Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не убивайте тюлените !

Featured Replies

А, не. Както казах, ям месо. Не нося дрехи и обувки от естествена коже, не заради животните, а защото са скъпи и аз предпочитам по-евтини дрехи, но да ги сменям по-често.

Ами замисли се и за другото :lol6:

Имаш си свободен избор, не смятам да натяквам нищо :lol6:

• Отговори 136
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде всички да станем вегетарианци начело с теб. А замисляш ли се че и растенията може да имат душа? Да не съм оф, темата е тотално безсмислена. Има си одобрени начини за покриването на квотата и т

• Мда имат и преди това трябва да го питаш и да му се помолиш. Може ли да те скъсам от корена? Да ме прости Господ. Дали има развъдници на тюлени някъде на тоя свят.?

• OFF: Корина е с "Е" /OFF

Айде айде,не тормози момичето и без тва сигурно не и е приятно да готви пържоли покрай тая тема.

А и колко прасета нямаше изобщо да живеят ако човек не ядеше пържоли.

Предпочитам да живея и да ме заколят,отколкото изобщо да не живея.

Ами замислям се и решавам следното /много тъпо, ама е така/. И да не нося дрехи от естествена кожа, другите ще носят. Резултатът ще е същият. Просто няма да отида да гръмна и одера някое животно, за да си направя дреха. Щот не мога. А и да мога, пак няма. Има кой да ги продава. Предпчитам да съм потребител. Така ще знам, че не съм убила нищо. Ще кажеш, че са убили заради мен. Не. Заради милиони като мен. Лоша работа. sad.gif

Днес кучето ми имаше проблеми със стомаха и малко олигави. Но все пак аз бях виновен - дадох му кокалите от една пуйка ( да са таковам и у мозъка пилешки). И сега като ме погледне с онзи топъл влажен поглед и се чуствам гузен angry.gif

Айде айде,не тормози момичето и без тва сигурно не и е приятно да готви пържоли покрай тая тема.

А и колко прасета нямаше изобщо да живеят ако човек не ядеше пържоли.

Предпочитам да живея и да ме заколят,отколкото изобщо да не живея.

И аз тъпча пържоли, без да се замислям за прасетата, но ако бях прасе, бих предпочел да не се раждам въобще :lol6:

Пък като гледам, как някои индивиди продават децата си, може да почнем да ядем човешки пържоли, защото интересите са по-важни от хората.

Ами замислям се и решавам следното /много тъпо, ама е така/. И да не нося дрехи от естествена кожа, другите ще носят. Резултатът ще е същият. Просто няма да отида да гръмна и одера някое животно, за да си направя дреха. Щот не мога. А и да мога, пак няма. Има кой да ги продава. Предпчитам да съм потребител. Така ще знам, че не съм убила нищо. Ще кажеш, че са убили заради мен. Не. Заради милиони като мен. Лоша работа.

Не те обвинявам, въпреки че един от виновниците е потребителският интерес.

Явно ние хората не сме дорасли все още до ниво, на което да ценим живота, бил той на човек, животно или растение.

Като цяло, нямаме уважение към майка си - природата, но с това навлизаме в по-обширна тема :lol6:

Редактирано от myd (преглед на промените)

Вярно е, че не ценим живота. Преди време, като четох "Бамби" се бях замислила дори за живота на отделните листенца по клоните на дърветата, така беше описан страхът им от това, че идва зимата и скоро ще умрат. Това е само приказка, но е чудесна приказка и с много поука, и много истини.

Ще има след човека друг вид, който ще цени живота, който ще бъде съвършен може би.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

(...)

За мен живота на едно дете струва повече,отколкото на 1 милион малки тюленчета и лично аз бих ги утрепал от бой тия тюленчета ако с това можех да спася поне едно детенце.

Темите за болните деца бяха направени ВАЖНИ от модераторите и не можаха да прехвърлят десет поста,а вие тука,лицемери такива изписахте 5 страници и изляхте два легена сълзи за някакви тюленчета, които дори не живеят на българска територия само защото сте видели снимки с кръв по тях!

