Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зависимост и депресия

Featured Replies

преди 57 минути, _ramus_ написа:

Никога не съм разбирал докрай този силен импулс да си чаткаш по клавишите без оглед на качеството на "резултата от това" и да си доволен от същото.

За да разбираш трябва са имаш мотивация, т.е. мотив, за да го направиш. :) 

п.п. Ти нямаш мотив, т.е. не желаеш да разбереш, а да наложиш себе си!!!

• Отговори 68
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• например  имаш ли си гадже 

• Лошо Седларов, лошо. Грешаката си я допуснал още на 16, вероятно още много преди това си имал проблеми но не са взети правилните мерки, а сега вече на тази възраст нещата са много по-различни.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ако взема една лопата първо ще бия докторката, дето те е доповредила, а после ще почна и с тебе. Да се хващаш в ръце и да си гледаш живота, че не знам дали ме разбираш.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

поредната тема, начената с лични стъкмистики и пълна некомпетентност. И списвана от дежурните некомпетентни никове, само и само да имитират моабет и да откършат време от живота си сред личните си заблуди.

Никога не съм разбирал докрай този силен импулс да си чаткаш по клавишите без оглед на качеството на "резултата от това" и да си доволен от същото.

Не е импулс. Те са на заплата тук ...

преди 16 часа, Cocatron написа:

Те са на заплата

Кои са "ТЕ"?

Едва ли старшинката от Сливен някой му плаща за глупостите и простотиите, с които редовно се изхожда по целия форум. А и съвсем не е единствен в това начинание.

Има си обосновка защо точно най-некомпетентните обикновено са най-шумни и активни точно по въпроси, по които са тотално невежи... Има си етикет - "Синдром на... " :) Не им трябва заплата за това - те го правят точно заради импупс и това е налице сред целия форум...

Иначе гоуемите пички и пичове се скъсват да си доказват едни през други колко са умни, информирани и мъдри и добри... главно чрез повторителните си упорити уверения и нахаканите си маниери, характерни за всеки комплексар. А някои са си със съвсем очевидни психични диагнози и предположително - на медикаменти

Неспособността да се запази ментална стабилност и рационално равновесие при наличието на емоционални негативни тригъри, си показва чудесно на кого, доколко му се пука "черупчицата" и до каква степен е склонен да си изтрещи свободно и необременено в анонимна и защитена среда ( както си се усеща според него си).

Именно тази "свобода" им дава възможност съвсем свободно да си разказват и разписват диагнозите и да си показват нивото на изтрещелост при бягство в личната си приказка. За същия типаж празното дърдорене по форуми и виртуални седенки компенсира страховете и мързела да комуникират "на живо"... Защото така зад монитора по цял ден... е най-безопасно и уютно и е единствено възможно да си разказват фантазиите си, нагласени по "образите, които биха искали да са"... И целия им свят минава през екрана на монитора и свободните фантазии и лични приказки се вихрят без спирачки и така се лишават от фийдбек и възможност за регулация. По този начин без да се усетят си изтрещяват все повече...

Едва ли някой ще прочете последния абзац и ще схване за какво става въпрос. Но след като списващите и автора на темата са толкова некомпетентни защо въобще се напъват да списват в този раздел, а не, примерно в "общи приказки", където тече общата забавачка...

преди 1 час, _ramus_ написа:

... старшинката от Сливен ...

Това определено показва, че ти е нарушено менталното ... :) = Ти живееш в илюзии, които определено нямат нищо общо с действителността. :) Отделно това, то отдавна ми стана известно, че си патология!!!

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин 

преди 3 часа, _ramus_ написа:

... му плаща за глупостите и простотиите, с които редовно се изхожда по целия форум.

Факт едно: Привлякъл съм ти вниманието с изхождането ми.

Факт две:  Привлечи ми вниманието, че обръщаш внимание на написаното от мен.  

Факт три: Не представлявам интерес за теб и затова ме игнорира.

Факт четири: Въпреки това дразня твоето съзнание. 

Факт пет: В колапс си!!! = Променям твоето съзнание!!!

