз!

П.П Темата може и да е предназначена за женско вайкане обаче не е нужно да реагирате по този направо си гаднярски начин!

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Не знам отде тая заблуда.

pig_eats_greens.jpg

Така съм чувала. Освен това и в кланиците не се колят прасенца сукалчета (да не говорим, че това от твоята снимка е декоративно прасенце, което се отглежда в къща или апартамент и никога няма да бъде заклано). Убиването на бебета животни е забранено и по време на лов - нали точно затова не се ловува в размножителния период на дадения животински вид и малко след това, докато малките поотраснат.

Но дори не става въпрос за това. Не се храним с тюлени, защо тогава да ги убиваме "за спорта" (така казано, много прилича на лов, ама не мога така да го приема ;) ). За кожите си прав - щом има пазар , ще се убиват животни: ами тогава да се забрани със закон избиването на животни с единствена цел да се използват кожите им (както е забранено избиването на слонове за слонова кост например).

Да убиеш, за да се нахраниш е оправдано убийство...

Да убиеш, за да се облечеш е оправдано убийство....

Да убиеш, за да се защитиш е оправдано убийство...

Да убиеш, защото ти харесва е изродщина....

Така разбирам нещата аз!

П.П Темата може и да е предназначена за женско вайкане обаче не е нужно да реагирате по този направо си гаднярски начин!

Ох,ми вие като сте си втълпили,че убиват за кеф,аз какво да направя.

Аз търся причини,точно защото не съм гадняр и не мога така лесно(както вас) да повярвам,че има хора ,които убиват само за кеф!

Опа! Светна ли някоя лампичка?

Спамерите от Хит.бг Ви поднасят Новината така и вие я приемате ,както те ви я поднасят. Убивали за кеф...Глупости на търкалета,спамерски трикове,предназначени за псевдоприродозащитници.

Е аз правя друго,търся други източници и ви показвам защо ВСЪЩНОСТ убиват,давам ви ОФИЦИАЛЕН САЙТ да четете,но пак типично по женски емоцията,ядът към човека ви е замъглил мозъците. Еми вервайте на Хит.бг,ок.

Само да добавя,че всъщност прасето е едно от най интелигентните животни. Когато го хванеш да го обръщаш за да му оголиш гърлото,то се сеща какво става...Квичи,не се дава лесно. Колячът трябва да му намери точното място,където да сложи ножа. Кръвта изтича,а прасето гледа с отворени очи и ритка с крака. Виждал съм го с очите си. 100 пъти по-хуманно е удар в главата,така мозъкът се уврежда и не разбираш какво става после...

Не ти говоря за кланици,а за стотици села,където я за рожден ден,я за курбан човека отива в свинарника,взима си едно прасенце и му тегли ножа.

Аз търся причини,точно защото не съм гадняр и не мога така лесно(както вас) да повярвам,че има хора ,които убиват само за кеф!

Спамерите от Хит.бг Ви поднасят Новината така и вие я приемате ,както те ви я поднасят. Убивали за кеф.

Аз правя друго,търся други източници и ви показвам защо ВСЪЩНОСТ убиват,давам ви ОФИЦИАЛЕН САЙТ да четете,но паск типично по женски емоцията,ядът към човека ви е замъглил мозъците. Еми вервайте на Хит.бг,ок.

И аз първо се зачудих дали всичко това не е просто измислица на някое хлапе с цел да си рекламира страницата. Не веднъж се е случвало, ноооо да ти кажа снимките изглеждат реални. Твърде реални sad.gif

Иначе за това кой би го правил - хора всякакви. Още повече интереси и разбирания. Някои хора просто са твърде коравосърдечни и не им пука, други са изчанчени и какво ли не... айде да не разказвам разни истории за луди и смахнати хора, че ще ме пратите при тях.

