Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кабинетът "Денков-Габриел" - какво ви е мнението?

Featured Replies

Язък, а Просто КирчУ даже удари първата копка, цялата му работа е такава на тоя паляк:

https://money.bg/business/next-e-go-koyato-shteshe-da-stroi-zavod-za-elektromobili-za-nad-eur140-miliona-v-lovech-izpadna-v-nesastoyatelnost.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar

768x432.jpg?_=1625910207

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 159k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Господ да пази България. Ужас!  Кой нормален ще го подкрепя?

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

Напротив. Това , че интересите на болшинството българи съвпадат и с тези на цивилизования свят е прекрасно - означава, че все още има надежда за една европейска,модерна и просперираща държава!

Публикувани изображения

Иво Сиромахов с приказка за сглобката – Всяко припознаване би било плод на гузно въображение

Иво Сиромахов с приказка за сглобката – Всяко припознаване би било плод на гузно въображение - Tribune.bg
Снимка: Фейсбук

От профила във Фейсбук на Иво Сиромахов 

ГОРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО

(Написах тази неприятна приказка на 1 юни 2023, тъкмо беше заработила сглобката. Днес напълно безпричинно си я припомних. Реших да я припомня и на вас.)

В гората решили да правят правителство. Не че им трябвало, то с тия правителства брали само ядове, но все пак решили да имитират някаква демокрация.

Най-активен в преговорите за правителство бил вълкът. Той по произход бил вълк-помияр, който навремето охранявал големите вълци и покрай тях се издигнал в кариерата – получил власт, изял много горски животни и даже си имал млада вълчица в Барселона.

Та извикал вълкът овцата и ѝ казал:

- Дай да направим правителство с теб. На ротационен принцип. Девет месеца ще управляваш ти, после девет месеца – аз.

- Как ще направя правителство с теб, Вълчо? – разтреперила се овцата. – Ти ще ме изядеш.

- Няма да те ям.

- Ама обещаваш ли?

- Обещавам.

- Закълни се в майка и баща.

- Заклевам се в майка и баща - рекъл вълкът и се прекръстил, защото бил набожен. – Ще ти дам цялата власт и девет месеца ще си правиш, каквото си искаш.

- Ох, много хубаво ми звучи – зарадвала се овцата и го погледнала с най-благодарния си овчи поглед. Вече си представяла как се къпе във власт и разкош и около нея припкат раболепни репортерки мисирки. – Ама как ще обясним на другите овце, че вече не сме врагове, а партньори?

- Бе няма кво да им обясняваш! – отсякъл вълкът – Те са прости. Дванайсет години съм ги управлявал и всичките ми номера минаха. Тия са толкова загубени, че никога не биха потърсили сметка на правителството си. Най-много да ни псуват в социалните мрежи и да се заканват.

- Ох, говори ми, говори ми… - премрежила от удоволствие поглед овцата. – Ама другите овчици все пак ще ме питат защо аджеба съм влязла в съюз с теб. Нещо трябва да им кажа.

- Кажи им, че правим това правителство, за да защитим гората от общия ни враг.

- Кой е общият ни враг?

- Ми ще измислим някакъв враг. Да речем магарето.

- Магарето ли, бе? – разкикотила се овцата. – Какъв враг може да ни е тоя? Тоя е кух като меча хралупа напролет. Аз даже съм правила ала-бала с него. Магарето – враг! Хахаха.

- Еми каквото ни е правителството, такива са ни и враговете – заключил мъдро вълкът.

Прегърнали се с овцата и призовали другите овце да блеят пред обора на магарето и да му викат „къш“. Магарето не се впечатлило, а продължило кротко да си преживя. Овцете поблели, поблели пред обора, па се разотишли.

И така вълкът и овцата направили ротационно правителство. Вълкът продължил да дерибейства из гората, а овцата се правела, че не забелязва, за да опази коалиционния мир и джентълменското споразумение.

Отношенията между двамата били чудесни. Вълкът научил овцата да яде месо. Тя отначало се дърпала, но после почнала редовно да си хапва месце. Най-много ѝ се услаждало агнешкото. Вълкът често отмъквал от кошарата по някое агънце и двамата с овцата си устройвали угощение. Докато оглозгвали кокалите на агнето, си припомняли как преди години са били врагове и се заливали от смях.

Ала овцата не изкарала девет месеца във властта. Един ден вълкът нещо не бил на кеф и я изял.

А кожата ѝ подарил на магарето в знак на уважение между институциите.

