Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кабинетът "Денков-Габриел" - какво ви е мнението?

Featured Replies

преди 5 минути, Anneliese написа:

Вярно, няма закон, но си е задължително, има го и в учебниците по музика. Е, ние не сме го учили в училище, но аз сама си го намерих и си го научих още в 7 клас.  А в осми клас сме учили като урок по музика френския национален химн "Марсилезата" но на български език. Учех френски език тогава, но химна така и не сме го учили.

Ето Ви, да се научите. От учене глава не боли:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Мила_Родино

https://www.parliament.bg/bg/22

Аз си го имам даже на компютъра в mp3 формат, както и видеоклипа. Много е хубав!

Ти хубаво си го научила но каква полза?

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 162,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Господ да пази България. Ужас!  Кой нормален ще го подкрепя?

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

Напротив. Това , че интересите на болшинството българи съвпадат и с тези на цивилизования свят е прекрасно - означава, че все още има надежда за една европейска,модерна и просперираща държава!

• Проф. Дайнов изтрещя: Нарича протестиращите "орки", "кръвосмесени гномове", "крепостни" и "роби"  До ректора на НБУ - ще уволните ли проф. Дайнов за насаждане на омраза и мракобесие? (epicenter

Публикувани изображения

преди 13 минути, teo-glavata написа:

А кой е правил превода? Я чамадан>вокзал>маскава

Feysbuk-slaga-ikonka-sas-sreden-prast_1422616672-b.jpg

преди 14 минути, petie1 написа:

Ти хубаво си го научила но каква полза?

Всеки истински българин трябва да знае химна и да става и да го изпълнява на националния и на важни официални празници и спортни събития. Нарича се уважение и любов към родината. Личи си кои са получили патриотично възпитание и кои - не. Аз от малка знам, още отпреди да тръгна на училище, благодарение на сестра ми знам песните "Високи сини планини", "Де е България", "Хубава си, татковино", ""Пътнико свиден, пътнико млад"., химна на светите братя Кирил и Методий.  В училище сме учили "Стани, стани юнак балкански", "Хубава си, моя горо", "Къде си вярна ти любов народна" и "Боят настана".  А покрай нашия фестивал научих и песента "Една българска роза".  Само ме е яд, че и до днес не мога никъде да намеря втория куплет на песента "Земя, пълна с добрини", която учихме в четвърти клас, в учебника са пропуснали да го напишат. Пак тогава учихме и химна на В. Е. Априлов. Разбира се, знам и "Обесвнето на Васил Левски".

Ти на мачовете на националния ни отбор, сигурно седиш тъпо и гледаш като теле в железница.

Във Франция преди години имаше скандал, че част от чернокожите футболисти не знаели "Марсилезата" и не бяха я пяли на едно първенство.

Преди да попитате - не, не знам нито "Интернационала", нито "Священая война", нито русия национален химн, нито "Катюша". Знам само "Калинка" в българския детски вариант. Много сме я пяли в детската градина.

Химна на асамблеята я знам, но със сестра ми , като бяхме малки, я възприемахме като химн на град София. Много сме я пяли при всяко пътуване до София.

преди 42 минути, Anneliese написа:

Ти на мачовете на националния ни отбор, сигурно седиш тъпо и гледаш като теле в железница.

Вярно бре ти беше видния ми биограф та жн аеш къде ходя хихи

И как химна те прави истински българин?

преди 48 минути, Anneliese написа:

Във Франция преди години имаше скандал, че част от чернокожите футболисти не знаели "Марсилезата" и не бяха я пяли на едно първенство.

Каква част, бе како? То там "бял" няма!

преди 3 минути, petie1 написа:

Вярно бре ти беше видния ми биограф та жн аеш къде ходя хихи

И как химна те прави истински българин?

Като се излагаш с незнанието на химна и стоиш тъпо, докато образованите ти сънародници стоят гордо и пеят химна заедно с футболистите ни!

Много е грозно българин да се излага с незнание, особено на публично място, като заема държавна длъжност, или пък в чужбина.

Най са ми смешни сънародниците, дето пеят химна ни с ръка на сърцето, както правят американците. При нас го няма това изискване.