Факт шест: Става това което аз желая, а не ти!!! :) 

преди 5 часа, дioiд написа:

Факт едно: Привлякъл съм ти вниманието с изхождането ми.

Факт две:  Привлечи ми вниманието, че обръщаш внимание на написаното от мен.  

Факт три: Не представлявам интерес за теб и затова ме игнорира.

Факт четири: Въпреки това дразня твоето съзнание. 

Факт пет: В колапс си!!! = Променям твоето съзнание!!!

Факт шест: Става това което аз желая, а не ти!!! :) 

забрави да поръчаш на бог да му прости греховете. :speak:

преди 5 часа, insec написа:

Той е от Пловдив. Може и сам да си ги прощава. :) 

преди 9 часа, insec написа:

:lol6:Отврат... е целия театър. Не е само негов и не е само той, но въпросния стана нещо като форумно знаково лице, нещо като типичен обобщаващ профил...

Мизерията се показва гордо с няколко ника и упорито показва че за изтрещелите няма граници на падението.

Заради това именно няколкото изразителя на Мизерията са ми в блок-листата. За мен досегът с ..."това" ми е някак нечистоплътен и си признавам че ме отвращава. Преди повече от 15 години не можех да си представя, че човешки същества могат да екзистензират сред такова падение, с такава елементарност и първосигналност, такава простотия и примитивизъм. И толкова напън да се маскират на силни, добри, знаещи, можещи, успели, значими... И то точно сред виртуала сред който намират достатъчно защита да се заиграят с компесаторните си ролички. 

През всичките тези години продължавам да недоумявам защо толкова хилядолетия огромен човешки материал продължава да екзистенцира на ниво "пещерите и шамана около огъня"... Но социалната реалност го показва непрекъснато, а някак си се бунтувам да го приема... И за толкова много години продължавам да имам съпротива в това приемане, като тази съпротива е преди всичко емоционална... Това не ми пречи толкова години да опознавам и изучавам защо... как - именно на местата където същата примитивност се е събрала по-концентрирано и ми подава чудесна възможност за сравнителни и когнитивни анализи.

Колкото до генералното пропадане в света на личните самозаблуди - това вече не е до примитивизъм и интелектуалното ниво е без всякакво значение. Тук има няколко примера, които показват ниво на интелигентност и дадености, но те са непрекъснато компрометирани и доминирани от неизживените им детски психотравми и непреодолени конфликти и страхове, обречени така да си ги носят доживот...

А има начини, има и средства за преодоляване... но само за тия, дето им е останала поне някаква частица от честността и адекватността. Но може и да греша - и да няма възможност за израстване и развитие...

Най-нелечимата зависимост е тази която човек сам си е приел за „хоби“.
Обаче, ако посолството реши, може да откаже всеки произволно избран индивид от хобито му.
Днес сме свидетели как Боко рапона се гушна с просто Киро.
А Боко се мислеше за „велик“, е вече стана за смях на всички , че това му е било само хоби да си въобразява, че другите не виждат и не разбират колко е прост.

Та вместо да ходите при психиатър, можете да се обърнете към някое от васалните посолства на посолството, за смяна на софтуера в мозъка ви. Безплатно го правят, да ви направят послушни роби до края на живота ви на тази Планета.

преди 11 часа, _ramus_ написа:

Преди повече от 15 години не можех да си представя....

На мен са ми достатъчно добре познати. В казармата беше пълно със те точно такива началници, които се вживяваха във всякакви образи и роли, а извън поделението - просто порядъчни битови алкохолици, най- редовни клиенти на кварталното кръчме. Само, като го видиш какви трудности изпитва да се изрази, със стилистика на предпубертетен откривател на художествената литература, който след като е прочел първия си приключенски роман в живота вече е решил, че е талантлив поет и .... пише ли пише, някакви рими, от които човек изпитва само главобол.

Но пък щом прощава греховете - направо се умилявам. Прочее най- вероятно е добросърдечен, но толкова упорито държи да си демонстрира глупоста, че другите му качества остават в сянка.

