Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зависимост и депресия

Featured Replies

Здравейте от дълги години тоест на 16 една лекарка ми изписа Ривотрил 2мг и аз почнах да го пия но развих зависимост кьм него сега сьм на 24г няколко пъти опитах да го спра после ми изписаха диазепам 10мг при нужда но продължих да го пия сега от няколко дни ми свърши лекарството и не се чувствам добре незнам какво да правя работех в една фабрика за картонажно 1г 2 месеца и пак го пиех всеки ден проблема е следния сред хора не мога да се отпусна да ги гледам в очите или да говоря общувах само с 1 двама 

И ме хваща страх постоянно че няма да се справя или нещо няма да стане и като говоря че нещо няма да се изразявам добре нямам приятели почти а и , не излизам никъде нямам приятелка сега сьм в едно забутано село не ми се говори с никой нищо не ми се прави а и ми свърши лекарството утре сьм на матура 

Незнам какво ще правя пуша цигари които ми вредят имам недоразвити дробове искам да умра писна ми от всичко затова и напуснах работа а и с наще не се разбирам те не ме разбират имам мотор за сега кола нямям само мотора ми доставя удоволствие с и не го карам из тез дни искам да умра вече стига не мога повече

дайте съвет какво да правя 

• Отговори 68
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• например  имаш ли си гадже 

• Лошо Седларов, лошо. Грешаката си я допуснал още на 16, вероятно още много преди това си имал проблеми но не са взети правилните мерки, а сега вече на тази възраст нещата са много по-различни.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ако взема една лопата първо ще бия докторката, дето те е доповредила, а после ще почна и с тебе. Да се хващаш в ръце и да си гледаш живота, че не знам дали ме разбираш.

От хапчета смисъл няма. Лекари и психолози няма да ти помогнат. Или се взимаш в ръце и си променяш начина на мислене и действия, или следваш логичните последствия от такъв живот.

Най-лесно е да обвиняваш другите и родителите си, но реално решенията за живота си взимаш ти!

Лошо Седларов, лошо.

Грешаката си я допуснал още на 16, вероятно още много преди това си имал проблеми но не са взети правилните мерки, а сега вече на тази възраст нещата са много по-различни.
В наши дни е модерно децата още от съвсем малки да получават етикети от типа Мега емоционално, Хиперактивно и т.н., това е първата крачка към проблемите с които се сблъскваш ти сега. Следват консултации със всякакви специалисти като в 99% от случаите всичко завършва с изписването на някакви лекарства...
В практиката си често съм попадал на такива случаи и продължавам да попадам и до днес, както и да не разбирам що за олигофрени са тези родители и доктори които на 8-9 годишно дете дават лекарства за психично неуравновесени хора и то силни лекарства които оставят трайна следа в поведението и живота като цяло на детето. Стигал съм до скандали с родители заради тези им глупости, това е абсолютна лудост и аз наистина не мога да си обясня какъв човек си представят тези родители и доктори че ще излезе от едно дете което от съвсем ранна детска възраст се тъпче подобни лекарства.
Ама няма друг начин ми казват пвоечето...
Хайде бе, верно ли?
Вие за психоЛОГ чували ли сте?
За това, че да имаш дете не е достатъчно само да му крякаш и да го плескаш като направи някоя поразия чували ли сте?
Знаете ли, че едно дете има нужда от внимание, от време с близките си, да се научи от тях на основите за живота на които да стъпи и да започне да гради собствения си живот?
Защо си мислите че учителя може да свърши вашата работа?
Винаги питам това и резултата е винаги същия - Стоят и гледат като телета и не знаят какво да отговорят.

Съжаляввам за отклонението, да се върнем на твоя въпрос :

Спираш лекарството, това са силни леекарства с маса странични ефекти, нищо чудно и точно то да е причината да имаш подобни мисли.
Обърни се към психОЛОГ, пак повтарям ПСИХОЛОГ а не психиатър, проведи няколко сеанса, поговори с него, сподели му какво те тревожи и т.н., може да не ти се вярва но ще имаш положителен ефект.

Това,е, закънсял си доста, но дано да се оправиш...
...стига темата да не е поредната измислица.

преди 31 минути, Joss Bomon написа:

От хапчета смисъл няма. Лекари и психолози няма да ти помогнат. 

Абе я се се скрий някъде бе !
24 годишният е болен и му трябва в идеалния случай психиатър за постепенното и плавно оказване от лекарствата към който е развил зависимост.
А за психологичните му проблеми му трябва отделно психоложка, щото на психиатрите не им се занимава с психотерапии.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Спираш лекарството, това са силни леекарства с маса странични ефекти, нищо чудно и точно то да е причината да имаш подобни мисли.
Обърни се към психОЛОГ, пак повтарям ПСИХОЛОГ а не психиатър, ...

