Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зависимост и депресия

Featured Replies

Ако взема една лопата първо ще бия докторката, дето те е доповредила, а после ще почна и с тебе. Да се хващаш в ръце и да си гледаш живота, че не знам дали ме разбираш.

• Отговори 68
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• например  имаш ли си гадже 

• Лошо Седларов, лошо. Грешаката си я допуснал още на 16, вероятно още много преди това си имал проблеми но не са взети правилните мерки, а сега вече на тази възраст нещата са много по-различни.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ако взема една лопата първо ще бия докторката, дето те е доповредила, а после ще почна и с тебе. Да се хващаш в ръце и да си гледаш живота, че не знам дали ме разбираш.

Той ако разбира няма да виси по форумите да иска уж помощ

Трябва сам да си помогнеш. Нито психолог- нито психолог, само парите ще ти вземат и до там.

Ако не- имаш мотор, донор си ако схващаш :D

преди 1 час, Емил Костов написа:

докторката

:offtopic_s:Такова животно нема!!! :) 

преди 2 минути, Be Witched написа:

Ако не- имаш мотор, донор си ако схващаш :D

Проблематиката не е за смях или веселие!!! = С това шега не бива!!!

Аз казах!!!

преди 7 часа, can bozok написа:

Здравейте от дълги години тоест на 16 една лекарка ми изписа Ривотрил 2мг и аз почнах да го пия но развих зависимост кьм него сега сьм на 24г няколко пъти опитах да го спра после ми изписаха диазепам 10мг при нужда но продължих да го пия сега от няколко дни ми свърши лекарството и не се чувствам добре незнам какво да правя работех в една фабрика за картонажно 1г 2 месеца и пак го пиех всеки ден проблема е следния сред хора не мога да се отпусна да ги гледам в очите или да говоря общувах само с 1 двама 

И ме хваща страх постоянно че няма да се справя или нещо няма да стане и като говоря че нещо няма да се изразявам добре нямам приятели почти а и , не излизам никъде нямам приятелка сега сьм в едно забутано село не ми се говори с никой нищо не ми се прави а и ми свърши лекарството утре сьм на матура 

Незнам какво ще правя пуша цигари които ми вредят имам недоразвити дробове искам да умра писна ми от всичко затова и напуснах работа а и с наще не се разбирам те не ме разбират имам мотор за сега кола нямям само мотора ми доставя удоволствие с и не го карам из тез дни искам да умра вече стига не мога повече

дайте съвет какво да правя 

Преди доста години пиех ривотрил и знам какво е! След като пих 2г. Лексотан. Бях станал "лексотаник".

Няма лесно решение. А решението е само едно - ОТКАЗВАНЕ. Бавно или бързо - всеки сам си преценЯ. Но не трябва да е няколко пъти, или всяка седмица човек да се опитва и после пак да почва!!!

Аз започнах с намаляване на таблетката ривотрил на четвъртинка, после намерих остър нож и я разрязах на осминка. Първо беше 1/8 сутрин, обед и вечер. После махнах обеда, после махнах и сутринта - само вечер за да спя и т.н. Доста време беше така и накрая съвсем естествено ги спрях.

Минах на малко уиски и секс. Не се бъзикам, така беше. Имах хубава мадама тогава до мен. И още е с мен. Може и това да е помогнало. Още имам в шкафа две три шишенца с много стари таблетки, но вече не ми трябват.

Успех

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Човек изпаднал в истинска депресия и нямащ роднини които да му помогнат да се излекува и нямащ пари, направо го отписвай и бегай далече от него. Ще се превърне в истинска развалина, не способна даже и да се самоубие правилно.

Айде бе, "депресии"...

Един имал депресия, щото бил дебел, а друг - щото бил слаб

Друг имал депресия, щото бил самотен, а друг - щото не можел да се отърве от жени

Друг бил в депресия, щото бил беден, а друг - щото имал толкова много, че пак... в депресия

Аман от гевезелъци и търсене на оправдания!