После си взел друга овца за правителството.

На ротационен принцип.

(Тази приказка е измислена. Всяко припознаване на реални събития или личности би било плод на гузно въображение)

преди 4 минути, В. Велев написа:

Иво Сиромахов с приказка за сглобката – Всяко припознаване би било плод на гузно въображение

Иво Сиромахов с приказка за сглобката – Всяко припознаване би било плод на гузно въображение - Tribune.bg
Снимка: Фейсбук

От профила във Фейсбук на Иво Сиромахов 

ГОРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО

(Написах тази неприятна приказка на 1 юни 2023, тъкмо беше заработила сглобката. Днес напълно безпричинно си я припомних. Реших да я припомня и на вас.)

В гората решили да правят правителство. Не че им трябвало, то с тия правителства брали само ядове, но все пак решили да имитират някаква демокрация.

Най-активен в преговорите за правителство бил вълкът. Той по произход бил вълк-помияр, който навремето охранявал големите вълци и покрай тях се издигнал в кариерата – получил власт, изял много горски животни и даже си имал млада вълчица в Барселона.

Та извикал вълкът овцата и ѝ казал:

- Дай да направим правителство с теб. На ротационен принцип. Девет месеца ще управляваш ти, после девет месеца – аз.

- Как ще направя правителство с теб, Вълчо? – разтреперила се овцата. – Ти ще ме изядеш.

- Няма да те ям.

- Ама обещаваш ли?

- Обещавам.

- Закълни се в майка и баща.

- Заклевам се в майка и баща - рекъл вълкът и се прекръстил, защото бил набожен. – Ще ти дам цялата власт и девет месеца ще си правиш, каквото си искаш.

- Ох, много хубаво ми звучи – зарадвала се овцата и го погледнала с най-благодарния си овчи поглед. Вече си представяла как се къпе във власт и разкош и около нея припкат раболепни репортерки мисирки. – Ама как ще обясним на другите овце, че вече не сме врагове, а партньори?

- Бе няма кво да им обясняваш! – отсякъл вълкът – Те са прости. Дванайсет години съм ги управлявал и всичките ми номера минаха. Тия са толкова загубени, че никога не биха потърсили сметка на правителството си. Най-много да ни псуват в социалните мрежи и да се заканват.

- Ох, говори ми, говори ми… - премрежила от удоволствие поглед овцата. – Ама другите овчици все пак ще ме питат защо аджеба съм влязла в съюз с теб. Нещо трябва да им кажа.

- Кажи им, че правим това правителство, за да защитим гората от общия ни враг.

- Кой е общият ни враг?

- Ми ще измислим някакъв враг. Да речем магарето.

- Магарето ли, бе? – разкикотила се овцата. – Какъв враг може да ни е тоя? Тоя е кух като меча хралупа напролет. Аз даже съм правила ала-бала с него. Магарето – враг! Хахаха.

- Еми каквото ни е правителството, такива са ни и враговете – заключил мъдро вълкът.

Прегърнали се с овцата и призовали другите овце да блеят пред обора на магарето и да му викат „къш“. Магарето не се впечатлило, а продължило кротко да си преживя. Овцете поблели, поблели пред обора, па се разотишли.

И така вълкът и овцата направили ротационно правителство. Вълкът продължил да дерибейства из гората, а овцата се правела, че не забелязва, за да опази коалиционния мир и джентълменското споразумение.

Отношенията между двамата били чудесни. Вълкът научил овцата да яде месо. Тя отначало се дърпала, но после почнала редовно да си хапва месце. Най-много ѝ се услаждало агнешкото. Вълкът често отмъквал от кошарата по някое агънце и двамата с овцата си устройвали угощение. Докато оглозгвали кокалите на агнето, си припомняли как преди години са били врагове и се заливали от смях.

Ала овцата не изкарала девет месеца във властта. Един ден вълкът нещо не бил на кеф и я изял.

А кожата ѝ подарил на магарето в знак на уважение между институциите.

После си взел друга овца за правителството.

На ротационен принцип.

(Тази приказка е измислена. Всяко припознаване на реални събития или личности би било плод на гузно въображение)

това да не е онзи който каза - ще се коалирам с ГЕРБ, а ГЕРБ казаха не го искаме - и той сега се сърди

----------------------------

а и това е за друга тема:D

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

а и това е за друга тема:D

Не е ли за кабинета денков-габриел?