******** - цензура! angry.gif

В желанието си да защитиш своето становище и позиция, мисля че си отишъл малко далеч в сравненията. Живот не се изкупва със смърт...било то на 1 милион малки тюленчета...По същата логика, ако ставаше въпрос за живота на твоето собствено дете, би ли пожелал смъртта на 1 милион други деца...само и само за да го спасиш (в случай, че съществуваше теоретичната възможност за това) ? Дали...Тук не става въпрос за това чий живот е по-ценен, дали е спорт или е бизнес или нещо друго...става въпрос, че това е факт...Тюлени се избиват от край време и причините са много комплексни. (спорт, заради "ценните" им кожи, заради самото извратено удоволствие, заради слабия улов на риба на местните рибари...) Ако човек е добра душа, той би помогнал с каквото може както на човешко същество, така и на животно (или поне не би се отнесал по такъв начин с последното)

Ти отиваш далеч. Идеята на поста е да забележат някои потребители някои контрасти. Не е нещо сложно. "Логиката",която ми приписваш никога не се е реализирала под формата на мисловни процеси в съзнанието ми.

Off Topic

Гледам тука много хора се мъчат да анализират всяка дума на изказалите се по темата. Не е час по литература това. Всеки тълкува казаното от другия по някакъв си начин и се хваща за всяка му дума. А колкото хора, толкова и тълкувания.

Off Topic

Гледам тука много хора се мъчат да анализират всяка дума на изказалите се по темата. Не е час по литература това. Всеки тълкува казаното от другия по някакъв си начин и се хваща за всяка му дума. А колкото хора, толкова и тълкувания.

Дам-мнения много, тълкувания много, анализи-много.Празни приказки много. :)

Не ви ли се гади вече от тази тема?Само задълбавате...

Моето мнение не е за тук, понеже с trapped79 ще се избием най-вероятно, ако го напиша biggrin.gif

А това с нищо няма да помогне на малките тюленчета...

trapped79 чак сега ти прочетох поста.Ами за какво дране и каква болка бЪлнувам.Ми ако си беше направил труда да се поразровиш малко из недооценения от теб Интернет,щеше да попаднеш на доста...хм,пикантни статии и фотоматериали за тия вЪпросни тюлени.Може и да не си англоговорящ(не знам),но аз попаднах на статия,в която се казваше,че повечето от тюлените били одирани преди още да са мЪртви.Ти можеш ли да си представиш какво означава това.Така не се отнасят дори с най-долния добитЪк!Не става дума само за тюлените брато!Става дума за това,че хората сме безпощадни варвари.Защо трябва примерно да се трепят раци,само заради мизерното месце в щипките им?Защо трява да се избиват жаби само заради 2 бутчета?Защо човека трябва да изяде всичко,до което се докосне?Защо трявба да се избиват слонове и носорози заради бивните и роговете им,когато може просто да бЪдат упоени и да им вземат "ценните" кости щом толкова ги иксат?Защо трябва да се убиват крокодили заради кожата им?При условие,че химическата промишленост ни затрупва с какво ли не,нужно ли е да носим дрехи от естествена кожа?Какво ни има бе хора?Вече не сме в пещерите,че да се обличаме в кожи ида ядем жаби и гущери.

Още преди да започна да пиша в тая тема четох в около 4 сайта(англоговорящ съм). Сайтове в защита на тези тюлени има доста и тяхната цел е една: да се спре убийството на животинките.

Явно не можеш да го намериш,това нещо за дрането си го чел тук:

http://www.cbc.ca/news/background/sealhunt/

...точка 3.

Прочети го внимателно. Това са единични случаи,не са доказани.

И друго:

Мозъчната смърт не винаги значи смърт на тялото!

Имайки предвид как биват убивани тюлените (удар в главата,изстрел)е нормално мозъчната смърт да настъпи преди тази на тялото. ИФАУ си играят с думите: одран жив не значи,че си гледал как те дерат,а още по-малко,че си усещал болка.

Доста хитър трик от тяхна страна.

ИФАУ само обвинява,че НЯКОИ ловци не проверяват тюлените дали са в съзнание преди да започнат да дерат.