п.п. ала така или инак е правоверен комундел, а към такива в последно време не изпитвам никаква съпричастност - донякъде в конкретно неговия случай, признавам, че му прави чест, дето не се хвърля, като много други другарЕ да защитава престъпленията на путятя.

преди 12 часа, _ramus_ написа:

:lol6:Отврат

И ти е смешно нещо отвратително ли??? => Явно се нуждаеш от психиатър!!! = Потърси веднага помощ от специалист!!!

Аз казах!!!

п.п. Иначе ми е известно, че се прави на Бог, но не си!!! Дори не си подобие ... :)  

преди 10 минути, Coco1 написа:

Идва доктора да му кажеш 

Къде иде??? Тук ли???

До кока ще бъркаш действителността со твоята фантазия, която е бедна??? 

п.п, Малиш, ти си къ кокошка де "рекналъ" на тигъра: Не ставам за твоя храна ... :) 

преди 1 час, дioiд написа:

Къде иде??? Тук ли???

До кока ще бъркаш действителността со твоята фантазия, която е бедна??? 

п.п, Малиш, ти си къ кокошка де "рекналъ" на тигъра: Не ставам за твоя храна ... :) 

Защо ти се омаза елбруса. Съвецките учени на колко водка бяха като те произведоха

преди 3 часа, insec написа:

Но пък щом прощава греховете - направо се умилявам. Прочее най- вероятно е добросърдечен

там е работата че не е и всичко е просто нагласен делюзорен театър. Всичко е една жалка имитация, вкл и циркадцийското "опрощение", както и "аз казах", дежурните повторителни изцепки и засмения емотикон в секцията "харесване"... Всичко е един жалък цирк и така е цял живот... Какво значение да има колко бил "добронамерен"... след като всичко е имитация и е нагласен образ като за пред форума. А може би и пред живота (си). В това е силата и целта на пиянските запивки - спомагат за фантазните бягства и лични митологии... 

Тази заигравка с лъжите и измислицата... е нещото, което ме отвращава в чисто емоционален план. Има причина, открих я, познавам я чудесно не отсега. Не е виновен с нищо за личната ми реакция - тя си е чисто моя и се поражда само в мен си. Такива хора ако спрат приказката и сънищата си вероятно биха се гръмнали на секундата... Те именно заради непоносимостта от другото я поддържат тази приказка цял живот.

Няма значение кой каква приказка си е избрал за да компенсира дефицита, страховете и травмите си - за едни е религиозна, за други - сбирщайн от каквото им е попаднало и много наподобява съграждането на гнездо от лястовиците - съчка по съчка, после с кал, но те все пак остават отвор, докато изтрещелия накрая се зазижда сам отвътре... Това е проблема - уж е спасение, но заради "дозата" се превръща в деградираща отрова. А с последните възрастови етапи всички психични блокажи се изострят и кризите се отключват една през друга. това налага все повече скриване сред измислиците...

В другата тема - за МИТОМАНИЯТА има повече елементи в описанието на симптоматиката... Аз лично обосновано смятам че митоманията и искейпърството са само симтоми, само част от настъпващи или отключени девиации, а не е диагнозата.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Те именно заради непоносимостта от другото я поддържат тази приказка цял живот.

не съвсем - в смисъл, според мен причината не е една. В другата тема гледам си подчертал да не се опитваме да доказваме на патологичния лъжец, че лъже и да избягваме контакти с такива хора, защото митоманията може да се окаже заразна. Отзад напред - митоманията ще се окаже заразна за хора, които вече са в някакъв начален стадий на това състояние и нищо кой знае какво не се случва, като му се докаже на лъжеца, че лъже. На практика съм срещал много такива хора, даже бих казал са много повече, отколкото биха преценили психолозите, но да речем, че грешката ще е в мен. И да, това което си цитирал в другата тема и това, което си написал тук, не отричам, но има и друго.

