Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не убивайте тюлените !

Featured Replies

Аз не ям месо именно по посочените от вас причини. На повечето хора им звучи смешно и са си прави донякъде, ама когато си на 4 години и видиш как колят животно, друга песен ще запееш....... sad.gif

• Отговори 136
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде всички да станем вегетарианци начело с теб. А замисляш ли се че и растенията може да имат душа? Да не съм оф, темата е тотално безсмислена. Има си одобрени начини за покриването на квотата и т

• Мда имат и преди това трябва да го питаш и да му се помолиш. Може ли да те скъсам от корена? Да ме прости Господ. Дали има развъдници на тюлени някъде на тоя свят.?

• OFF: Корина е с "Е" /OFF

Не съм видял козлетата да се убиват примерно с шутове. Темата се измества към съвсем стандартното убийство а случая не е такъв не се казва че някой ловец е гръмнал тюлен, а нещо съвсем различно разликата е от земята до небето - съвсем различно е да убиеш някое животно имъчвайки го умишлено и не разбирам защо нарочно бягате от това с някви примери които са далече от темата - Убийство на животно с мъчение!

Аз никъде не видях (освен в хит.бг) това да се нарича "спорт".

Затова ме хвана и яд отначало,там изкарват цялата ситуация по крайно прост и неудачен начин.

Хм... и аз никъде не виждам да се нарича спорт.

По-скоро авторът малко е изопачил истината.

Няма да се лъжем, че не се убиват тия животни.

http://www.harpseals.org/hunt/index.html - ей тука намерих малко повече инфо за самия лов на тюлени.

(Има пак гадни снимки, тъй че хората със слаби сърца - нека не го отварят)

А според вас едно прасе на каква възраст се убива! Да не мислите че го колят като стане прасе пенсионер! Колят се прасета на по 9-10 месеце - т.е бебета. Така че не ми говорете че убиването на прасе на 9 месеца е по безобидно от убиването на което и да е друго животно. Аз лично почти всяка година присъствам на свинска смърт но го приемам по философски отколкота да пищя и да бягам от природата си на хищник. angry.gif

Вярно е, прасетата също се колят. Но това е едно нещо - става въпрос за храна. Има хора, които не могат да си позволят да купуват свински пържоли или месо всеки ден, но затова могат да си позволят да отглеждат прасе. Колят го и получават десетки буркани и меса по фризерите за лято и зима.

Но вече убиването на тюлени и то съвсем бебета само за спорта - това е шарлатанство! Като хуманист за мен е трудно да приема, че съществуват толкова жестоки хора, толкова безразсъдни хора... Поне и като вярващ в Господ знам, че тези чудовища ще получат своето наказание.

Я чакайте бе хора. какво всички говорите кой и за какво коли прасета на село. Тук става въпрос за нещо НЕМОРАЛНО - това е наречено спорт. Напълно подкрепям Митака и казвам - това нещо трябва да се спре. Като ги убиват за да се изхранват трябва ли да го наричат спорт. Това е чист вандализъм, с цел да събере повече внимание върху себе си. И бих ви попитал - дядо ви като е колил кокошка да не би ад е казал - ней чедо веднага да го сложиш това в нета.

Отправям своя апел към вас - направете каквото можете за да свалите тази нехуманност. Пишете на [email protected] - аз туко що го направих. Това можем да го спрем. Е приятели - обединете се. Нека сложим край на това

WTF?!За каЪв лов ми говорите бе,хора?!Темата била за ревливи жени...нищо подобно!Темата е за всеки,който не обича да гледа сЪдизма и извращенията на морално осакатени садисти с гадно детство.Аз лично с удоволствие бих хванал детето на някой от тия к..тени дето са на снимките и дЪржат бухалки и бих сторил с невинното хлапе сЪщото,което родителят му прави на тюлените.Струва ли един чивешки живот колкото този на някакЪв си тюлен?Не знам!Струва ли живота на един тюлен колкото този на една мравка?Не знам!Но ако всичко се определя от размерите на индивида и коефициента му на интилигентност,то тогава слоновете трябва да ни избият до крак.

Пак се врЪщам на темата за лова...Индианците бродели из горите на Америка и с лЪк и стрела убивали елени,за да нахранят племето си.Преди да го убият обаче,те се молели на своите богове да им простят.Искали сЪщо така и прошка от душата на елена стоейки над трупа на животното.По този начин те се извинявали за това,че са отнели живота му и оправдавали действията си с това,че те сЪщо трябва да ядат.При тях лова не бил спорт,бил начин на оцеляване.

Някой се изказа,че това е лов.Хм...Дали е лов да блЪскаш невинно сЪщество в главата,да го одереш и да оставиш обезобразения му труп на снега?А дали всичко е заради кожите,защото видях и неодрани трупове!"Не са ги одрали още"-ще кажете?А онези изкормени трупове?Когато дереш животно,за да вземеш кожата му не го изкормваш,защото така увреждаш и вЪпросната кожа.