преди 7 часа, Banesc написа:

баща ми ме учеше като малък да гледам хората в   очите и да ги заглеждам когато се разминавам с тях и да ги поздравявам

още от тогава ми е   психическа травма

гледам в някое дърво природата някой гълъб  и тнт

за какво ми е да гледам някакви лузъри в очите при положение че съм мизантроп 

😆👌 Е това е изречението!  

И аз не мога да контактувам с хората, все ще ми кажат нещо което да ме жегне или задават тъпи въпроси.

Много рядко някой да не те пита нищо за личния ти живот, да е приветлив и щастлив човек.

Момчето обаче не знам как да се оправи, на него му налагат родителите да се променя, да бъде друг, да общува, което го е довело до зависимост от лекарства.

Такива родители трябва да бъдат съдени и затваряни в затвор. Защото сега момчето как да се откаже от лекарствата. Господ да му е на помощ!

преди 23 минути, Mediterranean написа:

И аз не мога да контактувам с хората, все ще ми кажат нещо което да ме жегне или задават тъпи въпроси.

например 

имаш ли си гадже 

преди 9 часа, Cocatron написа:

А решението е само едно - ОТКАЗВАНЕ.

Имах хубава мадама тогава до мен. И още е с мен. Може и това да е помогнало.

Ами да, задължително е отказването иначе животът е като помия.

Не е задължително да е хубавица мадамата, а да се разбирате и най-вече тя да те понася тебе.

преди 8 часа, Joss Bomon написа:

Айде бе, "депресии"...

Ще видиш ти някой хамерикански мултимилиардер като изпадне в депресия и го оправят пситата, после като даде луди пари за лобиране и спящият 80 годишен Дедко като  нищо може да ги включи и тях депресираните при тpaвecтитите да нямаш право да ги обиждаш в САЩ.
После Урсула ще им даде статут на „Свещени крави“ в ЕС и направо те набутват съдиите в падиза , а си посмял да ги критикуваш депресираните. Ще е смъртен грях да им нарушаваш човешките права, разбираш ли.
Както е тръгнала неолибералната извратеняция всичко дефектно да е на почит, лоши времена ни чакат.

преди 7 часа, Mediterranean написа:

Самата дума гадже е много дразнеща. 

Както и юноша, зрелостник, родилка, девойка и мн.др.

преди 22 часа, Banesc написа:

...

гледам в някое дърво природата някой гълъб  и тнт

за какво ми е да гледам някакви лузъри в очите при положение че съм мизантроп 

Ко си и малтусианец или неотакъв, барем лузърите ше понамалеят...

преди 15 часа, Белгиеца написа:

Ами да, задължително е отказването иначе животът е като помия.

Не е задължително да е хубавица мадамата, а да се разбирате и най-вече тя да те понася тебе.

...

Ривотрилът е наркотик! И води до пристрастяване, при това за кратко време. Никой доктор, поне и не дето е с акъла си, не предписва ривотрил дълго време. То и за това е със зелена рецепка.

Поради това че е наркотик като другите - той трябва да се спре!!! Това е! Няма друг изход ако човека иска качествен живот!

Как , защо и с кого да го направи човека е нещо , което той трябва да открие. Едно време в байтошовите психиатрии имаше един метод наречен "студена пуйка". Касаеше се за връзване на пациента с белезница за радиатора в стаята за ден, два или малко повече , докато мине абстиненцията. Е, касаеше се за наркозависими.

Но както е при всяка друга зависимост - алкохолизъм, наркозависимост или нещо друго - отказването е много, много дълъг процес. И най-вече - питащият по някакъв начин ще трябва да намери някакъв заместител - хоби, секс, фитнес или каквото и да е друго нещо, което по някакъв начин да изтласка мисълта за хапчето на страни.

Но трябва да се откаже. Сега.