Митоманията се дължи И на глупост, на слаб интелект, просто при някои хора собствената им простота и елементарност създава този навик, да лъжат, което лъжене да се развие до патологично състояние ...... всъщност пак да се повторя, за мен даже е изумително, колко много хора считам за митомани, най- вероятно бъркам, но дори подозирам, че са повече, отколкото преценявам. Като митомани, могат да се разглеждат децата - разбира се за едно пет годишно дете е естествено и нормално да си фантазира най- различни неща, и да се учи как да лъже. Но едно дете, на което е обърнато по- слабо внимание как се развива интелектуално и въобще, като цяло психически, то ще продължава да поддържа този стремеж да си фантазира и представите му да бъдат по детски наивни, дори на много по- зряла възраст.

т.е. мисълта ми е, че при тези случаи, не е толкова непоносимост, колкото неспособност - явява се не толкова, като защитна реакция, колкото невъзможност да осмисли и да осъзнае, както си обобщил "другото" или въобще нещо различно. Нека го кажа - митомания в следствие на ограничен интелект. Примерно всички световни разконспиратори са класически митомани за мен. Глупендери, които изчитат една камара популистки книги с дивотии и после ела да ти обяснят за плоската земя, за рептилите, за ваксините с чипове, как американците ни пръскали със самолети, 5G ни пържел мозъците, ИИ щял да ни избие, със криптовалутите щели да ни програмират и прочие, и прочие тотални тъпотии, но те наистина ги вярват, наистина са убедени - това не е точно непоносимост, за мен е неспособност. Не случайно такива книги се пишат на твърде разбираем език, всичко е смляно, че да им е по- лесно на гъбите да попиват. Информация по същите теми и въпроси има, и съвсем научно аргументирана, ала езика там е друг, нивото е друго, ще трябва да си напънат ленивия мозък, за да разберат съдържанието, което четат; не може да се получи този трик, като с псевдонауката да придобиеш готово знание, което папагалствайки го да се чувстваш осведомен.

п.п. митоманите в следствие на непоносимост са с една идея по- добре, защото все пак те осъзнават, че другото го има - а при случаите, които калпаво обясних, те дори това друго не осъзнават ..... впрочем на практика не е кой знае каква разлика, проявите и поведението все са същите.

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Такива хора ако спрат приказката и сънищата си вероятно биха се гръмнали на секундата... Те именно заради непоносимостта от другото я поддържат тази приказка цял живот.

Интересно откровение показващо какво се крие под образа на @_ramus_ ... мда ... склонност към ... = Това определено е в компетенцията на професионален психиатър. 

преди 4 часа, insec написа:

що - какво те тревожи? 😏

Ти в тревожно общество ли живееш??? Това ли е водещото в твоя начин на мислене, т.е. трябва нещо да те тревожи, за да разбереш, че си жив ли???

:) 

Попитах от любопитство, но явно и ти ще се укажеш псевдо будист ... :) 

преди 5 часа, insec написа:

митоманията ще се окаже заразна за хора, които вече са в някакъв начален стадий на това състояние и нищо кой знае какво не се случва, като му се докаже на лъжеца, че лъже. На практика съм срещал много такива хора

ммм - само ще се опитам да се поясня... И да допълня. Не знам доколко си настроен на научиш нещо, да го разбереш, доколко ще си дадеш зор, защото без това не може да се усвоява качествена информация. Въпреки всичко ще го напиша, макар че ще е фрагментирано:

- Митоманията - е прекален и раздут израз на чисто еволюционни и адаптационни механизми. Тях ги има при всеки човек. Има ги при теб, при мен, при всеки друг.

- Първата проява на тия механизми започва още в детството и тя се нарича ЛЪЖА. Затова едно от болднатите изречени, в другата тема е, че в детството МИТОМАНИЯТА е адаптационен механизъм, докато при възрастния е спасение и прикриване от психични конфликти, несъвместимости и бягство от страдание.

============================

Дълбоко в несъзнаваното, сред всеки човек работи една невидима машина. Природата и еволюцията е вложила в нея най-силния потенциал и приоритет, защото заради тях всеки човек поддържа съществуването си.

Основното в този механизъм е невронни връзки и цели дялове и системи, чрез което да се поддържа цялостта на организма на физиологично ниво. С това се занимават най-старите дялове, които ни идват още от животинското минало.