А знаете ли защо американците така си поздравяват знамето и пеят химна? Познайте от три пъти. Аз знам защо.🤣😂

преди 3 минути, teo-glavata написа:

Каква част, бе како? То там "бял" няма!

Онези, които бяха привлечени от чужбина, които не са френски граждани, но са от бившите колонии, бре!:hit:

преди 2 минути, Anneliese написа:

При нас го няма това изискване.

А какво изискване има, при вас?

преди 4 минути, Anneliese написа:

А знаете ли защо американците така си поздравяват знамето и пеят химна?

Защото е ФЕДЕРАЛЕН закон! Ти нещо май си се окопитила? Кой ти даде пари?

преди 5 минути, Anneliese написа:

на заедно с футболистите ни!

Много е грозно българин да се излага с незнание, особено на публично място, като заема държавна длъжност, или пък в чужбина.

Най са ми смешни сънародниците, дето пеят химна ни с ръка на сърцето, както правят американците. При нас го няма това изискване.

А знаете ли защо американците така си поздравяват знамето и пеят химна? Познайте от три пъти. Аз знам защо.🤣😂

Яки смешки пишеш Биг Систър (Голяма сестро) :)

преди 6 минути, Anneliese написа:

Онези, които бяха привлечени от чужбина, които не са френски граждани, но са от бившите колонии, бре!:hit:

Единственото, което има значение е "паспорта"! Така, че може спокойно да почешеш коня по м@дите!

ПС: На тебе, защо путлер не ти е дал вече руско гражфанство? Аз си имам три!

преди 6 минути, teo-glavata написа:

А какво изискване има, при вас?

Защото е ФЕДЕРАЛЕН закон! Ти нещо май си се окопитила? Кой ти даде пари?

Сигурен ли си? Ама наистина ли си сигурен? Защото американските архиви друго казват, пък те не лъжат.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bellamy_salute

Казано е "Който се учи, той ще сполучи".

Само не казвайте, че "Уикипедия" е станала комунистическа и бълва пропаганда.:popcorn2:

преди 2 часа, Anneliese написа:

Feysbuk-slaga-ikonka-sas-sreden-prast_1422616672-b.jpg

Всеки истински българин трябва да знае химна и да става и да го изпълнява на националния и на важни официални празници и спортни събития. Нарича се уважение и любов към родината. Личи си кои са получили патриотично възпитание и кои - не. Аз от малка знам, още отпреди да тръгна на училище, благодарение на сестра ми знам песните "Високи сини планини", "Де е България", "Хубава си, татковино", ""Пътнико свиден, пътнико млад"., химна на светите братя Кирил и Методий.  В училище сме учили "Стани, стани юнак балкански", "Хубава си, моя горо", "Къде си вярна ти любов народна" и "Боят настана".  А покрай нашия фестивал научих и песента "Една българска роза".  Само ме е яд, че и до днес не мога никъде да намеря втория куплет на песента "Земя, пълна с добрини", която учихме в четвърти клас, в учебника са пропуснали да го напишат. Пак тогава учихме и химна на В. Е. Априлов. Разбира се, знам и "Обесвнето на Васил Левски".

Преди да попитате - не, не знам нито "Интернационала", нито "Священая война", нито русия национален химн, нито "Катюша". Знам само "Калинка" в българския детски вариант. Много сме я пяли в детската градина.

Химна на асамблеята я знам, но със сестра ми , като бяхме малки, я възприемахме като химн на град София. Много сме я пяли при всяко пътуване до София.

Ти не си научила, най - важния химн.

- България е нашата родина, Апостола е нашият баща...

Пък ми се пише родолюбка Кумчева.

А колко от вас знаят "Я кажи ми, облаче, ле бяло"?  А народни песни знаете ли?  "Назад, назад моме Калино?". 

Единствената социалистическа, дето я знам, мама ме научи на нея е "Шумете дебри и балкани".

преди 14 минути, teo-glavata написа:

Единственото, което има значение е "паспорта"! Така, че може спокойно да почешеш коня по м@дите!

ПС: На тебе, защо путлер не ти е дал вече руско гражфанство? Аз си имам три!

И за какво са ти три?

На мен руско не ми трябва, българското си ми е достатъчно.