Ало комшията, ти като не разбираш от тази материя със зависимостта към лекарство, къде се буташ да играеш в А група ?

Това което аз написах, това е вярното.

преди 47 минути, can bozok написа:

...тези дни искам да умра вече стига не мога повече

Съветът ми е бегом при психиатъра, а после при психоложка.
Това че си се родил дефектен и с неуки родители не означава, че не могат да те оправят истинските професионалисти и да заживееш почти като нормалните хора.
А за умирането е много лесно, аз знам как става, но в твоя случай не е подходящото разрешение на проблемите ти, които са лечими.

преди 7 минути, Белгиеца написа:

Ало комшията, ти като не разбираш от тази материя със зависимостта към лекарство, къде се буташ да играеш в А група ?

Това което аз написах, това е вярното.

Докторе тия неща или се спират от веднъж или не се спират никога, няма такова нещо като плавно спиране, освен ако както казваш не е строго контролирано от доктор, само че тогава трябва да е болнични условия иначе пациента надали ще се контролира.

преди 15 минути, Белгиеца написа:

Абе я се се скрий някъде бе !

Аз ли да се скрия ?! Ти жив психолог виждал ли си ?! Човеко, те са по-зле и от болните! 

психоложки в българия – Google Търсене

преди 10 минути, Bubbles написа:

Докторе тия неща или се спират от веднъж или не се спират никога, няма такова нещо като плавно спиране, освен ако както казваш не е строго контролирано от доктор, само че тогава трябва да е болнични условия иначе пациента надали ще се контролира.

Не трябват никакви болнични условия, трябва просто психиатър да оправи поразиите на селския доктор. 

преди 1 час, can bozok написа:

Здравейте от дълги години тоест на 16 една лекарка ми изписа Ривотрил 2мг и аз почнах да го пия но развих зависимост кьм него сега сьм на 24г няколко пъти опитах да го спра после ми изписаха диазепам 10мг при нужда но продължих да го пия сега от няколко дни ми свърши лекарството и не се чувствам добре незнам какво да правя работех в една фабрика за картонажно 1г 2 месеца и пак го пиех всеки ден проблема е следния сред хора не мога да се отпусна да ги гледам в очите или да говоря общувах само с 1 двама 

И ме хваща страх постоянно че няма да се справя или нещо няма да стане и като говоря че нещо няма да се изразявам добре нямам приятели почти а и , не излизам никъде нямам приятелка сега сьм в едно забутано село не ми се говори с никой нищо не ми се прави а и ми свърши лекарството утре сьм на матура 

Незнам какво ще правя пуша цигари които ми вредят имам недоразвити дробове искам да умра писна ми от всичко затова и напуснах работа а и с наще не се разбирам те не ме разбират имам мотор за сега кола нямям само мотора ми доставя удоволствие с и не го карам из тез дни искам да умра вече стига не мога повече

Още си много млад и не е късно за нищо.  Има хора години наред пият подобни лекарства.

Въпросът при теб е как да придобиеш повече увереност и самочувствие. Със сигурност имаш качества, които трябва да развиеш и да намериш смисъл в живота. Най-големият ти коз е, че си достатъчно млад и животът е пред теб. А той може наистина да е прекрасен и изживян с удоволствие.

Потърси в гугъл има сайтове за безплатна онлайн психологическа помощ. Там ще получиш помощ, не по форумите.

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Аз ли да се скрия ?! Ти жив психолог виждал ли си ?! Човеко, те са по-зле и от болните! 

психоложки в българия – Google Търсене

Koле пак ли почнаха линковете 

преди 27 минути, Joss Bomon написа:

Ти жив психолог виждал ли си ?! Човеко, те са по-зле и от болните!

Във всяка една среда/сфера има и не със акъла си хора, нормално е това.

Аз съм имал връзка със психоложка, нормално си беше момичето!

Сори за реакцията, не е за теб, стана ми смешно просто .......

• Автор
преди 29 минути, Bubbles написа:

Лошо Седларов, лошо.

