Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли програма за поправка на видео файл?

Featured Replies

Файла е на един колега, но не иска да се отвори по никакъв начин. Показва в инфото само обем 14,81 гигабайта, но липсва времетраене, резолюция и биттрейд (показвам на скриншота).
Пробвах с Kernel Video Repair, но не стана. За това питам дали изобщо има програма, която да се справи със задачата?

Screenshot2023-06-15165137.jpg.c321d4babee095aac106e095b1e93937.jpg

Иска ми се да му помогна, но за сега не успявам, а и не съм сигурен, че въобще е възможно.

Трудна работа. Може би header-a на файла е повреден. Как се е стигнало до повредата и с какво си пробвал да го отвориш?

Ако VLC не може да го отвори не мисля, че си заслужава усилието да се мъчиш с него.

Ако липсват изобщо нужните данни във файла или е налична само част от него, колкото и да възстановяваш, нищо няма да стане.

https://www.makeuseof.com/tag/fix-corrupt-videos/

https://repairit.wondershare.com/video-repair/mp4-video-repair-tool.html

• Автор
преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Трудна работа. Може би header-a на файла е повреден. Как се е стигнало до повредата и с какво си пробвал да го отвориш?

Ако VLC не може да го отвори не мисля, че си заслужава усилието да се мъчиш с него.

Не го отваря VLC-то. Пробвах и с Pot Player и с KMPlayer. Освен тях и Ундоус мвдия, и Хоум Синема.
Нямам представа как се е случило и то само на този файл. Снимал е сватба с професионална видео камера Panasonic UX90 4K. Другите файлове са си добре и ги е свалил от картата. Само този е повреден и то още на самата карта. Пратил ми е картата и побвах даже, и с дата рековъри, но резултата с файла е абсолютно същия.

Остава варианта да се обърнеш към някоя специализирана фирма за възстановяване на информация - в гугъл ще намериш много, но цените не са ниски.

преди 9 минути, Бисер Петков написа:

Не го отваря VLC-то. Пробвах и с Pot Player и с KMPlayer. Освен тях и Ундоус мвдия, и Хоум Синема.
Нямам представа как се е случило и то само на този файл. Снимал е сватба с професионална видео камера Panasonic UX90 4K. Другите файлове са си добре и ги е свалил от картата. Само този е повреден и то още на самата карта. Пратил ми е картата и побвах даже, и с дата рековъри, но резултата с файла е абсолютно същия.

VLC има опция за поправка. Ако може въобще нещо да се възстанови - ще ти го даде така, както е възставено. 

Какъв формат е ?

Ако е в MPEG4 , може да пробваш с Wondershare Repair.

Цитат

Here's the step-by-step guide to do that:
  1. Create a copy of the original MP4 or MOV files and change the file format to AVI by renaming the video file.
  2. Launch the VLC player and select "Tool > Preferences > Input or Codecs".
  3. Select "Always fix". Click on "Save" in the bottom section of the "Preferences" window.

• Автор
преди 31 минути, Raze написа:

Остава варианта да се обърнеш към някоя специализирана фирма за възстановяване на информация - в гугъл ще намериш много, но цените не са ниски.

Ще си му върна картата, пък той да си решава дали да я праща на такива фирми.
Между другото, пробвах и с програмата на Wondershare, която си предложил по-горе, но дори и в адвансед няма поправка. Жалко, ще си има ядове с хората на които е снимал.

Спокойно всичко е оправено .файла го поправих и всичко е наред

Всичко е оправено 

преди 16 минути, opsato79 написа:

Всичко е оправено 

Сега остана да кажеш как да знаят и другите фотографи все пак сезона на сватбите наближава и няма да си първият с подобен гаф /

преди 1 час, adersa написа:

Сега остана да кажеш как да знаят и другите фотографи все пак сезона на сватбите наближава и няма да си първият с подобен гаф /

Със същата която колегата е споделил първия пост само че трябва да четеш какво пише

• Автор
преди 9 часа, opsato79 написа:

Всичко е оправено 

Явно става дума за друг файл, а не за този, за който пуснах темата.

преди 25 минути, Бисер Петков написа:

на 15.06.2023 г. в 17:20, B-boy/StyLe/ написа:

Да за същия файл става въпрос човека е от болярци

• Автор
преди 12 минути, opsato79 написа:

Да за същия файл става въпрос човека е от болярци

Интерсно! Файла е на карта памет, а тя все още пътува в обратна посока. Освен да имаш копие на файла...?
Но пък ако не напишеш подробно какво си правил, ще излезе, че говорим за различни файлове.

• Автор
преди 21 минути, opsato79 написа:

Да копие .програмата иска допълнителен файл от същата камера

Мхм, да си дойдем на думата. С цел да не се заблудят други потребители на форума е редно да се уточни една съществено важна подробност. А тя е, че на мен бе изпратена форматирана карта памет с качен на нея само въпросния повреден файл (преди малко го научих това от телефонен разговор). Именно за това Data Recovery-то не намери абсолютно нищо друго на нея. В същото време оригиналната карта си е останала при човека с проблемната камера (постоянно му изключвала), на която се намира въпросния "допълнителен файл", който се нарича Sample. За това, когато искате помощ, я искайте по правилния начин, а не по заобиколен.

преди 1 час, Бисер Петков написа:

Мхм, да си дойдем на думата. С цел да не се заблудят други потребители на форума е редно да се уточни една съществено важна подробност. А тя е, че на мен бе изпратена форматирана карта памет с качен на нея само въпросния повреден файл (преди малко го научих това от телефонен разговор). Именно за това Data Recovery-то не намери абсолютно нищо друго на нея. В същото време оригиналната карта си е останала при човека с проблемната камера (постоянно му изключвала), на която се намира въпросния "допълнителен файл", който се нарича Sample. За това, когато искате помощ, я искайте по правилния начин, а не по заобиколен.

Да лично аз я оправих с същата програма но под ръка ми беше и камерата

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.