Всеки жив познат организъм се стреми да оцелява и именно чрез тези негови защитни механизми, той поддържа своите "части" в общо динамично ниво, за да функционира цялото. Нарушението на това "ЦЯЛО" за тези стари алгоритми, означава РАЗПАД, значи СМЪРТ...

И така - на физиологично ниво тази система за поддържане на цялост, я наричаме най-общо ХОМЕОСТАЗА. По-скоро - това е непрекъснато променящо се балансиране и синхрон между различни потенциали, от които зависи химичния, физиологичния и физическия статус на всички системи в даден организъм...

Но при усложнението на мозъка и насищането с нови дялове и възникването на нови мрежи, при човека се налага и още една система. Тя продължава алгоритъма на ХОМЕОСТАЗАТА, но вече в чисто психичен план. Стигнах до това преди много години и нарекох тази система ПСИХОСТАЗА. Вече на чисто невронно ниво, алгоритмите са вложени за да задържат в цялост всички налични невронни мрежи в общ сиххрон като непрекъснато балансират между различните потенциали.й

Защо разказвам всичко това - защото това са основите на които се основава психичния ни свят, и са основното от което произлизат всички компенсационни и защитни механизми... Тяхното призвание е непрекъснато да задържат в синхрон общата цялост на психичния свят, а той е много повече от това, което наричаме СЪЗНАТЕЛНОСТ и най-голямата част от него е недостъпна и невидима за зоната на съзнанието...

Ето защо И ТИ и АЗ лъжем - защото както всичко останало, ЛЪЖАТА е само част от огромно многообразие на адаптационно поведение. Децата чрез лъжене си осигуряват по-висока доза на сигурност че ще бъдат одобрявани, харесвани и няма да бъдат отхвърлени от групата, защото техния живот зависи от това. Това е оцеляване. Емоциите, чувствата - също са част от тия придружаващи механизми, които са ни наследство и заемат най-голямата част от живота ни.

Митоманията и Испейпърството са просто част от процесите на балансиране в ПСИХОСТАЗАТА. Чрез тях този мощен потенциал се опитва да изхвърли от съзнателното конфликтните ни положения, защото КОНФЛИКТА се преживява като РАЗКЪСВАНЕ на психичната "тъкан", това довежда до преживяване на т.н. СТРАДАНИЕ, което е психичния аналог на явлението БОЛКА. Всички те са в едно общо цяло, като част от заложените защитни механизми, чрез които ПСИХОСТАЗАТА се опитва да задържи психичното поле в цялост, защото както при физиологичните процеси, разкъсването от общото, разсинхронизирането, разбалансирането - водят до СМЪРТ и това е запечатано в алгоритмите, които носим еволюционно.

Така, че... МИТОМАНИЯТА не е само при тези или онези... Тя е ЗАРАЗНА защото е сред всеки нас. ЛЪЖЕМ от малки и да се стопира лъжата е проблем и се учим да го правим, за да не потънем в мнимите му ползи.

По същия начин - както е и лъжата, така е и страхуването - то също е "заразно", защото го носим всички и се учим да го преодоляваме. Но в груповите ни инстинкти са старите записи от природата и историята на вида, че проявата на страх в един, задейства същото в цялата група. Има много животински видове, които и досега са така - например стадата антилопа-ГНУ в Африка...

-----------------------------

Със всичко това искам да обобщя че проблемите на всеки човек, ги има у всеки друг. Много е сложен пълния анализ на обмена който тече и нито е мястото тук, нито ми е по силите и познанията да съм изчерпателен. Не познавам някой, който да е - това е огромна неопозната територия, която се открива изключително бавно и трудно... и хоризонта й се отдалечава от зоната на опознатото с геометрична прогресия.