Грешаката си я допуснал още на 16, вероятно още много преди това си имал проблеми но не са взети правилните мерки, а сега вече на тази възраст нещата са много по-различни.
В наши дни е модерно децата още от съвсем малки да получават етикети от типа Мега емоционално, Хиперактивно и т.н., това е първата крачка към проблемите с които се сблъскваш ти сега. Следват консултации със всякакви специалисти като в 99% от случаите всичко завършва с изписването на някакви лекарства...
В практиката си често съм попадал на такива случаи и продължавам да попадам и до днес, както и да не разбирам що за олигофрени са тези родители и доктори които на 8-9 годишно дете дават лекарства за психично неуравновесени хора и то силни лекарства които оставят трайна следа в поведението и живота като цяло на детето. Стигал съм до скандали с родители заради тези им глупости, това е абсолютна лудост и аз наистина не мога да си обясня какъв човек си представят тези родители и доктори че ще излезе от едно дете което от съвсем ранна детска възраст се тъпче подобни лекарства.
Ама няма друг начин ми казват пвоечето...
Хайде бе, верно ли?
Вие за психоЛОГ чували ли сте?
За това, че да имаш дете не е достатъчно само да му крякаш и да го плескаш като направи някоя поразия чували ли сте?
Знаете ли, че едно дете има нужда от внимание, от време с близките си, да се научи от тях на основите за живота на които да стъпи и да започне да гради собствения си живот?
Защо си мислите че учителя може да свърши вашата работа?
Винаги питам това и резултата е винаги същия - Стоят и гледат като телета и не знаят какво да отговорят.

Съжаляввам за отклонението, да се върнем на твоя въпрос :

Обърни се към психОЛОГ, пак повтарям ПСИХОЛОГ а не психиатър, проведи няколко сеанса, поговори с него, сподели му какво те тревожи и т.н., може да не ти се вярва но ще имаш положителен ефект.

Това,е, закънсял си доста, но дано да се оправиш...
...стига темата да не е поредната измислица.

Blagodarq 

преди 40 минути, Joss Bomon написа:

Точно ти се скрий, да !
Аз съм имал гадже психоложка бе, алооооооо ....
знам им скоростите на тези професионалистки.

А синчето в петък беше за втори път (тази година) при безплатната психоложка към даскалато им.
Аз му казах да изхитрува да ходи при психоложката, та да можем по-лесно да уволним един тъп даскал по физическо, ако му скимне да се заяжда с моя син.
Сега, на психарката не ѝ казваме точно що ходи там, той ѝ разправя че не му понасят гадните романи с истории на ужасите по френски. Тя пък се опитва да го прати при колежка да ѝ снася кинти. Един вид надлъгване.
Така, при даскалицата по английски мина номера като ѝ каза преди няколко седмици , че ходи при психоложката и не му се чете роман за концлагерите през войната. Не го чете и готово.
А септември може да я подбереме и даскалицата по френски, да не го задължава да чете идиотщини, само щото тя ги обича.
А оня по физкултура си е направо със садистично разстройство на поведението. Казал им е че за всяко слагане на ръцете в джобовете наказанието е 10 лицеви упори, за дъвка в устата пак по 10. А при рецидив става по 15. 
Преди 3 години един друг даскал пак по физическо тормозеше яко децата още от началото на годината. Като ми каза синчето че ги кара да правят лицеви упори с и без повод, под формата на наказание, аз му казах че не е длъжен да се подчинява. И айде първо при заместник директора, той да ми уговаря среща с болния даскал, на срещата оня като ме чу как го обвинявам и избяга, не иска да говори. На другия ден при директора и там му обяснявам че това е садизъм дето го прави спортягата даскал. Оня се опитва да го защитава, накрая с половин уста вика че щели да си говорят. Ама на следващата седмица даскалът  искал да ги искарва в дъжда да играят и синът ми му отказва, праща го при директора и оня гордо му заявява, че го наказва сряда след обед да остане след часовете 3 часа да учел там квото му измислили те.
Аха, айде оплакване до заместник директора направо в Брюксел , ама баш както трябва изпипано с познание на материята и представяйки синът ми за жертва на болен мозък.
И тогава пак го бях пратил при предишната психоложка и му бях казал какво да ѝ говори. А оня от самото начало го пита дали съм пратил оплакване в Брюксел при големите началници. Е, детето не се усетило и казало че съм го направил. Което го е разбрал директора моментално, щото нейната шефка трябва да му го е съобщила.
Кво да го правиш дете, не е обиграно в гадостите на възрастните хора.
Напечатах му на един лист А4 извадки от правилника за даскалите по физическо и пояснения защо той даскалът не ги спазва примерите на разпоредбите и синчето си го носеше в малкото джобче с него. 
По едно време оня пробва да го изкара че трябва да правят лицеви упори ако не са успели да на направят упражненията както той го измислил и синът ми му вади и дава да чете написаното. Оня като го прочел издивял, казал че това били глупости и го пратил да седи на пейката до края на часа.
Дотук беше с лицевите опори с моя син вече 4-та година. 
Другите деца един стажант ги беше накарал да правят общо 30 лицеви упори всичките за един час, а синчето не се подчинява, стои си прав.
Децата не разбират как може моят да не прави лицеви опори, ама аз му бях казал да не им обяснява нищо.