ИФАУ твърдят неща,които сигурно са верни,но ги изразява така,че заблуждава - това не е практика,а единични случаи и вероятно може би в по-малко от 1% от случаите наистина става дума за животно,което е в съзнание (не виждам как малко тюленче ще издържи удар с чук в главата и що за мозък трябва да има за да не загуби съзнание)

За да не се връщам на прасетата и да ви занимавам с подробности по тяхното умъртвяване(което вече е жестоко) ще кажа,че в "цивилизованата" Америка варят раците и омарите живи. Слагат ги мърдащи в казана и ги сваряват,защото така са по-вкусни.

В заключение цитат от любимия ми "Влакът-беглец" с Джон Войт.

Sara: You're an animal!

Manny: No, worse! Human! Human!

Защо? Защо? Защо?

Толкова са много въпросите Защо, а на толкова много от тях никой не може да отговори. Ако два милиарда души не се обличат с кожи и не ядат животни, то 5 милиарда го правят.

Питаш защо това, защо онова. trapped дава отговор на някои от въпросите ти, гледайки реално на нещата. Никой не твърди, че така е правилно или хуманно. Но се правят такива неща и за тях си има някакво обяснение. Баща ми много обича да казва: "Всяко що си има защо." Друг е въпросът дали обяснението е задоволително.

Точно за това говоря...Всеки си казва,че ако 2 милиона не правят нещо,то други 5 милиона го правят и от там се почва с порочната практика "Ми щом те така,що и ние да не..." Не ме интересува какво правят ония 5 или колкото са там милиона!Интересува ме:

1:аз какво правя и правилно ли е

2:че всички останали се примиряват с варварствата

Докато разсЪждаваме по този скапан начин,наистина ще са актуални цитати сЪс смисЪл като този,който посочи trapped.

Kak така "да не се примиряваме"?... Който е тръгнал срещу ПРИРОДАТА досега не е прокопсал.

Човекът е единственият,който се опитва да И прави някакви корекции. И в двете посоки. Това е хуманно,онова не е...Кои сме ние изобщо да казваме кое е хуманно,след като сме се доказали като най-жестоките животни? Човекът,защото е разумен може да достигне небивали висоти в хуманно (Майка Тереза) и варварско(Чикатило) отношение.

Природата обаче не действа така като нас: днес зло на тюленче,утре добро на детенце. Тя маже с голямата четка. Играе на едро. И не подбира... кой добър,кой лош,кой варварин,кой светец. Я някое земетресение,я някой ураган,цунами,лавина или наводнение...Ще намери начин да си го върне на човека за това,че трепе тюленчета безнаказано. Може да не е СЪЩИЯ човек,но ще е човек.

Не може да не И се признае,че си върши работата чудесно - болести,глад и разрушения гледаме по ТВ ежедневно. Защо,CrazY_CorpsE,аз да И се бъркам в работата на природата,след като тя си я върши толкова добре?

Че кой е казал,че трябва да й се бЪркаш в работата на природата?ВЪпроса не е там!ВЪпросЪт е другаде:кефи ли те това,което видя на тоя линк или не?Ако да-нищо повече не мога да ти кажа-отговора ти говори сам за себе си.Ако не-какво направи по вЪпроса.

Това,че Гея ще ни го вЪрне по някакЪв начин го знам.Равновесие има.Думата ми е за личния избор на човека.ВЪпроса не е да се набЪркаш в работата на природата или не,а да кажеш гласно,че не си сЪгласен с това,което сЪщества от твоя вид вЪршат.Аз го казвам!Колкото и тЪп да ме прави това в очите ви казвам,че тва избиване(не само на тюлените) не ме кефи!Не ми е по вкуса!И?КакЪв ви е с...пания проблем?

ЧВЪпроса не е там!ВЪпросЪт е другаде:кефи ли те това,което видя на тоя линк или не?

Въпросът ти е реторичен. :hush:

Защо?Винаги можеш да ми кажеш,че ти харесва това,което си видял и аз нямам право да ти кажа нищо,защото всеки може да се радва на каквото си иска.Не е реторичен.