на 28.05.2023 г. в 13:39, can bozok написа:

Здравейте от дълги години тоест на 16 една лекарка ми изписа Ривотрил 2мг и аз почнах да го пия но развих зависимост кьм него сега сьм на 24г няколко пъти опитах да го спра после ми изписаха диазепам 10мг при нужда но продължих да го пия сега от няколко дни ми свърши лекарството и не се чувствам добре незнам какво да правя работех в една фабрика за картонажно 1г 2 месеца и пак го пиех всеки ден

:eek::eek::eek:  предполагам идеята им е била, да те уморят бавно и мъчително. Това е наркозависимост и то доста добре развита. Хубавото е, че имаш желание да захвърлиш тия наркотици, но ако не можеш да се справиш сам потърси лекарска помощ, докато не си изгубил боен дух, че инак само по- зле ще става, гарантирано.

преди 4 часа, insec написа:

предполагам идеята им е била, да те уморят бавно и мъчително.

Да считаш нещата по този начин: "Не е луд който яде зелника, а този който му го дава" в конкретният случая е неудачен!!! 

Приеми, че така декларираната депресия означава = де мотивация в живота. В конкретният случай имаме вече патология, т.е. да, нужна му е специализирана помощ, а не съвет. 

Начина за спиране от тази му зависимост може да я осъществи само и единствено професионалист. 

Иначе: Няма бавно или бързо спиране, а индивидуална програма. Подробности и осъществяването ѝ са в компетенцията на психиатър!!! 

Към автора на темата: ОК, направил си първата крачка, т.е. имаш желания да се лекуваш. Не смятай, че е унижение посещение при психиатър. Във всяка поликлиника има такъв. Личният ти доктор да пусне направление. Именно след преглед и запознаване с конкретната ти проблематика, то може да се назначи правилно лечение и прочие, за да се лекуваш. = Не спирай, а направи "втората крачка"!!! 

Успех!!!

преди 13 часа, Cocatron написа:

Как , защо и с кого да го направи човека е нещо , което той трябва да открие.

Ще го открие сам без чужда помощ, ама кога цъфнат налъмите.

Това дето си го написал е същото като да твърдиш, че абсолютно начинаещ сега набързо може сам да открие как да си сглоби сам компютър поръчвайки си нови части от амазона.
Е няма да стане!

Този индивид е в състояние на помрачено съзнание от доста време, трябва му външна помощ.

Преди няколко дена съседката вързала с едно дълго въже кучето ѝ в градината за единия крак на една маса в тревата. Кучето леко полека разхождайки се и душейки по тревата обиколи около 4-те крака в кръстосан порядък и до последния остана само 80 см от въжето и то си седна, примирено със кучешката си съдба. Това беше, няма акъл да мине обратно по същия път и да освободи цялата дължина на въжето и чака на съседката да ѝ дойде кефа да дойде да го „освободи“ от собствената му кучешка глупост.

Тоя дето е пуснал темата е в същата ситуация, оплел се е като пиле в кълчища и трябва психиатър и психоложка да му разплетат само-омотаването му в мъгливите му мисли.
Ако си стои вкъщи, без да търси помощ,  ще затъне яко в блатото на депресията.

на 28.05.2023 г. в 22:19, Joss Bomon написа:

Айде бе, "депресии"...

Един имал депресия, щото бил дебел, а друг - щото бил слаб

Друг имал депресия, щото бил самотен, а друг - щото не можел да се отърве от жени

Друг бил в депресия, щото бил беден, а друг - щото имал толкова много, че пак... в депресия

Депресията е болестно физическо състояние, което се състои в объркване на обработката и отпускането на дозите на определени хормони в мозъка като серотонин, норадреналин, допамин и кортизол. Може някои от тези комплекси, които изреди да отключат депресия, но самата тя е продължителната болест, а не просто състояние на духа.  

преди 14 минути, Гражданин написа:

но самата тя е продължителната болест, а не просто състояние на духа.  

Болен Гошко за кокошка...

Никой не се е родил с депресия, а начина му на живот и на мислене са го довели до това измислено от лекарите състояние. Навремето наркомани и "депресирани" се брояха на пръсти, а сега всеки има някаква депресия... 

Не на мене тия! 

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Болен Гошко за кокошка...