Тези хора са садисти, а не ловци. Едно е да убиваш по бърз начин, съвсем друго е да убиваш по бавен и мъчителен за жертвата, доставяйки си удоволствие, а и дори да не си доставяш си е престъпление да не намериш по-безболезнен начин. Сравнението с прасенцата е съвсем различно, там условията са производствени, също никой не е викнал срещу ловците, а и обикновения средностатистически ловец не се занимава да си доставя удоволствие - като вземе че пребие някоя птица например.

И аз първо се зачудих дали всичко това не е просто измислица на някое хлапе с цел да си рекламира страницата. Не веднъж се е случвало, ноооо да ти кажа снимките изглеждат реални. Твърде реални sad.gif

Е ква реклама като страницата се казва TULENI.hit.bg

Спамерите от Хит.бг Ви поднасят Новината така и вие я приемате ,както те ви я поднасят. Убивали за кеф...Глупости на търкалета,спамерски трикове,предназначени за псевдоприродозащитници.

Е аз правя друго,търся други източници и ви показвам защо ВСЪЩНОСТ убиват,давам ви ОФИЦИАЛЕН САЙТ да четете,но пак типично по женски емоцията,ядът към човека ви е замъглил мозъците. Еми вервайте на Хит.бг,ок.

Само да добавя,че всъщност прасето е едно от най интелигентните животни. Когато го хванеш да го обръщаш за да му оголиш гърлото,то се сеща какво става...Квичи,не се дава лесно. Колячът трябва да му намери точното място,където да сложи ножа. Кръвта изтича,а прасето гледа с отворени очи и ритка с крака. Виждал съм го с очите си. 100 пъти по-хуманно е удар в главата,така мозъкът се уврежда и не разбираш какво става после...

Не ти говоря за кланици,а за стотици села,където я за рожден ден,я за курбан човека отива в свинарника,взима си едно прасенце и му тегли ножа.

Като си такъв специалист по осветленията що не запалиш и своите лампички и не проумееш, че хора, които убиват за удоволствие съществуват...Нужно ли е да споменавам един познат, който реши да види какво е да одереш жива котка, естесвено котето умря в процеса на дрането??? Примери все в тоя дух мога да ти дам доста! После нямало такива хора! Дрън та пляс! Изроди всякакви!

За това, че инфото може и да е невярно съм съгласна..., но в случая не смятам да пиша дисертация по него....

И аз се втурнах да проверявам,защото си спомних за котките,които ги отглеждаха в буркани а Америка. Но в случая наистина е вярно. Но е казано и защо.

МИ замислете се как се изхранват хората в някои райони в тези държави. Те живеят на север,какво искате? Да садят домати ли? Естествено,че някои от тях ловуват. Един ден идва търговец и им казва:

"Искам кожи от тюленчета,щото в Италия ги купуват много,тва Гучи,тва Габана,т'ва Армани..."

К'о праЙ човека,слага си мъката на сърцето и отива на лов за тюленчета,защото децата му трябва да ядат.

И тука разни разбрали,недоразбрали го кълнат и наричат изрод. Идете на село дечица и питайте дядо си дали не е клал малко прасенце или яренце и пак елате да пишете.

И пак ви повтарям,че ударът в главата е един от най-хуманните начини да се умъртви едно животно,особено,когато е още малко. Жестоко е като се замислиш,то е така.

Аз не вярвам,че човешката лошотия е избила толкова много тюленчета (който иска ще потърси цифрите,аз вече ги видях). Това са единични случаи.

Преди да се нарича някого "изверг",първо се чете.

Аз не съм жена, но не успях да изгледам и половината от снимките.

Въобще не ме интересува защо го правят, важното е, че има такива изроди да го правят и най-вероятно ще изляза от релси и ще направя нещо глупаво, ако срещна такъв индивид ...

Явно някои още не са разбрали, че сме в 21век, как може да се допускат такива варварски изпълнения, въобще не ми го побира умът.

И защо ги убиват ? За да просперира всевишната мода ;)

Това оправдание ли е ? По-скоро показва колко принизени и недостойни за думичката човек са всички замесени.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Прасенцата се заколват с един удар на ножа (надявам се). А тук става въпрос за "нов вид туризъм".