Та такива работи с живите психоложки, надлъгва ме се с тях, за сега винаги успешно за мен.
Разбра ли сега кой разбира от психоложки и кой е на светлинни години от тая материя ?

преди 38 минути, Белгиеца написа:

Не трябват никакви болнични условия, трябва просто психиатър да оправи поразиите на селския доктор. 

Е как да не трябват?
Ти мислиш ли, че при едно плавно както ти казваш преустановяване на приема на дадено вещество когато пациента е пристрастен към него, то той ще стои далеч от веществото и ще взема само колкото е предписал лекаря?

преди 49 минути, _Aumi_ написа:

Въпросът при теб е как да придобиеш повече увереност и самочувствие. 

Ами трудна работа, не казвам че не може да се получи, ама трябва някой да го напътства.
Кой да е този някой обаче, а сега де ?
Психиатърът може да го отърве окончателно от лекарствата.
Психоложката може да го откаже от мераците за самоубийство.
Но си трябва и друг човек да го напътства как да се справя в живота. На това му се вика коучинг ( от тъпия английски) , ама те па тия пари искат и не са по селата.
Най-лесно може да стане да го набара една мадама с ярко изразен доминиращ характер, да си го прибере при нея да си го командва и да си го ползва да ѝ направи дечица и всичко ще е наред. Ще го прати на работа жената , той ще си носи заплатата вкъщи и ще се подчинява. Това ще го освободи от нуждата той да решава как да живее, понеже началничката ще се грижи за него. Абе направо като живот от приказките може да му се получи.

преди 13 минути, Bubbles написа:

Е как да не трябват?
Ти мислиш ли, че при едно плавно както ти казваш преустановяване на приема на дадено вещество когато пациента е пристрастен към него, то той ще стои далеч от веществото и ще взема само колкото е предписал лекаря?

Те ще му дават заместители бе, ама добре дозирани. И леко по леко се намаляват дозите и накрая спират. Но трябва да тръгне да ходи и при психоложката преди да е спрял дозите, за да се получи гладко всичко.
После няма да иска да си признава, че е писал той тука че не му се живее.

преди 17 минути, Белгиеца написа:

Те ще му дават заместители бе, ама добре дозирани. И леко по леко се намаляват дозите и накрая спират. Но трябва да тръгне да ходи и при психоложката преди да е спрял дозите, за да се получи гладко всичко.
После няма да иска да си признава, че е писал той тука че не му се живее.

И ако ги изгълта всичките наведнъж?
Пък и каквио му пречи като му се прииска да претича до аптеката?
Вярвам знаеш че в България рецептата е задължителна само по закон.

Ако ги изгълта наведнъж ще го заболи така яко стомаха, че ще го карат с бърза помощ да му го промиват и ще е болен като куче, без да е умрял. И после скоро време няма пак да му се прииска пак да се мъчи като грешен Дявол, заради нагълтване с лекарства. От това не се умира, само се се страда адски.

За разлика от тъпия селски доктор, психиатърът ще му обяснява кое как се прави и психоложката ще помага едновременно.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

От хапчета смисъл няма. Лекари и психолози няма да ти помогнат. Или се взимаш в ръце и си променяш начина на мислене и действия, или следваш логичните последствия от такъв живот.

Най-лесно е да обвиняваш другите и родителите си, но реално решенията за живота си взимаш ти!

да бе то така става - с магическа пръчица:D

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Аз съм имал гадже психоложка бе, алооооооо ....
знам им скоростите на тези професионалистки.

Знаеш грънци! 

До сега се чудех все още, що си нарицателно име тук, но ти направи всичко възможно да опровергаеш всички съмнения. Диагнозата която са ти лепнали във форума явно е правилна... :jeer:

според мен имаш страхова невроза или проблем с щитовидна жлеза и изпитване на срам

хормоните  са виновни за твоето състояние  може и липсата на захар и липса на самочувствие 

трябва да си човек а не животно и да надскочиш себе си и да се опитваш да правиш обратното  на каквото си мислиш с воля

да общуваш с хора не е важно даже може да се окаже вредно

баща ми ме учеше като малък да гледам хората в   очите и да ги заглеждам когато се разминавам с тях и да ги поздравявам

което е някаква глупост и загубава на време

още от тогава ми е   психическа травма

отняколко години се  опитвам да се отуча и леко полеко успявам

гледам в някое дърво природата някой гълъб  и тнт

за какво ми е да гледам някакви лузъри в очите при положение че съм мизантроп 

преди 53 минути, Без умствен капацитет написа:

да бе то така става - с магическа пръчица:D

Къде прочете за "магическа пръчица" ?!