Никой не се е родил с депресия, а начина му на живот и на мислене са го довели до това измислено от лекарите състояние. Навремето наркомани и "депресирани" се брояха на пръсти, а сега всеки има някаква депресия... 

Не на мене тия! 

Това са клинични състояния и не се интересуват от твоето мнение, че по сталинско време ги е нЕмало тия неща. Очевидно не си виждал човек в депресия. Напълно възможно е да се отключи и при съвсем здрав индивид без да е бил наркоман и т.н.. Ако една сутрин просто от нищото ти е трудно да се събудиш, имаш махмурлук без да си пил и нямаш никакви сили да станеш, друга песен ще запееш.

Няма ли мотивация - демек желание - нищо няма да се получи! А като гледам акъла на питащия ... дето смотолеви само едно blagodarq ... си давам сметка , че или нещо манкира, ли просто пак е налапал хаповете, а ние тука просто търкаме клавиатурите!

Аз моята клавиатура си я почесвам за да ми е кеф на мене, а не щото някакъв си там неизвестен дефектен щял да чете и разбере правилно.

Добре дошъл е да си регистрира нов ник и да симулира нова болест, това ще ми позволи да си чешам пак моята клавиатура.

преди 19 часа, дioiд написа:

Да считаш нещата по този начин: "Не е луд който яде зелника, а този който му го дава" в конкретният случая е неудачен!!!

Считам, че професионалистите, към които се е обърнал и са му препоръчали такова лечение/ профилактика са опасно некадърни, некомпетентни и безотговорни, и че такива хора не трябва да имат правото да практикуват тази професия. Ако автора на темата и да е трол, който си пише за спорта, то знам не един или два такива случаи, при които пациенти са развили наркозависимост, заради немарливи медици. Един от най- бруталните, които съм виждал е да предпишат антидепресанти на алкохолнозависим, резултата е в кратце тъжен и труден за описване, но от моя гледна точка си е вече даже престъпление.

преди 4 часа, insec написа:

професионалистите

Няма как да знаем дали са професионални психиатри или са професионалисти в друга сфера. ;) 

Да сподели конкретният доктор, за да може да се съзира Здравното министерство и други институции ... 

Основният проблем който може да е налице в неговия случай е, че общо практикуващи не трябва да издават "зелени" рецепти. 

Както и да е ... Някой сериозно го е подвел и вече е патологичен случай ... => Което означава, че тук не можем да му помогнем, но поне да го насочим към професионален психиатър ... Уви загубил съм контакти с такива поради естеството на възрастта им ... т.е. отдавна не практикуват ... За един не съм сигурен, но не знам субекта дали е от София, а така също не знам кога ще мога да проверя дали е действащ.

преди 11 часа, Cocatron написа:

гледам акъла на питащия

Едва ли може да си го видял ... , но едно е очевидно => Прави го в следствие на отчаяние. Няма как да знаем в какво точно се състои въпросното, но ако не можем да помогнем, то поне да не го до увредим. ;) 

Авторът на темата едно трябва да разбере: С определени болести и прочие .... шега не бива!!! 

Има болести при които дори и пациентът да не иска - докторът може да го излекува почти насила, дето се вика.

Гореспоменатото състояние обаче не е от тях. Тук вече е важна мотивацията - ако човека иска - има шанс /не е 100%/ да се получи. Ако обаче поради някаква причина не иска - има 100% вероятност да не се получи.

Или - спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.

преди 11 часа, Cocatron написа:

Тук вече е важна мотивацията

Да, но, сети се, че трябва да има мотив, т.е. субектът да намери смисъл да го направи ... 

Дано да е спрял диазепама.... иначе едва ли ще може да мисли ... камо ли да намери смисъл ... = Видно е, че в момента само и единствено мисълта му е, че свършват хапчетата ...  

поредната тема, начената с лични стъкмистики и пълна некомпетентност. И списвана от дежурните некомпетентни никове, само и само да имитират моабет и да откършат време от живота си сред личните си заблуди.

Никога не съм разбирал докрай този силен импулс да си чаткаш по клавишите без оглед на качеството на "резултата от това" и да си доволен от същото.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.