Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с изключването на заспиване на компютъра

Featured Replies

Разрешен от Raze

Те не се занимават с поддръжка на стар хардуер като цяло. Така че не разчитай. Ако беше с нов по-може, но нямат мотивация да се занимават със стари платформи.

• Отговори 56
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Айде бе! Аз защо го нямам проблема? Единствените глупости си ги написал ти. Ама то от потребител на Лайнукс какво да се очаква в тема за джам. И не, аз не рестартирам с месеци! И не, нямам пробле

• цър-вул
    цър-вул

А той продължава да търси под вола теле, при положение, че проблемът е решен. Как му се вика на такова?...

• the professor
    the professor

този проблем го има и на лайняндоус 10... като решение може да забраниш lock screen oт cmd като administrator: powercfg /SETDCVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_NONE CONSOLELOCK 0 powercfg /SETACVALUEIN

Публикувани изображения

преди 6 часа, vlado1985 написа:

Ами аз мисля за сега да карам на вградената графика все пак и тя не е лоша. А външното видео го търпя щото ем е доста хладно и се клоква бързо и лесно но на win11 неможе да му се угоди явно на ресурси откъм хардуерно ускорение. И то с не кой знае колко стар хардуер. Аз този проблем го докладвах на меките и съм писал на Gigabyte за този проблем но май само където си играх да им пиша като си ги знам отлично че няма да отговорят. Както и на Asrock бях писал и ги питах дали има планове за пускане на биос версия която да коригира проблем в предишната версия но до сега никакъв отговор не съм получил и май няма да отговорят.

твоята работа е малко "на гол тумбак чифте пищови" защо ти е боклук 11, след като има боклук 10, който хаби по малко ресурси и вече е доста по изчистен от проблеми?

Жабата видяла Коня,
който й се сторил хубавец,
в състезание по бързина смелост
станал – първенец.
Завидяла му на смелостта,
и тя самата решила
да прави и струва,
да се разпъва и надува,
но с Коня по сила и смелост
да се премери.
Жабата много се старала,
но сякаш не разбрала,
че като кон няма да стане
и вместо да престане
продължила да упорства
пред ковача,
и на нея като на коня
подкови да сложи.
Подложила тя своето краче
Ковача да и подкове,
Но случила се таз беля,
че дори и не разбрала
как на болката не устояла.
Автор: Ангел Месарабов

та и твоята работа същата... windows 11 да е...

• Автор
преди 15 минути, the professor написа:

твоята работа е малко "на гол тумбак чифте пищови" защо ти е боклук 11, след като има боклук 10, който хаби по малко ресурси и вече е доста по изчистен от проблеми?

Жабата видяла Коня,
който й се сторил хубавец,
в състезание по бързина смелост
станал – първенец.
Завидяла му на смелостта,
и тя самата решила
да прави и струва,
да се разпъва и надува,
но с Коня по сила и смелост
да се премери.
Жабата много се старала,
но сякаш не разбрала,
че като кон няма да стане
и вместо да престане
продължила да упорства
пред ковача,
и на нея като на коня
подкови да сложи.
Подложила тя своето краче
Ковача да и подкове,
Но случила се таз беля,
че дори и не разбрала
как на болката не устояла.
Автор: Ангел Месарабов

та и твоята работа същата... windows 11 да е...

Защо въобще си правиш труда да пишеш безмислени глупости? Всеки е правото си да ползва каквото иска а на мен ми е все тая коя верия на джама ще ползвам или някоя друга ОС А ти ако си решил да ме зарибяваш сектански да мина на линукс и да ми проповядваш до безкрай колко е добър линукс и че нямало вируси за него и още куп глупости от 1001 нощ по добре се откажи не ми се четат глупости извън темата.

щом в евент лога няма нищо, най вероятния проблем е с ssd или контролера (имаше еди бъгави фирмуери на саламсунг, при които точно в в режим на намалена консумация правеха проблеми, а има и едни проблемни боклуци: teamgroup gx1/gx2/l3/l5 и а-дата sx550...650)

p.s. точно на линукс много лесно се хваща проблем с диска - като започнеш да четеш в конзолата i/o error и sata disconnect или timeout... най лесно става с пускане на инсталацията и превключваш на конзолата по време на копирането (пък може и още при буутване на live cd и забранено quiet в syslinux/grub като почнат да се появяват грешки за sata speed - обикновено linux се опитва да превключи от 6gb/s на 3gb/s)...

• Автор

Брей профъсора чак ми позна модела на SSD-то и веднага то излезна виновника. Аз си знаех от снощи още че ще последват проповеди за линукс.

@the professorПрофъсоре SSD-то ми е Biostar 120GB на почти 3 години е и няма никакви проблеми как позна че точно то е виновника. И плюс това за SSD-та на Biostar аз поне лично не намерих в сайта на производителя да има някакъв инструмент за тях. А забравих да ти кажа делнал съм го на 2 дяла в dual boot съм инсталирал джама сега сигурно ще ми кажеш че и 7-мицата ми е виновна.

• 1 година по-късно...

Г-н  цър-вул, на мен командата 

powercfg -devicequery wake_armed

ми връща следния отговор:

Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC #2
Realtek PCIe GBE Family Controller
HID-compliant mouse

И какво следва от това...?

Да не би, защото имам закачени две ЛАН карти на слотовете им, които са забранени от настройките им...?

Не е само при него и аз не я виждам, пробвах с 2 браузъра, дори и Inprivate на ms edge.

Сега пък взе да се отваря като цъкнах на връзката, странна работа, но тук във форума вграденото излиза като 'счупено'.

преди 3 минути, цър-вул написа:

И двете ги виждам - и в моя пост, и в неговия

А аз виждам това:

картинка.jpg

Г-н ЦЪР-ВУЛ ето отговора след направената галимация, която предлагате...

Махнах чавките, както показвате в изображенията ви, и на картите, и на мишката и на клавиатурата.

Отговорът сега е NONE

Ефекта обаче е нулев, проблемът с бъгясването след софтуерното изключване на монитора(заспиването) си остава - оправя се само с излизане от акаунта и ново влизане с паролата за него...!

след галимацията.jpg

на 19.08.2024 г. в 23:52, B-boy/StyLe/ написа:

Same.

Error 1011

Ray ID: 8b5d06f088640c5b • 2024-08-19 20:52:23 UTC

Access denied

image.png.4cf24ab02292433975b4f004b496a403.png

Аз пък си виждам всичко.

преди 18 часа, Rudy M. написа:

https://i.sstatic.net/yi9KJ.png

Само пробвам. И аз виждам "счупена" картинка. Последната Opera.

image.png.71c2701127f7eb7267ae30c8f52c7ac8.png

Нищо и няма на картинката. 

преди 9 часа, цър-вул написа:
powercfg /sleepstudy /output sleepstudy.html

Копирай/премести файла C:\Windows\System32\sleepstudy.html на десктопа и с него създай архив. Качи архива тук

В папка System32 има подпапка, която е SleepStudy, но файл с такова име нямам... Ето Ви папка SleepStudy, архивирана:

SleepStudy.rar

Направи една проверка на системните файлове - в Powershell (Admin) напиши:
sfc /scannow
и натисни [Enter]
Като завърши проверката, ако резултатът не съдържа "and found no problems" направи снимка на прозореца и я покажи тук.

преди 6 часа, nikssi написа:

Аз пък си виждам всичко.

Нищо и няма на картинката. 

Двама я виждате, доста повече не я, но няма значение. Може да е до доставчик или друго.

Бтв в Edge се отваря. Може би се блокира от Enhanced Protection-a на Mozilla-та.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.