Изобщо, осмисляш ли правилно прочетеното, поне понякога... ?!

преди 24 минути, Joss Bomon написа:

става дума че без външна помощ, нищо няма да стане

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Знаеш грънци! 

Благодарение на всичко което знам съм си пълнил цели 7 години джобовете с пари.
Без да имам диплома официално, разбираш ли.

Преди 6 години една психоложка майка на момиче от класа на синчето успя да надхитри разни тъпи чиновници и получи разрешение да си ги учи вкъщи двете ѝ дъщерички.
Ама мене не успя да ме надхитри, точно щото им знам скоростите и ги знам точно как разсъждават.
Целта ѝ беше да се докопа до тетрадките на сина ми, щото тогава в кварталното училище бяха 4 и 5 клас заедно, та нейната дъщеря беше 4 а моя 5 клас. И тука даскаличките не карат баш по учебник, ами копират от където си искат каквото са си харесали и раздават на децата едни хвърчащи листчета и ги карат да пишат у тетрадките. Нейната дъщеря е свръх надарена, много ѝ е лесно ученето.
Та тази тарикатка психоложка работила даже и в болница като такава, се опитваше да обработва родителите на децата от които може да има полза. Таткото на едно момиченце, женен ( не е разведен) направо се влюбил у нея. Ха ха ха ... 
Жена му усетила тая работа и спря да пуска нейната дъщеря да я води баща ѝ при да си играят със момичето на психоложката. 
И таткото се изтупанчил на врата ѝ сам и почнал да ѝ обяснява, че жена му не дава повече дъщеря им да ходи там, щото знаела, че той си пада много баш по такива общителни жени като психоложката. Тоя сладур като ѝ хванеше ръката на психоложката пред даскалото докато ги чакахме да излезат децата и не я пуска, гали си я ... ама не му пука че го гледат другите родители колко е хлътнал. Това после ми го разправя на мене в нейната къща като беше накупила ягоди и кифли да си играе моят син с нейната дъщеря. После дойде и бащата на децата ѝ когото не го иска повече и той живее отделно. И ще ни канят на рождения ден на дъщеря им, разбираш ли, уж че сме им много мили и драги.
Еееееее, ама аз на такива въдици не кълва, отказах им.
И после по и-мейла след няколко дена изплю камъчето, иска от сина ми да ѝ даде неговите тетрадки и каквото е събрал за уроците. Ама аз му диктувам да ѝ отговори, че и дума не може да става да си даде тетрадките, щото те са му като интимен журнал на него, не може никой да ги чете. Така психарката разбра че си е намерила майстора и няма нищо да може да изкопчи от нас.

Тебе жива психоложка канила ти е на гости в къщата ѝ да е накупила ягоди и кифли разни ?
А ако те покани ще си способен ли да обсъждаш с нея разни диагнози описани тука:

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjf7MGlsJj_AhXbgP0HHTQkD_UQFnoECAkQAQ&url=https%3A%2F%2Fadere-paris.fr%2FPDF%2FDSM-IV_manuel-diagnostique-troubles-mentaux.pdf&usg=AOvVaw04rwWoSIbR9ml31HvEaT1j

Щото ние с нея си лафихме и какво работила в болницата и за джендърите и техните психиатрични диагнози и т.н. Па и за свръх надарените деца си лафихме, тя беше мераклийка да ме прати да водя моя син при нейна колежка за тестове дали не и той свръх надарен, та да си играят децата дълго време после, ако са от една раса по-друго си е, наши хора ... нали така.

Ти си многооооо далече от този Свят, от мене да го знаеш.
Въобще не можеш да си представиш нито проблемите на клиентите им, нито методите им на увеличаване на печалбите.
Ти си разсъждаваш от твоя гледна точка, ама тя пък действителността е друга с клиентите и клиентките. 

Та тоя фалшименто тука дето уж не му се живеело, въобще не можеш да го усетиш ако е истински ( а не фалшив герой) точно какво му е в главата.
Между другото, истинската депресия е голяма гадост, ама голяма.
Човек изпаднал в истинска депресия и нямащ роднини които да му помогнат да се излекува и нямащ пари, направо го отписвай и бегай далече от него. Ще се превърне в истинска развалина, не способна даже и да се самоубие правилно.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Коле, "затапи го" с някой линк от твойте :giggle1:

преди 5 часа, can bozok написа:

диазепам 10мг

Това го спри веднага!!! 

Директно при психиатър!!! 

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.