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

това да не е онзи който каза - ще се коалирам с ГЕРБ, а ГЕРБ казаха не го искаме - и той сега се сърди

Ей това ви е най-голямата грешка на соросоидите. Кой казал, а не какво е казал. И най-важно дали това, което е казал е така и е истина.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Не е ли за кабинета денков-габриел?

Ей това ви е най-голямата грешка на соросоидите. Кой казал, а не какво е казал. И най-важно дали това, което е казал е така и е истина.

каза го спомням се още преди да се коалират Герб и ПП

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

каза го спомням се още преди да се коалират Герб и ПП

Той си го е написал човека, ама се чудя защо ти отговарям след като зная, че не го четеш?

"(Написах тази неприятна приказка на 1 юни 2023, тъкмо беше заработила сглобката. Днес напълно безпричинно си я припомних. Реших да я припомня и на вас.)"

Денков разсмива всички.  Иска да отговаря по Европейските въпроси като бъдеш министър, а не е дори наясно със себе си в кое политически семейство иска да бъде - ПЕС, АЛДЕ, ЕНП или зелените.

Като премиер, според когото от победата на Украйна зависи бъдещето на Европа, което, ако е така - излиза, че Европа е без бъдеще.

Няма сериозен анализатор, който да не признава на Запад, че Украйна губи войната.

Украйна иска оборудването от АЕЦ "Белене" за $600 млн. долара

Мда, а новите американски реактори щели да ни струват минимум 14 млрд. евро.

Как да не им теглиш една на нашите управници.

преди 28 минути, M.Николов написа:

Украйна иска оборудването от АЕЦ "Белене" за $600 млн. долара

Мда, а новите американски реактори щели да ни струват минимум 14 млрд. евро.

Как да не им теглиш една на нашите управници.

има една подробност - колко гаранция им остана, преди да ги нарежат за скрап - а и нашите работят на руско гориво, няма как да се снабдим, а Украйна явно смята че ще има достъп до такова - така че знаем как ще свърши войната, финала е определен и Украйна знае че ще падне

Новите ще ги купуваме по 35 милиарда $. А руските ги купихме за 3 и ще ги подарим за 1.  левове. Ако въобще не подарим всичко, защото зеления наркоман е откраднал всичко. Дори и заплатите и обезщетенията на "200".

Крайно време е да махнем еврогейската шайка защото ще досъсипят всичко. Ще ни направят и ядрен полигон за измислени реактори с още по измислена технология.

ГЕРБ още ли са мафия или вече обещаха нещо на Пепетата и отново са от добрите, че нямам нерви да следя целия поток от новини около ротацията?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Отиваме на избори :yanim:

и какво му е хубавото - още пари от данъкоплатеца - и после " ама това е два пъти по скъпо от съседите ни

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

и какво му е хубавото - още пари от данъкоплатеца - и после " ама това е два пъти по скъпо от съседите ни

Офчица ама умна ,умна ама офчица ,ми да се ротират всички партии през период и да не правим избори повече? 

преди 12 минути, AAUUXX написа:

Офчица ама умна ,умна ама офчица ,ми да се ротират всички партии през период и да не правим избори повече? 

ами да се ротират всички по 6 месеца и да преценим - няма лошо - спомняш ли си Италия и тя влезе преди в серия от избори и тока и бе 3 пъти по скъп от нашия - изборите се плащат от народа, някои медии искат да има избори -- държавата отпуска пари на партиите, държавни субсидии на всяка за реклама - по и затова повечето партии си имат месии, телевизйки ден никой не гледа

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

ами да се ротират всички по 6 месеца и да преценим - няма лошо - 

Ще загубим демокрацията тъй бре ? По добре избори когато се налага от правене на некоалиция ,сглобка между политически партии опоненти в политиката си. 

преди 13 минути, AAUUXX написа:

Ще загубим демокрацията тъй бре ? По добре избори когато се налага от правене на некоалиция ,сглобка между политически партии опоненти в политиката си. 

кемогат ли да си разпределят, колкото е един мандат и всяка да управлява време като процент от резултата

извънредните харчове не са добра идея

преди 24 минути, Без умствен капацитет написа:

спомняш ли си Италия и тя влезе преди в серия от избори и тока и бе 3 пъти по скъп от нашия - изборите се плащат от народа

преди 11 минути, Без умствен капацитет написа:

извънредните харчове не са добра идея

В краткосрочен план не са. В дългосрочен ще се избият многократно.

И когато управляваха БСП, тройната коалиция, Орешарски, пак ли мислеше, че изборите на са добра идея?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.