Ти би ли бил такова същество: image002.jpg по главата до смърт, за да видиш например дали ще го направиш по-бързо от някой друг????

Някой не е гледал май как се коли прасе.Озвучава целия квартал.Толкова пък сте състрадателни,трябваше някой да ви го каже.@trapped79,имаш + от мен.

Някой не е гледал май как се коли прасе.Озвучава целия квартал.Толкова пък сте състрадателни,трябваше някой да ви го каже.@trapped79,имаш + от мен.

Не си напълно прав...

Колене на прасе съм гледал. Това беше някакво мощно 100-тина килограмово животно, което едвам вървеше. Айде да не обяснявам техниките на коленето.

Но колене на прасе, което е на няколко месеца не съм гледал и честно казано не мисля и да гледам.

Не си напълно прав...

Колене на прасе съм гледал. Това беше някакво мощно 100-тина килограмово животно, което едвам вървеше. Айде да не обяснявам техниките на коленето.

Но колене на прасе, което е на няколко месеца не съм гледал и честно казано не мисля и да гледам.

Мдамммммм, а на крава гледал ли си???

Връзват я и тя мучи така тъжно...все едно плаче....оглася цялото село....

В българските села се избиват МНОГО (не знам бройката точно,но много) животни - прасенца,яренца,агънца,пиленца,зайчета и пр.

Хората нормално ги отглеждат,докато пораснат,но често се случва да им теглят ножа и по-рано (я някой празник,я болест в стадото,я затова,че месото им е по крехко).

Ако сега се хванеме тука няколко човека,направим сайт и опищим интернет пространството с разни грозни филмчета,пуснем един брояч в сайта,колко невинни агънца измират всяка минута във варварската България (по света лесно ще повярват)...

С едно линкче "Donate" там горе в сайта...

Бе ще изкараме някоя парица,а?...

Ама както сме под натиск покрай кандидатурата за членство...

Дали пък няма да пръкнем в доста селски паници и да оставим без вечера няколко хиляди бабички и дядовци,а?

В българските села се избиват МНОГО (не знам бройката точно,но много) животни - прасенца,яренца,агънца,пиленца,зайчета и пр.

Хората нормално ги отглеждат,докато пораснат,но често се случва да им теглят ножа и по-рано (я някой празник,я болест в стадото,я затова,че месото им е по крехко).

Ако сега се хванеме тука няколко човека,направим сайт и опищим интернет пространството с разни грозни филмчета,пуснем един брояч в сайта,колко невинни агънца измират всяка минута във варварската България (по света лесно ще повярват)...

Дали пък няма да пръкнем в доста селски паници и да оставим без вечера няколко хиляди бабички и дядовци,а?

Хм... добре де, ама те бабите и дядовците не го правят за спорта или просто щот така им е кеф, а за прехрана. Не, че е хуманно и т'ва, но всеки обича пържолки на масата. Пък и още откакто се роди прасето/кокошката/заека или там каквото е се знае за какво ще се гледа.

Аз все още търся информация по чужди сайтове, които да потвърдят информацията...

Аз никъде не видях (освен в хит.бг) това да се нарича "спорт".

Затова ме хвана и яд отначало,там изкарват цялата ситуация по крайно прост и неудачен начин.

Избиват се за прехрана, а в случая изтребват животните, за да правят някви смешници дрехи от тях.

Също така не понасям видни прояви на жестокост. Някви смешници да седнат направо да позират до кървави обезглавени трупове, ето вижте ме големият мъж.

Няма да продължавам с коментара ...

Редактирано от myd (преглед на промените)

Прасето може и да не гъкне ако е добър касапина.Колко тъжно за кравите само.....що не ви е тъжно като хапвате?Айде не бъдете по-големи католици от папата.Да не би да ядете само бостан?Всичката мръвка е от такива неща.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.