Нека приемем дори,че всичко е само заради скапаната кожа.Я кажете,как бихте се почувствали,ако ви пребият до смЪрт и ви одерат?Нима е законно?Нима става вЪпрос за оцеляване?Не би ли могла тази практика да спре?Защо да убиваме животни за кожите им,когато и без това само богатите ска...няци могат да си позволят подобни дрехи,а и изкуствената кожа топли сЪщо толкова добре?А защо фондацията на Бриджит Бардо отне мечките от циганите,а не прави нищо за избиването на толкова много тюлени,които са дори изчезващ вид?

ЗАЩО?ДО КОГА? :clap:

Страхотно изказване CrazY_CorpsE.

Е давайте всички с общи усилия. И аз питам - ДО КОГА? но ще отговоря - докато не ги спрем. Не забравяйте - новините по BTV, канал едно, нова и още куп кабеларки имат сайтове и електронна поща. Господари на ефира, както и хит.бг също не трябва да стават безучастни. Нека им напълним пощата, защото този път ще ни чуят. Единни ли сме - ще ни чуят. А аз лично ще потърся в нета такива организации. Хора, за вас не знам, но аз няма да заспя ако премълча и този грях. Каквото зависи от мен - ще го направя. Подкрепете ме. Сега поне знам, че CrazY_CorpsE ще ме подкрепи.

НЯМА ДА ОСТАВИМ НЕЩАТА ТАКА!!!

Редактирано от Dimitar Tabakoff (преглед на промените)

...това е наречено спорт.

Oт кого? От спамерите в хит.бг.

Дай ми чужд сайт,където това да се нарича "спорт"...?

Подавате се на внушения и сте афектирани от снимките.

Ето ви факти:

Прасето е поне 10 пъти по-умно от тюлена.

Прасето се умъртвява( по традиция) по 10 пъти по-неморален начин,отколкото малките тюлени биват убити.

Сега Прасета биват умъртвявани в съседния Ви квартал,село,град ежеминутно.

Няма ли да вървите да се оплачете на президента или да изтипосам няколко филма и безброй снимки някъде и да почна да спамя по форумите за да може такива "моралисти" като вас да си намират занимание . :clap:

НЕ ОСТАВЯЙТЕ НЕЩАТА ТАКА!!!

Няма значение как го наричат спорт или не ,гледката е грозна sad.gif

ей trapped79 така като гледам какво пишеш започвам да си мисля че ти си администратор на сайта!!!!

На село като колят прасета пускат ли снимки в нета бе човек. А ти на това викаш ли спорт бе. Отговори ми. Или явно на тебе ти допада този "спорт".

и не си внушавам, но просто не искам да позволя тези изверги да си рекламират дейността в интернет пространството

Редактирано от Dimitar Tabakoff (преглед на промените)

ей trapped79 така като гледам какво пишеш започвам да си мисля че ти си администратор на сайта!!!!

На село като колят прасета пускат ли снимки в нета бе човек. А ти на това викаш ли спорт бе. Отговори ми. Или явно на тебе ти допада този "спорт".

Май не разбираш...само Хит.бг го представят като спорт.

Точно там е проблема dragozow

едва ли и на тебе ти е приятно да виждаш тези действия, рекламирани като спорт. там е проблема. и решението е поне да им махнем сайта.

и не си внушавам, но просто не искам да позволя тези изверги да си рекламират дейността в интернет пространството

Може би ще споделиш с нас какви мерки ще вземеш? На тюлените не можеш да помогнеш,а и за тях вече някой се е застъпил. Но на прасетата можеш.

Да ти дам идея? Иди в някое селце в Трънско по Коледа или някой др. празник и влез в някой двор. Питай бабичката на пейката кога и къде ще колят прасе днес и иди на мястото с фотоапарата/камерата. Дай 5 лева на човека и снимай. После пускаш в Интернет и огласяш САМО един форум. Оттам нататък само гледай как такива като теб ще разнесат мълвата до небето.

Айе,ако си решен да действаш и да се бориш,надявам се ще споделиш после резултатите?

Добре бе човек,

кажи защо ги защитаваш.

и теб лично ще те информирам за резултатите

другите от форума сами ще разберат, защото поне ги е грижа за този проблем, а не са безразлични към другите живи същества.

Бих допълнил, че тази вечер ще си легна с чиста душа, а ти едва ли можеш да се похвалиш с това. Едва ли си и вярващ де, че да вярваш в Бога и в душата. добре, че другите не са като теб

Извинете какво толкова имате против тюлените? Защо поущрявате тази гавра? Никога ли не бихте се застъпили за нещо беззащитно?

Като си купите палто от нещо в магазина ревете ли пред закачалката?Не разбирам какъв е смисъла само да се спами с това с тюлените!Така или инъче колкото и да досажда човек на другите разпращайки това сайтче няма да помогне на зверчетата!Било гадна гледка, ами не гледай, правете като мен-игнорирайте го!

Като си купите палто от нещо в магазина ревете ли пред закачалката?Не разбирам какъв е смисъла само да се спами с това с тюлените!Така или инъче колкото и да досажда човек на другите разпращайки това сайтче няма да помогне на зверчетата!Било гадна гледка, ами не гледай, правете като мен-игнорирайте го!