преди 21 минути, Anneliese написа:

А знаеш ли , че това не е "ИЗИСКВАНЕ" а въпрос на личен избор.

Знаеш ли какво , ти си смешна , ти си някакво жалко подобие на нас хората. Как не те беше срам да го напишеш този бълвоч?

Скрий се някъде и спри да се излагаш или спри да пишеш глупости , ние не сме длъжни да ти четем бълвоча.... аре чупка ...

преди 6 минути, Anneliese написа:

А колко от вас знаят "Я кажи ми, облаче, ле бяло"?  А народни песни знаете ли?  "Назад, назад моме Калино?". 

Аз ги знам.

Ама ние не сме САЩ и няма нужда да ги копираме във всичко!

Ние дори нямаме клетва за лоялност, каквато имат в САЩ, което ми се струва малко прекалено.

преди 1 час, Anneliese написа:

...

...

Ко стаа въпрос за футбол, на тия мачове всички, които разбират от футбол, седят тъпо.

преди 29 минути, Anneliese написа:

Като се излагаш с незнанието на химна и стоиш тъпо, докато образованите ти сънародници стоят гордо и пеят химна заедно с футболистите ни!

...

А който стои и гордо на мач на българския национален отбор по футбол, начи не само седи тъпо, ами и самият той е тъп.

Това е въпрос на личен избор или изразяване на емоциите. Сещам се за поне десет златни медалисти които плачат със ръка на сърцето и пеят химна на България когато ги награждават. Тези хора са отдали целият си живот по залите и са тренирали всеки ден от сутрин до вечер за да се качат там.

Ти се появяваш и наричаш тези златни шампиони "смешни" , не те ли е срам ?

Нещо друго смешно ли ти е ?

преди 2 часа, Anneliese написа:

Всеки ИСТИНСКИ българин е длъжен да знае националния ни химн!

и да не се клани на Путин като теб -споресд твоята логика си национална предателка

колко процента от пенсията ти е руска:D

преди 8 минути, Anneliese написа:

а защо трябва да копираме русия:D

преди 11 минути, free... написа:

Това е въпрос на личен избор или изразяване на емоциите. Сещам се за поне десет златни медалисти които плачат със ръка на сърцето и пеят химна на България когато ги награждават. Тези хора са отдали целият си живот по залите и са тренирали всеки ден от сутрин до вечер за да се качат там.

Ти се появяваш и наричаш тези златни шампиони "смешни" , не те ли е срам ?

Нещо друго смешно ли ти е ?

На нашия химн се стои мирно и просто се пее. Не са нужни излишни демонстрации.

преди 28 минути, Anneliese написа:

Сигурен ли си? Ама наистина ли си сигурен? Защото американските архиви друго казват, пък те не лъжат.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bellamy_salute

Казано е "Който се учи, той ще сполучи".

Само не казвайте, че "Уикипедия" е станала комунистическа и бълва пропаганда.:popcorn2:

Аа ама нас ко ни вълнува тази безполежна информация дет ни е плякаш тук?

Айде кат си толкоз образУвана кажи ми как да утрепя демон в точно определен  час? :)

преди 22 минути, Anneliese написа:

...

На мен руско не ми трябва, българското си ми е достатъчно.

Грешиш. Ти самата много пъти си казвала, че българското общество е виновно за всичко, което ти се е случило... и особено за това, което не се е случило.

А доколкото познавам руската душевност, мисля... не, убеден съм, че руското общество ще сбъдне мечтите ти, но за целта трее се сдобиеш и с руско гражданство. Иначе... на какво основание...

преди 19 минути, Anneliese написа:

Не сме да но ти не спираш да мелиш за САЩ хихи

току-що, petie1 написа:

Не сме да но ти не спираш да мелиш за САЩ хихи

Щото вие не спирате да ги възхвалявате телешката. Пък и се оказахте доста неграмотни на тема американска култура.:giggle1:

преди 3 минути, Anneliese написа:

Щото вие не спирате да ги възхвалявате телешката. Пък и се оказахте доста неграмотни на тема американска култура.:giggle1:

прегледай 2 страници назад и виж кой споменава думата САЩ - ти и само ти:D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.