Че кой е казал,че трябва да й се бЪркаш в работата на природата?ВЪпроса не е там!ВЪпросЪт е другаде:кефи ли те това,което видя на тоя линк или не?Ако да-нищо повече не мога да ти кажа-отговора ти говори сам за себе си.Ако не-какво направи по вЪпроса.

Като не ти харесва това, което си видял на този линк, ти какво направи?! Заяви позицията си. Казаваш, че не ти харесва, но то на никой тук не му харесва. Кой от изказалите се по тази тема каза, че това много го кефи и много радва? Никой. На теб също не ти харесва, но какво направи по въпроса?

Като не ти харесва това, което си видял на този линк, ти какво направи?! Заяви позицията си. Казаваш, че не ти харесва, но то на никой тук не му харесва. Кой от изказалите се по тази тема каза, че това много го кефи и много радва? Никой. На теб също не ти харесва, но какво направи по въпроса?

Ами накрая на снимково-текстовия материал се казваше "Изпратете това на колкото се може повече хора,за да стане това варварство публично достояние"(или нещо от сорта).Това направих!Пратих линка на всички онлайн юзЪри в ICQ-то,които срещнах.Изпратих го на всичките си приятели по мейлите.Сложих го като топик в два канала на mIRC и го копирах безброй пЪти в каналите #gyuvetch и #bulgaria в сЪрвара на ShakeIT.Смятам,че не направих малко.ВсЪщност като че ли от всички в тази тема (без значение каква позиция поддЪржат) аз сЪм направил най-много.Много ще се радвам,ако някой ми докаже,че е направил повече от мен и го е разпространил този линк на повече хора от мен.

А ти,GABRIELA,какво направи,след като видяното не ти е по вкуса (смятам,че не ти харесва,защото никЪде не си казала,че ти харесва.Ако греша поправи ме)?

Oсвен,че си станал спамер нищо друго не си постигнал.

А ти,GABRIELA,какво направи,след като видяното не ти е по вкуса (смятам,че не ти харесва,защото никЪде не си казала,че ти харесва.Ако греша поправи ме)?

Не съм направила това, което ти, както и нищо друго. Ти като разпространи това на толкова много хора, а може би те на още повече хора какво се получи? Забранихте на онези да убиват тюлени и те вече не го правят? Хубаво, ако е станало така. Ако не, само си си играл на копи и пейст, както и другите покрай теб.

Не казвам, че когато нещо не се харесва на някого, той трябва да мълчи и да се покрива, и нищо да не прави. Напротив. Но трябва да знае какво да направи, за да спре това, което не е правилно. Щото сега си играем на "изпрати това на колкото се може повече хора". И какво става след това? Възмутените отидоха да бъдат на стража до всеки един тюлен, за да го пазят? И аз се възмущавам, ама няма ме вземат охрана, че съм твърде слабичка.

Пак казвам, човек не трябва да се примирява с онова, което не харесва, но трябва да знае как може да го промени.

Ами аз направих,каквото сметнах за нужно и каквото мога.Успокоявайки се,че не можете да стоите до всеки един тюлен и че не сте спамери,всЪщност се абстрахирате от всичко това.Да,наистина не можем да стоим до всеки тюлен,но нима заради това трябва да соим сЪс скрЪстени рЪце?Както и да е...Няма да ме разберете така или иначе.Естествено друго щеше да е,ако се отнасяше за хора,но както и да е...

• 3 години по-късно...

Убиват бебета тюленчета

image001.jpg

Бебетата тюленчета ги мъчат.

Как би ти се сторило да те бият по главата като спорт?

Норвегия и Канада имат нов вид туризъм - убиване на малки тюленчета. Можеш ли да наречеш това спорт? Защо? Това варварство трябва да спре! Не бъдете безучастни. Спрете избиването на тюлените! Можеш да защитиш своята позиция по въпроса като разпространиш този линк, започвайки като го поставяш в профила ти в скайп например. Толкова ли ти пречи? Те разчитат на теб! Нека пазим природата и заставаме срещу тираните!

http://bgseals.hit.bg/index.html

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.