Но извода - всички хора непрекъснато обменяме сигнали помежду си. Някои хора се справяме с тия сигнали и поне общо задържаме баланса, но огромна част от човешката популация оцелява като пропада сред капана на защитните си механизми... Допреди векове тази популация е оцелявала физически - чрез тия механизми. Сега от известно време - се наблюдава едно постепенно пренасяне на екзистенцията все повече на психично "виртуално" ниво. Виртуалния технически свят е просто продължение на това, че ние хората пренасяме битието си на психично ниво и постепенно спираме да е зависимо от фактическата ни деятелност сред физическата среда, само защото сме все по-малко зависими от нея.

Едновременно с това всички стари атавизми за оцеляване продължават да работят - така, както е било в джунглата, но вече в полето на психичното... Но от няколко века насам е налице нова голяма промяна , която цели да изнесе на преден план нов тип възприятие и отражение на света, при човешките същества. Той се нарича РАЦИОНАЛЕН и неговото провокиране и извеждане като приоритет е променил и продължава да изменя човешкото битие с високи темпове... Дори твърде голям, за да има възможност за инстиктивна адаптация и твърде много хора не се справят с нея...

Наследеното от хилядолетията тип възприятие и отражение, можем да обобщим с етикета "МИСТИЧНО или МАГИЧНО"... То е по-близо до инстинктите и възниква от тях и с него е докарано човешкото развитие до степента до която е възможно. Но то стои сред всеки от нас. От него възниква т.н. "религиозно възприятие" и заради това и сега то е спасително и твърде важно за огромна част от хората. Наследствата и инерциите са велика сила и колкото е по-голяма дадена група, толкова стават по-трудни измененията в нея, дори напротив - потенциала и импулса за изплуване на инстинктивното в нас, става силен и най-често непреодолим за повечето от хората. Така се образуват ТЪЛПИТЕ... ( стадото от хора)

Няма значение дали светкавицата се разглежда като гневния бог, който наказва, или новото лъчево секретно оръжие на американците - важното е, че в по-примитивните мозъчни и инстинктивни зони чрез бързото и лесно обяснение настъпва успокоение и намаляване на тревожността. За тревожните хора това е вид спасение, защото в амигдалата им мрежите са непрекъснато в състояние на "тревога"... и това подтиска всичко останало в психичното поле - заради потенциала на абсолютен приоритет, който го е запечатала природата и дългата история на оцеляване на вида. Ето защо тревожните хора за тях това е обсесия, става края на света им - не могат да се радват, да се смеят (преувеличавам заради описателността и концепцията) Оттам идва непрекъснатата нишка на СПАСЕНИЕТО, заради което хиляди години милиарди хора търсят начин, възможност... и ги получават с приказки, самозаблуди и лични измислици.

Не е проблемът в това че сме живи защото вътре в нас работят защитни и балансиращи механизми на всички нива - проблемът е,  когато няколко или по-голямата част от тях 'прекалят' с "балансирането" резултата и ефекта от това е точно обратния. Понякога този ефект и резултат са в по-дългосрочен план, а инстинктите ни много не се интересуват от "дългите срокове" :) Важното е - сега, бързо, веднага...

================

Категорично обобщението ти че МИТОМАНИЯТА е свързана с ниското интелектуално ниво - не отговаря на познанията, наблюденията и примерите. Психичните девиации не са във пряка връзка с нивото на интелекта, културата и рационалното... Това не е само мое обобщение, но ако настояваш ще ти дам безбройни примери в изкуството и науката - за гениални и изключителни хора, но  с тежки психични девиации... Като започнем с Леонардо и стигнем до Айнщайн или Неш, и списъка е като "безкраен"... :) По-скоро е обратното - гениалните, свръхдеятелните хора в повечето случаи са психично-девиантни... Налични са множество концептуални хипотези защо това е така, но нито една не го отрича като явление - защото е твърде очевидно и особено в по-новата история се знаят твърде много от биографиите на известните личности допринесли за човешкото културно, научно или социално развитие.

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Категорично....

пак съм се хабил да ти пиша напразно - митоманията е заразна само на ниво колективен ум, от там насетне митоманията не може да хване ред. Но правилно е отбелязано, че който го е страх от митомани да страни от тях, защото обикновенно повечето хора са роби на колектива, така че наистина, който чувства, че има някаква опасност за него, наистина по- добре да се пази.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.