зна4и така далече от очите ,ама не може човек да си затваряш очите пред всичко. ;)

Аз съм сигурен че даже и вегетарианците имат някоя и друга кожена обувка.Айде не се правете.Нали разбрахте че тия от Хит.бг са си измислили текста.

Аз съм сигурен че даже и вегетарианците имат някоя и друга кожена обувка.Айде не се правете.Нали разбрахте че тия от Хит.бг са си измислили текста.

Не ям нищо с физиономия от доста време насам, което обаче не значи че не нося обувки, не съм си изхвърлил и коженото яке!

зна4и така далече от очите ,ама не може човек да си затваряш очите пред всичко.

Не съм си затворил очите пред нищо за което мога да направя нещо, но в случея не е така!Помисли над идеята, че докато ние тук си спорим заради едно сайтче някъде там са видяли сметката на още 1000 от сниманите, защото модната индустрия няма да се откаже от кожите пък ако ще и ние тук да се избием в кавги заради един глупав сайт!Не споря че трябва да се направи нещо ама хаиде да го оставим на грийн пийс и други такива природозащитни организации!

За мен няма значение дали е тюлен, прасе или друго животно. Ако някой се гаври така с умиращо животно пред мен, няма да гледам безучастно, ами ще му счупя я ръка, я крак ;)

Забележете, че говоря за гавра с животното и ненужно мъчение, това е просто нечовешко. Хареса ми това за индианците:

Пак се врЪщам на темата за лова...Индианците бродели из горите на Америка и с лЪк и стрела убивали елени,за да нахранят племето си.Преди да го убият обаче,те се молели на своите богове да им простят.Искали сЪщо така и прошка от душата на елена стоейки над трупа на животното.По този начин те се извинявали за това,че са отнели живота му и оправдавали действията си с това,че те сЪщо трябва да ядат.При тях лова не бил спорт,бил начин на оцеляване.

Редактирано от myd (преглед на промените)

...ненужно мъчение, това е просто нечовешко.

Ок,щом не го разбираш иначе,ще ти го кажа така:

Ако трябва да ти видя сметката кво препочиташ?

- да те млатна в главата с един чук изотзад и да ти разпилея мозъка без да разбереш?

- да те хвана,да те изкарам от къщи,да те обърна да легнеш,да ти напипам гърлото,откъде дишаш и да пробия там една дупка и да те гледам как риташ докато се давиш в кръвта си?

Айде пак се изкажи кой е варварин и нечовек? Щото ако не твоите,то дядовците на поне 3ма твои приятели постъпват така с животни много по-интелигентни(и вкусни) от един дебелокож тюлен!

За който няма значение може още утре да иде в общината и да поиска разрешение за протестен митинг пред парламента.

Това е изцяло по силите на всеки от вас!

Спрете да врещите,а действайте,щом сте толкова бесни от човешката лошотия и варварство.

Наричате хората варвари,защото някой ви е казал,че го правят за спорта. Плюете и се заканвате по адрес на хора,които се препитават с лов!

Те НАИСТИНА ловуват за да ядат,толкова ли не можете да го проумеете това? Или е по-лесно да наречеш някого изверг,отколкото да помислиш малко?

Ок,щом не го разбираш иначе,ще ти го кажа така:

Ако трябва да ти видя сметката кво препочиташ?

- да те млатна в главата с един чук изотзад и да ти разпилея мозъка без да разбереш?

- да те хвана,да те изкарам от къщи,да те обърна да легнеш,да ти напипам гърлото,откъде дишаш и да пробия там една дупка и да те гледам как риташ докато се давиш в кръвта си?

Ти явно живейш в каменната епоха, има си по-хуманни начини за умъртвяване.

И айде стига с тия глупости за прехраната и тем подобни. В случая се акцентира на убиването на животни за спорта, за кеф, с гаври и ненужно мъчене.

Може във въпросния материал да не става въпрос за такъв случай, но това не значи, че по цял свят не биват извършвани такива зверства и не само спрямо животни, а и срещу хора. И точно това е целта на публикацията, да ни напомни, да предизвика адекватна реакция у нас, да ни изкара от сладкия сън, защото не живеем в рая. Тези неща са се превърнали в нормални за много от нас и това е тревожното.

Като те гледам на къде биеш в мненията си, ще одобриш още малко и такова отношение спрямо хора ...

На който му е трудно да разбере смисъла на темата, ще повторя, че си говорим като цяло за човешката жестокост и извращенията, на които човек е способен.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Може би ти ще ме изкараш оттам? Слушам те...? Само внимавай да не кажеш някоя глупост.

Едит: Ама докато писах ти вече си я казал,даже повторил,та чак си се надрискал накрая.

Виждам,че правиш типичното за всеки един слаб мозък - стъпваш на първоначално поднесената информация,източник на която са провокаторите от хит.бг. В темата бяха дадени не един и два линка,но едно си баба знае,едно си бае...

За кеф убивали ,за спорта...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.